Mistä keikkoja vähemmän tunnetulle dj:lle?

37 posts, 2 pages, 4,856 views

Avatar
#1 • • De Souza Guest
Niin, kysymys kuuluu mistä aloitteleva vähemmän tunnettu dj voi yrittää saada keikkaa? Plattarin ja Klubituksen foorumeille postataan promoja aktiivisesti, mutta mihin/kenelle kannattaa pommittaa promoja postitse?

Muutamat bileorganisaatiot ovat tiedossa, mutta tähän topicciin voisi tehdä kattavan listauksen organisaatiosta ja henkilöistä, joille kannattaa tyrkyttää itseään.

Must ja Alternative -klubien kaltaiset bileet, joihin haetaan aloittelevia/vähemmän tunnettuja soittajia ovat aika harvassa, joten täytyyhän sitä olla muitakin keinoja/tilaisuuksia päästä näyttämään kykynsä ja taitonsa :D
Avatar
#2 • • drS Guest
suhteet ovat kaikki kaikessa, eli kanattaa pyrkiä tutustumaan bilejärkkääjiin. luonnollisesti myös omia tapahtumia kannattaa mahdollisuuksien mukaan järjestää.
Avatar
#3 • • Tapi T Guest
IMO ehdottomasti paras konsti on ruveta järkkäämään omia bileitä. Asian puolesta puhuu myös se, että lähes kaikki tunnetuimmat DJ:t ovat nousseet tietoisuuteen juuri oman klubi-iltansa siivittäminä.
Avatar
#4 • • JussiS Guest

IMO ehdottomasti paras konsti on ruveta järkkäämään omia bileitä. Asian puolesta puhuu myös se, että lähes kaikki tunnetuimmat DJ:t ovat nousseet tietoisuuteen juuri oman klubi-iltansa siivittäminä.


Toikaan ei oo nykyään enää kovin helppoa, koska tarjonta on jo valmiiks laajaa, ja paikkoja on nykyään todella vaikee saada, ainakin pidemmäks aikaa.
Avatar
#5 • • Faini Guest
lähetät vaan paaaljon hyviä nauhoja kaikille mahollisille promooottoreille keitten osoitteet saat selville.. ja osallistut kaikkiin mahollisiin lahjakkuus kisoihin, esim. mixaus kilpailut, Must tyyppiset klubit jne.. ja pidät ainakin kaksi mix-cd:tä taskussa kun menet kulkemaan stadin alueella.. :)
Avatar
#6 • • lauri Guest
Laitanpa saman postauksen kuin klubitukseen, pienillä lisäyksillä.


Aloittelevalle DJ:lle >>>


Asioita mitkä nähtävästi ei ole kovin selkeitä kovinkaan monelle aloittelevalle DJ:lle. Kauaskantoisia tuloksia ei tehdä viikossa, kuukaudessa tai vuodessa. Kehittyminen kulttuurissa ja DJ:nä vie aikaa, rahaa ja resursseja. Kovinkaan moni isompi tapahtumajärjestäjä ei oikeasti halua kuunnella kymmeniä miksauksia viikottain, kun ehkä 1 / 30 miksauksesta on jollain tavalla muista eroava. Se oman linjan, tyylin ja tekniikan hakeminen DJ:lle vie vuosia ja taas vuosia, mutta aikanaan ne tulokset näkyvät. Tehokkain keino tässä vaiheessa on promotoida itseään sille yleisölle, joka kuuntelee, joka on järjestäjän asiakaskuntaa. Erotu joukosta, älä tee välttämättä sitä mikä on påp, vaan sitä mikä näyttää itseltäsi.
Älä kopioi. Pidä profiilisi tyylikkäänä ja matalana, älä nosta ääntä itsestäsi väärissä tilanteissa. Ole nöyrä. Tee sitä hiljaista työtä, kehity, opettele, ole avoin uudelle.

Kun nimesi alkaa pulpahtelemaan vanhempien ja aktiivisten bilettäjien puheissa, alat olla oikealla suunnalla. Silloin nimesi alkaa pyörimään myös järjestäjien listoilla. Muista kuitenkin, yksi mokaus saattaa johtaa siihen, että maineesi ja tulevaisuutesi "menestyvänä dj:nä" voi olla katkolla. Edelleen painotan, älä pidä ääntä väärissä tilanteissa tai vääristä asioista.

Ole aina skeptinen ja pessimistinen kaiken promootioon ja bookkauksiin
liittyvän dadan kanssa. Meistä on moneksi. Joku saattaa nähdä sinussa
nousevan staran, ottaa sut "hoteisiin", ei onnistunut, dumppaa sut ja sulla
on maine mennyt muiden silmissä. Ei kannata sammuttaa omaa tähteä,
ennenkuin se on syttynyt.

Oikotie >>>

Rakenna itsellesi nimi. Rupea tekemään 'underground'-bileitä. Varsinkin näinä päivinä tilaus ko. juhlille on erittäin kova. Jos katsot tämän hetken aktiivisia keikkailijoita ja menestyviä dj:tä, voit todeta, että kaikki ovat rakentaneet oman uransa ug-skenestä. Tällähetkellä sellaista ei ole. Rupea luovaksi ja tee asialle jotain. Jos onnistut, olet hyvällä tuurilla seuraava Proteus tai Orkidea.

Miksaukset >>>

Kohdista ne miksaukset bilettäjille, aktiivisille skenehahmoille jne. Jaa niitä tapahtumissa, äläkä pyydä maksua. Se euron sijoitus siihen cd-aihioon ei ole kovin suuri. Ja se 10 euroa tuntemattoman dj:n miksauksesta on taas jotain käsittämätöntä. Varsinkin kun harva miksaus on loppuun asti hiottu. Älä turhaan rupea panostamaan niihin miksauksen kansiin x summia rahaa, kun siihen kuitenkin riittää se tussilla kirjoitettu DJ nimi (Ja päivämäärä)

Lyhyesti >>>

- Ole avoin, mutta epäilevä.
- Ole kriittinen, mutta nöyrä (ei nöyristelijä).
- Ole itsesi, älä kopio jostain toisesta.
- Älä myy itseäsi.
- Ota kritiikki positiivisena kehityksesi kannalta.
- Mieti mitä puhut, kenestä puhut ja missä puhut. Paras kun et puhu
kenestäkään alalla "työskentelevästä" mitään.
- Mieti kenen kanssa teet yhteistyötä. Liian monta tähteä on sammunut
ennenkuin ovat edes syttyneet.

Lauri // Backlash Promotions
Avatar
#7 • • De Souza Guest
Täällä sentään tulee asiallisempia viestejä kuin klubituksen foorumissa, eikä kysymyksen perusteella pidetä idioottina.

Juuri niitä promoottoreiden email/postiosoitteita yritinkin tässä kalastella. Tietysti ymmärrän, että harva promoottori haluaa niitä hirveästi julkisesti toitottaa, koska postia saattaisi tulla yli sietorajojen.

Oman illan järjestäminenkin on käynyt mielessä ja paikkaa haetaan, että mahdollisesti ensi vuoden alussa päästäisiin kokeilemaan onnea. Jos jollain on kiinostusta lyödä hyntyyt yhteen klubi-illan järjestämisessä pistä privaa.

Toisaalta tässäkin saattaa tulla budjetti esteeksi. Muutamia kysymyksiäkin on tullut: Onko paikkoja, joilla ei ole bisserajaa? Kuinka paljon valaistukseen ja PA-laitteisiin kannattaa panostaa? Tietysti esim. valaistushan riippuu hyvin pitkälle tapahtuman luonteesta. Jos soitetaan vaikka minimaalia housea/teknoa valaistuksen tuskin tarvitsee olla silmiä hivelevä toisin kun taas jossain trance bileissä.

Kiitos kaikille hyvistä kommenteista ja neuvoista! Tietysti, jos jollain on jotain lisättävää/vastauksia kysymyksiini otetaan niitä mielellään vastaan.
Avatar
#8 • • Entropy Guest

Juuri niitä promoottoreiden email/postiosoitteita yritinkin tässä kalastella.



Entropy vastaanottaa mielellään kaikenlaisia sekoituksia ympäri vuoden. Miksaus CD-levylle ja tussilla levyn pintaan oma (artisti-)nimi sekä yhteystiedot. Lopuksi levy postiin: ENTROPY, JMT 3 A 1, 02150 ESPOO
Entropy ottaa yhteyttä, mikäli esiintymismahdollisuuksia on tarjolla.
Avatar
#9 • • Funkatronik Guest

Juuri niitä promoottoreiden email/postiosoitteita yritinkin tässä kalastella. Tietysti ymmärrän, että harva promoottori haluaa niitä hirveästi julkisesti toitottaa, koska postia saattaisi tulla yli sietorajojen.



Vähän erikoinen väite. Voisin kuvitella että bileitä järjestävät tahot nimenomaan haluaisivat kuulla mahdollisimman paljon uusien kykyjen demoja, jotta löytäisivät piilossa olevia lahjakkuuksia elvyttämään kulahtanutta skeneä...
Avatar
#10 • • mekaanikko Guest

Vähän erikoinen väite. Voisin kuvitella että bileitä järjestävät tahot nimenomaan haluaisivat kuulla mahdollisimman paljon uusien kykyjen demoja, jotta löytäisivät piilossa olevia lahjakkuuksia elvyttämään kulahtanutta skeneä...



No en tiedä, varmasti itse kullakin alkaa mielenkiinto lopahtaa jos kuukausittain saa kuunnella kymmeniä toinen toistaan tylsempää perussoitantaa (+ mahdollista teknistä källäilyä) sisältäviä miksauksia uusilta toivoilta. Toki jos oikeasti on freesejä uusia kykyjä niin se on toinen juttu mutta se harmaa massa on oikeasti aika iso.

Lauri puhuu asiaa. Helpoimmin siihen vakiosoittajien joukkoon pääsee järkkäämällä itse bileitä. Mulla ei tule suoralta kädeltä mieleen oikeastaan yhtään suomalaista tunnetumpaa soittajaa joka ei olisi uransa alkuvaiheessa ollut yksin tai (kuten on yleisempää) porukassa järjestämässä bileitä. (En sano ettei sellaisia ole, mutta en keksi nopealla miettimisellä yhtään.) Toinen tapa on olla ravintola-alalla hommissa ja sitä kautta ajautua klubimeininkeihin, mutta se väylä on paljon kapeampi ja pidempi (luen tässä pitkän linjan raflasoittelijat myös ravintola-alan työntekijöiksi).

Tällä hetkellä esimerkiksi Helsinginkin runsaassa biletarjonnassa on selkeitä aukkoja joihin tunkemalla voisi saada bileisiin jengiä vaikka äkkiseltään bilekalenteria katsoessa näyttää että hemmetisti kaikkea on jo. Suurin ilmeinen puute ovat ug-(yö)bileet, niiden tarjonta on suorastaan naurettavan vähäistä. Kohtuullinen lipunhinta ja toimiva mesta niin tuvan saa tukkoon todennäköisesti aivan noname-soittajillakin jos vaan markkinointimateriaalista käy ilmi millaista musaa mestoilla odottaa.

Pienempiä mutta mahdollisia markkinarakoja olisi ainakin teknobileiden selvästi kysyntää pienempi tarjonta (itse kaipailen varsinkin lisää diippi/detroit-meininkiä mut laajemminkin kysyntää tuntuu olevan hemmetisti). Myös junkkakemuille uskon olevan tällä hetkellä enemmän kysyntää kuin mitä Freeform ja satunnaisemmat pienimuotoisemmat klubit pystyvät tarjoamaan. Samoin uskoisin että ikärajattomille konemusatapahtumille genrerajojen yli olisi kysyntää, tarjontaahan ei käytännössä Helsingissä ainakaan ole lainkaan.

Ei kannata yrittää kuuta taivaalta ja lähteä samantien järjestämään megakekkereitä tyyliin Labyrinth vaan aluksi jotain pientä ja persoonallista ja katsoo siitä miten homma lähtee toimimaan vai lähteekö.
Avatar
#11 • • jUSSi Guest

Lauri puhuu asiaa. Helpoimmin siihen vakiosoittajien joukkoon pääsee järkkäämällä itse bileitä. Mulla ei tule suoralta kädeltä mieleen oikeastaan yhtään suomalaista tunnetumpaa soittajaa joka ei olisi uransa alkuvaiheessa ollut yksin tai (kuten on yleisempää) porukassa järjestämässä bileitä. (En sano ettei sellaisia ole, mutta en keksi nopealla miettimisellä yhtään.)



Aika pitkälti totta, itse en ole järjestänyt kemuja tai kuulunut bileorganisaatioihin ja keikan saaminen on suht' hankalaa. Jo tämän pienen keikkamääräni hankkimiseen olen käyttänyt 8 vuotta enemmän tai vähemmän aktiivista itsepromootiota. Tuo ug-kemujen järjestäminen on varmasti se helpoin, mutta samalla myös todella vaativa keino.
Avatar
#12 • • Wegez Guest

Niin, kysymys kuuluu mistä aloitteleva vähemmän tunnettu dj voi yrittää saada keikkaa?



Terve! :) ..no itse just olen huomannut tuon että kannattaa alottaa sillä että järjestää omia bileitä..ja jos keikkaa kiinnostaa niin vieraileppa meidän sivuilla -> http://www.senzation.us ja katsotaan jos vaikka joihinkin bileisiin pääsisit soittamaan! ;) Eli meillä on ollut tapana ottaa pari ns.aloittelijaa (niin kuin allekirjoittanutkin on) soittamaan bileisiin..
Ante

Posts: 16

#14 • • Ante

http://www.senzation.us



en löytäny mitä genreä djt edustaa.



No eikös sana "rave" kerro jo aika paljon? Tämä siis jo etusivulla sekä FAQ:ssa.
Avatar
#15 • • Wegez Guest

http://www.senzation.us



en löytäny mitä genreä djt edustaa.



..ite soittelen melodisen ja hard trancen väliä [ja jos mahdollista ni happy ravea, riippuen bileiden tyylistä tietty].. :happyroll:
Bolterista tiedän et suosii drum'n'bass tyyliä mut sillä ei oikein ole suosiota tääl päin suomea (siis genrellä), Pauha soittelee housea ja teknoa enimmäksee ja Nic Silverin tyyli on ollut melodisen ja hardemman vivahteen väliä...ja s0nic sekä onegai on just vasta alotellu et heille ei ole oikei ns.omaa genreä tullu vielä..s0nic tykitti ensimmäisen 'keikkansa' happy ravea enimmäkseen..
Avatar
#16 • • erik Guest
kannattaa ruveta soittamaan progea ;)
Avatar
#17 • • jUSSi Guest

kannattaa ruveta soittamaan progea ;)



loller :hah:
Avatar
#18 • • Båssanova Guest

kannattaa ruveta soittamaan progea ;)



So true, so true :D
Avatar
#19 • • Zapa Guest

meidän sivuilla -> http://www.senzation.us



ei millään pahalla mutta aika tökerösti kopioitu tuo teidän nimi, sekä exhbition black & white -bileet. Eikös Hollannin Sensationilla ole ihan samaa teemaa ja sama nimikin, olette vain z-kirjaimen vaihtanut nimeenne??

Voin toki olla väärässäkin jos teillä on syvempääkin yhteistyötä ko. Hollannin veljesten kanssa :confused:
Avatar
#20 • • Wegez Guest

meidän sivuilla -> http://www.senzation.us



ei millään pahalla mutta aika tökerösti kopioitu tuo teidän nimi, sekä exhbition black & white -bileet. Eikös Hollannin Sensationilla ole ihan samaa teemaa ja sama nimikin...



Asiasta on jo käyty pitkä keskustelu / selitys klubbarin puolella ->http://www.klubitus.org/forum_aihe.php?id=29927 sekä tämä menee nyt vähän offtopiciksi niin jätetään asia tähän..