Tämän hetken midikiipparit ?

88 posts, 5 pages, 14,667 views

Avatar
#41 • • nimbus159 Guest
Soundatassahan minä =)

CME kyllä polttelis hinnan ja jykevyyden puolesta mutta Novationi vie varmaan voiton toimintojen kannalta.
Avatar
#42 • • ReQ Guest
No nyt ilmaantu vielä yks mielenkiintonen reppuunmenevä mobiilikiippari - Behringer UMX 25. Kaikkein mielenkiintoisinta on hinta, n. 110 euroa...

BEHRINGER U-Control UMX 25, velocity-sensitive USB/MIDIkeyboard featuring 25 full-size keys, 8 real-time rotarycontrols plus 10 assignable switches, freely assign MIDIcontrol changes to the modulation wheel, volume fader andpedal port, USB/Audio interface, 50 virtual instrumentsand Ableton Live Lite 4 included, runs via USB bus,batteries or a power adapter (not included), plug and playfor WIN XP and MAC OSX

Audio interface tuskin toimii millään 0,1ms ASIO ajureilla ja noista sisäänrakennetuista virtuaali instrumenteista tuskin irtoo supersahoja.
Aikamoinen leluhan toi varmasti on, mutta tarviiko sitä ees parempaa toisaalta jos toi ei nyt ihan suoraan käsiin hajoa ja edes midi-ominaisuudet toimii jotenkuten :D Satasen nyt maksaa jo pelkästä kokeilunhalusta...
Avatar
#43 • • R24 Guest
Aika paljon sälää satasella, kiippari, äänikortti ja 50 plugaria: UMX-25

Jos toimisi mäkissä, niin voi ottaa hupi testiin.
Avatar
#44 • • Loopy Guest

Aika paljon sälää satasella, kiippari, äänikortti ja 50 plugaria: UMX-25

Jos toimisi mäkissä, niin voi ottaa hupi testiin.



Rollaappa saman linkin alalaitaan saakka, niin saat OSX:n 8 plugaria esiin.
Avatar
#45 • • ReQ Guest
Meninpä sitte jo tilaamaan ko. vehkeen fiilispohjalta (ton UMX-25)...
Jos ei 10pv palautusajan sisällä ilmesty tänne kirosanoja niin se on varmaan sit ihan ok vehje :D Eniten ehkä jännittää ton audio interfacen ja ajurien käytännön toimivuus, mut vaikkei toimiskaan niin saahan ainakin satkulla jonkinnäkösen mi(n/d)ikiipparin.
Avatar
#46 • • Roz Guest

Joku täällä oli kokeillu Axiom 25:sta, minkälainen tuntuma oli yleisesti ja koskettimissa?


_o/
Rozilla on varmaan kanssa jonkin sortin näppituntuma tohon vekottimeen. :)



Noh, annetaan sen näppituntuman puhua ;) Kyllähän tuossa tatsi paremmasta päästä tuntui olevan. Potikat on jämäkät, joskin pyörivät loputtomasti, jos kohta tuo nyt itseäni edes haittaisi. Itselleni tuo pari oktaavia ei vain yksinkertaisesti piisaa. Muuten jo harkitsin hetken vaihtavani tuon kauhean muovirähjäni (Evolution MK-249C) Axiom 25:een.

CME:n kiippareissa on oikein jeessi tatsi, mutta niiden käyttöön valjastaminen vaati liikaa säätämistä minun makuuni. Eivät ne toisaalta hirveitä maksakaan. Toisaalta harmitti palauttaa kauppaan, kun muuten ominaisuuksiltaan oli ihan ok vehjas.
Avatar
#47 • • Loopy Guest

Muuten jo harkitsin hetken vaihtavani tuon kauhean muovirähjäni (Evolution MK-249C) Axiom 25:een.


Heps. Pystytkö vielä vahvistamaan Axiomin uusien mallien julkaisupäivät. T-kauppa kertoo 30.05.2006 (49) & 30.06.2006 (61).
Avatar
#48 • • MikkiHiiri Guest
Tulinpa eilen huomanneeks, että Oxygen 8 ei ainakaan diggaa kännykästä, jos se on vieressä. Ihmettelin ku se ykskaks rupes lähettelee vitusti kaikkea MIDI-tavaraa sekkarille kun puhelin soi. Tällein live-akteille huom :D

Mitenhän noiden muiden kiippareiden kanssa on? Noi raskaammat kiipparit ja kaikki synat on faradihäkkejä, jotka ei oo moksiskaan radioaalloista. Noi muoviset halvat vähän epäilyttää.
Avatar
#49 • • P.Korhonen Guest

Tulinpa eilen huomanneeks, että Oxygen 8 ei ainakaan diggaa kännykästä, jos se on vieressä. Ihmettelin ku se ykskaks rupes lähettelee vitusti kaikkea MIDI-tavaraa sekkarille kun puhelin soi.



Hahaha ei oo todellista. :D

Se on tullut kyl huomattua, että riippuu kännykästä kuinka paljon häiriötä laitteisiin aiheutuu. Sharp GX20 sai olla vaikka toisella puolella huonetta niin silti koneen kaiuttimista kuului ennakkoon kova häiriöääni kun kännykään tuli viesti/puhelu.
Avatar
#50 • • nimbus159 Guest
Kommentteja Novation Remote SL 25:

Sain säätää alkuun oikeen todenteolla että sain pelittämään masinan Cubase SX:ssä Automap modessa. Te jotka ette lue manuaaleja niin huomioikaa että Automap ei toimi kuin Cubasen 3.1.0.933 versiossta ylöspäin, itse tuskailin ennen kuin lukasin manuskan ja totesin päivitys tarpeen Cubaseen.

Automap mode näyttää lupaavalle esim VST istrumenttien rukkaamisessa kun ei tosiaan tarvitse niitä templateja väsäillä itse vaan kaikki aktiivisena olevat instrumentit näkyvät controllerissa.

Jos miinuksia haetaan niin potikoiden tarkkuus on todella aunurista tai sitten käyttäjässä vika. Eilen yritin Legacy Cellillä twiikata lennossa cutoffia ja eikös se kerpele ollut tahmeaa. Yritin ensin omalla parametrilla joka on liu-ussa ja sen jälkeen vaihdoin sen suoraan potikkaan mutta sama arvojen heitto jatkui. Pronsentuaalisesti jos ajatellaan niin tasainen hanikan vääntäminen näytti ja kuulosti suurinpiirtein tältä..........

48%56%62%74% jne jne



Tähän samaan hengenvetoon kysyttäköön että mistä näen helpoiten Cubasessa käytetyn parametrin piirtymän? Eli jos mennään esim quantisointi näkymään niin ensimmäisenä on velocity jne mutta en löytänyt twiikkaamaani cutoff käppyrää mistään koska näin kotikutoisesti voisin säätää jälkikäteen nousukäyrän tasaisemmaksi ???

Huoh tulihan taas.............................
Avatar
#51 • • OSC8 Guest
[img]http://static.flickr.com/66/154756394_edfa7f8c46.jpg?v=0[/img]

Hyvin toimi Ozone viime viikonloppuna :)

Yhdistelmänä oli siis Ableton, iBook G4, boottaus lacien FW-levylle ja Ozone. Yhden ainoan kerran pelästytti kun keikkapaikalla ekaa kertaa konetta päälle pistettäessä abletoni herjasi ettei löydä valittua audiolaitetta ollenkaan.

Muutoin toimi kyllä aivan unelmasti ja mitään pulmia ei ollut. Ei sen puoleen että meillä mitään hillittömiä arrangehässäköitä olis ollutkaan, kuitenkin joku järki noissakin on hyvä pitää. Homma siis pää-asiassa audioraitojen triggailua ja midiä juuri niin vähän kuin mahdollista (just nippanappa että riittää molemmille tekemistä), sekä tietty kaikki master-diitsei-efektoilu yms kikkailu koneelta suoraan. Oli todella kätevää kun ei tarvinnut mitään kaospadejä yms laitteita ruveta toiselta puolen suomea roudaamaan paikan päälle..järkeä siis niissäkin kandee käyttää.

Laptop revolution! :hearts:
Avatar
#52 • • Thail Guest
Ostin Alesis Photon 25 kiipparin ja täytyy sanoo, että on tosi laadukas vehje. Mielestäni paljon paremmat koskettimet ja knobit kuin esim. novation remotessa ja evolutioneissa. Knobit on isot ja niitten välissä on reilusti tilaa. Muutenkin tää tuntuu helvetin laadukkaalta. 100e thomannilta=)
Avatar
#53 • • Peter Skogberg Guest
Itselle on tulossa toi M-audio Oxygen 49, pistän arvostelua ensi viikolla :cool:
Avatar
#54 • • aleksivirta Guest

Aika paljon sälää satasella, kiippari, äänikortti ja 50 plugaria: UMX-25



hauskaahan tossa on se että noi plugarit on kaikki (tai ainakin 95%) ilmasia ja löytyypi netistäkin helposti. -> satasella kiippari ja äänikortti.

joku jämerä painotettu 88key masterkiippari kyllä ois just se juttu nyt, möin microkontrolini pois kun ei sitä tullut taas keikkailtua ja aattelin et ois kiva Soitellakin pitkästä aikaa oikeesti. UF8 vaikuttaa kovalta kyllä ton suhteen, pitäis itekin käydä testailemassa.

fatar studiologicil on jotain aika halpoja joissa on about se pelkkä kiippari + mod & pitchwheelit. on kai jopa kehuttukin ja fatarhan taitaa valmistaa aika monelle firmalle edelleenkin itse koskettimistoja, mut toisaalta kuullut epämääräsiä raportteja siitä miten ne kiipparit väsyis ja menis rikki aika helposti. mene ja tiedä. ainahan voi ostaa käytettynä jonkun vanhan digipianon tai masterkiipparin ja toivoa että se ei oo ihan toivottomassa kunnossa.

Roz, mitä tarkotat käyttöön valjastamisella... jotenkin olettais että koskettimisto toimis ihan heittämällä ja faderit + nupit vois tarvittaessa assignata midi learnilla tms. hetkessä?

ps. microkontrolia käyttäessä tuli huomattua et tosiaan noissa "päättymättömissä" nupeissa on omat huonotkin puolensa - joidenkin parametrien säätöön ne on just omiaan mut yritäpä pyöräyttää sellanen sekunnin mittanen dubikaiku tai cutoff-/resonanssitweakki ja palata takas alkuasentoon. ja itke kun menee vituilleen jos ei osaa pyöräyttää just oikealla nopeudella oikeisiin asemiin molemmissa päissä...
Avatar
#55 • • lilquest Guest
Nii tässä on nyt tota kiippari-aihetta ja myös jotain rumpukoneista, mutta pistetään tää nyt tähän valmiiseen viestiketjuun...

Elikkä oon tässä aatellu ja katellu vähän noita rautapuolen härveleitä joilla saisin hiphop-biittien tekoon lisää sitä jotain...
Ekana mietintämyssyn alla on pyöriny ajatus Midi Keyboardeista/kontrollereista.
Käytän taustojen tekoon Modplug Trackeria ja siinä kyljessä muutamaa isompaa vsti-instruu ja tietty erilaisii sämplejä.

-Onko kellään kokemuksia midi-kiipparin ja MPT:n välisestä toiminnasta ? Erityisesti erilaisten namiskoiden ja knoppien toimintaan saaminen kiinnostaa...
-Jos hankin USB:llä toimivan kiipparin niin tarviiko äänikortissa olla kuitenkin jotain midi-liitäntää vai meneekö kaikki tieto USBin kautta ?
-Ylipäätään toiminnan helppous kiinnostaa kovasti !!
-Tuleeko näihin joskus jotain instru-softia mukaan ?

Sitten tässä on parit kiipparimallit, jotka kuuluu siihen <300e hintaluokkaan, joka on itsellä se about maksimi:

-M-AUDIO Ozone (Näppärän näkönen)
-M-AUDIO Axiom 49 (Enemmän oktaaveja)
-EDIROL PCR-M1 (Sopivan pieni läppärin kanssa)

Entä sitten tämmöinen kosketinsoitin, jossa on itsessään saundeja, mutta löytyy kuitenkin MIDI-toiminnot:-YAMAHA YPT-200
Toimiiko tämä normaalin midi-kiipparin tavoin, vaikka se sisältää ilmeisesti itsessään jo omia saundeja ?

Onko noista kellään negatiivista tai positiivista sanottavaa ?
Periaatteessa etsin sopivan pientä, just esim. Ozonen tai ton Edirolin kokoluokkaa (25 kosketinta), mutta toisaalta kyllä kotikäytössä tommonen 49:n koskettimen vehje voisi kyllä toimia paremmin.
Itse noiden liukujen ja muiden härpäkkeiden perään en kovin paljon ole. Ne muutamat pakolliset kyllä pitäisi löytyä, ettei tarvitse kokoajan hiiri kädessä tietsikalta kuitenkaan kaikkea säätää.

Ja sitten vielä toinen kiinnostuksen kohde eli rumpukoneet.
-Miten nämä ylipäätään toimivat. Sisältääkö nää itsessään sämplet/saundit vai voiko näillä ohjailla tietokoneelta rumpusämplejä vai pystyykö omia sämplejä tallentaa itse rumpukoneeseen ?
-Millaiset liitäntä mahdollisuudet rumpukoneilla on tietokoneen ja esimerkiksi Modplug Trackerin kanssa vai onko kyse nyt ihan itsenäisestä laitteesta ? Vai millä systeemillä saan sen luupin sitten rumpukoneesta itse musanteko softaan kiinni ?

Tossa on nyt parit vehkeet mitä oon katellu ja noista tietty jos jollain on jotain sanottavaa niin mielellään ottaisin tietooni kaiken mahdollisen, koska tosiaan omat tiedot näissä on aika hutaralla pohjalla !

-ZOOM STREETBOX SB-246
-ZOOM RT-223
-ALESIS SR16

Vai mitä itse tekisitte/olette tehneet saadaksenne uutta saundia ja muutenkin uutta fiilistä siihen musiikin tekoon ?
Pistäkää vaan kaikki itsestään selvyydetkin ilmoille !!
Avatar
#56 • • Eeroville Guest
Ostin tuossa CME uf-seiskan ja olen tyytyväinen kiippariin ja knobeihin:), toistaiseksi en ole koittanut vst-ympäristössä. nyt Waldorfin Nano-optio kiinnostaa lähinnä speksien perusteella (16 multi/24 polyfonia).

Jos jollakin on kokemusta tosta kortista niin lukisin mielelläni. Toivottavasti ei mene pahasti off-topiikin puolelle.
Avatar
#57 • • the Atonalizer Guest

Ostin tuossa CME uf-seiskan ja olen tyytyväinen kiippariin ja knobeihin:), toistaiseksi en ole koittanut vst-ympäristössä. nyt Waldorfin Nano-optio kiinnostaa lähinnä speksien perusteella (16 multi/24 polyfonia).

Jos jollakin on kokemusta tosta kortista niin lukisin mielelläni. Toivottavasti ei mene pahasti off-topiikin puolelle.



Tostapari presettiä ja manuaali. Näyttäis aika rajoittuneelta, ainakin editoinnin puolesta, hintaa tosin ei oo paljon mitään. En oo testannu, google autto tässä.
Avatar
#58 • • Eeroville Guest
Kiitti linkistä, jää nähtäväksi pitäiskö tuohon sijottaa...
Avatar
#59 • • whuf. Guest


Näyttäis aika rajoittuneelta, ainakin editoinnin puolesta, hintaa tosin ei oo paljon mitään. En oo testannu, google autto tässä.



Ainakin speksit(ja soundi) vaikuttais siltä että toi on Waldorfin loistava MicroQ nanoistetussa paketissa :)

Jos ne on jättänyt kaikki muistitoiminnot ja midi kontrolleri jutut tosta pois sillä ei pysty kovin paljoa muokkaamaan soundeja. Mutta niitä presettejä oli ihan mukava läjä... 1000 :hearts:

Harmi ettei Waldorfin kotisivu paljasta tosta vehkeestä mitään.
Avatar
#60 • • the Atonalizer Guest


Jos ne on jättänyt kaikki muistitoiminnot ja midi kontrolleri jutut tosta pois sillä ei pysty kovin paljoa muokkaamaan soundeja. Mutta niitä presettejä oli ihan mukava läjä... 1000 :hearts:

Harmi ettei Waldorfin kotisivu paljasta tosta vehkeestä mitään.



Siltähän toi näyttäis, harmi sinänsä, menee hyvä hyvä synä hukkaan, jos sitä ei pääse säätämään (ainakin tähän mennessä synien preseteistä on >10% käyttökelpoisia). Jos tota vois editoida kunnolla vaikka midilliä, diilihän ois mitä parhain, mut nyt tuskin pahemmin innostuttua.

K.