uskonnon muoto? [/quote]
Toi on todella yleinen käsitys, mutta sille ei voi mitään. Luulisin että kristinuskon eri haarat ovat aika kaukana todellisuudesta ja siksi täälläkin on todella hyökkääviä mielipiteit´ä uskonnosta yleensä. Jos eläisimme maassa jossa olisi esim buddhalaisuus "valtionuskonto" luulisin että en hyökkäisi sitä vastaan yhtä voimakkaasti. Mutta koska suomessa ei juuri muista uskonnoista kuule on luonnollista että käsityksemme uskonnosta ovat johdetut kristinuskosta, vieläpä protestanttisesta.
Joudun ottamaan hieman takaisin omia juttujani. Keskusteltuani kavereitten kanssa, tulin tulokseen että ateisti-rationalisti uskoo myös. Ehkei niin tyypillisesti mutta kumminkin. Loppujen lopuksi eihän tiede ole koskaan lopullista... Joten tunnustan etten usko jumalaan mutta uskon kuitentin johonkin. Tämä nyt kuulostaa saivartelulta mutta tieto on lopultakin vain uskomus... Ei tietysti kaikissa asioissa (matematiikka) mutta esim rakkaat kosmologian kysymykset muistuttavat kovasti uskoa... Tiedoksi ehkä kutsutaan paremmin perusteltua uskoa, eihän siitä ole loppujen lopuksi kauan kun uskottiin että "likoeläimiä" (so. bakteereja, yms.) syntyy itsestään...
Joten tunnustan! Uskon sittenkin sellaiseen mikä minulle voidaan todistaa riittävästi. Eli, vain riittäväksi katsottavien todisteiden määrä erottaa uskon tiedosta! (Poikkeuksia!!! matematiikka esim.)
Olenkohan ihan hakoteillä tässä asiassa?