Selkärangallinen vaihtoehto
Hmm, ydinvoimakysymys osoitti tämänkin possen kyvyn takinvaihtoon... Ois voinu lähtee hallituksesta ilman mitää kommervenkkeja.
keskusta voittaa vaalit, demarit pysyvät isoimpana puolueena ja lipponen tekee kolmannen vahvan enemmistövaltioneuvoston. kokoomus häviää muutamia paikkoja, jotka menevät vihreille ja vasemmistolle. vaan mitenköhän mahtaa käydä vihreiden mahdollisille hallituspaikoille ydinvoimakysymyksen ja ainoasta ministerinsalkusta luopumisen jälkeen?
Oraakkelilla on ideaa. Mut toi valtioneuvosto sana pitää sisällään myös pressan, joten enemmistöhallitus on validimpi. Enkä usko kokoomuksen äänien menevän ainakaan vasemmistolle. Kahekskytluvulla lanseerattiin konsensus, eli suurten puolueitten yhteinen auvoisa tulevaisuus. Samalla kepu menetti vakipaikkansa hallituksessa (toki aholla oli omansa 90 luvun alussa, ja mm sitä krapulaa vieläkin podetaan). Mut siis konsensus vesitti poliittisen keskustelun, vittu meil on hallitus mis on vasemmistoliitto ja kokoomus samassa pöydässä! Jokainen tajuaa, että kompromissit yms. todellakin tarkoittavat sitä, että oli siellä hallituksessa (tai oppositiossa) kuka tahansa, niin linjaukset pysyvät samoina. Katsokaa nyt, kuka liputtaa (ja vain liputtaa) köyhän puolesta (kepu), eli demarit ovat olleet kokoomuksen kanssa liian kauan petikaverina, että Lipposen hallitus 90-luvun aikana kasvatti kansalaiseten välisiä tuloeroja ja on nyt viimein ajamassa alas suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa, johon siis minut on opetettu uskomaan sokeasti. Tai että kokoomus on hallituksessa, joka ehdottaa pääomatulojen verotuksen koventamista! Tämä tosin on laman ennakointia, jolloin ne tulot muutenkin ovat olemattomat. Valta juovuttaa ja turmelee. Ääni kolmelle suurelle, on ääni taantumukselle ja pysähtyneisyydelle!
Kyllä niitä päätöksiä tulisi, itse ajattelin lähinnä puoluekentä yhtenäisyyttä tuon ryhmä kurin takana. Jos kaikki äänestäisivät "omantunnon" mukaan niin puoluekenttä olisi varmasti aika fragmentoitunut. Mua kismittääkin se että ko. "omantunnon" kysymyksiä on valitettavan harvoin, jolloin puolueen kanta, olisi se sitten kuinka paska tahansa, on nieltävä...
Näinhän se menee. Ryhmäkuri on kansanedustuslaitoksen epädemokraattisin ilmiö. Eikö pitäisi olla suurissa linjauksissa (joista siis välikysymykset yleensä tehdään) puolueen edustajavalinnassa jo olla niin selkeät raamit, ettei "omantunnon"-kysymyksissä tarvitse siitä omasta mielipiteestä edes muistuttaa?
Täsät jaksaisin paasaa vaik kui, mut tämä tällä erää. Muistakaa: Suomen valtiosäännön mukaan, valta kuuluu kansalle, jota edustaa eduskunta. Tällä erää se tarkoittanee sitä, että valta kuuluu epäsuorasti 54% Suomen kansasta, eikä edes...
LAULU 20 PERHEESTÄ (säv. K.Chydenius, san. Petri Repo)
Silloin tällöin tuntee kansa
vallan mahdin suonissaan -
vallan mahdin, jonka kansa
käyttää vaaliuurnillaan.
Mutta kuinka ollakaan
tuo valta kulkee narussa,
josta se ei pääse
suuren rahan voimaa puremaan.
Missä on se mahti,
joka puuttuu eduskunnalta?
Kivekäs, Walden, Wihuri, Hellberg,
Rosenlew, Frenckell, Ahlström, Donner,
Wasastjerna, Ehrnrooth, Schauman, Grönblom,
Wahlforss, Julin, Björnberg, Rettig,
Honkajuuri, Virkkunen, Erkko, Serlachius
On Suomessa pankkeja,
tehtaita ja muita.
Niiden tarkoitus, niin väitetään,
on kansaa palvella.
Mutta kuinka ollakaan
joutuu kansa huomaamaan,
että se on näiden palvelijoiden armoilla.
Missä on se rahan mahti,
joka puuttuu kansalta?
Kivekäs, Walden...
- vihreähymiövalta -