Käytettyn raudan hinnat ja...

70 posts, 4 pages, 12,312 views

Avatar
#41 • • roisto ratissa Guest



tuli tossa just joku päivä pläräiltyä jotain 90-luvun puolenvälin ja lopun osto- ja myynti-ilmotuksia tolta osastolta ja todettua että kyllähän sitä sellasil hinnoil ois varaa ostaa enemmänkin kivoja laitteita nykyään... ja toisaalta, takuuvarmasti sit jos joskus tapahtuu niin et jää käteen enemmän rahaa ku nyt niin vanhojen laitteiden hinnat on taas nousseet toisen mokoman ja ne tuntuu edelleen yhtä hirveen hintasilta :P



saman huomion oon tehny, kymmenessä vuodessa on oma maksukyky ja laitteiden hinnat menneet sulassa sovussa ylöspäin, joten mitään konkreettista muutosta ei oikeestaan ole tapahtunut :hah:

kyl mää maksasin hyväkuntoisesta 15.000$ heti, kyselemättä!! jos vaan ois sen verran ;) ..siihen asti tyydyn ihan normaalien kuolevaisten soittimiin. loogisesti ajateltuna siinähän ei ole mitään järkeä, mut ei siinä tarttekaan olla, ja hei se on maksanu uutena ainakin kaksinkertaisesti enemmän. LOL

GX-1 ei ole edes vaihtoehto, ei kenellekään.. luojan kiitos, v*ttu että ottais päästä kuunnella jos joku tekis albumin pelkästään sillä ja se sois koko ajan joka kanavalla ja jokapaikassa jatkuvasti.
Avatar
#42 • • roisto ratissa Guest
ainahan voi vekslata noiden "pakko saada" soundien kanssa, sitä vartenhan on samplerit ja niitä saa muuten nyt toooosi halvalla :)
Avatar
#43 • • MikkiHiiri Guest

kestävyys, kun se on kuitenkin jo 12v vanha, saati sitten jx8p, joka on kuitenkin 23v vanha.



voin kuule ihan suoraan sanoa että kestävyys on pienin murhe sulla jos va:ta alat nykypäivänä hankkimaan.



Muutaman jp:n omistaneena voinen sanoa, ettei sen tuottamaa ääntä saa mistään muusta vekottimesta pihalle, ei mitenkään päin eikä edes lähelle. Jos sitä soundia hakee, niin turhaan muita vehkeitä on suositella. Ja se ei ole paskaa soundia, vaikka VA onkin.

Huvittaa tää hirvee purismi ikivanhoista analogivehkeistä, joo ne on kivoja, suhisee vitusti ja hankalia käyttää. Analogisoundi on kyllä hyvä, siitä ei pääse, diggaan ja käytän itsekin nykyään kovasti (pääsee testaa kohta Prophet 08, jea), mut se on mielestäni turhaa, ettei mitään muuta oikeaa mukamas ole. Ja vitut.

Sit ku ne äänet sais vielä talteenkin. Monet sijoittaa vitusti analogeihin ja sitten yrittää miksata niitä jollain umpipaskalla mikserillä / äänikortilla. Pieni reminder: Lopputulos on, että sen jälkeen vintage soundaa paskemmalta kuin huonoin markkinoilla oleva VST. Siltä ainakin on kuulostanut aika monta kertaa :)
Avatar
#44 • • roisto ratissa Guest

Lopputulos on, että sen jälkeen vintage soundaa paskemmalta kuin huonoin markkinoilla oleva VST. Siltä ainakin on kuulostanut aika monta kertaa :)



enpäs ala vääntään tästä :D

joo mut jiipee on kyllä ihan uniikki juttunsa, jos siitä tykkää GO FOR IT!! prophet'08 oli muuten todella hämmentävä kokemus, kävin soittelemassa kaupas yks päivä. kerrohan toki mietteitäs sitten niin voidaan verrata ajatuksia joita syntyi ko. laitteesta.
Avatar
#45 • • Superflyer Guest
Tää on jo vähän offtopicia, mutta tosta Prophet 08:sta... itellä on vähän sekavat fiilikset. Haluaisin kovasti diggaa siitä, mutta jotenki se ei vaan sit soundaa nii hyvältä. Esim. tossa vieressä on JX-3P mikä kuulostaa must paljon analogisemmalta ja paremmalta. Jotenki ihme soundi tossa uudessa profeetassa :/
Avatar
#46 • • master bator Guest

prophet'08 oli muuten todella hämmentävä kokemus, kävin soittelemassa kaupas yks päivä.



Mä kävin myös pikaisesti testaamassa tuossa taannoin ja voisin oikeastaan sanoa olevani suorastaan pettynyt. Yleisesti ottaen soundi oli turhan tarkka ja kirkas, rotary encoderit ovat mun mielestä täysin perseestä käyttää tuollaisessa masiinassa ja cutoffin porrastus kuuluu turhan selkeästi tiukemmalla resonanssilla. Soitin oli fyysisestikin mun mielestä hintaisekseen tosi halvan oloinen. Ihan siistejä ja käyttökelpoisia soundeja kyllä sinänsä, mutta kaikki full-analog-signalpath-hehkutukset menettää pohjansa mun mielestä jos masiina kuulostaa enemmän VA:lta ja fyysinen olemus lähentelee jotain perus midikontrolleria (ja siihen nähden hintaa 2ke).

Täysin erilaisen tuntuman sain Moogin Little Phattysta kun testasin viime vuoden puolella. Siinä oli kaikki napit ja potikat todella laadukkaan oloisia ja heti ensimmäiset pari presettiä kuulostivat nimensä mukaisesti todella fätiltä.
Avatar
#47 • • Kalle Karvanen Guest
Mä puolestaan testasin pari viikkoa sitten M5N:ää.

Olen vieläkin sanaton.
Avatar
#48 • • crc Guest
miksiköhän on niin ettei laitevalmistajat ala tekemään niitä legendoja uudestaan. sanotaan vaikka esimerkiksi että roland pistäis uuden liudan 303:sia ulos vaikka puoleen siitä hinnasta millä ne tuolla maailmalla vaihtaa omistajaansa? luulis menevän kaupaks, vaikka varmaan vituttais aidon pelin omistajia.. kyllähän niitä arvokkaita vinyyleitäkin repressataan jatkuvasti :)
Avatar
#49 • • Edited roisto ratissa Guest
varmaan kyse on siitä ettei niitä voi enää tehdä, samoja komponentteja on vaan mahdotonta enää hankkia sarjatuotantoa silmällä pitäen. ihan varmasti menis kaupaks ja kyllä ne valmistajat sen tietää, mut tää maailma ei vaan toimi silleen.. ei voi mennä sanoon jolleki viulun veistäjälle "älä tee tommosta uutta soitinta, tee semmonen stratovarius"

kyllähän esim. sp-1200 ois valmistettu maailman hamaan asti, mut niin ne vaan filtterit loppu kesken tältä pallolta, dippadaa.. eipä tuu sit sieltäkään lafkasta enää mitään järkevää ulos.. ja hinta ei tipu, ei sitten millään.

muita havaintoja uusista vco-vehkeistä? onks niistä mihinkään?
Avatar
#50 • • roisto ratissa Guest

Mä puolestaan testasin pari viikkoa sitten M5N:ää.

Olen vieläkin sanaton.



no!! pinnistä!! joo vai ei ? :D
Avatar
#51 • • roisto ratissa Guest

Tää on jo vähän offtopicia, mutta tosta Prophet 08:sta... itellä on vähän sekavat fiilikset. Haluaisin kovasti diggaa siitä, mutta jotenki se ei vaan sit soundaa nii hyvältä. Esim. tossa vieressä on JX-3P mikä kuulostaa must paljon analogisemmalta ja paremmalta. Jotenki ihme soundi tossa uudessa profeetassa :/



pitää nyt ottaa ainakin sellanen asia heti esille että JX-3P on yksi aliarvostetuimmista ;) ..mut joo, oli mulle myös pettymysten täyttymys se uus prophetti.. mut sehän kävikin jo ilmi aika monen postaajan osalta. turha siitä on enempää vauhkota. :scared:
Avatar
#52 • • tumpsi Guest
moi vaan kaikille. en lue tätä topikkia koskaan, mutta näen sen lähes päivittäin. voisko joku mode editoida ton otsikon suomen kiälelle? kiitos.
Avatar
#53 • • MikkiHiiri Guest

miksiköhän on niin ettei laitevalmistajat ala tekemään niitä legendoja uudestaan. sanotaan vaikka esimerkiksi että roland pistäis uuden liudan 303:sia ulos vaikka puoleen siitä hinnasta millä ne tuolla maailmalla vaihtaa omistajaansa? luulis menevän kaupaks, vaikka varmaan vituttais aidon pelin omistajia.. kyllähän niitä arvokkaita vinyyleitäkin repressataan jatkuvasti :)



Oon miettiny samaa.. Tosin niinkuin Roisto mainitsi, niin kaikkia alkuperäisiä osia ei enää löydy juuri mistään, mutta ne voi kyllä korvata toisilla osilla. Analogiaelektroniikkaa tarvitaan vielä tänäkin päivänä joka paikassa, joten ei ne osat ainakaan kesken lopu. Suurin syy lienee se, että Rolandin painopiste on muissa vehkeissä ja Rolandia ei enää vain kiinnosta, koska se ei ole mukamas kovin tuottoisaa. Samat jampat taitaa kuitenkin olla vielä tallissa, tosin eri tehtävissä. Tekis vaikka ihan uusia analogisyntikoita ja jättäis vanhat rauhaan, veikkaan että analogit menis kaupaks ihan varmasti paremmin kuin tämän hetkiset SH201 ja JunoD. Dave Smithille & kumppaneille propsit, että jaksaa täytellä tuotakin markkinarakoa. Ei varmasti huono bisnes. :)
Avatar
#54 • • aleksivirta Guest
hyvä tietää että joillain muillakin tuli prophet '08:sta tollanen fiilis. mä oon kuulostellut ison läjän demoja läpi ja lähes kaikista tulee vaan semmonen olo et "meh... hyvät softasynat saundaa kivemmilta, miks maksaisin tällasesta kun samaan hintaan sais jotain siistimpääkin". little phattykin tosin herätti vähän ristiriitaisia fiiliksiä (sillä oon jopa pariin otteeseen leikkinytkin) mutta se saundas kyllä pätevältä.

M5N ois kyllä myös hyvä vaihtoehto tolle aiemmin mainitsemalleni arp2600:lle jos ois liikaa rahaa... siitä tulee ihmisten kommenttien ja saundiklippien perusteella (en oo testannut) semmonen samanlainen "jumalaut mikä hirviö"-fiilis vaikka onkin enemmän moogi kuin arppi viba.
Avatar
#55 • • roisto ratissa Guest


M5N ois kyllä myös hyvä vaihtoehto tolle aiemmin mainitsemalleni arp2600:lle jos ois liikaa rahaa...



itsehän se korostaa macbeth että kyseessä ei olis 2600-kopio vaikka siltä se kovasti näyttää, mut soundien puolesta ois ihan uniikki juttunsa.. kyllä mulla värähti demopätkien perusteella, mut niin usein värähtää vaikka ei tarttis.. mielenkiinnolla jään ootteleen kallen vastausta.
Avatar
#56 • • aleksivirta Guest
joo, sillä mielellä tarkoitinkin että ei se samalta saundaa eikä oo tarkoituskaan, mutta siinä on samanlainen monsteriaspekti sekä ulkonäössä että saundissa = me wants. demoklippien ja kommenttien perusteella kyllä helvetin tyly ja hyvä vehjes, paha tietysti sanoa mitään kauheen lopullista testaamatta mutta saa nähdä tuleeko sitä ees mahista testata moista...
Avatar
#57 • • roisto ratissa Guest

joo, sillä mielellä tarkoitinkin että ei se samalta saundaa eikä oo tarkoituskaan, mutta siinä on samanlainen monsteriaspekti sekä ulkonäössä että saundissa = me wants



aivan, nyt tajusin.
Avatar
#58 • • Kalle Karvanen Guest
Mitäs haluatte kuulla? Helvetin kova laite kyseessä. Pitkään aikaan ei ole ollut samaa fiilistä mistään uudesta lelusta, paitsi Little Phattystä. M5N on kuitenkin aika eri luokkaa Phattyyn verrattuna. Tai ei noita oikeastaan voi verrata. En osaa oikeasti sanoa tuosta hirveästi mitään, se vain on helvetin hyvä. Nuppien ja sliderien touchi on ihan ok luokkaa, toisaalta tässä jäädään Moogista, mutta ei pientä nyrkkipajaa voikaan verrata Moogiin. M5N soveltuu kyllä monenlaiseen musiikkiin. Helpoiten irtoaa avaruus/ambient jutut, mutta kyllä tuolla tekee myös paljon muuta. Muutaman minuutin up/down aika mikä lähtee envelope generatorista slow asennossa on oikein kiva lisä :) Sisällä oleva jousi reverb pistää viimeistään lastit housuun. Soittelin tuota ainoastaan kiippari kytkettynä, ilman yhtään patch piuhaa, joten sekin jo kertoo jotain tuosta audio ilotulituksesta.

Lisäksi M5N on peltiä (!) eikä mitään halpaa plastiikkaa. Iso koko tekee siitä oivan sisutuselementin ja ihailun kohteen. Kuulema mustalla paneelilla olevaa versiota on tehty 25kpl, valkoista 40kpl ja näiden lisäksi pari kustomoitua (mm. sininen). Kyseessä siis aika harvinainen vekotin, jota tehdään käsityönä, mikä osittain selittää korkean hinnan. Jotain asiaan omistautumisesta kertoo sekin että pakettiin EI kuulema kuulu manuaalia, koska Macbeth ei ole sellaista kirjoittanut :)

Jos mulla ois ylimääräistä rahaa niin ostaisin tältä istumalta M5N:n.

PS. Jos joskus pääsette testaamaan (lähin löytyy kaiketi Ruotsista JAM:stä) niin tsekatkaa takapaneelin varoitukset ;)
Avatar
#59 • • aleksivirta Guest

Sisällä oleva jousi reverb pistää viimeistään lastit housuun.



Toi on yksi yhdistävä tekijä HIRVIÖissä... Jos saan oman modulaariproggikseni joskus alkua pidemmälle, niin siihen tulee tasan tarkkaan jousikaikutankki - eikä muuten mikään kahden jousen pikkurimpula vaan saatanan iso Accutronics type 9 :D
Avatar
#60 • • roisto ratissa Guest

moi vaan kaikille. en lue tätä topikkia koskaan, mutta näen sen lähes päivittäin. voisko joku mode editoida ton otsikon suomen kiälelle? kiitos.



pitipä moneen kerttaan lukee ottsikko.. joo siellä on tosiaan typo :laugh: