äänilähteistä (edit 6.6.2007)

119 posts, 6 pages, 15,564 views

Avatar
#21 • • näköradiomies Guest
poly-800nenhan se rokkaa. mut herra miredo viellä enemmän, kirkuu huutaa ulvoo, ja särönläpi kuulostaa aivan karseelta
Avatar
#22 • • whuf. Guest


Mut muuten edut on kyllä softan puolella kaikin puolin, IMHO. Kyllä mä rautaa siis vieläkin käytän, mutta vaan siks kun niitä sattuu oleen nurkissa ja ovat vielä suht käyttökelposia VA-synia tänäkin päivänä.


Sun tarvii tehdä kokonainen biisi pelkästään softasynilla ja verrata sitä sit niihin mitä oot tehny hardiksella. Yksittäisestä soundista on vaikea sanoa mistä synasta se tulee tai onko se mixissä "hyvääsoundia" vai "perustöhnää". Voi olla että kyykyttäisit samalla sen koneeskin.. ehkä sekin yks syy miks vielä "kovia" synia käytät?
Avatar
#23 • • OSC8 Guest

Voi olla että kyykyttäisit samalla sen koneeskin.. ehkä sekin yks syy miks vielä "kovia" synia käytät?



Kyllä hyvä pointti, ilman rautaa ei kyllä pystyis nykyisellä koneella niin jouhevasti tekemään!
Avatar
#24 • • colonian1 Guest
mikä ois hyvä saitti webissä kuunella sampleja tai biisejä erilaisista synoista että viisastuis niiden tarjoomista aarteista,kiinnostais kuunella toi prophecy ,alesiksen a6,ja sitä viirusta...Tietääks kukaa mitä synia toi rolandin sp808ex pitää sisällään?....zzZZz koskahan pääsis takas musanvääntöön grrr
Avatar
#26 • • colonian1 Guest
Kiitos linkistä!,eukkoja on maailma pullollaan,ite hain vähän kauempaa ehkä11tkm fom finland :)..näkyy olevan monenlaista virusta markkinoilla,luulin et niillä on va yks syna :O
sain just itttelleni viiruksen omaksi,mutta vain vähäksi aikaa..nimittäin flunssan :x
Avatar
#28 • • :t:c: : : Guest
no pistetaan nyt eka klubitusvastaus threadiin, pitaahan sita nyt keskustella :)

Omat konemusaessentialit mita on tullut kaytettya vuosien varrella (joita softa ei korvaa):

Juno 106, SH-101 ja Jupiter 8 on kylla ne kovimmat vanhan koulun syntikat teknompiin juttuihin. Ko. ajan rumpukoneita en nyt edes listaa kun perkat kyl toimii tana paivana parhaiten samplepuolelta. Muutama muukin loytyy, mut noi kolme on ehka ne eniten kuolaa valuttaneet mallit.

Rolandin vanha JD-800 on ollut kans erittain rakas laite, joka tana paivana on yha kovassa kaytossa. Erittain monipuolinen laite ja tuottaa erittain hammentavia porinoita.

Ja joskus ne perkatkin pitaa jollain tehda, niin se hoituu kylla itella katsyimmin softalla. Logicin Ultrabeat on erittain kova, ko. vehkeella pystyy tekeen aika kipeita juttuja ja silla on helppoa pyoritella biitteja.
Avatar
#29 • • colonian1 Guest
Hienoja kotisivuja olette tehneet!,katselin muutamia ja kuuntelin musiikkianne..vakuuttavan laadukasta soundia,mahtaa olla takana kans muutama tunti softiin ja hardiksiin paneutumista takana :=),piristävä kokemus!!!...pitäis just aloittaa macromedia dreamweaverin/ja flashin kaa puuhastelu,eikä oo viä hajuakaan macromedian tuotteista,onko selkeempi ja helpompi kun frontpage?
Tosta hintavasta Alesisa6:n soundista tulee ihan mac mavisin hieno levy mieleen ja peli "unreal"...onkohan kyseisestä synasta softa versioo?

Itse olen ainakin tähänsaakka pysynyt ambientin parissa.tässä vois olla kaikkia ambienttia harrastaville kiinnostavaa musaa ilmaiseksi giga kaupalla:
http://enoughrecords.scene.org/

tuosta linkistä vielä lisää että ainakin ennen kalastelin sieltä (scene.org) upeita scene-demoja,kandee tsekata jos 3d grafiikka kiinnostaa synkattuna elektroonisella musiikilla,grafikkakorttien ajurit on hyvä päivittää ensin. Jos jotain suosittelis tsekkaan nii vois mainita vaikka h7 demon(heaven7)

trance demot lähettäisin itse novatek levyyhtiöön saksaan siel oli ainakin joskus sellaset kuin Alex ja Thorsten jotka olivat tosi mukavia ja aivan tavallisia ihmisiä, niille tulee satoja demoja joka päivä kuuneltavaksi ja heidän kautta saa ainakin levynsä/kappaleensa tunnetuksi.Tein joskus logic:illa pientä rytmisettiä jonka kokeeksi lähetin ja pitivät kovasti.raita oli pelkkä 8raidalle tehty rumpusetti ja logic:ista vähä tempokäyrää,mielestäni kanssa locig on erinomainen reverbit,delayt,timemachine yms..joskin oli työläs käyttää (mul oli "Logic audio gold")

0nce @gain cool websites U@ll got,KeepItUp!
:=)
Avatar
#31 • • Edited Tuppu_ Guest

kiinnostais kuunella toi prophecy ,alesiksen a6,ja sitä viirusta...


Tässä tommonen kooste sekalaisista pätkistä, mitä tullu talteen soitettua A6:lla: [url=http://linkkipoistettu]a6 demo v3[/url]

Kaikkia soundit omia patseja Alesiksen A6:sta. Perässä vaihteleva nippu fx:ää lähinnä omaksi iloksi.

Ja tässä tämmönen vääntö Waldorfin microwave XTk:lla lähtien eräästä presetistä liikenteeseen väännellen kaikkea mahdollista: [url=http://linkkipoistettu]XTk demo[/url]

Perässä todennäköisesti reverbi ja kompura.
Avatar
#32 • • colonian1 Guest
-Kiitos Tuppu,hienosti patchattu!Oletko kuullut sitä Unreal pelin musiikkia vielä?...pidät varmasti!

tässä yksi favor "taajuusmuuntaja" jota on mukava katsella vaikkapa sitten videotykin kautta seinältä tai sitten unissaan :laugh:

http://www.scene.org/file.php?file=/parties/2003/simulaatio2/demo/mfx_upt1.zip&fileinfo

-jotkut esitykset on vaan niin hyviä että on heti pakko ruuvata jotain narahduksia jp8000:sta ja yhdistää sitä mc-307:n bass resonance saundiin nupit kaakossa ja pitchit matalimmalla...
Olen ilokseni huomannut etten ole ainoa joka pitää omituisista äänistä :=)

-jess! 4pv työviikot :excellent:
9293_STARS_1.jpg
Avatar
#33 • • QPS Guest
Vähän off-topic, mut ei tuppu sulla satu olemaan pulsesta mitään hyvää demopätkää?
Avatar
#34 • • Tuppu_ Guest
Manuel Schleissillä on ihan hyvä demopätkä mihin pulse pystyy. En oo pulsella tehny yhtä paljon omia soundeja, niin en oo tehny varsinaista demoakaan.
Avatar
#35 • • whuf. Guest


Perässä todennäköisesti reverbi ja kompura.


Noissa sun demoissa oli todella paljon kompuraa ja efektejä. Antaa aika huonon kuvan synan soundista...
Avatar
#36 • • Tuppu_ Guest


Perässä todennäköisesti reverbi ja kompura.


Noissa sun demoissa oli todella paljon kompuraa ja efektejä. Antaa aika huonon kuvan synan soundista...


En noita pätkiä tehnyt siinä mielessä, että demoaisin kuivaa synan perusääntä, vaan soittelin semmoisella setillä fx:ää kuin sillä hetkellä tuntui kivalta. Kaiku ja kompressori eivät kuitenkaan väritä soundin sävyä läheskään niin paljon kuin monet muut fx:t. Noista pätkistä kuulee kyllä selkeästi käytetyn synan äänensävyn. Se on sitten eri asia, tykkääkö kuunnella kaiun ja kompuran kanssa vai ei. Yksi taka-ajatus esim. tuota a6-demoa kasaillessa on ollut hakea soundia, jossa olisi about saman verran fx:ää käytössä kuin monissa access-virus demoissa (esim. vengeancen virus ti demo), jotta viruksen ja a6:n toimivuutta samantyyppisten soundien kanssa voisi verrata. Viruskin kuulostaa aika vaisulta, kun siitä vetää fx:t pois.

Mulla on lähtökohtana, että olipa syna mikä tahansa, käytän niitä niinkuin kullakin hetkellä tuntuu enkä pyri elämään minkään kaavojen mukaisesti. Esim. monien analogipuristien mielestä analogisynilla pitäisi tehdä vain niille tyypillisiä 70- ja 80-luvun soundeja ja kaikki demot täysin/lähes kuivana. Minä teen kaikilla synilla mitä tahansa ääniä ja vertaan mihin tahansa muuhun synaan fx:n kanssa tai ilman. Sensijaan, jos joku ehdottomasti haluaa kuulla jonkun synan soundia kuivana, niin sekin tarvittaessa onnistuu.
Avatar
#37 • • whuf. Guest

blaa blaa


Kuivan ja tylsän soundin välillä on vissi ero. Dynamiikan vaihtelut nimenomaan vääristää soundia... puhumattakaan reverbeistä.
En ymmärrä mitä järkeä on tehdä demo jos se ei ole demo vaan kuulostaa enemmän biisiltä(miksauksensa takia), mutta ei ole biisi. Ehkä sitä vois kutsua "Häröks". Alesis A6 Härö v3 -> "linkki tähän"

Hehe turhaa valitusta.. mut tulipahan sanottuu. :happyroll:
Avatar
#38 • • bulk Guest

Hehe turhaa valitusta..



Jep.

Kandeisko sun vaihteeks vaikka antaa vähän hyväksyntää sille, että joku jaksaa edes dusailla toisille jotain demopätkiä edes millä tahansa metodilla? Etenkin kun Tuppu tuossa erikseen mainitsi, että pätkässä todellakin on vähän kompressoria ja kaikua.

Tyhjänpäiväinen vittuilu tekee tästä foorumista entistä hiljaisemman kun kukaan ei viitsi kirjoittaa / antaa muutakaan kontribuutiota kun seurauksena on vaan jotain random-perseilyä jostain kohtuullisen epärelevantista asiasta.
Avatar
#39 • • aleksivirta Guest
^-

jep. saa sitä aina sanoa mielipiteensä ja kritisoida, mutta jos sen tylyttää suoraan naamalle sillai et "näin ei voi tehdä" tai "tää on paskasti tehty" niin ON aina se riski et kritiikin vastaanottaja suuttuu tai ärsyyntyy turhanpäiväsestä nillityksestä sen sijaan että alkais miettiä et oisko siinä jotain pointtiakin.

whuf, esimerkkinä: tuli tossa jätkän huomautuksesta tietyn samplekirjaston lisenssistä mieleen et "mitä helvettiä, eiks toi ois voinut vaan kysyä et 'onks sulla lupaa myydä' sensijaan että ois hieronut lisenssiehdot naamalle ja sanonut et 'et voi myydä tätä, sori'". sinäänsä siis validi pointti, mutta sillä ON väliä miten asiansa ilmaisee - mullekin tuli hetkeks semmonen fiilis et "mitä vittua, kuvitteleeko toi että mä oon niin tyhmä etten..." kunnes tajusin että turha sitä stressata sen kummemmin.

tietysti jos on se asenne et "mä nyt vaan ilmasen itseäni tällai, haistakaa ttu jos ei kelpaa" niin ei siinä mitään, mut sit tosiaan ei kannata ihmetellä jos jotkut suhtautuu penseästi about kaikkeen mitä kirjoittaa. eikä kannattane myöskään välittää kauheesti siitä et meneekö se haluamansa viesti perille, koska aika monet herkkikset sitä pointtia ei kuitenkaan halua sieltä tylytyksen välistä poimia vaan tylyttää vaan takas.

my 5c. metakeskusteluhan se rules.
Avatar
#40 • • Tuppu_ Guest
Ihmeen kauan olen jaksanutkin noita suoria vittuiluja lueskella. No, antaa toveri kaikkitietävän, masterointiguru MKDR:n jatkaa maineensa kartuttamista. Eivät taida anjunalla ja muualla tietää, millainen tyyppi oikeasti on kyseessä.

Jaa, 1450 postiin onkin hyvä lopettaa.