Tupakoinnin täyskielto mestoilla EU:ssa

117 posts, 6 pages, 14,206 views

Avatar
#61 • • Quu Guest
En todellakaan yritä vähätellä tupakoinnin haittoja, mutta muistutan etteivät asiat ole niin mustavalkoisia kuin ne kukkahattutädit väittävät.

"Selvityksessä tutkitaan 650:tä keuhkosyöpäpotilasta ja 1542:ta tervettä ihmistä seitsemästä Euroopan maasta. Tutkitut ovat kasvaneet, elävät tai työskentelevät tupakoitsijoiden kanssa. Raportin mukaan ei ole olemassa tilastollista näyttöä siitä, että passiivinen tupakointi aiheuttaisi keuhkosyöpää. Selonteossa päinvastoin sanotaan jopa, että passiivisella tupakoinnilla voisi olla keuhkosyövältä suojaava vaikutus, kirjoittaa Sunday Telegraph. "

Lue lisää

Lisäksi voisin kehoittaa ihmisiä kiinnittämään huomiota, kuinka tarkoituksenhakuisia nykyiset tutkimukset voivat kaikessa mittakaavassaan olla.

Pirun hyvä esimerkki

"Passiivisen tupakoinnin haittavaikutukset näyttävät ulottuvan myös lasten hampaisiin, sillä tupakansavulle altistuminen liittyy lasten vaaraan saada karies eli hammasmätä. Tuoreessa JAMA-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan altistuneiden lasten riski kärsiä reikiintyneistä hampaista on jopa kaksi kertaa muita suurempi, mutta karies iskee heillä vain maitohampaisiin."
Avatar
#62 • • Tapi T Guest

Juu jä moderneissa ravintoloissa on järjestetty asianmukainen tuuletus kuten Kinossa, Turussa. Henkosia saa vapaasti vedellä myös baaritiskillä. Mielestäni täydellinen ratkaisu, joka poistaa pitkälti ongelman baarityöntekijöihin kohdistuvista haitoista.


Helsingissä tuo uusi tupakkalaki parannettuine ilmastointeineen ei ole näkynyt missään. Kaikkialla ilma on yhtä huonoa kuin aina ennenkin ja vaatteet haisee röökille jo pienen visiitin jälkeen. Kokemukseni ovat tosin vain Kermasta, Hesperiasta ja Kaivohuoneelta. Kaivon nykytilanteesta en tosin tiedä, koska en ole käynyt siellä Screenin päättäreiden jälkeen...

Ainoastaan Nosturissa keuhkot saavat tyydyttävän laatuista ilmaa hengitettäväkseen tupakoitsijoista huolimatta. Tosin tämä taitaa johtua siitä, että Nosturissa on enemmän tilavuutta asiakasta kohden kuin muissa edellä mainituissa.
Avatar
#63 • • Gnizhak Guest
Voisin puuttua tähän keskuteluun tupakoimattoman näkökannasta.
Nykyään joudun lähtemään baariin lääkärisedän määräämä bricanyl-inhalaattori mukanani. Joskus en sitä tarvitse, toisinaan joudun siihen turvautumaan useastikin. Astmaa minulla ei ole, allergioita minulla ei ole, silti tupakansavu saattaa pahimmillaan laukaista sen tason hengenahdistuksen, että siitä menee ilta pilalle. Silti jaksan käydä baarissa.
Sensijaan täällä keuhkotaan päinvastaisesta, jos ei saa polttaa baarissa, ei sinne voi mennäkään. Kyllä taas tuijotetaan omaa napaa eikä mitään muuta. Tässä tapauksessa voisi vähän käyttää niitä aivonystyröitä, eikä vaan sitä karvaisen perseensä raaputtelun tuottamaa tekstiä. Saati sitten, voi kamalaa PAKKASEEN TUPAKALLE!!!!11 Tarvitseeko tuon jälkeen edes vaivautua. Narkkareita koko lauma ;>

Mutta ei mua tosissaan haittaa se tupakointi baareissa että olisin täysin sen kieltämisen kannalla. Eniten risoo ne jotka eivät OSAA polttaa. Eli heiluvat (kyllä yleensä humalassa) tulipää mihin sattuu, mm. viereisen tyypin ohimolla, hihassa, niskassa, etc. Jos ei osaa polttaa tungoksessa niin että se tulipää on kämmenen sisässä niin sietäisivät edes opetella. Mutta kuten jo aikaisemmista postauksista on nähty. Eihän tupakoitsija tämmöistä opi, kun ei tarvitse. Tupakoitsija kun ei tunnu ajattelevan taas ketään muuta kuin itseään ja sitä kallisarvoista röökiään.

Mulla ois kyllä pari kivaa ideaa mitä vois toteuttaa tähän. Nostetaan tupakan verotusta! Niitä rahoja vois ohjata sen haittojen aiheuttamiin juttuihin :)
Ja baareille lisätienestiä. Baarissa ei sais polttaa kun ravintolasta ostettua röökiä. Eiks oiski kivaa, varsinkin ravintolahinnoilla :)
Ja vaikken jaksakaan quottailla niin edellisen kerran kun joku tarkotuksella puhalsi savua naamalle, taisin kaataa vesipullon niskaan, sitten siltä loppui huumorintaju. Taas ajattelun taso keskittyi omaan napaan. Tupakoinnista on siis muutakin haittaa kun pelkästään terveydelliset riskit.

:>

:)
Avatar
#64 • • Tapi T Guest

Baarissa ei sais polttaa kun ravintolasta ostettua röökiä.



- Anteeksi, Herra. Te poltatte valkoista Marlboroa, mutta me myymme täällä ainoastaan punaista L&M:ää. Koska omien savukkeiden nauttiminen on täällä kiellettyä, niin joudumme poistamaan teidät täältä.
Avatar
#65 • • ---[-]--- Guest

Kokemukseni ovat tosin vain Kermasta, Hesperiasta ja Kaivohuoneelta. .



...mut noihan onkin pieniä paikkoja :cool:
Avatar
#66 • • kilobitti Guest
Tämä on jo melkein off-topic, mutta silti:

Lisäksi voisin kehoittaa ihmisiä kiinnittämään huomiota, kuinka tarkoituksenhakuisia nykyiset tutkimukset voivat kaikessa mittakaavassaan olla.

Pirun hyvä esimerkki



"Altistuneiden lasten riski kärsiä reikiintyneistä hampaista on jopa kaksi
kertaa muita suurempi"
,ei ehkä ole maailman merkittävin tieto, mutta
eihän artikkeli edes väitä mullistavansa maailmaa; se kertoo yhdestä
tupakan välillisestä haittavaikutuksesta. Voisi kuvitella että eri asioiden
yhteyksien tutkiminen on aika tärkeätä lääketieteen kehittymisen
kannalta noin ylipäätään (???).
Avatar
#67 • • timppa^ Guest


Tämä väite perustuu täysin sun omiin olettamuksiin ja fiiliksiin. Tosin voihan se sulle henkkoht aiheuttaa haittaa, jos alkaa ahdistaan tms. mutta yleisellä tasolla ei haittojen laadusta voi puhua ilman faktoja. Kuten itsekin sanoit, ovat baarit satsanneet kalliisiin ilmastointilaitteisiin, luulisi niilläkin jotain virkaa ilman puhdistamisessa olevan. Olet siis varmaankin huomannut eron ennen ja jälkeen ilmastoinnin?



Itse olen tupakoinut ja sittemmin lopettanut. Tupakansavu on kuvottavaa. Bileistä tullessa saa aina olla räkimässä ku suussa maistuu tuhkakupille pelkästään sen takia että ylikansoitetussa venuessa leijuu tämä teidän niin arvostama hienoinen aromi. Ainakaan Kermassa ilmastointi ei auta riittävissä määrin, nimittäin parin tunnin visiitin jälkeen mullakin esiintyy tiettyä limakalvojen ärsyyntymistä ja vaatteet haisee ihan vitulle.

IMHO vois ruveta suorittamaan jotain kokeiluja, että baareissa ois ennemminkin suurin osa alueesta savutonta ja sitten pieni savullinen puoli missä saavat nikotiininarkkarit käydä fiksinsä ottamassa. Yhdyn kilobitin kantaan, näköjään tupakoijat eivät kykene aavistelemaankaan, kuinka saatanan häiritsevää se käry on.

En rupee esittämään tähän mitään absoluuttisesti oikeaa ratkaisua tilanteeseen, jätän sen viisaammille ja niille, joille siitä maksetaan palkkaa.
Avatar
#68 • • uniko1 Guest

ja vaatteet haisee ihan vitulle.



oho siistii!

t: ala-arvoiset kommentit
Avatar
#69 • • timppa^ Guest

ja vaatteet haisee ihan vitulle.



oho siistii!

t: ala-arvoiset kommentit



Muistit kai nyt sentään kiinnittää kaiken huomiosi karkeaan sanavalintaani ja sivuuttaa kaiken muun asian? Mutta. Tässä vaiheessa esitän varsin yksinkertaistetun näkemyksen koko aiheesta:
Tupakointi julkisissa sisätiloissa on tietyn ryhmän harjoittama pahe, joka aiheuttaa ryhmän ulkopuolisille varsin runsaasti häiriötä ja ongelmia. Ketään ei ole kuitenkaan pakotettu polttamaan, se on ihan vapaavalintaista touhua, jotenka tuskin vapaan tupakoinnin puoltamiseen riittää argumentiksi yksinkertaisesti "tupakointi on meistä niin siistii et meidän pitää saada tehdä sitä missä vaan vaikka se aiheuttaakin muille hengenahdistusta ja pahoinvointia!" Sen verran nöyryyttä ja epäitsekkyyttä pitää löytyä myös tupakoijilta, että pystyvät osoittamaan edes jotain myötätuntoa savuttomia kohtaan.
Avatar
#70 • • uniko1 Guest


Muistit kai nyt sentään kiinnittää kaiken huomiosi karkeaan sanavalintaani ja sivuuttaa kaiken muun asian?



heh, kyllä vaan.
Avatar
#71 • • Quu Guest

ei ehkä ole maailman merkittävin tieto, mutta
eihän artikkeli edes väitä mullistavansa maailmaa; se kertoo yhdestä
tupakan välillisestä haittavaikutuksesta.



Mietin vaan siksi, että kuka on saanut edes idean ruveta tutkimaan tälläistä yhteyttä?
Avatar
#72 • • kilobitti Guest

Mietin vaan siksi, että kuka on saanut edes idean ruveta tutkimaan tälläistä yhteyttä?



Ehkä joku ihmetteli että; "mistäköhän lapset muuten saa karieksen, ois
kai aika siistii jos ne ei sais sitä. Hei Reijo muuten, tästä edellisestä
turhasta tutkimuksesta selvis että tupakoivilla on enemmän karies-
pöpöjä, saakohan niitten lapsetkin ne? Jos me tiedettäis syy, voitais ehkä
keksiä miten lapset ei sais reikiä...eiku äh, se ois varmasti turhaa ja
muutenki tyhmää. Mennääks röökille..? "


:)

off-topic triviaa:
Joku vuosi sitten turhan tutkimuksen palkinto meni tutkimukselle, jossa
joku oli tutkinut kastuuko sateessa enemmän jos kävelee vai juoksee.
Kandee kävellä :hah:
Avatar
#73 • • Roosa Guest
Usein melkein itkettää, kun bileistä tultua haisen toisten ihmisten takia niin pahalle, että meinaa taju lähteä pois. Rakastan bileitä, mutta maksan niistä kovan hinnan toisten ihmisten takia, koska he nyt vain sattuvat olemaan koukussa tähän saamarin syöpäkääryleeseen.
Silmiäni kirvelee, haju kuvottaa, nenästä tulee ajoittain verta, kurkku on täynnä limaa, jota joudun räkimään ulos vielä aamulla. Aika kiva "vero" siitä, että käy bileissä?! Käyn tietenkin suihkussa, mutta vaatteet on pakko heittää parvekkeelle, koska muuten koko kämppä haisee sille PASKALLE koko seuraavan päivän. Hiukset ovat valitettavasti niin pitkät, etten jaksa niitä pestä (joutuisin kuivattelemaan niitä pitkän tovin), joten vielä aamullakin joudun tappelemaan hajua vastaan.

En vaan voi käsittää, miten tällaista hyväksyä. Mutta en kai voi ymmärtääkään, koska en ole tupakan ORJA. Se taitaa viedä ihmisen mennessään kokonaan eikä ajatella enää muita... :(

(Joojoo, ois voinut quotata yms, mutta tässä nyt minunkin pointtini keskusteluun).
Avatar
#74 • • Jokke Guest

nenästä tulee ajoittain verta, kurkku on täynnä limaa, jota joudun räkimään ulos vielä aamulla.



Siis toisten tupakointi aiheuttaa sinulle tällaisia oireita?
Avatar
#75 • • jUSSi Guest

nenästä tulee ajoittain verta, kurkku on täynnä limaa, jota joudun räkimään ulos vielä aamulla.



Siis toisten tupakointi aiheuttaa sinulle tällaisia oireita?



Kyllä tuo on mahdollista, itsellänikin on kroonisesti kuivan ja tukkoisen nenäni kanssa ongelmia aina klubeilla, joissa ilmanvaihto ei toimi. Koko ajan kutittaa nenää (sen takia sitä tuleekin raavittua usein klubeilla, ei siksi että siellä olisä räkää) ja nenä menee "kuivana" tukkoon, eli siis sillälailla ettei sieltä niistäessä tule mitään eikä niistäminen auta. Silloin ei auta kuin hengittää suun kautta.
Avatar
#76 • • Roosa Guest

Koko ajan kutittaa nenää (sen takia sitä tuleekin raavittua usein klubeilla, ei siksi että siellä olisä räkää) ja nenä menee "kuivana" tukkoon, eli siis sillälailla ettei sieltä niistäessä tule mitään eikä niistäminen auta. Silloin ei auta kuin hengittää suun kautta.



Juuri samaa mullakin, se kutina on toooodella rasittavaa ja ärsyttävää. Kotiin päästessä sitä kuivaa räkänöyhtää (vai miksi sitä voisi kutsua) joutuu kaivamaan sieltä nenästä ulos, koska se ei muuten sieltä lähde. Joskus tupakansavu saattaa laukaista päänsäryn -pahimmassa tapauksessa jopa pieniasteisen migreenin.

Voisinpa vaan sanoa suoraan, että "KIITTI VITUSTI"...
Avatar
#77 • • Hugo Guest
Siinävaiheessa menee kyllä hermo nenään kun jengi sauhuttelee "tupakointi kielletty" (tms) alueella... Jos noita aluejakoja noudatettais niin sekin olis jo puoli voittoa.
Avatar
#78 • • sonni Guest

Siinävaiheessa menee kyllä hermo nenään kun jengi sauhuttelee "tupakointi kielletty" (tms) alueella... Jos noita aluejakoja noudatettais niin sekin olis jo puoli voittoa.


tervetuloa lahden torveen sitten. 'savuton alue' on perjantai-iltaisin täysin
päinvastainen 'savulliseen alueeseen'. hyvin järjestetty ilmanvaihto, sekä
huomaavaiset ihmiset aikaansaavat leppoisan ilmapiirin, jossa vähänkin
raikkaampaa ilmaa saa ainoastaan ulko-oven edustalla.

oma esimerkkini ei pahemmin näytä toimivan. yleinen asenne kun näyttää
olevan: 'ei täällä ole mitään väliä' ja 'nuokin polttaa', 'kai täällä voi, ei
ketään kiinnosta'. seiniltä löytyvät kyllä selkeästi opastavat kyltit. oli miten
oli, jatkossakin sytytän rössöni aina siellä missä ilma vaihtuu ja järkevältä
tuntuu.
Avatar
#79 • • A-E Guest
Tulisiko tupakoinnin täyskielto koskemaan, myös asiakkaiden lisäksi ravintolan henkilökuntaa ja dj:tä. Jos en ole väärin katsonut niin aikamonet dj:t polttavat. Ei varmaan Sashaa ja muita tunnettuja nimiä kiinnosta soitella levyjä 6-8 tuntia putkee ilman röökiä täysin savuttomassa klubissa.
Avatar
#80 • • Remotion Guest

Tulisiko tupakoinnin täyskielto koskemaan, myös asiakkaiden lisäksi ravintolan henkilökuntaa ja dj:tä. Jos en ole väärin katsonut niin aikamonet dj:t polttavat. Ei varmaan Sashaa ja muita tunnettuja nimiä kiinnosta soitella levyjä 6-8 tuntia putkee ilman röökiä täysin savuttomassa klubissa.


:laugh: Kunnon läppä, sun täytyy varmaan sit muuttaa pois suomesta (moi moi!) :confused: :mad:

jos sasha tulee tänne polttamaan ikinä edes 6-8 tunniksi röökiä niin kai sille voi sitten varata sen soittopaikan viereen oman röökikarsinan.

En halua osoittaa kenellekkään tätä henk.koht mutta jos katsotte 10v ja kauemmin soittaneet DJ:t peiliin niin harva 40v kadun tallaaja näyttää yhtä ryppyseltä kuin 30v DJ. Että kyllä se vaan rasittaa se jatkuva savussa olo. (älä ota hernettä nenääsi tästä, turha vaiva)

:)