Piratismikeskustelu (ex Don't download)

401 posts, 21 pages, 59,459 views

Avatar
#201 • • MikkiHiiri Guest


Juu, sitä itseään. En mä lataa kuin muutamalta noista ja laaja verkosto auttaa vain todella harvinaisten löytämiseen (joita ei muutenkaan ole enää kaupoissa)



Niin ethän , mut mites ne sadat miljoonat muut? Ne on varmaan sun kanssa ihan samoilla linjoilla? ;)
Avatar
#202 • • Edited l e b e u Guest


Sitten, jos olet tuon levyn hankkimisen jälkeen maineessa, niin missä sitten säilyttäsit sitä ettei katu-uskottavuus mittarilla tule samanlainen kaari kun kyseisellä albumilla.



MP3zina tietokoneella salasanan takana? :P

No joo, en tarkoittanut pelkästään ketsuppityttöjä tmv. kauhistuksia.

Mulla oli joku syvä johtoajatus, mutta *puff* Niin, luulen, että tuollaisten hetkellisten hittien ostokynnys on aika iso, vaikka olisivatkin hyvää musiikkia...tämä on aika pahaa mutua...enpä tiedä.
Avatar
#203 • • Ath Guest




Oletko liberaali? Termistö ainakin pahasti viittaa siihen suuntaan...



Kiitos kysymästä, kyllä olen monella tapaa liberaali. Uskon maailmaan, jossa on mahdollisimman vähän keskusjohtoisuutta ja yleissitovaa regulaatiota. Anarkokapitalistiksi en kuitenkaan itseäni ihan kutsuisi.
Avatar
#204 • • Ath Guest




Mutta joissain tapauksissa ainoa tapa metsästää tietoa on internet, ja sen tietotulvan luotettavuus on vähän sitä ja tätä. Siksi katsonkin sekä omaksi että näiden artistien eduksi, että kokeilen, maistuuko musiikki minulle. Artistien eduksi siten, että jos ovat tehneet hommansa hyvin, kilahtaa heille rahaa musiikin takia, ei markkinoinnin takia. Aika usein jotain tiettyä artistia markkinoidaan ulkomusiikillisten seikkojen takia, tai sen takia että tietyntyylinen tyylilaji on kovassa huudossa. Levy-yhtiöt eivät ole milläänlailla solidaarisia artistejaan kohtaan, markkinoiden ja kohdellen kaikkia tasavertaisesti.



Jos haluat kuunnella etukäteen jotain tiettyä artistia, niin voit käyttää siihen legitiimejä kanavia. Monet artistit, levy-yhtiöt ja levykaupat tarjoavat ennakkokuuntelumahdollisuutta myymälleen musiikille.
Muutenkin varkauden perustelu koekuuntelunäkökohdilla on huono tekosyy, sivusin asiaa jo aikaisemmissa viesteissäni. Jos menet bileisiin pummilla takaoven kautta "toteamaan maistuvatko bileet sinulle", niin koetko silloin tekeväsi palveluksen järjestäjille?
Avatar
#205 • • Edited Ath Guest


No niin, asiatekstiä icon14.gif

omasta kokemuksestani voin sanoa että kun tilailee ulkomailta suoraan yhtyeiltä niiden levyjä, he ovat kovin innoissaan, oli niitä biisejä kuunnellut kuinka paljon tahansa millä tavoin tahansa. Megafirmat saavat markkinointeineen painua pippurimaille, markkinoinnin painoarvo on heillä aivan liian suuri verrattuna musiikkiin tehtyihin panostuksiin. Se, että markkinoinnin merkitys laskee koska jengi voi oikeasti Kokeilla sitä musiikkia, on varmaan aikamoinen pelkoskenaario kaupallista alaa opiskeleville dollarinkuvat silmissä puku päällä paahtaville levy-yhtiöpomowannabeille. Mut enhän mä niistä välitäkään ;)



Musiikki on markkinointia, tästä asiasta et pääse yli etkä ympäri. Asiaa sivuttiin hienolla tavalla Accesss.orgin tekemässä Misc Managementia käsittelevässä artikkelissa (http://www.accesss.org/index.php?aid=58), muutenkin artikkeli mielenkiintoista luettavaa sillä äijillä on selkeästi visiota.
P2P -verkoissakin suurimmassa suosiossa ovat isolla rahalla markkinoidut artistit, joten minkäänlaista markkinoinnin merkityksen inflaatiota ei P2P -aikakausi ole saanut aikaan - tein yhtenä päivänä Soulseekin avulla tutkimusta aiheeseen liittyen. Voisinpa jopa itse heittää kehiin ajatuksen, että tarjonnan merkittävästi kasvaessa ns. "ulkomusiikillisten seikkojen" merkitys kasvaa.


Edit: Ei se ollutkaan tuo Accesss.orgin artikkeli, jossa oli varsinainen haastattelu :D.
Avatar
#206 • • R2 Guest



Siis tietty kun ladataan dj:den livesetteja täältä ilmaisiksi niin se
toki automaattisesti väki pois baareista - kuka nyt lähtis baariin
bilettämään kun voi kuunella dj:n setit kotona kavereiden kesken.



AIKA jännä mielepiteen puolikas..
Jos tahtoo vaan kuunnella musaa niin mikäs siinä, mut itse henk.koht. kotona yksinään on vähä tylsempi jorata. Baarissa on tunnelma kuitenkin vähä toinen..
Avatar
#207 • • Ath Guest




Ja tässä vaiheessa olin valmis painamaan "Hyväksyn käyttöehdot" -nappia :001:

Mitä jo Coma ja Rumpshaker tossa jo heitti, niin warettaminen tappaa markkinointia aika kivasti. Ei tarvitse ostaa mielikuvilla, vaan pystyy tekemään ostopäätöksen suoraan musiikillisista lähtökohdista, kun on saannut kuunnella tuotteen alusta loppuun rauhassa. Varmasti laskee "just nyt in" -tyylisten rahastusartistien potentiaalia.



P2P -verkot eivät vähennä markkinoinnin merkitystä, käsittelin aihetta jo yhdessä aikaisemmista viesteistäni.
Coman viesti sisälsi myös hypoteesin, jonka mukaan pienet levy-yhtiöt hyötyisivät ns. "epävirallisen markkinointikoneiston" tarjoamista mahdollisuuksista. Tehokkaampi markkinointi lisää aina myyntiä, kuitenkaan en ole nähnyt yhtään esimerkkiä tässä viestiketjussa pienistä levy-yhtiöistä, jotka olisivat pystyneet kasvattamaan myyntilukujaan.

Mitä tulee tietsa softaan, varmaa on, että peliteollisuus ainakin menettää ekuja runsaasti.



Mutta eikös softapiratismi ole samalla tapaa "ennakkokokeilua" kuin musapiratismikin? Alan saamaan jo deja-vu -fiiliksiä C64/Amiga -ajoilta ;-)
Avatar
#208 • • jUSSi Guest


Kiitos kysymästä, kyllä olen monella tapaa liberaali. Uskon maailmaan, jossa on mahdollisimman vähän keskusjohtoisuutta ja yleissitovaa regulaatiota. Anarkokapitalistiksi en kuitenkaan itseäni ihan kutsuisi.



No, sitten taidan olla ihan hiljaa, jottei tästä tule ihan kauheata maailmankatsomuksellista riitaa :) Poliittisista aatteista lasken nimittäin liberalismin ja libertarismin samalle tasolle kommunismin, teokratioiden ja diktatuurien kanssa. Ääripäät on pahoja.

nimim. "Maailmassa on muutakin kuin oma napa"
:D

Posts: 3,707

#209 • • :D


AIKA jännä mielepiteen puolikas..


No mun näkemyksen mukaan jotkut vaan pyrkii sysämään kaikki
ongelmat jota yhteiskunnassa on niin mp3:n niskaan. Niinku esim.
jos on polttanut mp3:ta audio cdta niin liikenteessä olet paljon
vaarallisempi kuin alkuperäisen leyvn ostaja. Näemmä kun on niin
kovin trendikästä työntää ongelmat jonku "pahan" kimppuun.
Ehkä se menee ohi - toivottovasti ainakin.
Avatar
#210 • • Edited l e b e u Guest


P2P -verkot eivät vähennä markkinoinnin merkitystä, käsittelin aihetta jo yhdessä aikaisemmista viesteistäni.

Mutta eikös softapiratismi ole samalla tapaa "ennakkokokeilua" kuin musapiratismikin? Alan saamaan jo deja-vu -fiiliksiä C64/Amiga -ajoilta ;-)



Olen menettänyt itseilmaisuni :(

Se, että vedetään p2p:llä hittimusaa(juuri sitä markkinoitua), ei ole osoitus markkinoinnin toimivuudesta, koska rahoja ei kilahda levylafkan kassaan.

Mutta siis, tarkoitin vain sitä, että p2p tappaa sitä markkinoinnin mielikuva-pompottelua, kun voi nettiyhteyden avustuksella tarkistaa tuotteen. Itse en tykkää kaupoissa olevista kuuntelupisteistä...se on vähän väkinäistä kuuntelua. Tämä on nyt paljon oletusta siinä mielessä, että imuttaja olisi oikeamielinen, joka tykästyessään todella ostaisi ko. musiikituotoksen kaupasta.

Mitä tulee softaan.
Mielestäni pelit on aika selvä juttu, kyllä demot yleensä pitäisi riittä...jos kokoversion pelaa läpi: sehän on siinä. Harvemmin pelejä pelaa läpi kerran kuukaudessa.

Tässä tulevaisuudenkuvia (toista ääripäätä), jos ette ole vielä tutustuneet:TCPA/Palladium
Avatar
#211 • • Revelation Guest
Pyrin ostamaan mahdollisimman paljon musaa, sitten joskus tulevaisuudessa kun olen töissä jne tulen varmaan ostamaan paljon siitä mitä minulla on mp3:sena nyt, aikaisemminkin kun on rahaa ollut niin olen kyllä ostanut levyjä...

Minua harmittaa se että kaikkea ei julkaista cd:llä vaan vinyylillä, ja varmaan joitakin harmittaa sama toisinpäin... pitäisi saada jo yksi yhteinen jota kaikki voisi käyttää, tietysti sula mahdottomuus lyhyellä aikavälillä kun lähes kaikilla dj:llä on karmeat pinot vinyylejä, aika ikävä olisi jos niitä ei voisikaan yht'äkkiä enää käyttää... toivottavasti aika ratkaisee tämän ongelman jotenkin positiivisesti. Sinänsä harmittaa se että monet lahjakkaat musantekijät ei välttämättä koskaan saa kunnolla julkaistua tuotoksiaan... Teosto (lait?) ei toimi oikein järkevästi kun ei enää artisti itsekkään saa täysin vapaasti päättää mitä hänen _omalle_ musiikilleen tehdään...
Avatar
#212 • • Edited Revelation Guest
Tulee mieleen heti pikaisesti tuosta TCPA-systeemistä että sillä saattaa Mircosoft ampua itseään päähän ja antaa Linuxin yms. vapaiden ohjelmistojen vallata markkinat, koska niihin tuskin tulee mitään tuollaisia estoja kovin helposti...
Avatar
#213 • • Edited osenoko Guest


Sinänsä harmittaa se että monet lahjakkaat musantekijät ei välttämättä koskaan saa kunnolla julkaistua tuotoksiaan... Teosto (lait?) ei toimi oikein järkevästi kun ei enää artisti itsekkään saa täysin vapaasti päättää mitä hänen _omalle_ musiikilleen tehdään...



Tää kuvastaa jotenkin sitä miten mp3:set vähentää musiikin arvoa"tasa-arvoistamalla" sitä. Jos joku bändi julkaisee uuden biisinsä vain 10 kappaleen 5 tuumasena vinyylinä Pohjois-Koreassa, siihen on todennäköisesti jokin syy.

Mp3:sten tultua tuntuu siltä että kaikki ihmiset kokevat olevansa välittömästi oikeutettuja omistamaan minkä biisin hyvänsä vaikka sitä ei välttämättä olisi virallisia teitä edes saatettu julkisuuteen.

Jos biisi tulee vain vinyylinä eikä kotoa löydy soitinta tai painos on loppu -> mp3 netistä. Jos biisi tulee vain kopiosuojattuna CD:nä eikä omista CD -soitinta -> mp3 netistä. Jos biisiä ei ole julkaistu mutta haluaa silti omistaa sen -> mp3 netistä. Jos ei ole rahaa -> mp3 netistä. Jos on rahaa mutta ostaa mieluummin bissee tai jos ulkona sataa tai ei jaksa soittaa / pistää emailia levykauppaan -> mp3 netistä.

Henk. koht en usko että kovinkaan moni ostaa suurinta osaa lataamiaan biisejä koska 1. suurin osa ladatuista biiseistä on lataajan mielestä täyttä paskaa 2. uusia biisejä tulee jatkuvalla syötöllä ja kun on sitä rahaa ja menee levykauppaan niin mieluumminhan sitä ostaa hyvää uunituoretta matskua kuin ihan vaan tuen vuoksi niitä biisejä mitä on jo himassa puhkiluukuttanut viimeiset 6kk.

Teoston toiminnasta sanottakoon edelleen sen verran että Teostoon liittyminen on täysin vapaaehtoista, ja siitä voi myös erota.

(Revelation : Quottasin tekstiäsi ainoastaan koska se herätti ylläolevanlaisia ajatuksia, en siis varsinaisena vastineena postauksellesi.)
Avatar
#214 • • Ath Guest
Löysin tässä surffaillessani hauskan artikkelin liittyen Applen lanseeraamaan iTunesiin ja sille työn alla oleviin kilpaileviin järjestelmiin. Oletettavasti kiinnostaa monia piratismikeskustelua seuranneita: http://www.gnutellanews.com/article/6856
Toimii mielestäni loistavana todisteena sille, että levy-yhtiöiden intresseissä on kehittää digitaalista jakelua sillä se on kannattavempaa kuin perinteinen äänitteiden julkaiseminen (säästöjä tulee valmistuskustannuksissa ja tämän lisäksi voidaan ohittaa väliportaita). Odotan mielenkiinnolla uusien järjestelmien lanseerausta, ja mitä tapahtuu digitaalisten jakelumarkkinoiden saturoituessa. Myös mielenkiintoista on nähdä miten homma kehittyy kun uudet järjestelmät tulevat PC:lle saataville, käsittääkseni Macille ei ole P2P -softia edes ollut saatavilla samassa määrin kun PC:lle.
Yksi piratismikeskustelussa esiintynyt vakioväite on levy-yhtiöiden haluttomuus digitaaliseen jakeluun syynä piratismin suureen määrään. Luin sattumalta Bonnier Musicin toimitusjohtajan Jonas Siljemarkin haastattelun, jossa hän sivusi asiaa seuraavasti:
"Vi hade också stora planer för att distribuera musiken via Internet men det gick inte lika bra. Vi tänkte oss en form av prenumeration _ kunden betalar 100-200 kronor varje månad och får ladda hem hur mycket musik han vill. Men då kom Napster och körde om i ytterfilen. Så det blev inget med det.". Halua digitaaliseen jakeluun on siis ollut jo ennen piratismin räjähdysmäistä kasvua, eikä CD-formaatti ole mikään ehdoton lähtökohta ollut.
Muutenkin erittäinen mielenkiintoinen haastattelu, kiinnostuneet voivat lukea koko jutun osoitteesta: http://www.slitz.se/senaste/makt_frihet/0108_siljemark/
Avatar
#215 • • Edited Revelation Guest




Henk. koht en usko että kovinkaan moni ostaa suurinta osaa lataamiaan biisejä koska 1. suurin osa ladatuista biiseistä on lataajan mielestä täyttä paskaa 2. uusia biisejä tulee jatkuvalla syötöllä ja kun on sitä rahaa ja menee levykauppaan niin mieluumminhan sitä ostaa hyvää uunituoretta matskua kuin ihan vaan tuen vuoksi niitä biisejä mitä on jo himassa puhkiluukuttanut viimeiset 6kk.



Niin, ykkösestä olen kyllä samaa mieltä, en osta sitä mistä en pidä. Sen sijaan kakkoseen sanoisin, että itse ainakin pidän hyvänä musana sellaista joka kestää pitempään kuin 6 kk, ja kyllä ostan ihan "tuen vuoksi" kun vaan pystyn. Äänenlaatukin on aina parempi kuitenkin cd:llä, harvat pakkaa vieläkään mp3:sia parhaiten mahdollisesti (en sitten tiedä häiritseekö tämä kovinkaan monia...)

Niin, ja vielä kopiointisuojauksesta, ei tosiaan ole kauhean kiva jos ostaa cd:n ja yrittää kotona lätkäistä tietokoneen cd-asemaan eikä se sitten sitä osaakkaan soittaa. Jos minulta kysytään niin tämä pikemminkin houkuttelee hankkimaan mp3:sia kuin cd-soitinta.

Edit: Nyt loppuu paskapuhe, kun menen kotiin poistan kiintolevyltä kaikki / lähes kaikki mp3:set, jätän vain ne jotka tarvitsen myöhempään ostamiseen / etsimiseen nettikaupoista. Ainoa varma tapa saada itsensä _ostamaan_ mitään.
Avatar
#217 • • Jokke Guest
Teksti TV:ltä:

Äänitemyynnin arvo putosi Suomessa viime vuonna alimmilleen kuuteen vuoteen, 118 miljoonaan euroon. Huonojen myyntilukujen vuoksi levy-yhtiöt joutuvat hakemaan säästöjä jopa irtisanomisiin turvautumalla.

Vaikka levymyynti onkin notkahtanut, toistaiseksi levyjä julkaistaan yhtä paljon kuin ennenkin. Jatkossa levy-yhtiöt joutunevat miettimään entistä tarkemmin levytyskriteerejään. "Artisteja tsekataan ja suunnitelmia tehdään tarkemmin", sanoo Suomen Universalin markkinointipäällikkö Kimmo Kivisilta TV-uutisille.


Tässä kulminoituu pudonneitten myyntilukujen ikävin seuraus; uusien nimien esiinpääsy vaikeutuu entisestään, kun kaikki alkavat pelaamaan varman päälle.
Avatar
#218 • • Fusione Guest


Tässä kulminoituu pudonneitten myyntilukujen ikävin seuraus; uusien nimien esiinpääsy vaikeutuu entisestään, kun kaikki
alkavat pelaamaan varman päälle.



My 50 Cent:

En tiedä yhtään yritystä missä asiakasmäärät eivät tippuisi lujaa alaspäin jos siellä kohdeltaisiin kaikkia asiakkaita yhtä huonosti kuin musiikkiteollisuus kohtelee omiaan. En tiedä myöskään yhtään yritystä missä teknistä kehitystä ja asiakkaiden toiveita vähätellään ja jätetään huomioimatta yhtä tehokkaasti kuin musiikkiteollisuudessa tällä hetkellä tehdään.

Eli siitä saa mitä tilaa.... asiakkaat äänestävät laajakaistoillaan ja peli on jo menetetty.
Avatar
#219 • • Edited Jokke Guest




My 50 Cent:

En tiedä yhtään yritystä missä asiakasmäärät eivät tippuisi lujaa alaspäin jos siellä kohdeltaisiin kaikkia asiakkaita yhtä huonosti kuin musiikkiteollisuus kohtelee omiaan. En tiedä myöskään yhtään yritystä missä teknistä kehitystä ja asiakkaiden toiveita vähätellään ja jätetään huomioimatta yhtä tehokkaasti kuin musiikkiteollisuudessa tällä hetkellä tehdään.

Eli siitä saa mitä tilaa.... asiakkaat äänestävät laajakaistoillaan ja peli on jo menetetty.



Myyttejä koko skeidan sysäämiseksi musiikkiteollisuuden niskaan ja mantroja joilla voi hankkia itselleen hyvän omantunnon vaikka lataisikin musiikkia netistä ilmaiseksi. Mä en suostu uskomaan sitä, että kukaan vuodesta toiseen tekee tyhmyyttään, tarkoituksella tai saamattomuuttaan joitain asioita väärin tietoisena sen seurauksista - varsinkin kun noitten multimiljardibisnesten ensisijainen tarkoitus on tuloksen tekeminen. Ne olisivat ne tehneet tarvittavat muutokset jo aikapäiviä sitten jos ne pystyisvät ratkaisemaan ongelmansa niillä. Älä kuitenkaan käsitä mua väärin, koska en ole syyllistämässä taviksia jotka käyttävät helppoa tilaisuutta hyväkseen.

Koska kyseessä on teollisuudenala minkä tuotteet ovat periaatteessa aineettomia, sen pääoma on viimekädessä sidottu tuotteen oikeuksiin, ei sen fyysisiin ominaisuuksiin. Tämä on isoin ongelma ja sen hahmottaminen on hankalaa. Sillä onko levy kiiltävä tai musta, pyöreä tai kulmikas on toissijainen merkitys. Yleensä tärkeämpää on se, mitä ääniä sieltä kuuluu.

Otetaan kuvittellinen tilanne vaikka autoista. Olisi olemassa aparaatti, mihin tuhannen euron edestä romurautaa työntämällä toisesta päästä putkahtaisi upouusi Mersu mikä ei poikkea Vehon myymistä sadantonnin autoista ollenkaan. Ihmeautossa olisi mukana myös jotain patentoituja ominaisuuksia, joiden kehittelyyn Mersulta on uponnut ziljardi euroa. Jos Veholla alettaisiin valitella putoavia myyntilukuja, kuitataanko sekin sillä että Mersu ei valitettavasti ole seurannut tekniikan kehityksessä mukana, eivätkä ne pysty myymään tekemästään ziljardin panostuksesta johtuen autoja asiakkaiden haluamalla, eli romuraudan hinnalla? Jutun juju on tietenkin siinä, että ilman Mersun tekemää panostusta tuotekehittelyyn tuo aparaatti sylkisi ulos romuraudan juuri samanlaisena möykkynä kuin se sinne oli työnnettykkin.

Musiikkimaailmaan muuneltuna stoori menisi kärjistäen niin, että ihmeaparaatti on tietokone ja Mersu korvataan Cosmicmanillä. Jos CM ei pistä studioonsa rahaa kiinni ja väännä niitä biisejä siellä, vaan päättääkin mennä baariin pirtelölle, imutat laajakaistalta ennenpitkää tasaista ininää kilohertsin taajuudella.
Avatar
#220 • • Edited Jokke Guest
prkl