RedSound EleVAta, Oberheim OB-12 ja muut marginaalisynat

5 posts, 1 page, 2,006 views

Avatar
#1 • • spintonik Guest
Olen itse Red Sound Elevatan onnellinen omistaja ja unelmoinut OB-12:sta aina, kiinnostaisi kuulla onko näitä vehkeitä muilla ihmisillä suomessa. Myös muita uusia/mallintavia synia voi keskusteluttaa samalla listalla..

Tuppu sanoi Alesis ION/Micron -threadissa seuraavaa:



Jotta nykyaikainen va-syna pärjäisi markkinoilla, tulee siitä irrota järeetäkin ja eloisaa soundia noiden perus-pilipalisoundien lisäksi. Esim. Red soundin elevata on hyvä esimerkki siitä, millaisia synia ei kannata nykyään enää tehdä. :(



En viittinyt keskustella off-topicia liikaa, mutta jäi kiinnostamaan tämä lausahdus. EleVAta:n presetit on kyllä kieltämättä ultrahuonoja suurimmaksi osaksi, mutta itse olen tykännyt laitteesta erityisesti sen tavallisesta poikkeavan soundin johdosta. Siinä on sellainen terävä, honottava perusväri kaikessa soundissa, joka toimii layerina tummempisävyiselle analogille todella hyvin. Esim Juno 106 ja Elevata toimii hyvin layereina.

Omistatko itse Tuppu EleVAtan?


Onko kellään kokemusta tuosta OB-12:sta?
Avatar
#2 • • Tuppu_ Guest
Joo, en muista tarkalleen missä yheydessä tuon kommentin laitoin, mutta tarkoitin sillä, että elevata ei ole yhtä trendikäs syna toiminnoiltaan kuin esim. virus. En ole koskaan elevataa omistanut, vaan kuunnellu jotai demoja netistä ja FM:n kansi-cd:stä ja sen aikaisella hinnallaan ja ominaisuuksilla (eli joskus 1.5v sitten) laite ei vaikuttanut kovin hyvältä hinta/laatu-suhteellaan verrattaessa muihin merkkeihin.

Oberheimin OB12 on ollut mun mielessä myös sillon tällöin. Sehän maksoi aikoinaan about 2000e ja nyt 800e. :) Siitä vain on aika kaksijakoisia tuumauksia foorumeissa liikkunut. Laadun kanssa ongelmia, joillakin näytön taustavalo hajonnu tai jotain outoa välkkymistä ja joillakin ollu vanha os ja kun yrittäny päivittää niin menny ihan tileksiin. Ja mikä ehkä eniten saattaisi käytössä vaivata on latenssi, mikä kuulemma unison-modessa tulee esiin, eli kone ns. "hyytyy". Muuten olis kyllä järeähkösti rakennettu ja paljon nuppeja ja tosi omaperäinen soundi, mitä oon parit demot kuunnellu ja lukenu arvosteluja.

Tuolla 800 eurollakin vaan saa jo muuta ehkä laadukkaampaakin kamaa ostettua. Juuri esim. ion maksaa vähän vähemmänkin ja sille sentään löytyy vielä os-päivityksiä yms. tukea. Oberheimin, tai siis Viscountin OB12:lle kun ei välttämättä enää oikein tukea ja uusia os:iä tule.

Perhana kun tekisivät vielä jotain analogisynia tyyliin sh101 ja juno106. Ostaisin kyllä heti. Käytettyjä yli 20v vanhoja analogeja en aio ostaa koska niistä ei oo mitään varmuutta, milloin ne leviää. Onneks on sentään noita uusiakin analogeja. Juno-ikävän tuskissa duunailin tossa toissa yönä andromedalla muutamia tyypillisiä juno-soundeja. Saa jopa aika saman sävyisiäkin, kun vetää äänen oikein noiden kahden filtterin läpi. Tulee sitä alapään munaa ja kähinää lisää. :hah:
Avatar
#3 • • whuf. Guest
Mä tykkäsin kyllä just ton Elevatan soundista. Vähän erilaisempaa soundia mitä VA:issa yleensä. Tosin on kyllä tosi pitkä aika kun viimeks oon niitä demoja kuunnellut etten sen enempää siitä muista.
Ihan uteliaisuudesta pitää kysyä että löysitkö jostain suomalaisesta kaupasta ton vai pitikö tilailla kaukaa?
Avatar
#4 • • spintonik Guest

Mä tykkäsin kyllä just ton Elevatan soundista. Vähän erilaisempaa soundia mitä VA:issa yleensä. Tosin on kyllä tosi pitkä aika kun viimeks oon niitä demoja kuunnellut etten sen enempää siitä muista.
Ihan uteliaisuudesta pitää kysyä että löysitkö jostain suomalaisesta kaupasta ton vai pitikö tilailla kaukaa?



Tilasin Ebay.com:n kautta jenkeistä... Tulleineen postikuluineen maksoi 400€ joten hinta oli tosi kohtuullinen. Mikähän se firma oli..

Se on toiminut muuten ok, paitsi main stereo outin D/A muuntimet taitaa olla paskana - hiljaiset ja jotenkin bassoköyhät. Tämä ongelma on ollut alusta lähtien. Presetit on tosiaan hirveitä, mutta siitä ei kannata masentua.

Turussa on mahdollisuus tulla testaamaan, kaffe keitetään, jos tuo pullat :)
Avatar
#5 • • spintonik Guest



Perhana kun tekisivät vielä jotain analogisynia tyyliin sh101 ja juno106. Ostaisin kyllä heti.



http://www.future-retro.com => revolution tai FR-777

FR-777 erityisesti on kyllä SH-101 tappaja... TR-303 menee siinä samalla =)

http://www.spectralis.de/index.html
http://www.macbethstudiosystems.com/
http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw3_doepfer_a100bsm_prodinfo.html

http://www.schneidersbuero.de/ saksalainen firma joka on erikoistunu analogihässäköihin.
http://www.superbooth.com/ => hyvä linkkilista eurooppalaisiin analogilaitteiden valmistajiin.

ja viimeisenä muttei suinkaan huonimpana:

http://www.spectralaudio.ch/

kuunnelkaas demot Neptune kakkosesta. Ihan mieletön trance-soundi...

Kerro sit minkä Tuppu ostit =)