Kävinpäs vilasees sitä kämppää.
Asunto on n. 1/3 pienempi kuin mitä olen ajatellut,
mutta sijainti, kunto, pieni vastike, velattomuus,
sauna ja kiva takapiha miellyttivät melkoisesti!
Ei kannata tosiaan pelkästään tuijottaa neliöihin. Mekin etittiin alunperin kolmiota kokoluokasta 70+ neliötä. Käytiin jopa katsomassa yli 80-neliöisiä. Kun saatiin tieto tosta asunnosta, joka on siis 65m2, oli ensimmäinen ajatus, että ``se on liian pieni''. Mutta kun paikalla käytiin, tuli todettua, että asunnossa on neliöt käytetty hyvin, ja että se näyttää kokoonsa nähden avaralta. Eihän niissä neliöissä kukaan asu, vaan huoneet ja niiden toimivuus ratkaisevat.
Tuollainen viisi neliötä on kuitenkin esim. 2k neliöhinnalla kymppitonni ylimääräistä. Ja viisi neliötä uppoaa helposti huonoon pohjaratkaisuun.
Eli suosittelisin mieluummin niiden neliöiden sijasta miettimään, miten asunnon pohjaratkaisu vastaa omiin tarpeisiin. Mieti alustavasti, mitä huonekaluja haluat tilassa olevan, ja miten ne voisi sijoittaa. Jos tuntuu siltä, että jotain olennaista ei asuntoon saa mitenkään mahtumaan, on asunto todennäköisesti liian pieni. Tässä jopa voi ihan auttaa se, että otat mitat asunnon huoneista (niin me ainakin tehtiin), ja mietit päässä tai paperilla, miten mitkäkin huonekalut tilaan istuvat.
Lisäksi toi säilytyspulma kannattaa tosiaan ottaa huomioon. Onneksi säilytysratkaisuja voi itsekin parantaa olennaisesti remontin yhteydessä. Mitä yllättävimpiin paikkoihin voi saada lisää säilytystilaa strategisella suunnittelulla.
Asunnossa tarvitsisi puuhailla jotain pientä
mm. hioa parketti, maalata listat,
tasoittaa ja maalata seinät..
No, kyllä noihinkin hommiin voi mennä yllättävän paljon rahaa / vaivaa. Esim. jos listoista pitää poistaa vanha maali, voi homma olla tosi työlästä. Jos seinän tasoittaminen tarkoittaa vaan muutaman reiän paikkaamista, ei homma ole iso, mutta jos isoja pintoja pitää tasoittaa pakkelilla, se vaatii melkein käytännössä ammattimiehen.