Parhaat drinkit top5

223 posts, 12 pages, 184,203 views

Avatar
#81 • • drS Guest
1. Tequila

loput ei järjestyksessä:
-valkovenäläinen
-vodkaredbull
-kahvimustikkamaito
-klubin hyvä
Avatar
#82 • • miikkah Guest
Sikäli hankala topic, että lempparijuomat baarissa ja hyvässä baarissa eroavat todella paljon toisistaan. Peukalosääntönä olen oppinut pitämään, että ns (lyhyitä) coctaileja ei baarissa/klubilla/tms tilailla. Pitkiä juomiakin koskee käytännössä kahden raaka-aineen rajoitus, eli sen monimutkaisempia drinksuja ei 90% baareista jaksa/viitsi tarjoilla.

(esim edes caipiroskan sokerin ja limen määrää ei yleensä osata saattaa minkäänlaiseen tasapainoon. lähellekään hyvää long island ice-tea:ta en ole ikinä saanut mistään baarista...).

Käytännössä siis lista muodostuu yksinkertaisista sekoituksista:

1) Rommikola
2) Gin & Tonic
3) Karpalovodka
4) Viski-redbull (maistakaa ennen tuomiota :) )
5) Kossuvissy (aito suomalaiskansallinen)

Jos baarimike jaksaa paneutua juoman sotkemiseen, niin sitten tietty tilataan 'hankalampia' namidrinkkejä...
Avatar
#83 • • Taedium Guest

3) Karpalovodka
5) Kossuvissy (aito suomalaiskansallinen)

Tulipa näistä mieleen. Kaverin kanssa tuumattiin, että kaksi miinusta tosiaan tekee plussan.

Kossun maku sinällään ei ole hyvä. (Ainakin itse olen votkamiehiä enemmänkin - vaikka kyllä sitä Alkosta löytyvää 1dl vehnäviinaa piti silloin tällöin salakuljettaa raflaan kun oli köyhä opiskelija ja piti saada nuppi turvoksiin.)
Schweppesin russian tonic ei ole hyvää yksinään.

Ne ku sekottaa keskenään, eli juo koshurushianin, niin se on oikein hyvää.

(Schweppesiä on muuten löytynyt täältä, muttei juuri sitä russian tonic -juomaa. Höh. Yli kolme vuotta siitä on ku on viimeeksi rushiania nähnyt.)
Avatar
#84 • • jorkki Guest
-long island ice tea
-kossubatteri
-valkovenäläinen
-tequila

.. ja lopuilla olusta :happyroll:
Avatar
#85 • • Carlos B Guest
Jos aina jois sitä mitä haluis, niin näitä tulis vedettyä huomattavasti enemmän:

- Tummaa rommia ja kolaa

- Moscow Mule
Mieluummin Nordic Mististä tehtynä kun Schweppesin ginger alesta, Mistissä kun on mielestäni enemmän luonnetta.

- Grasshopper/Banshee,
Eli creme de cacaota ja creme de menthea ('hopper) tai creme de bananea (banshee), lisäks kermaa ja blendataan. Mieluusti saa tehdä myös jätskillä, jolloin siitä tulee loistavaa pirtelöä.

- Cosmopolitan pitkänä

- Absinttia Tapi T:n mainitsemaan perinteiseen tapaan/Pernodia pitkänä vedellä ja sokerilla jatkettuna
(Tulipas tosta absinttilusikasta mieleen, kun joskus ostin Englannissa absinttipulloa, niin siellä oli yks härskin kallis versio, jossa se koiruoho oli vielä siellä pullon pohjalla noin viiden sentin kerroksena. Kun ostin sitten halvemman pullon ja duunailin bileissä absintista drinksua omatekoisen absinttilusikan avulla, niin johan rupes italialaiset tennistähdet ihmettelemään että mitä se siellä foliolusikassa oikein sytkällä sulattelee:)

Carlos "Herskanisti" B
Avatar
#86 • • ricebowl Guest
Seuraa topicciin liittyvä utelu:

Koska olen usein rahaton sekä usein kuskina, olisiko kellään alkoholittomien drinkkien ohjeita/tietoa hyvistä sellaisista, jotka ovat oikeasti sen +-neljän euron arvoisia(lue:ei vain pelkkiä marlin mehuja sekaisin)? Usein menee sitä tsufeeta seittemänkin kuppia yhen illan aikana ja uskoisin että se ei välttämättä ole hyvä massulle.
Avatar
#87 • • ella Guest
eipä mitään kunhan sekoilen
Avatar
#88 • • vaavu Guest

Cosmopolitan

3cl Absolut Currant-vodkaa
1cl cointreau
1,5cl limetin mehua
6cl karpalomehua

Ravista kaikki shakerissa jäiden kanssa sekaisin ja siivilöi jäähdytettyyn coctail-lasiin. (Itseäni vituttaa suunnattomasti, että suorastaan loistavasta Cosmopolitanista on tullut Sinkkuelämää-sarjan myötä oikea naiseuden ikoni, eihän kukaan mies voi tätä tilata menettämättä kasvojaan!)
:mad:



Tein eilen vähän sovelletun version tosta Cosmopolitanista (2cl vodkaa, 2cl cointreau, 2cl limemehu, 6cl karpalomehu). Oli oikein hyvää, tosin varmaan puristit tästäkin tykkäisi kyttyrää. =)

Miten toi limemehu muuten, onko ton tarkoitus olla makeaa (esim Lime Cordialia) vai ihan hapanta puristettua mehua? Entäs karpalomehu, onko sen tarkoitus olla sokeroitua vai ihan raakaa mehua? Kaupassa näyttää olevan karpalomehutiivistettä sekä sokeroimattomana että sokerillisena, ja otin summamutikassa sokeroimattoman. Ei se sokeroitukaan varmaan mitään kovin makeaa ole, karpalo kun on aika hapan marja itsessään.
Avatar
#89 • • Tapi T Guest

Miten toi limemehu muuten, onko ton tarkoitus olla makeaa (esim Lime Cordialia) vai ihan hapanta puristettua mehua? Entäs karpalomehu, onko sen tarkoitus olla sokeroitua vai ihan raakaa mehua?


Limen mehun pitää tietty olla oikeasta hedelmästä puristettua, karpalomehuksi kelpaa esim. se Ocean Spray(?)-litku.

Kaikkein autenttisin versio tehdään luonnollisesti oikeasta karpalomehusta. Tuolloin mehua kannattaa laittaa vaan 2-4cl ja lisätä joukkoon hieman sokerilientä tai tomusokeria, jottei juomasta tulisi liian hapan.
Avatar
#90 • • vaavu Guest

Miten toi limemehu muuten, onko ton tarkoitus olla makeaa (esim Lime Cordialia) vai ihan hapanta puristettua mehua? Entäs karpalomehu, onko sen tarkoitus olla sokeroitua vai ihan raakaa mehua?


Limen mehun pitää tietty olla oikeasta hedelmästä puristettua,



Joissakin lähteissä vaan tossa Cosmopolitanissa on limemehuksi mainittu toi Lime Cordial (esim NYTin drinkkikoneessa ja webtenderissä). Ajattelin tänään kokeilla tota samaa versiota ton Cordialin kanssa ja tehdä empiiristä vertailua. :excellent:

karpalomehuksi kelpaa esim. se Ocean Spray(?)-litku. Kaikkein autenttisin versio tehdään luonnollisesti oikeasta karpalomehusta. Tuolloin mehua kannattaa laittaa vaan 2-4cl ja lisätä joukkoon hieman sokerilientä tai tomusokeria, jottei juomasta tulisi liian hapan.



Hmm... tossa mun ostamassa mehussa lukee "kylmäpuristettu täysmehu 100%", joten siihen varmaan kannattaa sitten lisätä vähän sitä sokeria. On se sen verran kirpeää ihan raakana.
Avatar
#91 • • Daniel Braun Guest
Amarillon Kotkaan tulon jälkeen pari drinksua on tullut lisää mun suosikkeihin...
Vaikka nyt en järin paljoa noista makeista hömppäjuomista tykkää, niin Amarita toimii hemmetin hyvin.
Eli mangolta maistuva margarita :hearts:
Maistuu ihan mangomeloonijäätelöltä...
Toinen maistuva juoma oli Mansikka Margarita.
Hyviä juomia kuumaan kesäpäivään, näin talvella ei oikein oo edukseen.

Mutta kyl se Jekku+Redbull on niin hyvää ettei toista löydy.
+ Oikeesti lähes kaikki Red Bull:iin blandatut jutut.
Toimii mulle.
Avatar
#92 • • anton Guest

Mustikkamaitokossu!
...do i need to say more?



Said Enuff! :excellent:
Avatar
#93 • • varolevy Guest
1. harwey wallbanger on vaan niin namia, mitä happamempi aplarimehu sen herkumpi
2. jekkubatteri aina putoo
3. kossuvissy isoon tuoppiin sitruunan kera, sopiva nestehukan poistaja ja humalatilan ylläpitäjä
4. GT
muita drinkkei ei tule koskaan otettua vaan tuossa laaja makuvalikoima mun makuun, joilla pärjää makean ja happaman puutteeseen.
Muuten sitten tissutellaan jalluu, islay saarten viskii tai biniä
Avatar
#94 • • Encoder Guest
Oma lempparini:

Moottorikelkka

4cl Absolut Kurant
2cl Passoã
Batteryä
Karpalomehua
Jäitä

Jäät noin 2,5 dl lasiin, vodka ja Passoã perään. Täytetään lasi lähes täyteen batteryllä, jota pitäisi kulua noin puoli tölkillistä. Päälle noin 4cl karpalomehua, tämän pitäisi tehdä juoman väristä vielä hieman punaisempaa. Sekoitetaan.
Avatar
#95 • • crash Guest
raaka jekku toimii hyvin.
Avatar
#96 • • anton Guest
Tuli hörpättyä tällainen viritys tossa jonkin aikaa sitten. Nimeä en tiedä, eikä sillä niin väliäkään. Muunnelma caipiroscasta, kutakuinkin näin:

½ Murskattu Lime
4cl Southern Comfort
Aprikoosi (tai mango) Siirappia (tms. makujuttua)
Jäämurskaa
On The Rocks Lasiin

:excellent:
Avatar
#97 • • Saint Guest

Oma lempparini:
Moottorikelkka



Taisin tossa joku aika sitten tollasen vetästä.. vissiin ihan hyvää :D
Avatar
#98 • • innae Guest

- Grasshopper/Banshee,
Eli creme de cacaota ja creme de menthea ('hopper) tai creme de bananea (banshee), lisäks kermaa ja blendataan. Mieluusti saa tehdä myös jätskillä, jolloin siitä tulee loistavaa pirtelöä.




Ainakin Grasshopper on lyhyt hörpsy, johon tulee kermafloat:)
Eli blenderiin ei kosketa ko. hörpsyssä:)
Avatar
#100 • • Carlos B Guest


Ainakin Grasshopper on lyhyt hörpsy, johon tulee kermafloat:)
Eli blenderiin ei kosketa ko. hörpsyssä:)



Joo no tää olikin yhden bristolilaisen baarin versio, mielestäni parempaa kun cocktail-lasiin tehtävä lyhyt. Webtenderin mukaan siinäkin sais sheikata kaikki ainekset sekasin eikä jättää kermaa pinnalle. Tiedä sitten, ja lieneekö tolla niin absoluuttisesti väliäkään :)

Edit: Tsekkasin sit vielä ton mainitsemasi FBSK:n ja siellä väittivät grasshopperin tekotavaksi koneravistuksen, kai se lähinnä blenderiä tarkottais.