Väärin Mixa. NL kuului YK:hon, mutta boikotoi turvallisuusneuvoston istuntoja, koska Kiinaa ei oltu vielä hyväksytty YK:n jäseneksi. Jos neukut olisivat olleet mukana turvallisuusneuvoston istunnossa, ne olisivat veto-oikeudellaan evänneet Etelä-Korean avunpyynnöt kansainvälisen yhteisön puuttumisesta sotaan ja Isä Aurinkoinen olisi rauhassa saanut liiskata naapurinsa. Onneksi ei näin käynyt.
Silloin kun Pohjois-Korea aloitti hyökkäyksensä, Etelä-Koreassa oli invaasiota vastaanottamassa alle 100.000 äijän huonosti koulutettu ja varustettu armeija, joista puolet oli lisäksi viikonloppuvapaalla kun hyökkäys alkoi. Etelä ei olisi koskaan kyennyt omin voimin käymään hyökkäyssotaa pohjoista naapuriaan vastaan. Neuvostoliitto näet oli ennen maastapoistumistaan istuttanut maahan kommunistisen valta-apparaatin, kouluttanut Pohjoisen armeijan viimeisen päälle ja varustaneet niitä sen ajan sotateknologian huipputuotteilla, mm Mig-suihkuhävittäjillä. USA puolestaan oli etelässä tyytynyt järjestyttämään vain vaalit ja häippäsi pois sen jälkeen. Sotilaallinen epätasapaino sekä Stalinin ja Maon tuki Kim Il-sungille olivat mun mielestä tekijät mistä Koreoiden "jälleenyhdistäminen" sai alkunsa.
Armeijoiden epätasaisuudesta johtuen Pohjoinen valtasi Soulin kolmessa päivässä. Lyhyessä ajassa se ahdisti Etelä-Korean armeijan maan kaakkois-nurkkaan yhden kälysen satamakaupungin ympärille, ennenkuin YK:n joukot ehtivät hätiin.
Kuka hyökkäsi?
Etelä-Korean oikeistolaisen Syngman Rheen hallinnon luhistuminen 1949 johti siihen, että heidän tuli hyökätä P-Koreaan. USA: lle tuli pelko kommunismin leviämisestä, koska Koreoiden yhteishallitus olisi sen muodostanut. Se olisi ollut koko kansan tahto E-Korean silloisen epäonnistuneen politiikan myötä. Sen takia YK kuuli ainoastaan Etelä-Korean puolta asiasta, turvallisuusneuvosto teki laittoman päätöksen(NL ei ollut äänestyksessä mukana)....siksi USA ja mätä YK (jonka tehtäväksi muodostui ei-kommunistisen maailmanmielipiteen toimeenpaneva elin.....tuskinpa oli tarkoitus maailmanjärjestöä luotaessa) hyökkäsivät Pjongjangiin. Tosin sota Koreoiden välillä oli muutenkin sisällissota, johon YK:lla ei olisi pitänyt olla paskaakaan sanottavaa (kumpikaan ei ole YK:n jäsen). Onneksi Kiinan vapaataistelijat yhdessä Korean kansanliikkeen kanssa saivat vallattua takaisin Pjongjangin ja YK:n tehtäväksi tuli rauhanomainen ratkaisu. Tosin silloinkin USA uhkaili Kiinaa joukkotuhoaseilla yms. paskalla. Huvittavaa on myös se, että YK:n joukot kokosivat siviilit yhteen, tappoivat 52 päivän aikana 20000 lasta pelkästään sekä ihan vitusti jengii sen takia, että oli epäily kommunistiksi. Lisäksi YK:n sotilaat polttivat talot, tuhosivat ruokatavarat ja tekivät muutakin jäynää, mistä olisi ollut hyötyä viholliselle. Myös erilaisten komissioiden raportit luonnehtivat jenkkien hävitystyötä kansanmurhaksi. Jenkit jatkoivat vielä omia "terroripommituksia" rauhanneuvotteluiden aikana. Loppujen lopuksi kenraali Mark Clarkin oli pakko todeta, että hän oli ensimmäinen HISTORIASSAAN, joka allekirjoitti aselevon ilman voittoa. Tosin rauhaa ei olisi tullut muuten lainkaan, elleivät mm. monet länsimaat olisivat nostaneet yleistä painostusta jenkkejä vastaan.
Kun analysoi poliittista tilannetta, kannattaa huomioida tilanteeseen vaikuttaneet tekijät. Koska P-Korean hallitsija on ollut koko tämän ajan samaa verta, on vaikea kuvitella, että jotain kaunaa ei kuitenkaan olisi hampaankolossa. P-Koreassa on maailman suurin USA:n vastainen propaganda. On myös selvää, että USA:an on turha luottaa, ainakaan jos valtiomuoto edustaa muutakuin demokratiaa. Tässä vaiheessa ainoa vaihtoehto on juuri pienien vaihtoehtoryhmien tukeminen. Käytännössä se merkitsee aseiden myymistä terroristeille. Kuitenkaan jenkkien käytöksessä kautta historian ei ole ollut MITÄÄN, mikä saisi minulta edes vähän sympatiaa. On myös todella epärealistista kuvitella, että koreoiden sota tukisi millään tavalla uskoa demokraattiseen järjestelmään. Kysymys on ainoastaan siitä, että sukupolvien vaihdos ja tietynlainen propaganda avaa mahdollisuuksia demokratialle kuten E-koreassa nykypäivänä. Tällöin sorretut kansat kuten P-Korealaiset tässä tapauksessa jäävät auttamattomasti jälkeen kehityksestä, koska maailmanpolitiikka on sanellut heille eristäytymisen ehdot. Voidaan aivan kiistatta todeta, että USA:n ja YK:n kusetetut päätöslauselmat ovat vain hullua huumoria, joista parhaimmillaan saa hyvät naurut, huonoimmillaan maailmansodan.
Ja eks Suomi hyökännyt Venäjälle?
En nyt tuomitse sun esitystä, mutta on vaikea arvioida miten jengi on 60v. sitten kusettanut. Ja oon tässä aikaisemmin kirjoitetussa jutussa tuonut esille myös sen, että NL vain boikotoi.