Darude

102 posts, 6 pages, 16,895 views

Avatar
#21 • • sektori Guest
on muuten aika perusjuttu että täysin elektronisilla pop bändeillä on "live" keikalla rumpalit ,kitaristit ja basistit. yleisö tykkää ku on live. tarkemmin kuunneltuna noita soittimia ei yleensä löydä koko biisistä.
en ukso että herra Hiiri on kuitenkaan niin huomaamaton ollut, varmaan DaRudella on ihan oikea rokkilive ollut
Avatar
#22 • • jUSSi Guest

Tässäpä mies joka puhuu enemmän kuin tietää... Darudehan soittaa nimenomaan dj-settejä USA:ssa.



Jep ja Austraaliassa ja paljon muualla. Eipä miekkonen paljoa Suomen
junttioloissa viihdy ;)



Vai on Suomi junttila kun ei taruten musiikki kelpaa ;)

Tekis tarutekin kunnon musiikkia niin ei tarttis keikkailla köyliöiden lallientaloilla ::p:
Avatar
#23 • • DeeJ Guest
Ihmetyttää nää dissaamiset mitä tääkin topicki on saanut aikaan..
Ei kaikki tykkää samoista asioista. "Toinen tykkää äiteestä ja toinen tyttärestä".
En mäkään nyt Darudea jumalana pidä, mutta kai se nyt jotain vaatii että pääsee maailmalle. (tähän joku kommentoi tietysti että helppoahan se on kun Jaakko hoitaa hommat) No joo... Ei muuta kun dissaajat vaan makuuhuoneen kulma studiosta maailmankiertueelle. Ettei vaan olis pientä kateutta ilmassa vai mikä siinä on? Vai onko tää sitä että haluutte olla "underground" eikä mitään massan mukana menijöitä. Jokatapauksessa dissaajistakin puolet lähtis samantien jos joku sanois että "sä oot seuraava Darude".
No takaisin itse topickiin.. oon tosiaan ihmetelly miks sellasta "settiä" ei oo mistään eteen tullut? Äijä kuitenkin on jo pidemmän aikaa ollut "pinnalla"
Avatar
#24 • • dixoff Guest
Mulla on sellainen mielikuva, että kun Daruden Sandstorm aikoinaan tuli julki, se meni oitis Suomessa radioasemien, junttidiskojen, lallintalojen ja muiden tavismestojen ohjelmistoon. Tästä seurasi välittömästi se, että artistin maine oli menetetty; kukaan katu-uskottava skenemies ei enää kehdannut väittää diggaavansa kyseisestä rallatuksesta tai muista miehen biiseistä, yksiinkään trancebileisiin ei Daruden tarvinnut mennä soittamaan, ja jos jossain alan bileissä joku kehtasi soittaa biisin dj-setissä, oli odotettavissa nenännyrpistelyä yleisön keskuudesta, että mitä vittua toi totakin soittaa, ja huoraa yleisön kanssa.

Sen sijaan Keski-Euroopassa oli ihan eri meininki. PvD:lle ja kumppaneille biisi kyllä kelpasi soitettavaksi, ja siellä se oli vain yksi iso klubihitti muiden joukossa. Eikä heillä ollut siellä edes mitään uskottavuusongelmaa biisin kanssa, kun kukaan ei ollut kertonut valveutumattomille keskieurooppalaisille, että Suomessa (jossa nämäkin asiat tiedetään paremmin) biisistä diggaavat vain juntit.
Avatar
#25 • • P.Korhonen Guest
Voi luoja.. kyllä on mies onnistunu tekee jotain todella hienoa jos jaksetaan vielä 3v myöhemmin dissata täydellä teholla. :)

Mitä Daruden nimenomaan DJ-setteihin tulee niin kuulemani perusteella uppoo ja kovaa. :)
Avatar
#26 • • DeeJ Guest
Juuri näin... pelkkää asiaa puhut!
No joka tapauksessa pystyn kunnioittaan ja hieman kadehtiinkin Darudea. En pahis pahakseni vaikka oma maineeni oliskin täällä junttilassa mennyt jos koko "muu maailma" hyväksyisi. Ja tuskin se maine koko Suomessakaan on mennyt..
Joka tapauksessa hienoa työtä mielestäni saanut aikaan.
Hyvä että Suomesta joku sentään pomppaa maailmalle.
Tähän taas voi arvostella niin että onhan meillä "oikeitakin" huippuja kuten Jori Hulkkonen tms. Mutta silti!
Avatar
#27 • • JussiS Guest
Dixoff vei jalat suustani.

Muutenkin noista "liveistä". Onks se parempi et sulla pyörii se Logic Audio ihan oikeesti siin ruudulla ja sä painat siitä playta, kun että sä soitat sen CD:ltä? Muutenkin noi "puhdas elämä lapselle" yms keikat on vähän eri juttu kun kunnon klubikeikka... Suomessa Darude on ilmeisesti soittanut vain muutaman kunnon klubikeikan (joista yksi oli tänä vuonna Börsissä, paikallaolijat voi kertoa tunnelmista).
Avatar
#28 • • MikkiHiiri Guest
Dixoffilta hyvä kommentti.

Tuli vielä tosta "maine on mennyttä" jutusta mieleen..
Jos jonkun jätkän katu-uskottavuus ja maine on viimeaikoina mennyt
niin BT:n :D
Avatar
#29 • • drS Guest
lallintalohan on rok :(
Avatar
#30 • • tempest Guest

Live tarkoitti tässä sitä että miehellä oli kaksi Pioneerin dj-cd-soitinta ja djm-600:nen niiden välissä. Tämän lisäksi lavalla oli kaikkea turhaa gearia varmaankin vain "näyttämässä hyvältä". Ainoa asia minkä huomasin että Ville teki livenä oli se kun hän suoritti uskomattoman nostatuksen vetämällä bassot pois djm:stä ja tunkemalla hiukan flangeria kehiin. Oooh!!! Muuten tuo "live" oli paikallaan jammailemista cooleissa laseissa ja yrittämistä näyttää siltä kuin oikeasti tekisi jotain :)



huhhuh, kysy keltä vaan "kiksubändiltä" niitten live keikoista. Moniko soittaa käsin synilla biisit. Siis vittu onko se nyt ihan sama tuleeko se sekkarista vai cd:iltä :) Me ainakin vedetään Ableton Livellä, ja miksataan ne käsin sillä livenä. Ja synat on takana tyhjän panttina, suotta darudee dissataan. Sandstorm alkaa oleen ehkä jo vähän kulunu puhki mut kyl mä siitä aikanaan vitusti diggasin :)
Avatar
#31 • • crc Guest


Tämä oli kuitenkin suunta parempaa jos vertaa ekan albumin aikoja jolloin mies soitti syntikoita joissa ei ollut edes virtajohtoja! Maagista!



Must tuntuu et Villen syntikat toimii aurinkoenergialla. Selittänee samalla ne järkyttävän isot aurinkolasit! :)


Ville on myös sanonut jossain haastattelussa että konemusiikkia ei ole mahdollista soittaa livenä... Teki hiukan tyhjäksi omat poikabändi haaveeni :(



Itse koen taas tulleeksi petetyksi joka kerta kun joku odottamani "live" on sitä, että kama tulee suoraan läppäriltä, ja siinä herra artisti pistää jalalla koreasti ja hitusen kikkailee mikserillä. Vielä pahempaa se, että biisit tulee CD:ltä.
Gearia vaan lavalle sen verran kun sitä tarvii, ja jos ei kuulostaisikaan ihan 1:1 samalta kun mitä julkaistuilla levyillä, niin näen tämän vain ja ainoastaan plussana. Kyllähän sitä cd:tä voi kotonakin kuunnella, eikä tarvii maksaa siitä, että näkee tekijän itsensä pistävän levyn soittimeen.

Jos ei kykene Live-settiä soittamaan edellä mainituin tavoin, niin voisi koko termin muuttaa. "Retrospektiivi Daruden tuotantoon" - featuring bongonsoittaja Italiasta + taustalaulajat Kiteeltä.
Avatar
#32 • • happosepi Guest

Voi luoja.. kyllä on mies onnistunu tekee jotain todella hienoa jos jaksetaan vielä 3v myöhemmin dissata täydellä teholla. :)

Mitä Daruden nimenomaan DJ-setteihin tulee niin kuulemani perusteella uppoo ja kovaa. :)



Tiistain tanssi-illassa kuulemani setin perusteella voisin sanoa, että Daruden DJ-setti ei ollut kovin häävi esitys, keskinkertaisesti miksattua sillisalaattia vailla mitään rakennetta.

No, mielipidejuttuja.. :)
Avatar
#33 • • -orion- Guest


Tiistain tanssi-illassa kuulemani setin perusteella voisin sanoa, että Daruden DJ-setti ei ollut kovin häävi esitys



Oliko se siinä makkarinauhaosuudessa? ;)
Avatar
#34 • • Daniel Braun Guest
Tässä taas tulee vastaan tää ongelma että Plattarilaiset kuvittelee olevansa niin "ug" porukkaa että heti dissataan asiaa mikä menee edes hitusen kaupallisuuden puolelle. Täällä kuvitellaan että ollaan jotakin superUG-clubbareita ja sanotaan taviksille(joka muuten on harvinaisen tyhmä termi) että "vittu mitä amis spedejä! jus tollasii jotka kuuntelee darudea ja dj sammyä..." Tsiisus! :mad:

Darudesta tulee mieleen sama hype mikä oli PPK: Resurection kappaleen kanssa.
Aluksi se oli niin siisti clubi hitti, mutta pian se muuttui järkyttäväksi poppispurkaksi kun koko kansa sattuikin diggailmemaan sitä. Mun mielest tossavaiheessa pitäis olla tyytyväinen siihen että rokkihemmotkin kuuntelevat edes snadisti clubimusiikkia, eikä dissata samantien artistia tms.

En sitä kuitenkaan kiistä etteikö Darude olisi tuote jolla olisi tarkoitus ansaita rahaa ja mainetta...
Varmaankin hyvinkin pitkälti asia noin on, mutta kuitenkin Villellä sisimmässään on kannustavana voimana rakkaus konemusiikkiin.
Kyllä minä nostan hattua Villen suorituksille. Kova jätkä!

BTW: mistä tää kaikki dissaus alkoikaan...

Se pelle ei varmaan pahemmin livenä soittele...
Mutta jos niitä "soitetaan CD:ltä Next to you:ta Kemin nuorisotalolla"-keikkoja meinaat, niin kai niitä netistä löytyy enemmän kuin tarpeeksi.


:mad: :mad:
Avatar
#35 • • Juki54 Guest
Topikkiin palaten voisin todeta että itsellä on koneella ainakin yksi Daruden livesessio jossa on se huippu MC koko ajan kälättämässä.. Daruud is on faiaaaa :D Muistaakseni vuodelta 2001 ja paikkana oli Herne (Missäköhän lie..? Saksassa?
Avatar
#36 • • MikkiHiiri Guest

Darudesta tulee mieleen sama hype mikä oli PPK: Resurection kappaleen kanssa.
Aluksi se oli niin siisti clubi hitti, mutta pian se muuttui järkyttäväksi poppispurkaksi kun koko kansa sattuikin diggailmemaan sitä



Tossapa onkin taas hyvä esimerkki, miten biisistä tulee hitti, jos sen saa
ujutettua oikeisiin käsiin. Ei varmasti ois ikinä kukaan kuullu koko biisiä
jossei sitä ois tyrkätty Paul Oakenfoldin käteen keikalla ja jossei Paul ois
tykänny siitä.
Avatar
#37 • • anton Guest

Ableton Live on kätsy ohjelma



Lähinnä ajoin takaa tuollaista Sam & Gigi tyylistä live asetelmaa.. :rolleyes:
Avatar
#38 • • OSC8 Guest


Itse koen taas tulleeksi petetyksi joka kerta kun joku odottamani "live" on sitä, että kama tulee suoraan läppäriltä...Vielä pahempaa se, että biisit tulee CD:ltä...Kyllähän sitä cd:tä voi kotonakin kuunnella, eikä tarvii maksaa siitä, että näkee tekijän itsensä pistävän levyn soittimeen... Jos ei kykene Live-settiä soittamaan edellä mainituin tavoin, niin voisi koko termin muuttaa.



Niinpä, ja varsinaisia pellejä ovatkin nämä tyypit jotka kutsuvat itseään deejiiksi, nehän vain soittavat muiden ihmisten nauhoittamia kappaleita peräkanaa kamapäissään. Ja näitä kuvatukset vielä kehtaavat kutsua itseään "artisteiksi"?! V*itut sanon minä!!

Kyllä aidoilla soittimillla ja ihmisten aidosti soittama musiikki on ainut oikea tapa esittää mitään.

T: Lemmy, Mötörhead



;) ja tämä ei ollut edes vitsi koska Lemmy todellakin on näin joskus todennut. Eikä tasan tarkkaan ole rokettirollipiireissä yksin mielipiteineen.

Sori kärjistys, mut hienoo että meillä on nyt myös konemusaskenen sisällä em. kaltaisia puristeja jotka tietää miten musiikkia tulee oikealla tavalla esittää. Että miettikääpäs nyt vähän..

Vaikka kuinka soittaisit teknoo livenä, niin monien "tavis-muusikoiden" mielestä silti ne koneet tekee kaiken työn, toi vaan painelee nappeja... ;)
Avatar
#39 • • crc Guest


Niinpä, ja varsinaisia pellejä ovatkin nämä tyypit jotka kutsuvat itseään deejiiksi, nehän vain soittavat muiden ihmisten nauhoittamia kappaleita peräkanaa kamapäissään. Ja näitä kuvatukset vielä kehtaavat kutsua itseään "artisteiksi"?! V*itut sanon minä!!



No tuosta en aikaisemmin mitään väitellyt, mutta sanottakoon nyt että eron huomaa siinävaiheessa kun kuulee jonkun erittäin hyvän dj:n ja erittäin huonon dj:n peräjälkeen, kumpaa kehtaa kutsua "artistiksi" :P


Sori kärjistys, mut hienoo että meillä on nyt myös konemusaskenen sisällä em. kaltaisia puristeja jotka tietää miten musiikkia tulee oikealla tavalla esittää. Että miettikääpäs nyt vähän..



Ilmaisin vain oman mielipiteen siitä, kuinka olen tuntenut oloni monesti petetyksi, kun ensin pulittaa mansikoita nähdäkseen jonkun "isonimi" tyypin "live" esiintymistä, ja saa palkaksi sen että jannu pistelee ne samat biisit soimaan sellasenaan cd:ltä. Haukkukaa vaan puristiksi, mun mielestä tuollaista esiintymistä ei voi kutsua "live":ksi, vaan esim. tämä edellämainitsema termini "retrospektiivi ko. artistin tuotannosta by ko. artisti, tai joku muu ko. artistiin hyvin perehtynyt".

Harvoinpa se musiikki ns. playback liveissä huonoa on, mutta osoittaa ehkä hienoista laiskuutta, tai luottamuksen puutetta omiin kykyihin.

Konemusiikkiliveissä arvostan sitä ennalta-arvaamattomuutta ja sattumaa, kun soittaessa pystyt vaikuttamaan jok'ikiseen ääneen koska tahansa oman mielesi mukaan. Ns. pitelee kaikkia lankoja käsissään, ja antaa mennä siinä hetkessä ... en jaksa selittää, mutta toivottavasti meni ajatus perille.


Vaikka kuinka soittaisit teknoo livenä, niin monien "tavis-muusikoiden" mielestä silti ne koneet tekee kaiken työn, toi vaan painelee nappeja... ;)



... ja nykyiseltään suurin osa "tavis-musiikista" on tuotettu enemmän tai vähemmän koneilla. :) ... Ironista, mutta en lähde tuohon sen enempää. Tahtoisin vain sanoa että tuollaset väitteet tulee sellaisilta ihmisiltä jotka eivät ole konemusiikkiin hirveämmin perehtyneet, ja myös väittävät sellaisia väitteitä että ainut oikea yhdistelmä musiikin tekemiseen on rummut, kitara & basso yhdistelmä. Ahdastmielistä ajattelua. :P

piis!

t. knowin' it all guy

ps. Ville näemmä itse rekisteröity eilen tänne ... sais tulla itse kertomaan asianlaidan, vaikkei tässä enää paljoa herrasta olla puhuttu, eiköstäjuu :)
Avatar
#40 • • Tapi T Guest

Darudesta tulee mieleen sama hype mikä oli PPK: Resurection kappaleen kanssa.
Aluksi se oli niin siisti clubi hitti, mutta pian se muuttui järkyttäväksi poppispurkaksi kun koko kansa sattuikin diggailmemaan sitä.


Vaikka mä pidän tarkasti huolta katu-uskottavuudestani ja mietin todella tarkasti ovatko diggailemani biisit tarpeeksi kaukana maistreamista, niin julistan seuraavaa: Resurrection oli ja on edelleen ihan vitun hyvä biisi.

Daruden tuotantoa en tähän päivään asti ole oikein ymmärtänyt. Uudelta levyltä en ole Music-kipale poislukien kuullut mitään. Music on kyllä lajissaan ihan keskinkertainen biisi.