Päiväkoti@DBTL // 4.-7.6.2003

1 post, 1 page, 693 views

Avatar
#1 • • Päiväkoti HQ Guest
Bar Päiväkoti during DBTL

Programme:

WED 0406 Jani Tolin / Alfons Helsinki: Products of the Environment vol. 3. Näyttelyn avajaiset. Vinyyleissä Pablo (Lifesaver) sekä itse Tolin.

THU 0506 Koneisto Warms Up. Accu live (Exogenic Breaks, Hki) + Anna S (Bundolo, Hki).

FRI 0606 Boy Novice Sound System. Boy Novicen levynjulkaisupippalot. Plus a very special dj guest.

SAT 0706 Mökki tulessa. Superstars JR Soul (Päiväkoti) & Ionik (Koneisto).

http://www.paivakoti.biz

---

PRODUCTS OF THE ENVIRONMENT VOL. 3 // WED 0406

Products of The Environment Vol. 3 –näyttelyn kuvamateriaali on joitain (sämplättyjä) poikkeuksia lukuunottamatta kuvattu New Yorkissa, Pariisissa, Beirutissa sekä Jani Tolinin kotikaupungissa Helsingissä. Työt kuvaavat pääasiassa kaupunkiympäristöä vanhan graffitimaalarin silmin: konstruktioita, detaljeja ja korroosiota, eli ajan ja ihmisen jättämiä jälkiä muuten elottomissa pinnoissa. Urbaania sielua ja tunteita sekä kokemuksia heijastettuna näille pinnoille ja uponneina niihin elementteihin. Yksilön elämää ja ympäristöä.

Tolinin toinen voimakas vaikuttaja on musiikki. Hip hop, soul, r’n’b, disco ja reggae. Grover Washingtonin ja Bill Withersin vuoden 1980 soulkappale “Just The Two Of Us” esiintyy etäisesti kuvitettuna samannimisessä työssä, jonka kaupunkikuvat ovat New Yorkin Queensistä. Suorasti tai epäsuorasti, kaikilla töillä on jonkinlainen soundtrack ja osa tästä on kuultavissa näyttelyn avajaisissa Päiväkodissa. Avajaisten musiikkiannista vastaa Pablo (Lifesaver, Hki) ja musiikillisen näkökulman teoksiinsa tuo myös Tolin itse.

Musiikin ja graffitihistorian lisäksi Tolinin taiteelliseen ilmaisuun vaikuttaa työ graafisena suunnittelijana. Sen kautta eri vuosikymmenien design ja arkkitehtuuri toimivat vielä yhtenä suodattimena Tolinin tavassa katsoa ympäristöä ja löytää siitä yksityiskohtia tai viitteitä, jotka muotoutuvat osaksi kokonaisuuksia.

Kaikki työt ovat “Home Depot” -nimistä sekatekniikkamaalausta lukuunottamatta uusia ja ensiesittelyssä Päiväkodissa. Erikoisuutena lisäksi mainittakoon “Colab One”, joka on ensimmäinen laatuaan oleva kollaboraatio Tolinin isän, taidemaalari Kimmo Tolinin kanssa.

Lisää Tolinia osoitteessa www.alfonshelsinki.com

---

ACCU STADISTA TÄSSÄ MOI // THU 0506

Pistetään tää oikeen kansainvälisellä kielellä.

Accu was founded in Helsinki in 1998 by cousins Lasse and Harri. This combo - now with a third member Risto (that goddamn rocker from lemonator??) - is known to set the floor on fire and blast the ceiling right off. Accu's high-energy 'punkaddictedpornoacid' style of music has been witnessed during club performances. Many times. The band swells in size for live sessions, integrating a wide variety of musicians, while maintaining a respectable output of frenzy for the minimalist sound-system version of their performances.

The Accu album, released in Finland in spring 2002, has received rave reviews in the international music press and considerable radio play. The crossover nature of the band is evident from the varied descriptions of the music; “Abba laced with Yello” and “Underworld meets Air” are some examples. The album is widely released in the European territory. French cult label Bazoline releases the CD on license in August. A video of the track “Surrounding Love” was just recently in rotation on MTV Nordic.

Acun lisäksi iltaa sulostuttaa ihana Anna S vinyyleissä.

---

BOY NOVICE SOUND SYSTEM // FRI 0606

DBTL-lauantaina vietetään Boy Novicen levynjulkkarijuhlia. Boy Novicen ensialbumi saapuu näinä päivinä kauppoihin legendaarisen helsinkiläisen levy-yhtiön Stupido Recordsin toimesta. Boy Novice on eritoten äänitaiteilija ja multipersoona Jani Lankisen hengentuote. Voidaan sanoa Lankisen hieroneen ryhmänsä soundia eri nimillä jo lähes 15 vuoden ajan. Yhtyeen musiikkia voisi kuvata dub-vaikutteiseksi trip hopiksi. Mark Odomin (US) ja Kevin Walkerin (IRL) tunnelmalliset vokaalit antavat Boy Novicella omaperäisen ja selkeästi tunnistettavan soundin. Sanoissa on myös huomattavasti enemmän ajatusta kuin mihin nykyään on ollut tottuminen. Boy Novice on kerännyt tätä kyseistä iltaa varten vahvistetun erikoiskokoonpanon.

Saavu bassolinjalle.

Illan annin lopettaa vielä salaisuudeksi jäävä dj-erikoisvieras, jonka meriitit etsivät vertaistaan tässä maassa.

---

MÖKKI TULESSA // SAT 0706

Supersankarit ja melkein veljekset JR Soul ja Ionik seilaavat lauantaina funkin, soulin, housen ja elektron syvillä vesillä. Tämä tutkapari villitsi jo viime laitureissa tanssilattian villeihin liekkeihin ja jotain vastaavaa on odotettavissa varmasti tälläkin kertaa. DBTL:ssä Mökki tulessa-illasta on muotoutumassa jo perinne Päiväkodissa. Voittanutta joukkuetta ei ole syytä vaihtaa. Ja kaverit ovat vielä hyvännäköisiä.

Piireissä JR Soulia kutsutaan turkulaisen funkin Elvikseksi. Ja miksi Ionikilla on K lopussa. Koska sillä on väliä, tiedättehän.

Diskoinfernoooooo.


__________________
- ainaski 10 kertaa parempi baari ku
muut -