Epävirallinen "Mitä söin tänään" -topic

57 posts, 3 pages, 11,325 views

Avatar
#21 • • Remotion Guest
joo, testattu on, himalajan naan leivät muuten myös roksroks!!

ja jotta pysytään aiheessa niin, skebu ranskuill
Avatar
#22 • • Hempp@ Guest
Söin tänään jäätelöä.
Jumaliste ensimmäisen kerran neljään vuoteen söin mansikkajäätelöä :)

Enpä muistanut miltä se maistuu.
Taidanpa ostaa päivemmällä lisää :laugh:
Avatar
#23 • • DeaconX Guest

Vähäks tää on klubbaritopic.


On!

Aamiainen klo 14.00 :

Sämpylää, juustolla ja tomaatilla.
Teetä ja jukurtti
Aplarimeuhua
Avatar
#24 • • Hansu Guest

- Itse tehty perunasalaatti


Voisitko antaa reseptin? Tykkään kovasti perunasalaatista, mutta ne kaupan majoneesihirvitykset eivät oikein enää putoa ja olisi kiva kokeilla valmistaa ko. salaatti ihan omin pikku kätösin.

Koko homma onnistuu hyvin kertakäyttögrillissä...


Hmm, kertakäyttögrilli on siis ihan toimiva peli? Monesti on ollut mielessä että olis kiva rannalle lähtiessä grillailla vaikka ihan vaan sitä suomalaisten suosikkivihannesta, mutta kun ei ole autoa niin pallogrillit yms. ovat armotta poissa laskuista. Eikös nämä kertakäyttögrillit ole sellaisia foliovuoan näköisiä? Onko siinä hiilet vai mikä on homman idea? Niin ja mistä näitä ihmevärkkejä saa - bensikseltä kaiketi?
Avatar
#25 • • Tapi T Guest

Voisitko antaa reseptin? Tykkään kovasti perunasalaatista, mutta ne kaupan majoneesihirvitykset eivät oikein enää putoa ja olisi kiva kokeilla valmistaa ko. salaatti ihan omin pikku kätösin.


Mä en oo Ville, mutta tässä pari ohjetta. Mun mielestä majoneesiin duunatut perunasalaatit ovat usein aavistuksen tunkkaisia lähinnä liian rasvaisuuden johdosta. Tämän takia pelimies sekoittaa majoneesiin hieman creme fraichea, jolloin lopputuloksesta tulee huomattavasti freesimpi.

500g perunoita
2 isoa salottisipulia
2rkl kapriksia
1 maustekurkku
merisuolaa ja mustapippuria
persiljaa, ruohosipulia, kirveliä tai muuta vastaavaa

Soosi 1:

½dl majoneesiä
½dl creme fraichea
sinappia

Soosi 2:

½dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu

1. Keitä kuoritut ja pilkotut perunat puolikypsiksi. Kaada vesi pois ja laita kattilaan kansi päälle. Muutaman minuutin päästä perunat ovat sopivia.

2. Pilko sipuli, poista maustekurkusta siemenet ja pilko sekin. Liota kapriksia 10min kuumassa vedessä, jotta pääset eroon niiden säilytysliemestä ja liiasta suolaisuudesta. Pelimies/nainen ryöppää pilkottua sipuliakin muutamia sekunteja, jolloin sen kitkeryys katoaa.

3. Sekoita mukaan joko Soosi 1:n tai Soosi 2:n ainekset ja anna salaatin vetäytyä tunnin jääkaapissa. Huomioi, että majoneesipohjainen salaatti on parhaimmillaan kylmänä, mutta öljypohjaista salaattia voi tarjoilla vaikka huoneen lämpöisenä.
Avatar
#26 • • JussiS Guest
Nakkisoppaa! :excellent:
Avatar
#27 • • Roz Guest
Pippuripiffiä, punaviinikastiketta, uusia pernoja sekä fetasalaattia. Mm-mm :)
Avatar
#28 • • LindaGP Guest
Jippe grillasi mulle hornetteja ja tomaatteja; lisukkeena perunakroketteja.
Avatar
#29 • • Daniel Braun Guest
Rullakebab tuli vetästyä pikaiseksi lounaaksi, voi että tätä terveellistä elämää :D

Kohta vois lähtä kauppaan ja loihtia jotain oikeeta safkaa iltapalaksi :)
Avatar
#30 • • akir0 Guest
Liha Cibbata mäkkärissä, kultasena tietty.

Sit pari possun ulkofilepihviä, uudet perunat ja kermakastike. Sekä hieman tuoreita kotimaisia vihanneksia <3
Avatar
#31 • • Hansu Guest

Voisitko antaa reseptin? Tykkään kovasti perunasalaatista, mutta ne kaupan majoneesihirvitykset eivät oikein enää putoa ja olisi kiva kokeilla valmistaa ko. salaatti ihan omin pikku kätösin.


Mä en oo Ville, mutta tässä pari ohjetta.


Kiitoksia Tapi T:lle! Kuulostipa hyvälle eritoten majoneesi/ranskankermapohjainen salaatti (öljyn kanssa lotraamisesta en oikein diggaile), täytyy kokeilla heti pikimmiten.
Avatar
#32 • • zAo Guest

Niin ja mistä näitä ihmevärkkejä saa - bensikseltä kaiketi?



Huoltoasemilta varmasti saa, ainankin hyvin varustetuilta. Rautakaupoista
ja olettaisin, että myös isoista marketeista. K-Raudassa muistaakseni
maksoi 4,90e
Avatar
#33 • • Taedium Guest
No nyt tuli syötyy aika hc settii.

Viikko sitten söin grillatessa Blair's After Death chilikastiketta jossa on 50 000 scovillee jotta paukahtaa. Eli noin kymmenisen kertaa vahvempaa kuin tabasco.

Tänään mentii grillaa ja siellä oli Mad Dog's Revenge nimistä extractia jossa on scovillejä sen 1000000 (eli miljuuna). Olihan se pakko äijänä vetästä pieni tippa puhtaana kielelle kokeillakseen.

Kaksi kolme sekuntia meni ja kerkesin miettimään, että pääsinpä helpolla. Sitten se iski kuin leka suoraan naamaan. Ei oikeesti ikinä ole tullut noin tulista syötyä. Siinä tuli sitten Insanity saucee ("vain" 125k scovilleillä) heitettyy tofun päälle, eikä se maistunut juuri millekkään Mad Dogin jälkeen. Jotain kermaviilikastiketta oli, johon siihenkin chiliä laitettu sekaan ja sekin soosi vain viilensi sen Mad Dogin jälkeen.

Nyt on tullu aika HC chilit syötyä. Huhhuh. Oli ihan kiva kokeilla, mutta kyllä taitaa olla niin, että joko Insanity tai sitten se After Death on semmonen mikä pitää hankkia. After Death oli enemmänkin sellainen tulinen, mutta hedelmäinen. Oikeesti aika nannaa. Toi Mad Dog on ehkä enemmän kertakokeilujuttu.

...tai no kattoo, että miten sitten jossain vaiheessa noi "laimeat" 50k systeemit toimii, että pitääkö siirtyy "kovempaan kamaan"...

Eli:
Tofua
Uusia perunoita
Herkkukurkkua
Chili-kermaviilikastiketta
Papadumei
Mad Dog's Revenge (1M)
Insanity (125k)
Jotain suomalaista Manolito siirappia, ei ku chilikastiketta (ei oikee maistunu millekkään)
Habanero Tabascoa (ei sekää enää noitten jälkee säväyttäny)

Ja hiki virtas!
Avatar
#34 • • sauce Guest
Aamulla
2 mukia kahvia,
lasi appelsiinimehua,
2 ruisleipää paahdettuna, päällä oltermannia, paprikaa ja kultakalkkunaleikettä.

Päivällä:
Pullo karpalovissyä,
Kaksi ruisleipää, päällä oltermannia ja kalkkunaleikettä. Kanamunaa. 2mukia kahvia.

Iltapäivällä:
Pullo vissyä, kaksi keksiä.

Illalla;
Pussi nuudeleita, kana-valkosipuli-sieni-tomaatti-kastiketta ja ~1 litra lighti colaa.

Keskiyöllä:
Nälkä, mitäköhän sitä vetäs ennen ku menee nukkumaan? Uunibanaanijugurtti on kyllä hyvää. joo, vedän sellasen.
Avatar
#35 • • ville Guest

Aamulla
2 mukia kahvia,
lasi appelsiinimehua,
2 ruisleipää paahdettuna, päällä oltermannia, paprikaa ja kultakalkkunaleikettä.



Mitä on kultakalkkunaleike?
Avatar
#36 • • pie Guest

Mitä on kultakalkkunaleike?



Kuulostais ihan Saarioisten kalkkunaleikkeeltä. Mulla on nimittäin jääkaapissa Saarioisten "pieni kultakinkku" eli ihan tavallisia kinkkusiivuja. Samaa paskaa se on, differoitu markkinoille muka hienommalla nimellä ja ehkä kuvitteellisesti paremmalla laadulla kuin tavallinen leike :)
Avatar
#37 • • Juki54 Guest
Aamiaiseks meni pari ruisleipää, välissä juustoo, kinkkuu ja kurkkuu.

Lounaaks taidan hakea Stokkalta Currykana-kolmioleivän <3
Avatar
#38 • • pie Guest
eilen söin itsetehtyä kanasalaattia, maistui. Tänään onkin päivä lähtenyt käyntiin lasillisella Fantaa.
Avatar
#39 • • ville Guest

Mitä on kultakalkkunaleike?



Kuulostais ihan Saarioisten kalkkunaleikkeeltä. Mulla on nimittäin jääkaapissa Saarioisten "pieni kultakinkku" eli ihan tavallisia kinkkusiivuja. Samaa paskaa se on, differoitu markkinoille muka hienommalla nimellä ja ehkä kuvitteellisesti paremmalla laadulla kuin tavallinen leike :)



Siis oikea versio, että ihan hirveetä paskaa :mad:

Monet saarioisten ja hk:n leikkeileistä sisältää jopa alle 85% lihaa ja siinä lopussa on jotain ihan hirveetä jauhoa, joka saa kaiken maistumaan lauantaimakkaralta :angry: :angry:

Halvalla ja hyvää saa lidlistä, 10e/kg kalkkunaleikettä jossa 95% lihaa. Perustavara eli tuollainen 85% taitaa maksaa alle 7e/kg eli puolet siitä mitä monet saarioisten & hk:n & snellannin tuotteet.
Avatar
#40 • • sauce Guest

Mitä on kultakalkkunaleike?



Kuulostais ihan Saarioisten kalkkunaleikkeeltä. Mulla on nimittäin jääkaapissa Saarioisten "pieni kultakinkku" eli ihan tavallisia kinkkusiivuja. Samaa paskaa se on, differoitu markkinoille muka hienommalla nimellä ja ehkä kuvitteellisesti paremmalla laadulla kuin tavallinen leike :)


joo, sitä se oli.