Final Fantasy (CAN) Helsinkiin pe 31.8.!!!

3 posts, 1 page, 659 views

Avatar
#1 • • Artemi Guest
INDIE-SUOSIKKI FINAL FANTASY VIIMEIN SUOMEEN
Konsertti: pe 31.8.2007. Helsinki, Kuudes Linja

Parhaiten yhteistyöstään Arcade Firen kanssa tunnettu torontolainen viulisti ja laulaja Owen Pallett tuo FINAL FANTASY -yhtyeensä elokuussa ensimmäistä kertaa Suomeen. Maineikkaasta videopelisarjasta nimensä napannut kokoonpano on käytännössä Pallettin sooloprojekti. Aiemmin mm. post-rock -yhtye Picastrossa sekä folkjazz-trio Les Mouchesissa soittanut Pallett on julkaissut Final Fantasy -nimellä kaksi albumia, joista viime vuonna julkaistu He Poos Clouds voitti arvostetun Polaris Music Prizen, joka jaetaan vuosittain parhaalle kanadalaiselle albumille. Muita ehdokkaita olivat mm. Wolf Parade ja Broken Social Scene.

Vasta 27-vuotias Pallett on jo saavuttanut paljon musiikin saralla. Final Fantasyn lisäksi mies on tehnyt musiikkia elokuviin ja peleihin sekä säveltänyt kaksi oopperaa. Pallett on myös vastuussa kummankin Arcade Fire -albumin jousisovituksista ja soittipa hän myös yhtyeen kiertuekokoonpanossa Funeral -levyn jälkeen. Lisäksi Pallett on tehnyt musiikkia Hidden Camerasin kanssa, remixejä Stars ja Bloc Party -yhtyeille sekä viimeksi yhteistyötä Beirut-nokkamies Zach Condonin kanssa.

Final Fantasyn "barokkipopiksi" kutsuttua musiikkia on verrattu niin John Caleen kuin Nick Drakeenkin. Yhtyeen kolmas albumi, työnimeltään Heartland, näkee päivänvalon tulevana syksynä. Livenä Pallettin tiedetään esittäneen omia versioitaan mm. Mariah Careyn, Joni Mitchellin ja Arcade Firen kappaleista.

Kuudennen Linjan keikalla Final Fantasya lämmittelee helsinkiläinen RISTO JUHANI. 23-vuotias mm. Elliott Smithiin verrattu laulaja-lauluntekijä julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Luuranko keväällä 2007. Illan levymusiikista vastaavat kaupungin kuumimman indie-disco Misf*tsin dj:t Makelove ja Erkko. 16 euroa maksavat ennakkoliput ovat myynnissä Tiketin toimipisteissä.

FINAL FANTASY (CAN):
"A perfectionist who adores the rough-hewn, he is at once hopelessly nerdy and improbably cool" (New York Times)
"This is, in a word, fierce. 8/10" (Pitchfork)

www.finalfantasyeternal.com
www.myspace.com/owenpalletmusic
www.fullsteamagency.com
Avatar
#2 • • Artemi Guest
HUOMENNA pe 31.8. Kutosella!!!


Ovet 22.00
Risto Juhani 23.00-23.40
FINAL FANTASY 00.00->


Muutamia ennakkolippuja vielä saatavilla täältä:

www.tiketti.fi
Avatar
#3 • • Kosmonaut Guest
uuh, tä on kyllä hyvää musiikkia! the lamb that sells condos <3