Analogiset monosynat

121 posts, 7 pages, 37,857 views

Avatar
#22 • • Mitro Guest
Aika kewliä myydä pelkästään analogista bassorumpua. :) Kattelin tuossa noita hintoja, ni ainakin thomannilla XBase ja Airbase ovat samanhintaisia. MBase taas maksaa n. puolet XBasesta ja MBase sisältyy tavallaan XBaseen. Järki tässä menee...Toisaalta mikserissäni on tällä hetkellä vapaana 3 monoinputtia, eli XBase menis niihin ku nappi ottaan. Joutuisin hommaamaan erillisen submikserin tai ADAT-boksin Pulsarille, että saisin Airbasen kaikki outputit kiinni järkevästi.

Eli summa summarum: taidan silti hommata tuon XBasen ja hoitaa lisärummut yms. kilkkeet softalla.
Avatar
#23 • • Edited Tuppu_ Guest
Olisihan rumpumasiina poikaa, mutta rummut saa softallakin nykyään ihan kätevästi, varsinkin, jos tekee studiossa pelkästään. Riippuu vähän, mitä hakee rummuilta, eli tekeekö jotain analogipuristi-musaa, vai hiooko soundeja softalla päivätolkulla, että ne käyvät miksiin jne... Esim. jos tekee trance-musaa, ei erillistä rumpukonetta useinkaan tarvitse. Kyseisessä tyylissä käytetään niin hurjasti prosessoituja rumpusampleja, että alkup. rumpumasiinan soundia ei tahdo erottaa. Halvemmaksi tulisi varmasti hankkia pari laadukasta rumpusample-cd:tä, joita kyllä löytyy tyyliin kuin tyyliin. Onhan oma ihan syntetisoinnista asti tehty kick luxusta, mutta esim. omalla kohdallani ei pelkkä kompressori ja equ riittäisi tekemään siitä mixiini käypäistä. Toisaalta novationin drum station on itseänikin aina välillä kiinnostanut. Olisihan se silti ihan hyvä lisä samplattujen rumpujen kans ja voisihan sitäkin edelleen samplata ja väännellä uusia soundeja ihan alusta asti. :)
Avatar
#24 • • Tuppu_ Guest
Tänään sain hyppysiini Novation Super Bass Stationin ja koin melkein valaistuksen, mitä tulee tb-soundiin. :D Tällä saa tehtyä melkein identtisiä roland-soundeja, kuten juno/tb/sh. Sitä mieletöntä botnea ei ole, niinkuin junossa, mutta sbs pesee analogina kaikki va-vehkeet ihan kättelyssä. Originaaliin bass stationiin verrattuna tuo on monipuolisempi, kun siinä on ampille ja filtterille ihan oma envelope, sub oskillaattori, särö ja chorus ja muutenkin uudempaa tekniikkaa kait, kun en ole kuullut, että yksikään sbs olisi sekoillut niinkuin originaaleilla bs:illä on tapana. virtaliitäntöjen kans jotain ongelmia on ollu, mutta ei tuossa yksilössä ainakaan. Jopa preseteistä löytyy monia tuttuja soundeja ja muutenkin hyviä esimerkkejä, mitä koneella saa tehtyä. Kannattaa kyllä ostaa, jos kohdalle osuu.

Rankkaisin sbs:n parhaaksi monobassokoneeksi, mitä on vastaani tullut. Jos vertaisin sbs:ää mam mb33 mk2:seen, niin sbs:n soundi on paljon lähempänä oikeata tb:tä, varsinkin, jos hakee sitä happobassoa, joka raikaa esim. joissain caaterin biiseissä (caaterilla tais olla sh101, mutta melkein sama ku tb), blood is pumping:issa ja monissa muissa ehkä legendaarisemmissakin biiseissä, minkä nimiä en muista... Ja mitä tulee novationin bass station vsti:hin, niin se olisi mielestäni pitänyt nimetä aivan toisen nimiseksi, koska se ei soundiltaan muistuta juuri lainkaan oikeita bass stationeita. ;)
Avatar
#25 • • Happo Guest
Kyllä kaikkein aikojen paras monobassokone on Pulse. Siitä ei pääse mihinkään. Mikään muu syna mitä olen käyttänyt ei pääse yhtä alas. Hyvänä kakkosena tulee SH-101 (ja muut SH-sarjan koneet). Sitten ehkä Junot, mutta nehän eivät ole enää monosynia...

BassStationissa on hiukan samaa soundia kuin 101ssä, mutta kolkista se on kaukana. Tottakai Novation halusi aikoinaan myydä laitetta 303-kloonina, mutta tosiasiassa niillä ei ole kovin paljoa yhteistä. MB33 mk2 on paljon lähempänä. Siitä löytyy mm. kolkkisoundissa oleellinen accent, jota BassStationissa ei ole. Esim. tälläistä vääntöä ei BassStationilla saa tehtyä millään. Tuossa siis soi mun MAMi. :)

Onhan toi silti loistava laite. Multa löytyy BassStationin vanhempi räkkiversio (ahkera käyttäjä jo vuodesta -95, muistaakseni). Siitä tosiaan puuttuu dedikoitu sub-oskilaattori, mutta 2. oskilaattorin saa pörisemään oktaavin alempana jolloin se ajaa saman asian. Siitä löytyy myös kaksi envelopea, tosin niille on yhteiset kontrollit toisin kuin Superissa.
Avatar
#26 • • :t:c: : : Guest

Hyvänä kakkosena tulee SH-101 (ja muut SH-sarjan koneet). Sitten ehkä Junot, mutta nehän eivät ole enää monosynia...



Ite tulin päätökseen että Juno 106 saa olla se studion analogisyna,
esim SH-101:n saundit oli omiin tarpeisiin kuitenkin sen verran suppeella skaalalla et sen suppeen skaalan saa kyllä muualtakin mukavammin :) Suuri osa kivoista vempaimista sai lähtee Helsinkiin siirtymisen myötä, mutta keyboardeista JD-800, Poly-800 ja tuo Juno-106 sai jäädä. Niistä ei sit taideta luopua koskaan :] Nyt toi Moogin uus tuleminen saa kyllä taas fiilikset nouseen uudesta kiipparista..
Avatar
#27 • • Tuppu_ Guest

Kyllä kaikkein aikojen paras monobassokone on Pulse. Siitä ei pääse mihinkään. Mikään muu syna mitä olen käyttänyt ei pääse yhtä alas.



Joo, tossa pulsea ja sbs:ää rinnakkain testasin ja kun olin tovin sbs:ää pöryyttänyt ja vaihdoin midikanavan pulselle, niin melkein säikähdin, kun se murahti niin syvästi! :D Siis BASSOA tulee!! :excellent:

Myönnän, etten ole koskaan itse veivannut tb303:sta enkä sh101:stä, joten kaiken tietoni näistä koneista olen muodostanut lukemani ja kuulemani perusteella, joten ne menevät siksi mulla välillä ristiin. Caaterilla näin keikalla ainakin 101:n, eli luulisin heidän natinansa olevan juuri siitä koneesta. Sanotaan sitten näin, että tykkään siitä sh101:n räkäsoundista ja jos tuo sbs sitä sitten menee lähelle, niin se on se soundi, mistä tykkään. :)

Sen huomasin, että sbs soveltuu mamia paremmin nopeisiin ja pehmeämpisoundisiin basslineihin, joita esim. trancessa paljon käytetään, koska sbs:ssä on paremmat envelopesäädöt ja se ääni ei naksu tai sillai jännästi väpätä kuin mamissa. Mamin soundihan on selvästi härömpi kuin sbs:n ja siitä on niin etuja kuin haittojakin. Pulsen soundissa on kyllä tarvittaessa mielettömästi energiaa, mutta tykkään kummastakin lootasta yhtä paljon, kun nillä saa sopivasti hieman erityyppisiä soundeja. :)


Multa löytyy BassStationin vanhempi räkkiversio. Siitä tosiaan puuttuu dedikoitu sub-oskilaattori, mutta 2. oskilaattorin saa pörisemään oktaavin alempana jolloin se ajaa saman asian. Siitä löytyy myös kaksi envelopea, tosin niille on yhteiset kontrollit toisin kuin Superissa.



Ahaa, siis original bs:ssä on kuitenkin 2 envelopee. Jossain luki sit väärin. Pahoittelen kömmähdyksen. 1 lisäoskillaattori silti tuo soundeihin hieman lisää mahdollisuuksia. Mites kohinageneraattori tuossa bs:ssä? Superiin taisi olla lisätty white noise generaattori ja lisäksi analogiset särö ja chorus. Aika junomaisiakin ääniä tuosta sbs:stä saa, kun varsinkin se kohina muistuttaa aika pitkälle 106:n kohinaa. Siihen vielä chorusta (tosin ei läheskään yhtä fätti ku 106:n chorus, mutta ei toisaalta kohisekaan), niin menee aika lähelle.

Perkules, pitää ehkä se mam mk2 vielä tohon jostain kikkailla... :)
Avatar
#28 • • Happo Guest
Joo toi kohinagenis puuttuu vanhemmasta versiosta, samoin efektit. Lisäksi superissa taisi olla filtterin keytrack -toiminto, jota ei jostain kumman syystä ollut alkuperäisessä. :(
Avatar
#29 • • rhedlund Guest

Kyllä kaikkein aikojen paras monobassokone on Pulse. Siitä ei pääse mihinkään. Mikään muu syna mitä olen käyttänyt ei pääse yhtä alas.



Ainakin mun Micromoog voisi olla hyvä kilpailija. Sitten kun se on kunnolla lämmennyt niin kovempia earthquake-bassoaaltoja saa hakea :excellent:
Avatar
#30 • • Tuppu_ Guest
Kun tuossa noita analogirumpusyniakin jo sivuttiin, niin ajattelin postata tämän. Selailin tuossa a6:n rumpusoundeja ja preset-beatteja. Vaikka tuo nyt varsinaisesti mikään rumpusyna olekaan, niin ihan käyttökelpoisiakin rumpuja löytyi. linkki: a6 biittiä

Kaik tulloo a6:sta. Ei outboard-efuja. :)

Edit:
Siitä super bass stationista vielä, että tein mun Wrong Turnin melkein pelkästään sillä. Vain rummut on softaa. Kyseinen pätkä löytyy demo-osastolta.
Avatar
#31 • • Happo Guest
Jep, rumpuja pystyy tekemään useimmilla subtraktiivisilla synilla. Tärkeä edellytys on nopeat envelopet mitkä löytyy esim. Waldorfin Pulsesta tai Roland SH-101:sta. Tuon lisäksi on hyvä olla kohinagenis, resetoituvat oskilaatorit ja mahdollisuus moduloida pitchiä envelopella. Myös monet digitaaliset subtraktiiviset synat, kuten Virus tai jopa JP, soveltuvat ihan hyvin perkussiosoundeihin.
Avatar
#32 • • bulk Guest

Jep, rumpuja pystyy tekemään useimmilla subtraktiivisilla synilla. Tärkeä edellytys on nopeat envelopet mitkä löytyy esim. Waldorfin Pulsesta tai Roland SH-101:sta. Tuon lisäksi on hyvä olla kohinagenis, resetoituvat oskilaatorit ja mahdollisuus moduloida pitchiä envelopella. Myös monet digitaaliset subtraktiiviset synat, kuten Virus tai jopa JP, soveltuvat ihan hyvin perkussiosoundeihin.



Eikä siihen rumpujen tekemiseen tarvita välttämättä edes synaa, oskilloiva filtterikin, jossa on tarpeeks nopeat envelopet riittää. Shermanilla taittuu ihan nätisti basarit ja muut "pehmeämmät" perkussiot, kunhan vain triggailee sitä midin kautta.

Kohinat tosin joutuu syöttämään sitten inputista sisään, jos meinaa virppoja tai haikkareita tehdä.
Avatar
#33 • • Daniel Braun Guest
Sivuaa nyt tämä jotekin tätä aihetta...

Mikserin puolella onkin tästä jo jonkinlaista keskustelua, mutta onko täällä kenelläkään kokemuksia seuraavista laitteista:

MFB Synth Lite
MFB Synth 2
MFB Kult-502
Technosaurus Microcon II

Apuva ja kokemuksia kaipailisin... :confused:
Avatar
#34 • • Edited Happo Guest
Omakohtaista kokemusta ei vielä ole, mutta MFB Synth 2:sta on aika hyvää juttua täällä: http://www.unease.se/mfb-synth2test.htm

Vaikuttaa todella loistavalta laitteelta! Ei tule mieleen mitään mitä tosta puuttuisi ja hintakin on kohtuullinen.

Toi on ollut mulla "ostoslistalla" siitä asti kun se tuli kesällä myyntiin, mutta jotenkin aina on löytynyt jotain muuta hankittavaa. Eihän 500e tosiaan ole paha hinta noista featureista, mutta toisaalta tolla rahalla saa käytettynä vaikka mitä.

Viimeksi kun olin jo melkein ostamassa tota, bongasin myynnissä Rolandin Super JX-10 programmerilla melkein samaan hintaan ja sehän oli sitten pakko hankkia (12 äänen polyfonia ja 2x multitimbraali, mutta kuitenkin melkein yhtä paljon nuppeja ja muokkausmahdollisuuksia + iso laadukas koskettimisto + loistava wanhan Rolandin soundi :) ).

Takaisin aiheeseen... Noista MFB:n syntikoista valitsisin ehdottomasti ton Synth 2:n. Synth Litessä on digitaaliset (softalla generoidut) oskilaattorit joten sitä ei oikein voi sanoa analogiksi. Synth 2 hinnalla saa kyllä 2,5 Synth Liteä, mutta Synth 2:ssa on paljon enemmän featureita ja muistipaikat! Siinä on myös aidot VCO:t (3 kpl) joka on nykyään tosi harvinaista. Oonkin ajatellut että tuon ostettuani voisin ehkä luopua Waldorfin Pulsesta. Sekin on kyllä loistava kone, mutta DCO:t kuulostavat vähän kylmiltä ja editointi on liian hankalaa...

Technosaurus on varmaan laadukkaammin rakennettu (sveitsiläinen), mutta MFB:n Synth 2:een verrattuna se tuntuu tosi kalliilta (vain yksi oskilaattori, ei muisteja jne).

Tosta MFB:n rumpukoneesta en osaa paljon sanoa. Tuolta löytyy jotain tietoa ja demo: http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelektronik/MFB-502/MFB-502e/mfb-502e.html

Demo kuulostaa aika retrolta. :) Kuvan perusteellta laitteen nupit näyttävät aika pelottavilta, niitä pitää kai väännellä jollain ruuvimeisselillä... :)
Avatar
#35 • • Daniel Braun Guest
Kiitos pienoisesta avusta.
Tässä, kun toi fillari meni nyt kaupaksi, on käynyt houkuttelemaan musagearin osto.
Toi Synth 2 ja sille kaveriksi MicroKorg yhdistelmä vois tälläkertaa olla sopiva sijoituskohde.
Toisaalta, MicroKorg:in voisi korvata MS2000...
Jos sen vaikka käytettynä löytäis, pääsis about tohon samaan summaan mitä MicroKorg & Synth 2 maksais yhteensä.

Toisaalta, Red Sound DarkStar vois olla myöskin mielenkiintoinen laitehankinta...
Paha paha.
Vaikea päättää.

Mitä sitten ostankin, niin ne tulevat kaveriksi tolle Emu XL-7 josta revin padit jne enemmän polyfoniaa vaativat jutut.
Avatar
#36 • • Happo Guest
Hienoa jos päätät hankkia ton Synth 2:n! Olis kiva kuulla siitä enemmän käyttäjien kommentteja. Itsekin aion ton tosiaan jossain vaiheessa hankkia...

MS2000 ja microKorgista en keksi mitään hyvää sanottavaa joten ehkä on parempi etten sano mitään... :) Käy jossain kuuntelemassa ja vertaa muiden valmistajien va-laitteisiin. Tossa hintaluokassa taitaa kyllä olla kilpailijat vähissä... Ehkä käytetty Novation Nova tai K-station? Käytettyjä ostaessa saa yleensä tosiaan paremmin vastinetta rahalleen.
Avatar
#37 • • Daniel Braun Guest
Kyllä toi Synth 2 kiinnostais niin paljon että sen vois Saksanmaalta tilata...
Harmittaa se ettei ole minkäänlaista mahdollisuutta täällä Suomessa päässä kokeilemaan kyseista synaa.

Käytettyjä K-station:eja olen kyllä katsellu.
Vaihtoehto sekin olis, tosin soundiltaan hieman liian digitaalinen mun makuun.
Se mitä olen kuullut MS2000 niin se kuullostaa hyvinkin mun makuun sopivalta.
Katsellaan nyt, jotakin kivaa musagearia ostan kyllä.
Avatar
#38 • • Adam t Guest

Demo kuulostaa aika retrolta. :) Kuvan perusteellta laitteen nupit näyttävät aika pelottavilta, niitä pitää kai väännellä jollain ruuvimeisselillä... :)



Nupit on kyllä tosiaan aika pienet, saa niistä sentään kiinni ilman tonkeja :) Eli saa kyllä sorminkin väännettyä.
Avatar
#39 • • Happo Guest


Nupit on kyllä tosiaan aika pienet, saa niistä sentään kiinni ilman tonkeja :) Eli saa kyllä sorminkin väännettyä.



Okei, tosta kuvasta on vähän vaikea hahmottaa oikeaa kokoa... Toisaalta voi olla hyväkin että tollasessa laitteessa on vähän vaikeammin ruuvattavat nupit: Rumpusoundeja ei yleensä tarvitse kovin paljon twiikkailla soitettaessa ja kun laitteessa ei ole muisteja niin on hyvä että potikoiden asennot eivät muutu vahingossa.

Ihan mielenkiintoiselta koneelta tuokin vaikuttaa... Ehkä silti ottaisin mielummin tuon MBase01:n vaikka siinä onkin vain yksi analogirumpu.
Avatar
#40 • • Happo Guest
Mielenkiintoinen uutuus, Radikal Technologies Spectralis:
http://www.radikaltechnologies.com/downloads/spectralis_namm.pdf

Monipuoliselta kuulostava analoginen monosyna (3xVCO, 2xVCF jne) johon on integroitu step-sekvensseri, va-syna, samplesoitin 48 äänen polyfonialla (32MB ROM + 96MB omia sampleja), 10 bändin filterbankki, dsp-efektilaite...

Hintaa laitteelle tulee noilla spekseillä varmaan melkoisesti.