paras halpa groovebox

117 posts, 6 pages, 20,586 views

Avatar
#42 • • Transistor Guest
Tuo EMX-1 lähtee heti tilaukseen kun on saapunut Suomeen.
Avatar
#43 • • whuf. Guest




Todellisuudessa laitteessa on tavallinen exciter(!!) sisäänrakennettuna,
ja muistaakseni ainakin R24:n mukaan ne "tubet" ei ole edes oikeasti kytkettynä päälle.. ;) :001:



Behringereissä on ne tubet kytkettynä ja se soundi menee niitten läpi, mut niitä ei ajeta niin kovaa et ne hohtais vaan ne on valaistu ledeillä tms. Vahvareissahan ne hohtaa mukavasti :)
Avatar
#44 • • Peter Skogberg Guest
En viitsi oikein laittaa uutta topikkia kuin siitä seuraisi piiskaa ja kuritusta, joten kysyn tässä. Mitä mieltä olette, kelpaako Emun XL-1 tai Mo'Phatt hyvin breakbeatin tekemiseen? Mitä muita tämän hintaluokan (500-800 e) synia suosittelisitte Drum'N'Bass vääntöön, kun tarvitsisin synankin, että saa liveaktiin pientä 'säätöä' :cool:, eikä tarvitsisi vain heilua pelkän RM1X:n ja A3000 kanssa ;). Entä Nordin Lead tai Korg MS2000(r)?
Avatar
#45 • • Transistor Guest


Yamahan RM1X, maksaa suunnilleen saman kuin MC-303 ja on ainakin miljuuna kertaa parempi. Jyhkeemmät soundit ja niitten muokkausmahdollisuudet. Lisäks se on hyvä sekvensseri ulkopuolisten kamojen ohjailuun.

http://www.yamahasynth.com/pro/rm1x/



Kertokaapa miten ohjaan tuolla RM1X:llä Korg Microkorgia. Jammusta siis midi out Korg:n Midi in:n. Pitääkö säätää molemmista sama midikanava yms. ja miten tuo käytännössä tapahtuu. Tällä hetkellä Korg soi Yamahan näppäimistön ensimmäisellä sekkariraidalla, mutta soittaa samaan aikaan myös yamahan omia soundeja päällekkäin Korgin kanssa. Rolandin MC-303:ssa ja 505:ssa tämä hoidetaan valitsemalla INT tai EXT-vaihtoehto kyseiselle sekkariraidalle. Manuaalista lähtee aika hintsusti tietoa tästä asiasta.
Avatar
#46 • • Transistor Guest
Sitten vielä toinen juttu Yamahaan liittyen. Eli kun tekee lopullista kappaletta yhdistämällä patternit toisiinsa Pattern Chain toiminnolla ja sen jälkeen konvertoimalla edellä mainittu ketju Song Modeen lopulliseksi kappaleeksi tulee eteen seuraava ongelma, eli pattern chain-modessa patternit kuulostaa vielä siltä kuin pitää. Toisin sanoen kaikki efektisäädöt yms. on vielä kohdallaan, mutta kappaleeksi konvertoimisen jälkeen hukkaa efektiasetukset ja tulee muutakin härötystä asetuksiin. Pitääkö nuo efektit ladata valmiiseen biisiin vielä erikseen konvertoimisen jälkeen? Apua kaivataan. RTFM ei auta, koska manuskasta lukemalla en tuota löytänyt. Kiitoksia jo etukäteen!:)
Avatar
#47 • • dj daniel Guest
transistorille:
paina kolme kertaa setuppia niin voit kytkeä yamahasta niitä datavirtoja MIDI outtiin ja ToneGeneratoriin.

Esim. laita Rm1x raidat 1 ja 2 lähettämään vastaavilla kanavilla mutta käännä TG lähdöt pois päältä niin se ei soita Yammun soundeja Korgin päälle.
Avatar
#48 • • Edited Transistor Guest


transistorille:
paina kolme kertaa setuppia niin voit kytkeä yamahasta niitä datavirtoja MIDI outtiin ja ToneGeneratoriin.

Esim. laita Rm1x raidat 1 ja 2 lähettämään vastaavilla kanavilla mutta käännä TG lähdöt pois päältä niin se ei soita Yammun soundeja Korgin päälle.


Jes, kiitoksia vastauksesta.:)
Avatar
#49 • • Tuppu_ Guest
Jou, tuli tossa lukaistua uusin Future Music ja testissä oli tuo uudenkarhea Korg Electribe MX. Ne putket kuulemma oikeasti toimivat, jonka huomaa kuulemma siitä, että boksi soundaa aivan hirveälle ensimmäisen puolen minuutin aikana käynnistyksestä, ennenkuin putket saavuttavat oikean toimintatilan. Putkia kait ajetaan kuitenkin niin pienellä teholla, että niitä auttamassa on taustalla pari keltaista lediä, jotta keltainen hohto näkyisi kivasti, mutta putkia siis kuitenkin käytetään oikeasti. :)

Oikeastaan miinusta tuli vain rummuista, mutta muuten laite vaikuttaisi ihan asialliselta. Oskillaattoripuolesta sanottiin, että se perustuu Z1:een ja MS2000:een. Valittavana on suht. monipuoliset vaihtoehdot, tupla-aaltoja, erilaisia modulointeja ja 6 äänen unisonon detuneakin saa säätää. :) Hintaa vehkeellä tulee olemaan varmaankin n. 750e. Perinteiseen tyyliin FM:n testaajat eivät taaskaan panostaneet äänidemoihin, eli joutuu itse käydä testaamassa, onko siitä oikeasti johonkin. Mutta näillä näkymin varmaan piakkoin alkaa laitetta saamaan, kun se jo oli testissäkin. :)
Avatar
#51 • • Tuppu_ Guest
Jösses!! Ihan pakko ostaa kyllä toi, jos noin halpa on! _HUH_!!! :D Samaa muuten katoin jostain muultakin nettisaitilta, että hinnat on aika villejä riippuen paikasta. Jotkut näköjään myy suoraan aika edullisella hinnalla ja jotkut yrittävät ainakin alkuun myydä hieman kalliimmalla, kun kenelläkään ei oikein ole tajua, mitä laite oikeasti maksaa. ;)
Avatar
#52 • • f l e m o n e r Guest
Noinkin inhimillinen hinta, ja vielä Soitinlaineella, jösses, kaikkea sitä näkee :001:

Pitää nyt kuitenkin vielä odotella ja katsella, että mihin hintaan irtoaa kyseinen vimpain tuolta Saksan päästä...
Avatar
#53 • • Happo Guest
Niin, kaikki saavat tietenkin tuhlata rahansa mihin haluavat. ;) Mä en kyllä tuollaista ottaisi vaikka sen saisi vielä halvemmalla. Kyllä sillä ehkä live- tai DJ-käytössä tekisi jotain, mutta studiossa tuolle tuskin on mitään käyttöä. Sampleja voi soitella PC:llä eikä siihen tarvita tuollaista laatikkoa. Syntikaksikin tuo on aivan liian yksinkertainen: Oskilaattorissa on kyllä paljon moodeja, mutta muokattavuudellaan ne eivät mua vakuuta. Laitteessa ei myöskään ole käytönnössä mitään modulaattoreita, ei edes envelopeja(!!!), joten kovin persoonalliset soundit voi samantien unohtaa.

Laitteen ainoa myyntivaltti ovat noi putket ja siksi sen hintaa onkin pitänyt kasvattaa aivan turhaan laittamalla etupaneeliin tollanen naurettava ikkuna ja valaista putket ledeillä. :) Vähän muuten repesin kun luin tosta... :D Tosi pro-meininkiä.

Jos putkisärö pitää välttämättä saada, niin kannattaa ostaa erillinen efektiboksi sitä varten (sen saa taatusti alle tuon 635e, esim. tälläinen) ja laittaa sen läpi joku _oikea_ syntikka, tai edes joku kunnollinen softasyna. Tavallinen kitaran (transistori)säröpedaalikin tekee äänille ihmeitä.

Mä en ole ikinä ymmärtänyt tätä nykyistä tuubivillitystä. Transistorisäröt kuulostavat mun korvaan paljon paremmalta kuin putket. Tuo putkien hehkutus (pun intented :) ) on vain yksi monista markkinointiväen keksimistä myynninedistämiskikoista. Älkää menkö vipuun.
Avatar
#54 • • Edited bulk Guest



Mä en ole ikinä ymmärtänyt tätä nykyistä tuubivillitystä. Transistorisäröt kuulostavat mun korvaan paljon paremmalta kuin putket. Tuo putkien hehkutus (pun intented :) ) on vain yksi monista markkinointiväen keksimistä myynninedistämiskikoista. Älkää menkö vipuun.



Mä ymmärrän kyllä, sen verran oon päässy tyhjiön läpi menevää saundia kuuntelemaan. Ja seuraava analogiverme tulee toivonmukaan olemaan Sherman Filterbank II. Kyllä se putki särkee niin paljon nätimmin kuin trankku.

Mitään PCM/whatever synteesiin perustuvaa laatikkoa en kyllä itsekään enää huolisi, kun sample-pohjaisia sofitia on niin pirusti ja tolla hinnalla saa aika sopivasti jo prosessointitehoakin lisää sen samplerisoftan lisäks.
Avatar
#55 • • Edited Tuppu_ Guest


Laitteessa ei myöskään ole käytönnössä mitään modulaattoreita, ei edes envelopeja(!!!), joten kovin persoonalliset soundit voi samantien unohtaa.

Laitteen ainoa myyntivaltti ovat noi putket ja siksi sen hintaa onkin pitänyt kasvattaa aivan turhaan laittamalla etupaneeliin tollanen naurettava ikkuna ja valaista putket ledeillä.

Jos putkisärö pitää välttämättä saada, niin kannattaa ostaa erillinen efektiboksi sitä varten (sen saa taatusti alle tuon 635e, esim.


Hei, älä nyt hyvä mies polje pitkästä aikaa hyvää ja edullista grooveboxia suohon! ;)

Kun tarkemmin mietitään...

Onhan tossa sentään jotain modulaatio-ominaisuuksia ja näkyy olevan pari aika usein käytettyä ns. valmista envelope-malliakin, vaikka varsinaisia erillisiä envelopeja ei olekaan. Mulle ainakin riittää, jos monokoneesta saan pulssin ja sahan muotoiset envelopet. Niillä pärjää erittäin pitkälle ja ne molemmat tuossa koneessa on. Turha tuolla mitään strings-soundeja on yrittää luoda. Techno on tuon koneen ymmärtämä sana, eli arpeggioita ja erittäin yksinkertaisia soundeja! :P

Mun mielestä laitteen parempia myyntivaltteja on noi oskillaattorit kuin putket, ehdottomasti. Putket on hyvä lisä, eikä sillä ole mun mielestä yhtään alentavaa vaikutusta, vaikka on lasin alla ledeillä valaistuna, kunhan ne toimii, kuten FM:n testistä kävi ilmi. Siis se noissa oskillaattoreissa kiinnostaa, kun ne on tyyliin otettu ms2000:Sta ja nuo moodit, mitä on valittavana saavat ainakin minut tyytyväiseksi.

Minkäslaisia muita kytkentä-mahdollisuuksia noilla oskillaattoreilla normaalisti sitten olisi vaikka ms2000:tta käytettäessä, jos ei nuo. MS2000 jää vieläpä kakkoseksi, kun tarkemmin miettii! Mun mielestä tuosta arsenaalista ei hirveesti puutu mitään! Kaikki perinteiset modet löytyy ja vielä pari vähemmän käytettyäkin.

Itse ainakaan en ole mitään putkisäröä ostamassa, enkä tuota emx:ääkään sen takia, joten tuo ehdottamasi erillinen putkisärö on mun mielestä ainakin kallis.

PS. Samaan aikaan korgilta tulee myyntiin sampleriversio tuosta EMX:stä, taisi olla EMS ja väri punainen, muun ulkoasun ollessa sama ja putket löytyy siitäkin. :)

Enkä mä nyt mitenkään varma ole, ostanko edes koko vehjettä, mutta testaamassa on pakko käydä. Sinänsä mielenkiintoista, kun ensimmäistä kertaa tulee grooveboxi, jossa on enemmän kuin 1 kanava analogimallintavilla oskillaattoreilla ja vieläpä 6 äänen detunetettavalla unisonolla. Mun mielestä se on jo yksi syy, miksi tuo kone on pakko tsekata! ;)
Avatar
#56 • • master bator Guest


Mä en kyllä tuollaista ottaisi vaikka sen saisi vielä halvemmalla.



No eipä mene ainakaan hyvät laitteet hukkaan siinä tapauksessa.
Avatar
#57 • • Edited Happo Guest
Kuten sanottu, tuo on ehkä hyvä ruuviboksi livekäyttöön, mutta ei hyvä syntikka! Mulla tuo menisi tosiaan hukkaan, koska haluan luoda laitteilla omia soundeja.

Lisää perusteluja: oskilaattoreita pitäisi ehdottomasti olla enemmän kuin yksi. Useimmissa "teknosoundeissa" tarvitsee sub-oskilaattorin joten pääoskilaattorin lisäksi pitäisi olla toinen jonka saa pörisemään oktaavin tai kaksi alempaa. Esim. JP:ssä käytän tuohon tarkoitukseen OSC 2:sta.

EMX:ssä on oskilaattorille vain kaksi parametriä mitä voi säätää. Se on todella vähän, kun vertaa minkä tahansa VA-laitteen vastaaviin kontrolleihin. Unison-moodi on varmaan kätevä, mutta nykyään sellaiset soundit voi tehdä millä vaan VA-koneella. Esim. Viruksessa ja JP-8080:ssa saa minkä tahansa patchin unison-moodiin ja detunea yms. voi säätää erikseen. EMX:ssä on selvästi panostettu helppokäyttöisyyteen ja varmasti siitä saakin nopeasti ne soundit ulos mihin se kykenee. Nopeus ei kuitenkaan mun mielestä ole synassa itseisarvo, ainakaan jos monipuolisuudesta on sen takia tingitty.

Filtterin envelope on tosiaan yksinkertaisin mahdollinen: vakiopituinen decay! Siis sitä ei voi muokata mitenkään. Mielestäni ainakin toi decay-säätö pitäisi löytyä, jos laitetta aikoo syntetisaattoriksi kutsua. Yli 20 vuotta sitten tehdyssä kolkissakin saa sentään säätää decayn pituutta, vaikka muita parametrejä envelopessa ei olekaan. Kaikissa klassisissa teknosynissa kuten Junot ja SH-101 löytyy ampille ja filtterille yhteinen ADSR-envelope. EMX:n filtteristä puuttuu myös key follow -parametri, joka on must soundin elävyyden kannalta.

Sitten se "modulaatiosektio": Yksi LFO, jolla voi moduloida oskilaattorin kahta parametriä tai cuttoffia! Esimerkisi yleisin LFO:n käyttötarkoitus eli pitchin modulointi ei onnistu synasoundeille. MS2000:ssa ollut modulaatiomatriisi on tietenkin jätetty pois...

Edelleen kannustan harkitsemaan erillistä putkisäröefektiä. Tuo ehdotettu Tube Zipper on mun mielestä ihan edullinen. Sehän sisältää särön lisäksi muitakin efektejä kuten resonoivan analogifiltterin. Noi Electro Harmonixit ovat todella laadukkaita laitteita ja niiden jälleenmyyntiarvo on hyvä. EMX:n hinta tippuu parissa vuodessa vähintään puoleen. Tavallisen putkisärön saa käytettynä ehkä reilulla satasella.

Toi Shermannin Filterbank 2 on mullakin ollut hankittavien laitteiden listalla pitkään. Sehän on aivan kuningas laite. Kallishan se on, mutta laadusta pitää aina maksaa (muistakaa tämä kun harkitsette sen EMX:n ostoa ;) ).
Avatar
#58 • • master bator Guest
dj_happo:

Jos et sattunut huomaamaan, topicin nimi on "paras halpa groovebox" ja siinä sarjassa tuo on erittäin varteenotettava laite, joten STFU!
Avatar
#59 • • Daniel Braun Guest


dj_happo:

Jos et sattunut huomaamaan, topicin nimi on "paras halpa groovebox" ja siinä sarjassa tuo on erittäin varteenotettava laite, joten STFU!



Meinasint tuossa itsekkin älähtää samasta asiasta. Happo on tainnu käsittää keskustelun idean & lähtökohdat täysin väärin... ;)

Jokaiselle laitteelle on käyttäjänsä. Jos Happo tykkää brassailla sillä että hän käyttää synaa x, synaa y, sequa b ja efuja k, t & o niin mikäs siinä. Mutta, tää topic tosissaan on keskustelua HALVASTA groovebox:ista... Täysin eri asia kuin kallis analogi pöristin...

BTW: asiasta sen verran että toi EMX on kyllä nyt käynny jonkin verran houkuttelemaan... Voiskin harkita ostoa, jos se pysyy about tolla hintatasolla. Milloin muutes kyseinen laite löytyy ihan konkreettisesti kaupoista? Onko kellään tietoa?
Avatar
#60 • • Edited master bator Guest


Milloin muutes kyseinen laite löytyy ihan konkreettisesti kaupoista? Onko kellään tietoa?



Kyselin asiasta Soitin Laineelta, vastasivat, että laite tulee heinä-elokuun vaihteessa myyntiin. Eli ei tarvitse kauaa odotella. Itsekin olen siis ostamassa ko. laitteen :)