SX2 performance test

11 posts, 1 page, 2,329 views

Avatar
#1 • • Edited Tuppu_ Guest
Tuolla virallisessa mac-topicissa oli puhetta mac vs. pc cubase-tehoista ja teinpä tällaisen yksinkertaisen testiprojektin, jolla voi testata myllyään. Standardi pcr-file toimii ainakin pc:llä, todennäköisesti myös suoraan macilla. SX2:sta pitää olla uusi päivitetty versio, jossa on mukana myös cubasen uudet pluginit kuten monologue. Mitään muiden valmistajien plugineita ei tarvita, TESTISSÄ KÄYTETÄÄN VAIN SX2:N OMIA PLUGINEITA.

Tämän testin tarkoituksena on siis lähinnä saada selville ja vertailla, kuinka hyvin eri tyyppisillä prosessoreilla varustetut tietokoneet toimivat SX2-käytössä, eli Intel / AMD / Apple (IBM G5)...

Testi on hyvin yksinkertainen. Konetta rasitetaan äärimmilleen lisäämällä raitoja niin kauan kuin tehoa riittää ilman sivuoireita. Testi kannattaa tehdä näin, eikä lukemalla jotain tiettyä teholukemaa vakio-pluginimäärällä (kuten fivetowersin cubase-testissä tehdään), koska eri kokoonpanot toimivat hyvin eri tavoilla suurilla kuormilla. Jotta koneen prosessorin merkitys tulisi kunnolla esiin, ÄÄNIKORTIN LATENSSI KANNATTAA ASETTAA HIEMAN NORMAALIA SUUREMMAKSI TESTIÄ AJETTAESSA.

Jokainen raita koostuu midi-nuoteista, MONOLOGUE-synasta (preset: lead -> bandpass), DOUBLE DELAY:sta ja REVERB A-pluginista. Monologueen tulee valita preset "bandpass" ja double delayssa sekä reverb A:ssa käytetään default-presettejä, mitkä ovat valmiina, kun kyseiset pluginit avataan. Niiden säätöihin ei kannata koskea.

Ladattavissa on muutama cpr-projekti-tiedosto, jotka eroavat toisistaan vain valmiiksi tehtyjen raitojen määrällä. Kannattaa testata, millä saatavilla olevista projekteista tehot ovat lähinnä maksimia ja tekee lisäraitoja (tai vähentää, jos siltä näyttää) esim. dublicate track- ja copy channel settings-toiminnoilla (katso jpg-kuva). Lisäraitojen monologue-synat on ladattava manuaalisesti (muista myös vaihtaa presetiksi "bandpass") ja jokaisen midiraidan kohdalle on vaihdettava oikean vst-synan numero, esim. monologue, monologue2, monologue3 jne...

RAITOJA LISÄTÄÄN KUNNES ÄÄNI ALKAA PÄTKIMÄÄN TAI TULEE MUITA ERROREITA. Kannattaa ajaa testi 44kHz tilassa jos vain mahdollista, niin saadaan vertailukelpoisia tuloksia.

KAIKKI TARVITTAVAT TIEDOSTOT (projekti-filet ja settings-kuva) SAA LADATTUA :panic: TÄÄLTÄ :panic:

Tuloksia voi postata tähän topicciin esim. tyyliin:

1. raitojen määrä, minkä kone jaksoi soittaa puhtaasti
2. kokoonpanon oleelliset osat, millä testi suoritettiin
3. käytetty äänikortin latenssi ja näytteistystaajuus (suositus: 44kHz)
4. mahdollisia muita selvityksiä


Esim. omalla kohdallani tulokset olivat seuraavat:

1. raitoja sain soimaan 27kpl

2. Testikone: AMD Athlon64 3200+ (kellotettuna 2000 -> 2250MHz), Asus K8V SE Deluxe-emo, 1024MB DDR400 (kingston), RME HDSP9632-äänikortti

3. latenssina äänikortilla oli 2048 samples/buffer (46ms) ja näytteistystaajuus 44kHz.


Postatkaa vaan tuloksia, jos homma kiinnostaa. Kysymyksiä saa esittää jos tulee vaikeuksia tuon testin kanssa. Samoin parannusehdotuksia otetaan vastaan, mutta lähdetään nyt ainakin näin liikkeelle. :roll:
Avatar
#2 • • Tuppu_ Guest
Muutin testiä hieman kevyemmäksi yön aikana ennenkuin kukaan ehti postata tuloksia ja nyt jokaisella raidalla on vain monologue-syna, double delay ja 1kpl reverb A. Tämä siksi, että testin voivat ajaa myös hieman vanhemman koneen omistavat ja testin tarkkuus paranee, mitä kevyemmistä osista se rakennetaan. Tein myös 5 erikokoista projekti-tiedostoa, joista voi nopeasti valita lähinnä oikeata olevan, ettei raitojen klikkailuun mene liian kauan aikaa.

Ekan postin ohjeet on päivitetty ajan tasalle. Eikun testaamaan....
Avatar
#3 • • FoFlow Guest
39 raitaa ja homma rokkas vielä ihan hyvin. 40 niin alkoi yskimään. Koneen oma äänikortti, ASIO latency 2048samples. En oo tsekannu onko jotain prosessorisäätöjä vielä, eli ihan oletus kokoonpanolla, ilman suorituskykyviilailuja. Kone siis G5 1.8 GHz DP rev A.
Avatar
#4 • • sami@sumea Guest
17 raitaa pätkimättä, setuppina AMD Athlon XP2100+, 512mb 266:sta DDR:ää sekä RME:n Digi96/8 PAD 2048 samplen latencylla.

Voi kukku. Nyt meni kone vaihtoon. Onneks on Powercore :)

Pitää testata vielä läppärillä..
Avatar
#5 • • vinha Guest

3. latenssina äänikortilla oli 2048 samples/buffer ja näytteistystaajuus 44kHz.



Paljos teidän äänikorteilla on sitten millisekunteina latenssi jos bufferia on tuon verran? Vai onko ne samat joka kortissa (kun ei jaksa asiaa sen tarkemmin ajatella).. ainakaan omassa DSP24:ssä bufferia ei edes saa noin suureksi. Yleensä käytänkin 128 samplen bufferia, jolloin latenssi on 5.80ms 44,1kHz:lla. Maksimi-bufferi on siis 1024 samplea.
Avatar
#6 • • Tuppu_ Guest
Millisekunteina 44kHz tilassa 2048 bufferilla latenssi näytti olevan 46ms. Olisikin pitänyt varmaan puhua pelkästään buffer-koosta. En ole täysin varma, riippuuko latenssi jollain tietyllä buffer-koolla itse kortista. Latenssi ei omalla koneellani kuitenkaan vaikuta kuin 1-2kpl raitojen määrässä, jos vertaa että pudottaa latenssin esim. 256 bufferiin -> 6ms, mitä normaalisti käytän, että ei ole niin suurta väliä, vaikka käyttääkin testissä tuota 1024 samplen bufferia.

Ihan mielenkiintoista nähdä macilla ajettuja tuloksia myös. Saa nähdä kauanko kestää pc-prossujen kehityksessä, että yhdellä prossulla päästään samoihin lukemiin tupla 1.8 G5:n kanssa, veikkaisin jotain 1,5 vuotta. Vaikuttaisivat muuten AMD athlon64:t olevan aika tasaväkisiä G5:sten kanssa samoilla megahertsimäärillä. Vielä kun saataisiin jotain tuloksia mm. intel-koneista. Ja varsinkin jos jollain on tupla-prossu pc, niin olisi mielenkiintoista nähdä, miten homma toimii pc-puolella. Pistäkää vaan tuloksia tänne.
Avatar
#7 • • FoFlow Guest
42 raitaa kun tajusin laittaa virransäästöominaisuudet prossuilta pois automaattiselta -> highest asetukselle. Tällä kertaa ääniä generoi M-Audio Audiophile Firewire (saman verran samplejä puskurissa). Saas nähä päästäänkö tonne 45 asti kunnon twiikkailulla.

Luulisin jonkun AMD 64 tuplakokoonpanon olevan aivan yhtä tehokas, sillä nää tulokset antaa ymmärtää että singelinä G5 1.8 varmaan pääsis suurinpiirtein samoihin, noin vähän alle 30 raidan. Tuplalla sitten vähän pidemmälle. Mene ja tiedä... Hyvin on kyllä omppu potkinu. Pakko sanoa että jos haluaa tehokasta ja toimivaa peliä niin toi uus tupla 1.8 vaikuttaa aika namupalalta.

Vielä ku joku keksis miten näitä voi ylikellottaa :D
Avatar
#8 • • gerry Guest
Voisit ihan piruttain väsätä samalaisen testin myös Logicille... Logic vs. Cubase tai logic ps vs logic mäk tms...:)
Avatar
#9 • • Tuppu_ Guest

Voisit ihan piruttain väsätä samalaisen testin myös Logicille... Logic vs. Cubase tai logic ps vs logic mäk tms...:)



Logicille on jo olemassa varsin näppärä "platinum-verb"-testi, jota voi ajella pc:llä ja macilla. Cubasen ja Logicin engineiden välisiä tehoeroja pitäisi testata esim. jollain valitulla freeware-synalla ja efuilla tms. Toteutettavissa kyllä, mutta ei ehkä niin mielenkiintoinen alue kuin eri tyyppisillä prosessoreilla varustettujen tietokoneiden vertailu, koska suurimmat erot löytyvät sieltä. Edelleenkin olen sitä mieltä, että jos mac tulisi laitettua, niin siirtyminen logiciin olisi varmaa, mutta cubasella jauhettakoon niin kauan kuin on pc alla. ;)
Avatar
#10 • • 029 Guest
jepulis... testattu on ja yllätytty on :/

Setuppi

Cpu: AMD 2800+
Emoz: A7V600
Muisti: 1024 (Buffalo)
Äänikortti: DELTA 1010 Lt, DELTA 44 .

Score: 21 raitaa pätkimättä =D
Avatar
#11 • • tempest Guest
Hei, äijällä on toi 1010LT! Onko hyvä? Oon ajatellu hommata :)