näköjään ei:
78 posts, 4 pages, 10,248 views
Mutta vielä ei ole vastattu kysymyksen kaatuuko +500 - + 1000 ihmisen klubitapahtuman budjetti siihen, että tapahtumaan palkataan, sanotaanko vaikka tuhannella mummonmarkalla miksaaja / äänitarkkailija työhön?
Tässä topikissa monet sanonut että pitäisi olla äänitarkailija bileiden aikana, mutta ei kukan varamaankin miettinyt mitä se tulee maksamaan.
1. Kannattaa nakittaa joku tarkkailemaan äänenvoimakkuutta & laatua. Kerran vartissa (tai mikä tahansa muu sopiva tahti) tsekataan onko vola sopiva ja säädetään jos ei ole.
2. Yksi mikseri dj-mikserin ja PA-räkin väliin, jota äänitarkkailija säätää.
Epäilen vahvasti että ei kukaan täysjärkinen ihminen jaksais olla nakissa 7h (for free) ja säätää äänentason ja ammattilaiset on aika kallista puhaa.
-klip-
-klip-
Mikon kuvapostauksessa on perää....
Minkä helvetin takia pitäisi palkata joku puolkuuro heebo valvomaan desipelirajaa kun sen mittarin voi laittaa DJ koppiin josta DJ näkee miten korkealla melutaso tanssilattialla on...?!
noh, esim. sen vuoksi, että esim. 104db kuulostaa vitusti pahemmalta ja soi "kovempaa" jos se on pelkkää 1-4khz saundia ;)
1. Kannattaa nakittaa joku tarkkailemaan äänenvoimakkuutta & laatua. Kerran vartissa (tai mikä tahansa muu sopiva tahti) tsekataan onko vola sopiva ja säädetään jos ei ole.
2. Yksi mikseri dj-mikserin ja PA-räkin väliin, jota äänitarkkailija säätää.
> Kuinka paljon järkkäreille tulee lisäkulua siitä että yksi henkilö vartin välein tsekkaa äänentason tuosta kakkosmikseristä ja tekee muun ajan muita hommia? Väittäisin että kaikista bilejärkkäriorganisaatioista löytyy sen verran dj:n hommia ymmärtäviä ettei ulkopuolelta tarvitse palkata ylimääräisiä henkilöitä eikä yhden henkilön tarvitse koko iltaa hoitaa >yksin tuota hommaa.
Eli hinnat poljettu niin alas että varmaan usea bilejärjestäjä tekee bileitä harrastuspohjalta, ei tienatakseen elantonsa, koska se on mahdotonta. Tässäkin poikkeuksena sellaiset klubit joissa kaikki tulee klubin puolelta, eli promoottorin maksettavaksi saattaa jäädä vain 1-3 deejiitä. Jos pääsylipuista oltaisiin valmiit maksamaan 30-50% enemmän näissää tee-se-itse klubi illoissa, uskoisimme että automaattisesti jokainen itseään kunnioittava promoottori ottaisi vaikkapa erillisen ääniassistentin tapahtumiinsa.
Jos se kerta tuntuu olevan noin vitun vaikeata saattaa yhtä bileitten perusasiaa kuin ääntä kuntoon, niin sitten ei auta kai muuta kuin odottaa aika parempaa. Tuntuu vaan hassuilta nuo väitteet asian ylivoimaisesta vaikeudesta maassa, jossa eri artistit ovat esiintyneet sähköisesti vahvistettuna jo jotain 50 vuotta. Noi täällä esitetyt pointit kuullostaa samoilta, joiden kanssa esim. Suomessa painittiin 1970-luvulla, kun äänentoistojärjestelmät suurenivat ja paranivat yht'äkkiä ja bändit alkoivat esiintyä hirmuisten äänenpaineiden kanssa, kun ei oikein tiedetty mitä tehdä näiden uusien kamojen kanssa.
Siis edelleen Apo sinä et pointanut sitä asia mitä se tulee maksamaan.
Niin siis edelleen joku henkilö pitäisi olla koko ajan 15 min välein tsekkaa äänen, eli edelleen se on kiinni koko illan aikana siinä pisteessä missä sijaitse välimikseri jne. Eli käytännössä 5h työtä
Sitten tarkkailu piste tätyy sijatsee salin takana, eli lisää duunia roudauksessa piuhojen veto jne. Tässä tapauksessa puhutaan myös käytännön asiosta rakennus vaiheissa. Tai sitten ääniassistenti juokse edes takas lattiasta lavalle, pitäis kait olla hyvä kunto ;)
En tiedä miten paljon teidän organisaatiossa maksetaan tuntipalkkaa, mutta heittona 10e/h tekee äänitarkkailun hinnaksi 11 euroa kahdeksan tunnin ajalta. Tunnissa hinnaksi tulee noin 1,3 euroa ja aikaa siihen menee 8 minuuttia.
tuntipalkka 1.3e TÄH??? 11e/8h HÄ????
Kaksi vinkkiä järkkäreille:
1. Yksi mikseri dj-mikserin ja PA-räkin väliin. Tämän avulla järjestäjällä on tarvittaessa mahdollisuus säätää helpommin äänenvoimakkuutta.
2. Kannattaa nakittaa joku (mahdollisesti teknisesti osaavampi henkilö) tarkkailemaan äänenvoimakkuutta & laatua muiden toimiensa ohessa. Kerran vartissa (tai mikä tahansa muu sopiva tahti) tsekataan onko vola sopiva ja säädetään jos ei ole.
Dna, jos laskelmani, perusteluni tai väittämäni ovat väärässä, voitko perustella miksi? Eikö teidän organisaatiosta löydy työntekijöitä jotka voisivat tehdä tuota äänitarkkailua sivutoimena bileissä muiden toimien ohessa?
Sitähän tehdän muiden kiireiden ohessa.
Aina säädetän äänenvoimakkuuden ennen tapahtumaa ja myös tapahtumaan aikana, silloin kuin tanssilattia täytyy.
Sitähän tehdän muiden kiireiden ohessa.
Aina säädetän äänenvoimakkuuden ennen tapahtumaa ja myös tapahtumaan aikana, silloin kuin tanssilattia täytyy.
No sittenhän teillä on asiat hyvin :)
Se mihin nuo kaksi vinkkiä tähtäävät on että järjestävällä organisaatiolla olisi sovittuna yksi tai useampi henkilö joka välillä tsekkaa sitä ääntä. Jos sovittua henkilöä ei ole niin voi käydä niin kuin bileissä välillä käy, kukaan ei tsekkaa äänenvoimakkuutta edes sivukorvalla ja äänenvoimakkuus karkaa käsistä.
Kakkosmikserin käytöllä äänenvoimakkuuden tarkkailuun ja säätöön ei tarvitse edes kovin teknistä henkilöä. Itse en päästäisi aloittelijaa PA-räkkiä säätämään, dj-mikserin käyttöön ei tarvita niin suurta osaamista.