Mikä tässä touhussa mättää..

37 posts, 2 pages, 5,733 views

Avatar
#1 • • okiru Guest
Jatkan asiasta omassa topikissaan, koska ilmassa on jo jonkin aikaa ollut erilaisia "patoumia", mielipiteitä niin puolesta ja vastaan seuraavaa aihealuetta koskien.

On ollu paljon keskustelua eri palstoilla sekä foorumin ulkopuolella tuttujen kanssa lähinnä itseäni ja heitä koskevista genreistä ja niiden nykysuunnasta. Progressiivinen housen ja trancen sekä niiden eri alamuotojen dj:t ovat saaneet värikästä palautetta - niin julkisesti kuin kaljan äärellä. Haluaisinkin, että tässä topikissa keskusteltaisiin aiheeseen liittyvistä lieveilmiöistä.

Esimerkiksi on käyty keskusteluja, kuinka nykyajan tiskijukilla on suuri "tarve" listata promoasteella olevaa materiaalia ja olen kuullut väitteitä, joilla yleistetään halukkuuttamme soittaa vain promo-asteella olevaa musiikkia sen pahemmin kiinnittämättä huomiota onko biisin tarkoitusperä ja saundi lähellä omia mieltymyksiä - eli ns. promohaukka (tjsp). Asiahan ei näin ainakaan omalla saati kavereideni kohdalla ole. Biisien spottailu ja haaliminen viime aikoina mennyt aika hervottamaksi ja ongelmaksi on muodostunut, ettei proge/kiksu dj:t erotu toisistaan, sillä onhan soittolistat suhteellisen samanlaisia. Tämä taas johtaa siihen, että omassa porukassaan halutaan erottautua toisista ja mikäs sen parempaa, jos omistaa jotain muuta, mitä muilla ei vielä sillä hetkellä ole. Tämä luo sen "oma jutun" ja omassa porukassa saa jonkinlaista huomiota aikaiseksi. Ei mitään uutta auringon alla. Tätä tapahtui enemmän pelkästään suurien nimien kohdalla alkuvuosina, mutta internetin, maksukyvyn ja toimitusmahdollisuuksien vuoksi on tähän tullut muutos. Ja sehän on hyvä asia, että kaikilla on samat mahdollisuudet saada käsiinsä materiaalia, mitä joskus ei niin helposti Suomessa ollut mahdollisuutta saada - ennenkaikkea nopeasti. Mutta haluankin painottaa, ettei tämä promojen, cdr ym. haaliminen ole ainakaan minulla muuttanu sitä faktaa, että se musiikki on sitä mitä diggaan ja haluan soittaa yleisölle. Se miten eri ihmiset suhtautuu siihen on oman vaikutusalueeni yltämättömissä. Tosin joskus hämmästyttää ihmisten kapeakatseisuus. Ette välttämättä ole tarkastelleet asioita muiden ihmisten perspektiivistä. Tästä syystä loin tämän topikin, että nyt on jo hemmetti aika niitä tuoda esille, eikä manailla kaveripiireissään ja muiden seläntakana, kun jokin asia ei ole mielestään oikein. Minulta voi aina kysyä melkein mitä tahansa ja parhaani mukaan koitan rehellisesti vastata. Selkääntaputtelijaksi minusta harvemmin on, jos sanottavaa tuntuu olevan.


..ei mennyt aikaakaan kun joka tuutista tuntui tulevan innokkaita progejumalan alkuja, joiden musiikillinen perspektiivi ja levyhistoria rajoittuivat n. 2kk ajalle. tärkeintä tuntuu olevan että levyt ovat uusia, mielellään cdr-formaatissa tai edes test pressingejä ja tottakai sen oikean hype-tuottajan tekeleitä. ja deeppiä matskun pitää toki olla. niin ja oikealta labelilta tietenkin. näillä hankinnoilla sitten retostellaan kilpaa intternetskussa ja samalla kehutaan kilpaa progekaverien miksauksia unohtamatta tietenkään globalundergroundin uusinta...



Kaikkea mainitsemaasi todellakin tapahtuu, tosin kapeakatseisuus ei tässäkään ole hyväksi. Kuten yllä jo mainitsinkin en minä saati kaverini, jotka luulen tuntevani suhtaudu musiikkiin noin kylmästi. Toki pientä mielihyvää itselleen saa, kun pääsee lesoon jollain julkaisemattomalla matskulla, joita muut joutuu odottamaan kuukausia. Totuuden siemen onkin tuossa miksausten kommentoinnissa josta sinä ja anjuna olette maininneet. Selkääntaputtelua tapahtuu kavereiden kesken paljon. Tosin on helpompaa sanoo "Olipas mainio setti jäbä, jatka samaan malliin", kuin kirjoittaa luotaava analyysi setin viboista ja teknisestä osaamisesta saati selektion puutteista(?). Tätä toki olisi hyvä muuttaa ja useimmin sanoa mitä oikeasti on mieltä. Vaikka eihän se ikinä ole mukavaa ole lukea kritiikkiä, auttaa se silti kasvamaan ja kehittymään dj:nä. Kaikillahan on useimmiten halu saada jotain aikaseksi ja eikä se helposti onnistu. Turhat luulot on aina hyvä ottaa pois, kuitenkaan musertamatta innostusta.

Toinen asia on esimerkiksi miten tästä nykypäivän suuresta dj-tarjonnasta vain muutamat nostetaan jalustalle toisia väheksyten. Ja tähän toki vaikuttaa asiat, kuten tekninen osaaminen, tapa tarjoilla selektiotaan yleisölle, suhteet, resurssit ym. Kuinka tätä saadaan kitkettyä vai onko se loppujen lopuksi aivan turhaa saati epätoivottua? Ne persoonat jotka "huipulla" olevat eivät takuulla asemastaan halua luopua, vaikka ennenkaikkea tuore tarjonta olisi suotavaa. Tähänkin vaikuttaa maksavien klubbaajien mieltymykset. Miksi maksaa illasta semitunnettujen/tuntemattomien ehkä arvelluttavasta tarjonnasta, kun tarjolla on vanhoja takuuvarmoja naamoja rautaisine selektioineen? Miltä kantilla promoottorit tarkastelevat uusia naamoja? Paljon erilaisia kysymyksiä joihin moni haluasi mielipiteitä, mutta ei koskaan ole välttämättä osannut kysyä. Tästäkin olisi aineksia keskustelulle.

Yksi asia on myös miten nykyään on uskomattoman paljon tarjontaa niin progessa kuin trancessa. Valitettavasti joukossa on paljon kuraa, joille eri medioita hyödyntämällä saadaan kuitenkin kysyntä aikaseksi. Tähän on hyvä ottaa esimerkiksi progepäiden suosima kommuuni Global Underground, jossa on yllättävän helppo luoda hype biisien ympärille, kunhan tarpeeksi suuri massa hoilaa kuorossa. Tosin tätä tapahtuu niin kaiken kunnian ansaitseville kuin keskiverto tuotannolle. Näinhän se osaksi menee, mutta kuinka usein sitten jengi tarttuu syöttiin, kysymättä itseltään onko se nyt loppujen lopuksi niin hyvä? Tällä haen sitä miten jotkut ovat lampaita, eivätkä jaksa etsiä omaa juttuaan ja rohkeasti sanoa enemmistöä vastaan, että biisi on totaalista kuraa, vaikka ajatus olisikin toisten mielestä naurettava. Samalla ironisesti ja leikkisästi kehotetaan ostamaan musiikkimaku. Heh, loppujen lopuksi onhan musiikkimaku maailman yksi tyhmimmistä asioista kiistellä.

Tuossa on joitain ajatuksia mitä itselläni on ollut ja koin tarpeelliskeksi niistä kirjoittaa. Toivon rakentavaa keskustelua kaikesta mahdollisesta aihe alueeseen liittyen. Jotkin ajatukset saattavat olla huonosti korreloituja, jotka korjaan, jos niitä huomaan tai quottelette. En tiedä onko aiheen esille ottaminen turhin teko ikinä saati toivottua, mutta jos keskustelua saadaan aikaiseksi on se positiivisempaa kuin pohtia niitä yksin pienen pääni sisällä. Omat näkökantani ovat varmasti suppeat ja toivonkin, että muutkin tuovat esiin erilaisia mietteitä, jotka aihealueeseen liittyy.

-mika
Avatar
#2 • • GateWay Guest
Kylläpä oli pitkä vuodatus, otetaanko täällä asiat todellakin noin raskaasti :)

Jotain kommentointiakin...

Toinen asia on esimerkiksi miten tästä nykypäivän suuresta dj-tarjonnasta vain muutamat nostetaan jalustalle toisia väheksyten.



No näinhän se menee, täällä pohjoisessa ei yksinkertaisesti riitä väkeä bileisiin joissa soittaa ns. tuntematon nimi. Uskon että tilanne on etelässäkin sama tosin hieman suuremmassa mittasuhteessa. Bilejärkkärit eivät todellakaan (huom. pohjoisessa) mielellään halua bookata riskillä "top new djs" listalta soittamaan porukkaa vaikka aktiivinen (mutta valitettavan pieni) osa konemusiikin kuuntelijoista haluaisi nähdä variaatiota setityksessä. Paras ratkaisu olisikin yksi suuri nimi & muutama tuntematon, mutta minähän en olekkaan bilejärkkäri.

Näinhän se osaksi menee, mutta kuinka usein sitten jengi tarttuu syöttiin, kysymättä itseltään onko se nyt loppujen lopuksi niin hyvä?



No nyt tulee asiaa, en voi käsittää semmoisia dj:itä jotka soittavat musiikkia joka heidän mielestään ei ole hyvä. Katsotaan vain superstaradj:n soittolista läpi ja tilataan itselle sama kasa, ei näin! Mutta mikäpä minä olen muita tuomitsemaan - jokainen tehköön kuten parhaakseen näkee.

Loppuyhteenvetona kaikista parasta olisi jos DJ olisi se kasvoton ja nimetön tyyppi joka soittelisi siellä nurkassa niitä hyviä levyjä :)
Avatar
#3 • • jUSSi Guest

Esimerkiksi on käyty keskusteluja, kuinka nykyajan tiskijukilla on suuri "tarve" listata promoasteella olevaa materiaalia ja olen kuullut väitteitä, joilla yleistetään halukkuuttamme soittaa vain promo-asteella olevaa musiikkia sen pahemmin kiinnittämättä huomiota onko biisin tarkoitusperä ja saundi lähellä omia mieltymyksiä - eli ns. promohaukka (tjsp). Asiahan ei näin ainakaan omalla saati kavereideni kohdalla ole.



Vaikka asia ei juuri sinun kohdallasi menisi näin, en usko että tätä on ihan ilmasta temmattu.

Biisien spottailu ja haaliminen viime aikoina mennyt aika hervottamaksi ja ongelmaksi on muodostunut, ettei proge/kiksu dj:t erotu toisistaan, sillä onhan soittolistat suhteellisen samanlaisia. Tämä taas johtaa siihen, että omassa porukassaan halutaan erottautua toisista ja mikäs sen parempaa, jos omistaa jotain muuta, mitä muilla ei vielä sillä hetkellä ole. Tämä luo sen "oma jutun" ja omassa porukassa saa jonkinlaista huomiota aikaiseksi. Ei mitään uutta auringon alla. Tätä tapahtui enemmän pelkästään suurien nimien kohdalla alkuvuosina, mutta internetin, maksukyvyn ja toimitusmahdollisuuksien vuoksi on tähän tullut muutos. Ja sehän on hyvä asia, että kaikilla on samat mahdollisuudet saada käsiinsä materiaalia, mitä joskus ei niin helposti Suomessa ollut mahdollisuutta saada - ennenkaikkea nopeasti.



Ja itse asia eli musiikki on jäänyt taka-alalle. Ja sitten ihmettelet mistä nämä progepää-stereotypiat tulee ;)

Mutta haluankin painottaa, ettei tämä promojen, cdr ym. haaliminen ole ainakaan minulla muuttanu sitä faktaa, että se musiikki on sitä mitä diggaan ja haluan soittaa yleisölle.



Näin sen pitäisi mennäkkin.

Tosin joskus hämmästyttää ihmisten kapeakatseisuus.



Tervetuloa aikuisten maailmaan :D

Tosin on helpompaa sanoo "Olipas mainio setti jäbä, jatka samaan malliin", kuin kirjoittaa luotaava analyysi setin viboista ja teknisestä osaamisesta saati selektion puutteista(?).



Kaikki palaute on hyvästä, varsinkin kun se palautteen määrä ei kovin usein kohoa sen 2-3 viestin yläpuolelle..

Toinen asia on esimerkiksi miten tästä nykypäivän suuresta dj-tarjonnasta vain muutamat nostetaan jalustalle toisia väheksyten.



Miksi kaikki pitäisi nostaa jalustalle? Kaikki se paska vaan jalustalle mitä mahtuu sinne tuhansien harrastelijasoittajien joukkoon? Ei kiitos. Sitäpaitsi kaikkien soittajien tavoitteisiin ei kuulu "kuuluisuus" tai "megaklubin" residenttiys.

Ja tähän toki vaikuttaa asiat, kuten tekninen osaaminen, tapa tarjoilla selektiotaan yleisölle, suhteet, resurssit ym. Kuinka tätä saadaan kitkettyä vai onko se loppujen lopuksi aivan turhaa saati epätoivottua?



Kaikille pitäisi toki suoda tilaisuus näyttää kykynsä, mutta jos tarjolla on huono uusi deejii ja hyvä uusi deejii niin kumman itse valitsisit?

Tässä voikin kysyä, miksi joku soittaa levyjä? Päästäkseen "jalustalle"? Omaksi ilokseen? Musiikin takia? Luodakseen kokemuksia?

Motiivit ratkaisevat paljolti sen, mihin ja miten deejii pyrkii. Jotkut pitävät matalampaa profiilia ja valitsevat tarkasti missä soittavat, jotkut soittavat vaikka mummon hautajaisissa ne uusimmat proge/kixu/tekno/house-hitit, jotta feimi vaan kasvaa. Ehkä ne cdr:ät ja promot liittyvät myös osaltaan siihen itsekorostukseen, jolla feimi ja keikkamäärä kenties kasvaa? Keinot "huipulle" ovat monet.

Ne persoonat jotka "huipulla" olevat eivät takuulla asemastaan halua luopua, vaikka ennenkaikkea tuore tarjonta olisi suotavaa. Tähänkin vaikuttaa maksavien klubbaajien mieltymykset. Miksi maksaa illasta semitunnettujen/tuntemattomien ehkä arvelluttavasta tarjonnasta, kun tarjolla on vanhoja takuuvarmoja naamoja rautaisine selektioineen?



Massat saavat toki sitä mitä haluavat ja ne ketkä haluavat myös muuta menevät sinne missä on jotain uutta/outoa/tuntematonta.

Yksi asia on myös miten nykyään on uskomattoman paljon tarjontaa niin progessa kuin trancessa.



Pitää rehellisesti digata vain sitä mistä oikeasti pitää ja näyttää se muille ja diggailun kohteelle. Kyllä se paska karsiutuu omia aikojaan pois.

sanotaan nyt vielä, että vaikka en itse saisi enää koskaan keikkoja,niin kyllä sitä soittelua tulisi jatkettua. Omaksi ilokseni sen aikoinaan aloitin ja sellaisen se on pysynytkin. On pelkää plussaa jos joku muu saa jotain irti soittelustani :)
Avatar
#4 • • xybo Guest
Minähän en mistään mitään tiedä (disklaimeri), mutta...

Bilejärkkärithän luonnollisesti suosii kavereitaan
tahi jo ennestään tuttuja dj:tä (jotka ovat esim
ennenkin tuoneet paljon porukkaa bileisiin), jos djt
todellakin soittavat about samaa musaa (kuten edella mainittiin),
on ihan sama kuka on soittamassa (ainakin minulle
vain musiikilla on merkitystä ja soittotaito tulee kaukana takana...)

Täten uusien nimien tuominen bileisiin on usein harvinaista,
nyt on kuitenkin ollut moniakin bileitä missä on ollu ns. "uusia
nimiä" ja jotenkin tuntuu, että niissä bileissä ei porukkaa ole
käynyt kuin "uusien nimien" kaverit. Kyllä se jostain kertoo.

Tuskimpa bilejärkkärit huvikseenkaan riskejä ottaa,
paras/ainoa tapa päästä "jalustalle" on promota itseään
loistavilla seteillä/mixiellä (seuraamalla siis trendejä ja soittamalla
semmosta mistä tällähetkellä pidetään...) ja oppimalla
tuntemaan järkkärit. (ei floodaamalla foorumeille itsestään jotain
turhaa metadataa...)

Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein niin tiettyjä hittilevyjä on
kuitenkin huomattavasti helpompi saada nettikaupoista
ja niitä kaikki sitten soittaakin ja nämä promot joita näkyy
about jokaisella "proge dj:llä" ei itseasiassa edes ole välttämättä
promoja vaan labeloimattomia 5000:nen levyn painoksia,
kaupallisessa tarkoituksessa (koska about kaikilla on ne samat)

-- xybo
Avatar
#5 • • Samus Aran Guest

Minähän en mistään mitään tiedä (disklaimeri), mutta...

..jos djt
todellakin soittavat about samaa musaa (kuten edella mainittiin),
on ihan sama kuka on soittamassa (ainakin minulle
vain musiikilla on merkitystä ja soittotaito tulee kaukana takana...)



Hehheh, eka lauseesi osui aika hyvin kohdalleen. Luulis sen presentaation merkityksen tulleen edes pintapuolisesti esille kaikkien näiden hima- / bilekuuntelu vuosien aikana.

Tuskimpa bilejärkkärit huvikseenkaan riskejä ottaa,
paras/ainoa tapa päästä "jalustalle" on promota itseään
loistavilla seteillä/mixiellä (seuraamalla siis trendejä ja soittamalla
semmosta mistä tällähetkellä pidetään...)



Kyllä ne järkkärit saa kiinnostumaan persoonallisimillakin miksauksilla. Ei tule nyt yhtään ns. bilejärkkäriä mieleen, joilla olisi tuollaiset vaatimukset kiveen kirjoitettuna. Ei kannata pelotella kummituksilla..
Avatar
#6 • • Samus Aran Guest

Kylläpä oli pitkä vuodatus, otetaanko täällä asiat todellakin noin raskaasti :)



Ei kai ole kenellekään yllätys, että tällaisella forumilla on asiasta enemmän ja vähemmän kiinnostuneita yksilöitä. Itse nostan peukalon Okirun suuntaan itselleen mielenkiintoisen asian puheeksi ottamisesta.
Avatar
#7 • • miikkah Guest

Katsotaan vain superstaradj:n soittolista läpi ja tilataan itselle sama kasa, ei näin!



Itse olen saanut sen vaikutelman, että tunnetummat dj:t keräävät omat listansa promomielessä pääasiassa omista ja kavereidensa julkaisuista. Sillä ei tunnu olevan väliä, ovatko biisit kovinkaan kaksisia.

Sama koskee promoottoreitakin. Otetaan soittamaan vain tuttuja ja ihmisiä joihin haluttaisiin tutustua (sosiaalinen hyöty) tai sitten 'isoja nimiä' jotka tuovat mahdollisimman paljon porukkaa paikalle (taloudellinen hyöty). Musiikilla ei väliä. Ns. suuri yleisö ei tiedä tai unohtaa ajan mittaan, että parempaakin settiä olisi tarjolla. Nekin jotka tietävät alistuvat olosuhteisiin - tämä nyt on tätä jne... Periaatteessa hyvä porukka ja hyvä meno tekevät kuitenkin niin suuren osan bileistä, ettei keskinkertainen musiikki useimpia niin kamalasti haittaa.

Money talks, music walks a..
Avatar
#8 • • Samus Aran Guest

Toinen asia on esimerkiksi miten tästä nykypäivän suuresta dj-tarjonnasta vain muutamat nostetaan jalustalle toisia väheksyten. Ja tähän toki vaikuttaa asiat, kuten tekninen osaaminen, tapa tarjoilla selektiotaan yleisölle, suhteet, resurssit ym. Kuinka tätä saadaan kitkettyä vai onko se loppujen lopuksi aivan turhaa saati epätoivottua? Ne persoonat jotka "huipulla" olevat eivät takuulla asemastaan halua luopua, vaikka ennenkaikkea tuore tarjonta olisi suotavaa.



Olisihan se mukavaa jos laadulla ja syvällisemmällä tarkoitusperällä olisi suurempi asema tässä maailmanmenossa, mutta näin ei ole. Jokainen voi omalta osaltaan tietysti viedä asioita vähän eteenpäin esim. vaikuttamalla jollain tapaa edes lähipiiriinsä.

Mielestäni myöskään tuore tarjonta uusien/tuntemattomien DJ:den muodossa ei saisi olla mikään itseisarvo. Jos "vanha" DJ ei osaa olla tuore tai mielenkiintoinen, niin se johtuu pääasiassa aivan muista seikoista kuin iästä tai vuosista jalustalla. Useimmat eivät vain ole hyviä / mielenkiintoisia DJ:tä, vaikka paperilla voisi niin uskotellakin. Kokemus on tämän homman yksi tärkeimpiä pointteja, _mikäli pohja on kunnossa_.

Tuossa on joitain ajatuksia mitä itselläni on ollut ja koin tarpeelliskeksi niistä kirjoittaa. Toivon rakentavaa keskustelua kaikesta mahdollisesta aihe alueeseen liittyen. Jotkin ajatukset saattavat olla huonosti korreloituja, jotka korjaan, jos niitä huomaan tai quottelette.

-mika



:)
Avatar
#9 • • JussiS Guest
Lainataan alkuun mosaikkia toisesta topikista:

Sinun useita settejäsi kuunnelleena ei voi kun todeta, että todellakin olet
suoriutunut kaikista miksauksistasi erittäin hyvin, mutta jostakin
syystä en ole saanut niiden musiikillisesta annista kovinkaan paljoa irti.


Jotenkin itsestänikin vaan tuntuu siltä, että kun kuuntelee sitä viikon 6:tta progemiksausta, jossa biisit miksataan virheettä toisen perään, siltä että tää on kuultu jo aikasemmin. Jotenkin tänhetkisistä progemiksauksista tulee vähän sellanen maku, että niitä väsätään sen takia, et on ostettu 10 uutta levyä ja edellinen miksaus onkin jo tippunu ykkössivun puoleenväliin.
Avatar
#10 • • Juho Kahilainen Guest
progressive = regressive
Avatar
#11 • • drS Guest

Jotenkin itsestänikin vaan tuntuu siltä, että kun kuuntelee sitä viikon 6:tta progemiksausta, jossa biisit miksataan virheettä toisen perään, siltä että tää on kuultu jo aikasemmin. Jotenkin tänhetkisistä progemiksauksista tulee vähän sellanen maku, että niitä väsätään sen takia, et on ostettu 10 uutta levyä ja edellinen miksaus onkin jo tippunu ykkössivun puoleenväliin.



tästä johtuen esim. allekirjoittanut pyrkii tekemään levitykseen tulevista miksauksista jotain niin spesiaalia että ne jaksaisivat 2-3 kaveriakin suurempaa porukkaa kiinnostaa. plattariinkin on tullut viimeaikoina laitettua lähinnä sellasia settejä joita harvemmin soitan edes kotona, saati sitten bileissä (mikä johtuu siitä ettei oikeanlaisia keikkoja oo vaan sattunu kohdalle ;))

kyllähän sen on huomannut, että kun tekee vaikka trancemixin jossa on 15 sillä hetkellä eniten säväyttävintä kiksubiisiä loistavasti miksattuna ja oikeessa järjestyksessä, niin ei se loppupeleissä paljoa merkkaa. eli ei tää ongelma musta oo pelkästään progemikseissä.
Avatar
#12 • • JussiS Guest

kyllähän sen on huomannut, että kun tekee vaikka trancemixin jossa on 15 sillä hetkellä eniten säväyttävintä kiksubiisiä loistavasti miksattuna ja oikeessa järjestyksessä, niin ei se loppupeleissä paljoa merkkaa. eli ei tää ongelma musta oo pelkästään progemikseissä.


Ei, mutta veikkaisin et 50% demomiksauksista on progee, eli se vähän vaikuttaa.
Avatar
#13 • • Edited cajwirman Guest
[
[/quote]
Jotenkin itsestänikin vaan tuntuu siltä, että kun kuuntelee sitä viikon 6:tta progemiksausta, jossa biisit miksataan virheettä toisen perään, siltä että tää on kuultu jo aikasemmin. Jotenkin tänhetkisistä progemiksauksista tulee vähän sellanen maku, että niitä väsätään sen takia, et on ostettu 10 uutta levyä ja edellinen miksaus onkin jo tippunu ykkössivun puoleenväliin.[/quote]

so true, so true, se juuri vaivaa näitä miksejä nykyää, samat tsyget eri järjestyksessä.

"..ei mennyt aikaakaan kun joka tuutista tuntui tulevan innokkaita progejumalan alkuja, joiden musiikillinen perspektiivi ja levyhistoria rajoittuivat n. 2kk ajalle. tärkeintä tuntuu olevan että levyt ovat uusia, mielellään cdr-formaatissa tai edes test pressingejä ja tottakai sen oikean hype-tuottajan tekeleitä. ja deeppiä matskun pitää toki olla. niin ja oikealta labelilta tietenkin. näillä hankinnoilla sitten retostellaan kilpaa intternetskussa ja samalla kehutaan kilpaa progekaverien miksauksia unohtamatta tietenkään globalundergroundin uusinta..."

true true true.

Ei hirveesti kiinnosta edes niitä kuunnella, proge kun on jämähtänyt tosi pahasti paikalleen, onneks on tekno( olen tainnut sanoa tämän ennenkin).

Vielä sen verran että ihmetyttää kovasti sellainen että ostetaan kaikki kovat uutudet jotka nyt on vaan "pakko" olla ja sitten hypetetään niitä ympäri maita ja mantuja. Eikö voisi ostaa hiljalleen ja kehittää sitä omaa tyyliä niillä levyillä jotka on, ei niissä uusissa voi olla joka kerta jotain niin mahtavan uuttaa ja ihmeellistä että pitää miksaus tehdä kerran viikossa tai kuukaudessa.

Itse teen ehkä pari miksausta vuodessa, se riittä mielestäni ja niihin sitten panostaa ihan eri tavalla kun että niitä tekisi liukuhihnalta kokoajan dj:yhteisön painostuksen alla.

Musa on mulle niin oma juttu että siitä innostuu silloin kun itse haluaa eikä silloin kun scene vaatii.

et semmost täl kertaa täält turust
Avatar
#14 • • Ana-- Guest


Sama koskee promoottoreitakin. Otetaan soittamaan vain tuttuja ja ihmisiä joihin haluttaisiin tutustua (sosiaalinen hyöty) tai sitten 'isoja nimiä' jotka tuovat mahdollisimman paljon porukkaa paikalle (taloudellinen hyöty). Musiikilla ei väliä. Ns. suuri yleisö ei tiedä tai unohtaa ajan mittaan, että parempaakin settiä olisi tarjolla. Nekin jotka tietävät alistuvat olosuhteisiin - tämä nyt on tätä jne... Periaatteessa hyvä porukka ja hyvä meno tekevät kuitenkin niin suuren osan bileistä, ettei keskinkertainen musiikki useimpia niin kamalasti haittaa.

Money talks, music walks a..



Uh, ai. Tää on varmaan sitten joku progepiirien ihan oma juttu, koska niissä
bileissä musa on yleensä pääasiassa. Se on kyllä totta että tuntemattomana
DJ'nä on vaikea saada keikkaa, mutta se on lähinnä omasta viitsimisestä
ja taidoista kiinni, sekä siitä, mille osa-alueelle haluaa oman panoksensa
laittaa. Varmasti tutustumalla hyvin promoottoreihin ja hengailemalla heidän
kanssaan usein saa keikkaa keskinkertaisemmillakin skilleillä, mikäli tällanen
"sosiaalihuoraus" ei kiinnosta, kannattaa panostaa mixtapeihin ja niitten jaka-
miseen. Kultainen keskitie on tässäkin varmaan paras ratkaisu, tutustuu
promoottoreihin ja tarjoaa näille miksauksia kuunneltavaksi. Pohjalta
jokainen on joutunut aloittamaan. Toinen hyvä tapa saada keikkaa on
TUOTTAA OMAA MUSIIKKIA. Kyllä, kuulitte oikein. TUOTTAMINEN. Siinä
vaiheessa kun muut DJ't soittavat biisejäsi, nimesi saa kiinnostusta osak-
seen ja sinua buukataan soittamaan, edellyttäen että tuottamasi materiaa-
li on mistään kotoisin. Pelkkiä DJ'tä joilla ei ole tarjota mitään muuta kuin
muitten musiikkia ei huipulla juurikaan ole.

Tosin mielestäni koko stara-dj-kulttuuri on silkkaa paskaa, kunnia kuuluisi
muusikoille ja tuottajille, joiden musiikkia stara-deejiit soittavat. Tähän
porukkaan en siis lue tuottaja-deejiitä, jotka soittavat myös omaa
musiikkiaan tai pääsääntöisesti edes oman labelinsa musiikkia. Näittenkin
hypetys on silti hieman outoa. Turntablismi ja sen ihailu on sitten asia
erikseen. Matemaattisen tarkassa miksauksessa ei ole mitään ihmeellistä,
sen oppii apinakin kun tarpeeksi harjoittelee.

Arvostakaa tuotetta, älkää esittelijää!

just my
2cent.jpg
Avatar
#15 • • Edited okiru Guest

Kylläpä oli pitkä vuodatus, otetaanko täällä asiat todellakin noin raskaasti :)



Ei nyt raskaasti tahi liikaa itkemään aleta asiasta vaan yksinkertaisesti eri näkökantoja jo ennalta tiedostettuihin asioihin. Olisin voinut jättää tämän topikin luomatta (mikä kävi mielessä ennnen Submit-namikkeen painamista), mutta on imo parempi saada aikaseksi keskustelu, jossa tulee hyvää argumentointia ym.

Tervetuloa aikuisten maailmaan :D



Kyllähän tässä semiaikuinen ollaan (miehekkäät 22v :D ).

Miksi kaikki pitäisi nostaa jalustalle? Kaikki se paska vaan jalustalle mitä mahtuu sinne tuhansien harrastelijasoittajien joukkoon? Ei kiitos. Sitäpaitsi kaikkien soittajien tavoitteisiin ei kuulu "kuuluisuus" tai "megaklubin" residenttiys.



Ei pidäkään. Ja tuo ei todellakaan ole se mitä kaikki hakee. Ja tätä touhuahan ei ole aloitettu siksi (en ainkaan minä), että pääsisi isoille klubeille pyörittämään ym. Tuo kaikki on vain plussaa, jos jengi alkaa lämpenemään musalle mitä itse diggaan. Eli kutakuinkin samaa mieltä asiasta kanssasi. :)

Jotenkin itsestänikin vaan tuntuu siltä, että kun kuuntelee sitä viikon 6:tta progemiksausta, jossa biisit miksataan virheettä toisen perään, siltä että tää on kuultu jo aikasemmin. Jotenkin tänhetkisistä progemiksauksista tulee vähän sellanen maku, että niitä väsätään sen takia, et on ostettu 10 uutta levyä ja edellinen miksaus onkin jo tippunu ykkössivun puoleenväliin.



Tuohon se tuntuu menneen. Tuo "ongelma" johtuu lähinnä siitä, että tämä foorumia lukee monet progesta/trancesta diggaavat joiden musamaku on aikalailla sama. Loppujen lopuksi kaikilla on se kyky bongata kaiken kuran joukosta ne hyvätkin biisit. Lisäksi, jos näitä tiskijukkia on kymmenittäin ja jokainen tekee uuden miksauksen muutaman kuukauden välein tulee pakostakin yliannostus tiettyjä biisejä kohtaan. Tämä taas laskee uusien settien mielenkiintoa, mikäli se sisältää paljon ennalta tuttuja biisejä.
Loppujen lopuksi olisko tähän olemassa jokin ratkaisu? Itse mielenkiintoni genrejä kohtaan pysyy suoraan sanottuna siten, että kuuntelen paljon muita genrejä. Downtempoo, ambienttia, IDM:ää, poppia, nu metallia etc. Ja jatkuvasti koitan vähentää päivittäistä progeannosta etten siihen liikaa kyllästyisi. Ah, kuinka miellyttävää olisi, jos kokisi progen samnalailla kuin muutama vuosi sitten. Kaikki kuulosti hyvältä ja oli lumoavaa. Nykyään harva biisi antaa helvetinmoisii säväreitä. Fillereitä löytyy taasen roppakaupalla. Ja henkilökohtaisena ongelmana koen, että kun tuottamisen maailmassa on pyörinyt, tykkään useimmat viisut purkaa palasiksi mielessäni ja haen virheitä, kuinka toikin ois saundannu paremmalta, jos toi olis noin ja noin.. hassua, mutta erittäin arkipäiväistä.
Avatar
#16 • • okiru Guest


Uh, ai. Tää on varmaan sitten joku progepiirien ihan oma juttu, koska niissä
bileissä musa on yleensä pääasiassa. Se on kyllä totta että tuntemattomana
DJ'nä on vaikea saada keikkaa, mutta se on lähinnä omasta viitsimisestä
ja taidoista kiinni, sekä siitä, mille osa-alueelle haluaa oman panoksensa
laittaa. Varmasti tutustumalla hyvin promoottoreihin ja hengailemalla heidän
kanssaan usein saa keikkaa keskinkertaisemmillakin skilleillä, mikäli tällanen
"sosiaalihuoraus" ei kiinnosta, kannattaa panostaa mixtapeihin ja niitten jaka-
miseen. Kultainen keskitie on tässäkin varmaan paras ratkaisu, tutustuu
promoottoreihin ja tarjoaa näille miksauksia kuunneltavaksi. Pohjalta
jokainen on joutunut aloittamaan.



Tuo tuntuu olevan aika yleistä. Vaikka "sosiaalihuoraus" on aika kärjistetty esimerkki pitää se osittain paikkaansa. Vaikka tähän bookkaustoimintaan liittyy paljon eri tekiöitä on minusta tuo livenauhotteiden jakaminen promoottoreille perinteisesti hyvä toimintamalli. Ja imo asenne ja persoona ratkaisee myös paljon. Ei kukaan ylimielisistä mulkkua halua tukea. Yksi asia mikä myös laittaa miettimään, kuinka joskus näitä keikkoja vaihdellaan, kuin lätkäkortteja. "Jos otan sut soittaan tänne niin otan sut soittaan tonne.." etc. Eli tuotakin tuntuu tapahtuvan, vaikka harvemmin. Ei mielestäni hirveän järkevää touhua.

Toinen hyvä tapa saada keikkaa on TUOTTAA OMAA MUSIIKKIA. Kyllä, kuulitte oikein. TUOTTAMINEN. Siinä
vaiheessa kun muut DJ't soittavat biisejäsi, nimesi saa kiinnostusta osak-
seen ja sinua buukataan soittamaan, edellyttäen että tuottamasi materiaa-
li on mistään kotoisin. Pelkkiä DJ'tä joilla ei ole tarjota mitään muuta kuin
muitten musiikkia ei huipulla juurikaan ole.

Tosin mielestäni koko stara-dj-kulttuuri on silkkaa paskaa, kunnia kuuluisi
muusikoille ja tuottajille, joiden musiikkia stara-deejiit soittavat. Tähän
porukkaan en siis lue tuottaja-deejiitä, jotka soittavat myös omaa
musiikkiaan tai pääsääntöisesti edes oman labelinsa musiikkia. Näittenkin
hypetys on silti hieman outoa. Turntablismi ja sen ihailu on sitten asia
erikseen. Matemaattisen tarkassa miksauksessa ei ole mitään ihmeellistä,
sen oppii apinakin kun tarpeeksi harjoittelee.

Arvostakaa tuotetta, älkää esittelijää!



Jeb. Tuo on aika pitkälti se yleinen toimintamalli. Varsinkin tuolla isommissa ympyröissä tuo on erittäin yleistä. Onkin eri asia, kuinka moni näistä on lahjakkuus ja oikeasti tekee hyvää musaa. Joskus mietinkin mistä tuo stara-dj-kulttuuri on lähtöisin. Kun nykyiset meganimet siirtyy sivummalle, ei näitä saappaita helposti täytetä (mikäli täytetään laisinkaan). Tulee olemaan vain laaja tarjonta erinomaisia dj:tä. Eli juuri tämä Sasha, Digweed, Tiesto, Buuren-meininki olisi hilliintymässä. Tosin tämä asiahan riippuu ihmisistä ja tottahan toki scenaario voi tapahtua uudelleen jonkun vielä tuntemattoman dj:n kohdalla. Suosiohan tuon yleensä vie tuolla tasolle. Lisäksi on varmasti monia muita asioita, jotka asiaan vaikuttaa.

Ja tottahan toki Ana, rispektiä tuottajille ei ikinä ole tullut säästeltyä. Ne jotka sitä ansaitsevat saavat minulta aina syvän kunnioituksen. :)
Avatar
#17 • • Ana-- Guest

Jeb. Tuo on aika pitkälti se yleinen toimintamalli. Varsinkin tuolla isommissa ympyröissä tuo on erittäin yleistä. Onkin eri asia, kuinka moni näistä on lahjakkuus ja oikeasti tekee hyvää musaa. Joskus mietinkin mistä tuo stara-dj-kulttuuri on lähtöisin. Kun nykyiset meganimet siirtyy sivummalle, ei näitä saappaita helposti täytetä (mikäli täytetään laisinkaan).



Niin, mun pointtini tossa oli että noi saappaat vaan tuntuu olevan tärkeä
osa Keisarin Uusia Vaatteita, sellanen ryhmähypetysilmiö on selkeesti
ilmassa. Esimerkiksi just nää 'kovat nimet', joita on sellaisina totuttu
pitämään. Kehutaan vuolaasti setinrakennustaitoja, biitmätsäyksen
millisekunttitarkkuutta ja ostetaan kaikki tuotteet mihin tän staran nimi
on painettu, olivat nämä sitten CD, paita tai 40 euron bilelippu. Miksauksiakin
kuunnellessa muistetaan miksauksesta DJ'n nimi. Ajat ovat muuttuneet
sellaisiksi, että kokoelma-CD:ltä peruskuuntelija muistaa ensimmäisenä
laatijan nimen, mielestäni tässä on jotain kummallista.


Tulee olemaan vain laaja tarjonta erinomaisia dj:tä. Eli juuri tämä Sasha, Digweed, Tiesto, Buuren-meininki olisi hilliintymässä. Tosin tämä asiahan riippuu ihmisistä ja tottahan toki scenaario voi tapahtua uudelleen jonkun vielä tuntemattoman dj:n kohdalla. Suosiohan tuon yleensä vie tuolla tasolle. Lisäksi on varmasti monia muita asioita, jotka asiaan vaikuttaa.

Ja tottahan toki Ana, rispektiä tuottajille ei ikinä ole tullut säästeltyä. Ne jotka sitä ansaitsevat saavat minulta aina syvän kunnioituksen. :)



DJ't kunnioittaa tietenkin tuottajia, koska DJ'n asia on olla se filtteri siinä
välissä, joka suodattaa julkastuista levyistä helmet pois paskan seasta
ja tarjoilee ne kompaktina, tanssittavana pakettina yleisölle. Tässä mieles-
sä kellä tahansa yleisesti hyvän ja tarpeeksi perinteisen musiikkimaun
omaavalla olisi mahdollisuus alkaa stara-deejiiksi; perusainekset ovat
kasassa. Seuraavaksi pitää kuluttaa noin 40 h dekkien ääressä jotta
oppii biittimiksauksen niin, että kehtaa lähteä julkisesti soittamaan.
Niinjoo, mixmagissa pitää kanssa lukea että HOTTEST NEW PROGRESSIVE
HOUSE DJ SINCE LAST WEEK, ja se on siinä. Muut jää rannalle ruikutta-
maan.

Stara-status on itseään ylläpitävä ilmiö, sillä stara saa käsiinsä uusimmat
ja kovimmat biisit, staralle tarjotaan jatkuvasti promomatskua, ilmaisia
levyjä, press releaseja, dubeja, omakustanteita ja kaikkea muuta salaista
jota normaali makkari-deejii ei koskaan pääse kuulemaan. Sen lisäksi
stara-dj:llä on usein mahdollisuus tehdä dj-hommia kokopäiväisesti eli
ostella ja kuunnella levyjä keskimääräistä '40/h viikossa' - duunaria
enemmän. Ei se ole sen vaikeampaa :) Suhteet, suhteet, suhteet ja
mediajulkisuus. Mitään tästä ei tietenkään tarvitse jos on nerokas tuottaja
joka tuo itselleen nimeä tekemällä upeita biisejä, ja saa keikkaa sen takia
että konemusiikkituottajan helpoin ja halvin konserttimuoto on DJ-keikka.

(okei, ja tää oli sit todellakin IMHO IMHO IMHO)
Avatar
#18 • • Vieras Guest


TUOTTAA OMAA MUSIIKKIA. Kyllä, kuulitte oikein. TUOTTAMINEN. Siinä
vaiheessa kun muut DJ't soittavat biisejäsi, nimesi saa kiinnostusta osak-
seen ja sinua buukataan soittamaan, edellyttäen että tuottamasi materiaa-
li on mistään kotoisin. Pelkkiä DJ'tä joilla ei ole tarjota mitään muuta kuin
muitten musiikkia ei huipulla juurikaan ole.



Word!!! Olisi miellyttävää muutenkin nähdä, että aloittelijat unohtaisivat sen "dekit ja 50 kiksuvinyyliä" -meiningin ja alkaisivat sen sijaan leikkiä vaikka Fruity Loopsilla. Pro-matskun tuottaminen on täysin mahdollista pelkällä tietokoneella, joten taloudellisia investointeja ei tarvita enää samalla tavalla kuin aiemmin. Kun into mahdollisesti loppuu, ei tarvitse myöskään nolona kaupitella maitolaatikollista kiekkoja ja teknariparia Buy & Sell -osastolla.

Silkka kärjistys, levyjen soittaminen on toki myös mukavaa puuhaa. :)
Avatar
#19 • • miikkah Guest


TUOTTAA OMAA MUSIIKKIA. Kyllä, kuulitte oikein. TUOTTAMINEN. Siinä
vaiheessa kun muut DJ't soittavat biisejäsi, nimesi saa kiinnostusta osak-
seen ja sinua buukataan soittamaan, edellyttäen että tuottamasi materiaa-
li on mistään kotoisin. Pelkkiä DJ'tä joilla ei ole tarjota mitään muuta kuin
muitten musiikkia ei huipulla juurikaan ole.



Word!!! Olisi miellyttävää muutenkin nähdä, että aloittelijat unohtaisivat sen "dekit ja 50 kiksuvinyyliä" -meiningin ja alkaisivat sen sijaan leikkiä vaikka Fruity Loopsilla. Pro-matskun tuottaminen on täysin mahdollista pelkällä tietokoneella, joten taloudellisia investointeja ei tarvita enää samalla tavalla kuin aiemmin. Kun into mahdollisesti loppuu, ei tarvitse myöskään nolona kaupitella maitolaatikollista kiekkoja ja teknariparia Buy & Sell -osastolla.

Silkka kärjistys, levyjen soittaminen on toki myös mukavaa puuhaa. :)



Mun mielestä taas tuottamisessa ja levyjen veivaamisessa on kyseessä kaksi täysin eri asiaa.

Totta, että moni voi helposti tehdä pro-matskun kuuloista tavaraa itse. Mutta kuinka moni osaa tehdä oikeasti helvetin hyvää musiikkia? Ketä kiinnostaa kuulla huonoa, keskinkertaista tai "ihan ok:ta" itse tehtyä musaa? Eikö sitä kuule ihan tarpeeksi?

On todella surullista, jos porukka joutuu kuuntelemaan vaikkapa keskinkertaista dj-settiä vain sen vuoksi, että kyseinen "dj" sattuu olemaan hyvä tuottaja. Ja toisinpäin surullista, ettei voi päästä tunnetuksi hyväksi (superstar) dj:ksi, jos on korkeintaan keskinkertainen biisintekijä.

Että on hyvä tuottaja, ei tee hyväksi dj:ksi, eikä toisinpäin. Toki nämä voivat tukea toisiaan, mutta pitäisin silti eri asiat erillään...

Eikö olis parasta, että kaikki seuraisivat omaa sydäntään ja lahjakkuuttaan. Dj:t keskittyisivät kehittymään "vain" maailman ensteks parhaiksi dj:ksi ja tuottajat taas vastaavasti parhaiksi tuottajiksi? Porukat saisivat parhaita mahdollisia biisejä parhaalla mahdollisella tavalla tarjottuna...

Just dreamin'
Avatar
#20 • • Edited Vieras Guest


Mun mielestä taas tuottamisessa ja levyjen veivaamisessa on kyseessä kaksi täysin eri asiaa.

Totta, että moni voi helposti tehdä pro-matskun kuuloista tavaraa itse. Mutta kuinka moni osaa tehdä oikeasti helvetin hyvää musiikkia? Ketä kiinnostaa kuulla huonoa, keskinkertaista tai "ihan ok:ta" itse tehtyä musaa? Eikö sitä kuule ihan tarpeeksi?

Että on hyvä tuottaja, ei tee hyväksi dj:ksi, eikä toisinpäin. Toki nämä voivat tukea toisiaan, mutta pitäisin silti eri asiat erillään...



En tiedä osoititko kysymyksiä mulle, vai pyritkö vain kuvailemaan ideaalitilannetta.

Saanen täsmentää kuitenkin. Tottakai ne ovat kaksi eri asiaa, ja erikoistumalla yhteen voi hioa taitojaan paremmin kuin osaamalla keskiverrosti molempia. Kuitenkin jos haluaa "menestyä" ja saada keikkoja, näyttäisi esim. viime aikoina ulkomailla keikkailleita suomalaisia yhdistävän juuri oman matskun tuottaminen.

Nykyisillä levymyynneilla myös osa artisteista joutuu hankkimaan elantonsa runsaalla keikkailulla.

Eli kontekstina oli mielestäni alunperin Analla ja sitten itelläni pohtia miten nykyoloissa voi saada kunnolla keikkoja, ei suinkaan vaahdota dj:n ja tuottajan roolien yhdistämisen loistokkuudesta.