Alesis Ion / Micron

100 posts, 5 pages, 19,558 views

Avatar
#1 • • Edited Happo Guest
Selailin äsken Alesiksen uuden VA-koneen, Ionin, speksejä ja oli silmät tippua päästä. Tässä on sellainen kone joka varmaan pitää hankkia heti kun se tulee myyntiin. Hinnaksi on lupailtu alle 1000 USD eli noin 800 eurolla tämän voisi saada omakseen! :006: :006: :006: Olen jonkin aikaa ajatellut ottaa tuohon Viruksen kaveriksi jonkun toisen VA:n. Harkitsin Novationin KS-sarjaa, mutta taitaapa jäädä sellainen hankkimatta...

Tuon Ionin filtterit näyttävät aika vakuuttavalta. Ensinnäkin, filttereitä on kaksi, kuten Viruksessa. Tämä on yllättävän harvinaista VA-koneissa. Erilaisia filttereitä on 16 kpl. Laitteeseen on mm. mallinnettu viiden klassikkoanalogin filsut: MiniMoog, Oberheim Xpander, ARP 2600, TB-303 ja Jupiter-8!! Uskon että nämä filtterit on myös oikeasti mallinnettu, eikä kyseessä ole Native Instruments tyylinen kusetus, jossa analogisyntikka "mallinnetaan" tekemällä softan käyttöliittymästä vähän alkuperäistä syntikkaa muistuttava. ;)

Alesis mainostaa että tässä koneessa on enemmän prosessoritehoa kuin missään muussa markkinoilla olevassa VA-koneessa. Polyfoniaa on kuitenkin vain 8, eli noita filsuja lasketaan koneessa varmaan aika urakalla. :) Analogisten filtterimallien lisäksi on paljon sellaisia moodeja mitä ei oikeista analogilaitteista löydy (niinkuin VA-koneissa pitää ollakin koska digitaalitekniikka antaa paljon laajemmat mahdollisuudet). Tässä ote manuaalista:

mg 4-pole lowpass
Modeled on the filter found in the most famous monophonic analog synth ever made (MiniMoog). The filter, with a steep cutoff and deep resonance, earned much credit for its fat sound. This filter will self-oscillate at high resonance settings.

ob 2-pole lowpass
Modeled on the lowpass output of the multi-mode filter built into a classic synthesizer expander module (Oberheim Xpander).

ob 2-pole bandpass
Modeled on the bandpass output of the ob multi-mode filter.

ob 2-pole highpass
Modeled on the highpass output of the ob multi-mode filter.

rp 4-pole lowpass
Modeled on the filter in a very popular semi-modular synth (ARP2600). This filter will clip (distort) when fed a loud input level.

tb 3-pole lowpass
Modeled on the filter from a little silver bass synthesizer whose sound has become ubiquitous in many styles of electronic music (TB-303).

jp 4-pole lowpass
Modeled on the lowpass filter from a popular 8-voice synth noted for its very colorful case and colorful, versatile sound (Jupiter-8). Compare its sound to the mg or rp filters.

8-pole lowpass
Unique to the Ion. 8 poles give this filter an extremely steep cutoff.

8ve dual bandpass
Unique to the Ion. Two 2-pole bandpass filters, spaced 1 octave apart.

6-pole bandpass
Unique to the Ion. This filter sounds like an exaggerated version of the ob bandpass.

phase warp
Unique to the Ion. This is based on an analog phaser effect. Eight allpass filters in series create four harmonically related notches in the frequency response.

comb filter 1
Unique to the Ion. The comb filter creates multiple resonant peaks and notches that are not harmonically related.

comb filter 2
Similar to comb filter 1, but the signal is additionally filtered to reduce the "metallic" sound.

vocal formant 1
Unique to the Ion. Formant filters are modeled on the human voice. This 3-band (3 bandpass filters) version emulates the "ah" and "oo" vowel sounds.

vocal formant 2
Unique to the Ion. A 3-band formant filter which emulates the "oh" and "ee" vowel sounds.

vocal formant 3
Unique to the Ion. A 5-band formant filter based on an idealized model of the vocal tract.

band limit
Unique to the Ion. A 2-pole highpass filter and a 2-pole lowpass filter in series, limiting the signal to everything in between them. The resonance control adjusts the bandwidth.
Avatar
#2 • • Ios Guest
Tuo Alesis - Ion on käynyt itselläkin mielessä, kun lueskelin tuossa taannoin Into-Luthmanin Kevät/Syksy 2003 kuvastoa läpi, mutta siellä sen hinnaksi oli kerrottu 1495 e:a, mutta kyllähän sen Thomannilta halvemmalla tulee saamaan.
Avatar
#3 • • Happo Guest
Joo, Into-Luthmanin hinnoista kirjoittelin tänne vähän aikaa sitten kun oli puhetta Novationin A-Stationista.
Englantilainen webbikauppa: 286 EUR
Into-Luthman: 840 EUR

Aika surullista...
Avatar
#4 • • Edited Ios Guest
Into-Luthmann on tietääkseni vielä kaiken lisäksi maahantuoja, joten hinnathan on silloin todellisuudessa vielä korkeampia.

Tällaisissa hardware ostoksissa hinnathan on tosiaankin paljon halvempia ulkomailta ostettaessa. Uskoisin itsekkin tuon 1000 e:n hinnan olevan lähempänä kuin Into-Luthmannin huikean 1495 e:n.

Täytyy toivoa, että on kesällä kaikenlaisia 'hanttihommia' tarjolla. :)
Avatar
#5 • • Edited Happo Guest
Tuon voi näköjään ennakkotilata mm. audiomidi.com:sta hintaan 799 USD!!! Päivän kurssilla siis 694 EUR! :D
http://www.audiomidi.com/common/cfm/product.cfm?Product_ID=3418

Odotan innolla mikä muodostuu Thomannilla hinnaksi...

Edit: Into-Luthman yrittää siis jälleen pyytää tyhmiltä suomalaisilta kaksinkertaista hintaa... Ostaakohan sieltä enää kukaan mitään?
Avatar
#6 • • Edited OSC8 Guest
Aijai vaikuttais erittäin mielenkiintoiselta :)

Sitten jos vielä ulkoiset signaalit saa noiden mallinnettujen filsujen läpi? Nam :p

Toi hinta oli kyllä aika yllätys, jos tulee 800e tietämille. Siistii.
Avatar
#7 • • Happo Guest
Laitteesta löytyy stereo sisäänmeno 24bit A/D-muuntimilla. Mun puolesta olisivat kyllä voineet laskea hintaa entisestään käyttämällä 18-bittisiä muuntimia kuten Viruksessa. Noi inputit kuten myös 2 stereo ulostuloa ovat muuten BALANSOITUJA, eli aika laadukas laite on varmaan kyseessä. Melkoista karkkia jos se tosiaan lähtee alle tonnilla...
Avatar
#9 • • Happo Guest
Jep, aika hyvältä näytti. :D Noista soundeista ei tosin voi vielä paljon sanoa... Toivottavasti jostain saa pian parempia demoja, ettei tarvitse ihan sikaa säkissä ostaa.

Saas vaan nähdä koska Alesis saa tuon myyntiin. Alunperin sitä on lupailtu vuoden vaihteeseen, sitten maaliskuuksi, nyt toukokuun loppuun. :)
Avatar
#10 • • Tuppu_ Guest
Heh, rumahan toi on, mutta noi filtterit kiinnostaa jonkin verran. Täytyy kone sit tietysti katsastaa, kun se tulee kauppoihin. ;)
Avatar
#11 • • Happo Guest


Heh, rumahan toi on, mutta noi filtterit kiinnostaa jonkin verran.


Aijaa, mun mielestä toi on ihan tyylikäs. :D Käyttöliittymä näytti mukavan selkeältä eikä sitä ole turhaan yritetty tyylitellä niin kuin Andromedassa. Ja eihän syntikassa ole tärkeää se miltä se näyttää, vaan se miltä se kuulostaa... Paitsi tietenkin niissä NI:n VST-synissa. :)

Joo, tuon laitteen filttereiltä odotan ehkä vähän liikaakin. Tuskimpa kukaan tulee ikinä tekemään täydellistä digitaaliversiota esim. Jupiter-8:n filtteristä. Tosin laskentatehojen kasvaessa on mahdollista päästä aina vaan lähemmäksi. Rolandin oma yritys JP-8000 jäi aikoinaan valovuosien päähän oikeasta Jupiterista, mutta se on ihan ymmärrettävää koska niihin aikoihin kun se tuli markkinoille ei prossutehoa ollut saatavilla läheskään siinä määrin kuin nykyään.
Avatar
#12 • • user Guest
osoitteessa: http://www.sequencer.de/esynth.html löytyi tämmöstä...ei pysty tietää onko toi sit ihka oikeesti ionista.
ihme näppäilyä joka tapauksessa :p


alesis ion VA Synth (well I told you in the forum.. huh?)
audiodemo here
(ah, and don't tell me it suXX, it does!) -
It is very silly, I could not hear anything and just stepped through some things .. You hear fm'ed filters first (lfos at 1khz and changing) and in the later part some silly preset variations ;)
My worst demo ever!!.. Really..
isn't sure this is close to the synth it says to be.. hmm..

Avatar
#13 • • Tuppu_ Guest


Käyttöliittymä näytti mukavan selkeältä eikä sitä ole turhaan yritetty tyylitellä niin kuin Andromedassa. Ja eihän syntikassa ole tärkeää se miltä se näyttää, vaan se miltä se kuulostaa... Paitsi tietenkin niissä NI:n VST-synissa. :)



Juu, ei näöllä ole väliä soundin kannalta, mutta jotenkin karun näkönen toi ion noin ensisilmäyksellä. Lähinnä noi karmeet päädyt otti silmiin! Miksi ei tehä esim. puisia päätyjä, kun ne on tosi halvat tuottaa tollaisiin syniin. Ei puupäädyt tuo lisäkustannuksia kuin max. 20e / syna, joten miksi ei tehdä?

Niin ja tossa on tosi harvassa namiskoita. Mä ainakin olisin laittanu paljon enemmän nuppeja ja nappeja, että kaikki voi säätää suoraan etulevystä. Tuollaisenaan veikkaisin, että monet nupit jakavat toimintoja keskenään...Mutta ei sekään tarkoita, että syna ei olisi helppo käyttää...Odotan silti innolla tota synaa... :)

PS. Andromedassa on kyllä todella sekava layout! Sen olisi voinut tehdä paljon selkeämmäksikin. Nyt siinä on niinkuin pommi räjäytetty ja nupit suunnilleen randomilla heitelty paikoilleen. Ei mun mielestä synan tartte näyttää avaruusalukselta ollakseen uskottava. :D


Rolandin oma yritys JP-8000 jäi aikoinaan valovuosien päähän oikeasta Jupiterista, mutta se on ihan ymmärrettävää koska niihin aikoihin kun se tuli markkinoille ei prossutehoa ollut saatavilla läheskään siinä määrin kuin nykyään.



Heh, niin varmaan jäi, mutta ainakaan mua ei haittaa yhtään! JP:n filtteri on tälläkin hetkellä vielä yksi fäteimmistä ja parhaista jollei paras kaikista digifilsuista, mitä on tehty, joten propsit kyllä Rolandille siitä!! Siksihän se on niin kuuluisa kaikissa trance-piireissä sen supersahan lisäksi. Olen monesti ihmetellytkin, miten muut firmat eivät ole vieläkään saaneet kiskottua jp:n etumatkaa kiinni! Sekun soundaa edelleenkin periaatteessa parhaalta va-synalta viruksen rinnalla. ;)
Avatar
#14 • • Tuppu_ Guest


osoitteessa: http://www.sequencer.de/esynth.html löytyi tämmöstä...ei pysty tietää onko toi sit ihka oikeesti ionista.
ihme näppäilyä joka tapauksessa :p


Juu, kyllä mä uskoisin, että toi on Ionista toi pätkä...Aika samanlaista soundia tossa kuin siinä video-pätkässäkin, joten todennäköisesti juuri toi syna kyseessä. Ei kyllä henk. kohtaisesti säväytä ollenkaan toi synan soundi. ;)

Analogiemulaatioissa on ehkä onnistuttu, mutta tollaista soundia saa nyt melkeinpä mistä tahansa hyvästä va-synasta. Tällä hetkellä vaikuttaisi, että Ion ei tarjoa mitään uutta hienoa tai parempaa kuin muut va-synat. Ainoa on noi filtterit, jos ne on mallinnettu hyvin, mutta itse en kaipaa enää ainakaan mitään synaa, mistä lähtee "kuolleita ja laihankaruja soundeja". Niitä saa melkein mistä synasta hyvänsä.

Mun mielestä uudessa markkinoille tulevassa synassa pitää olla todella hyvät ja järeät soundit edes jonkinlaisilla efekteillä, kuten delay, phaser, chorus, tms, jotta syna edes vähänkään kiinnostaisi. Muhun ei enää uppoa kuivat tiittausäänet. Niitä saa tarpeeksi jo muista koneista. Toivottavasti saavat edes jonkinlaisia preset-soundeja väännettyä ioniin ennen markkinoilletuloa... Jostain syystä tollaiset ääriminimalistiset soundit ei oikein vakuuta.

Jotta nykyaikainen va-syna pärjäisi markkinoilla, tulee siitä irrota järeetäkin ja eloisaa soundia noiden perus-pilipalisoundien lisäksi. Esim. Red soundin elevata on hyvä esimerkki siitä, millaisia synia ei kannata nykyään enää tehdä. :(

No odotetaan nyt, että toi Ion tulee kauppoihin, jotta sitä voi testata ja täytyy sitten antaa viimeinen tuomio. ;)
Avatar
#15 • • Edited OSC8 Guest


JP:n filtteri on tälläkin hetkellä vielä yksi fäteimmistä ja parhaista jollei paras kaikista digifilsuista, mitä on tehty, joten propsit kyllä Rolandille siitä!!



/offtopicia vähän

Joo kyllä se JP on mun mielestä ehkä mualiman parhain syntsa. Oikeesti jos olis rahaa niin ostasin JP-8000:n ton mun 8080:n kaveriksi ihan samantein :010:

Mutta tää onkin vaan tälläsen JP-fetissin kehittäneen äijän juttu (kaikki kolkkifanaatikot ymmärtää mua kyl) :p

Oon muuten ihan varma että toi V-synth tulee oleen yhtä must-have-vekotin kuin JP.. Siinä nimittäin voi hyvinkin olla joku supersawin tapanen juttu/synteesimuoto jota kuullaan sit jokaisessa biisissä seuraavat pari vuotta..

/offtopic


Mutta itse aiheeseen, tosiaan aika hassuu pörinää noi soundit. Ei kauheasti kyllä innosta -> tulee mieleen pikemminkin joku waldorfin vekotin kuin "perinteinen" VA-syna. Waldorfin soundille en kyllä pahemmin lämpeä, että kaippa se sit pitää tsekata uudemman kerran kunhan nyt ilmestyy ja tuomaroida vasta sitten.

Alesis (ja mun puolesta Waldorfikin) voisivat jättää ne ohuet piippaussoundit vaikka Reasonin softasynien hommiksi, kyllä raudan pitää olla fättiä.. :D
Avatar
#16 • • Edited Happo Guest


osoitteessa: http://www.sequencer.de/esynth.html löytyi tämmöstä...ei pysty tietää onko toi sit ihka oikeesti ionista.
ihme näppäilyä joka tapauksessa :p


Juuh, olipahan aika hirveää tikutusta. Toivottvasti tuo ei ollut heidän TB-303 emulaatio. :) Käyttäjä ei näköjään ollut löytänyt laitteen envelopesta decay-nappia. Manuskan mukaan sitä voi säätää välillä 0.5ms - 30s eli vähän pitempää soundia olisi voinut soittaa niin niistä olisi kuullutkin jotain. Tuollaista tikutusta voi tosiaan tehdä millä tahansa softasynalla ja valitettavasti monet tekevätkin. :)

Kannattaa muuuten lukaista tuo manuaali läpi. Kyllä ainakin sen mukaan tässä laitteessa on paljon sellaista mitä nykyisistä laitteista ei löydy. Tuossa demossa ei varmaan ollut käytetty kovinkaan paljon sisäisiä efektejä, paitsi ehkä phaseriä. (Kokeilkaapas muuten laittaa toi hyvän reverbin läpi niin kuulostaa heti erilaiselta. :) ) Efektejä tosta laitteesta löytyy: super phaser, string phaser(!), theta flanger, thru zero flanger, chorus ja tietenkin särö jossa 6 erilaista mallinnusta, mukana myös putkisäröt. Reverbiä/delaytä ei yllättäen löytynyt, mutta nehän tehtäisiin jokatapauksessa ulkoisella laitteella...

Jep, JP-8000 on kiksumiesten keskuudessa arvostettu laite ja varmasti se filsu on ihan ok. Sitä ei ehkä pitäisikään verrata vanhoihin Jupitereihin tai Junoihin. En usko että Rolandilla on ollut edes tarkoitus mallintaa noita orjallisesti, esim. oskilaattorit ovat sellaiset että vastaavaa ei löydy mistään analogilaitteesta. Voi olla että laittetta alettiin kutsua virtuaalianalogiksi vasta kaupoissa... :D
Avatar
#17 • • Happo Guest



Lähinnä noi karmeet päädyt otti silmiin! Miksi ei tehä esim. puisia päätyjä, kun ne on tosi halvat tuottaa tollaisiin syniin. Ei puupäädyt tuo lisäkustannuksia kuin max. 20e / syna, joten miksi ei tehdä?

Niin ja tossa on tosi harvassa namiskoita. Mä ainakin olisin laittanu paljon enemmän nuppeja ja nappeja, että kaikki voi säätää suoraan etulevystä. Tuollaisenaan veikkaisin, että monet nupit jakavat toimintoja keskenään...Mutta ei sekään tarkoita, että syna ei olisi helppo käyttää...Odotan silti innolla tota synaa... :)


Joo noi päädyt ovat kieltämättä vähän omituiset. Jossain kuvissa ne ovat kirkkaan punaiset ja jossain neonkeltaiset. :) Mitäköhän Alesis on ajatellut. :001: No, erottuupahan sitten massasta. Ehkä muotoilulla halutaan korostaa sitä että tämä laite ei pelkästään yritä kopioida vanhaa, vaan mahdollistaa myös täysin uuden luomisen... Puupäädyt olis tosiaan tyylikkäät, pystyisiköhän ne tekemään itse?

Namiskoissa on varmaan säästelty siksi että hintaa on saatu alaspäin. Ainakin envelopet näyttäisivät jakavan samat nupit. :( Eihän tuossa silti ole kuin 1 nuppi vähemmän kuin Virus C:ssä (31 vs. 32)! Ja nappeja on jopa 34 enemmän kuin Virus C:ssä !!! :D (69 vs. 35)
Avatar
#18 • • Tres Guest


Tuon voi näköjään ennakkotilata mm. audiomidi.com:sta hintaan 799 USD!!! Päivän kurssilla siis 694 EUR! :D
http://www.audiomidi.com/common/cfm/product.cfm?Product_ID=3418

Odotan innolla mikä muodostuu Thomannilla hinnaksi...

Edit: Into-Luthman yrittää siis jälleen pyytää tyhmiltä suomalaisilta kaksinkertaista hintaa... Ostaakohan sieltä enää kukaan mitään?



eipä sit unohdeta jenkkitilausten yhteydessä kaikenlaista
pikkukivaa, kuten tulleja ja mahdollisia virtayksiköiden
yhteensopimattomuuksia ;)
Avatar
#19 • • Happo Guest


eipä sit unohdeta jenkkitilausten yhteydessä kaikenlaista
pikkukivaa, kuten tulleja ja mahdollisia virtayksiköiden
yhteensopimattomuuksia ;)


Juuh, laskeskelin että pahimmillaan tuo laite voisi maksaa kaikkine kuluineen yli 900 euroa.

Odottelen mikä tulee Thomannin hinnaksi ja jos se lähtee alle tonnilla niin tilaan sen sieltä. EU-alueelta tilaaminen on paljon helpompaa ja luotettavampaa.
Avatar
#20 • • rhedlund Guest
menee offtopic mut en voinut olla sanomatta tätä koska luin nopsaan topicceja ja tän kohdalla tuli silmiin "Alesis Ion - lukekaa ja kuolkaa" :D