DSP-kortit

168 posts, 9 pages, 31,376 views

Avatar
#141 • • Edited Tuppu_ Guest
Powercorea on jatkossa saatavana kolmea erilaista versiota:
http://www.tcelectronic.com/Default.asp?Id=3995

Jatkossa powercore firewire-mallien mukana toimitetaan myös seuraavat pluginit: Filtroid, Character, Dynamic Eq ja Denoise. Mielenkiintoista, kun noi maksaa jo tonnin erikseen ostettuina. Mm. Darude on ainakin testannut Characteria, niin voi noveltechin sivun mainoksesta huomata.

Ja... "The additional plug-ins in the new PowerCore FireWire bundle will be available free of charge for existing users from October 1st on www.tcelectronic.com."

Jänskättää ootella kyllä 1.5 viikkoa, kun juuri hommasin lisäksi tuon poco firewiren. Dynamic Eq ja Character vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta.

Prosessointitehoa powercore pci + firewirellä vaikuttaisi olevan yhteensä aika paljon. Ei tartte enää kyttäillä hirveesti, miten noi dsp:t täyttyy.

Sais vaan se viruksen multilisenssi tulla pikkuhiljaa. TC:ltä sitä lupailivat tän kuun aikana. Powercorelle on tulossa uusi OS siis lokakuun alussa, missä on myös noi uudet plugarit firewire-versiota varten. Veikkaisin että myös virus multilisenssistä kuullaan samoja aikoja.
Avatar
#142 • • spintonik Guest



Kellään kokemuksia UAD1-kortista pc-käytössä varsinkin sx2:ssa? Joko ajurit ovat tarpeeksi kehittyneet ettei konetehoa mene tolkuttomasti ja päästään pienempiin latensseihin? Onko UAD1:n control-panelissa joku vastaava asyncronisten buffereiden määrittelyjuttu, kuten powercoressa on, eli jos käyttää vaikka audio-kortin asio-latenssina 128 samplen bufferia, niin säätämällä kertoimeksi dsp-kortin control panelista "2", käyttää kortti 2x128 samplen bufferia, eli näkee bufferin 256:na ja näin ollen varsinaista audio-korttia voidaan ajaa hieman pienemmällä latenssilla esim. lähes reaaliaikaista hardis-synien softamonitorointia varten (ilman että dsp-kortti putoaa matkasta tai esiintyy paukkuja pci-väylän ruuhkaudesta johtuen). Eli löytyykö uad:n säädöistä tällaista vaihtoehtoa?

Mitä tahansa muutakin kiinnostaisi kuulla UAD1:stä, kuten mukana tulevat plugarit, niiden laatu yms. Lähinnä nuo kompurat kiinnostaa, ei niinkään se reverb, nigel, pultecit tms mutta voihan niistäkin jotain kertoa. Uusi Fairchild-kompura ainakin vaikuttaisi mielenkiintoiselta, eikä hintakaan (159e?) vaikuta pahalta.

Jos joku on päässyt vertailemaan powercoren ja uad1:n kompuroita, olisi hyvä kuulla jotain niiden laatueroista.



Muut UAD -käyttäjät on nyt niin hiljaista poikaa (tyttöä) että yritän parhaa taitoni mukaan pistää korteni kekoon. Olen harrastajamuusikko, jolla on ollut tuo UAD-1 nyt yli vuoden päivät.

Nyt en ole aivan varma ymmärränkö esimerkkisi oikein kun en ole säätänyt Powercoren latencyja koskaan, mutta käsitykseni mukaan UAD-plugarin käyttäminen kaksinkertaistaa latenssin siinä kyseisessä raidassa. En itse kyllä omilla pumpulikorvillani kuule mitään eroa siinä, onko signaali UADin kautta vai ei, SX2 käsitykseni mukaan kompensoi tilanteen ja viivästyttää kaikkia raitoja saman verran. Omassa äänikortissani latenssi on 11ms.

Voisin kotona katsella, miltä toi latenssiasetukset UADissa näyttivätkään taas, uusimmassa ajureissa oli siihen kyllä jotain vipuja.

Muuten toimivuus on ollut huippuluokkaa, ei mitään ongelmia missään olosuhteessa. UAD1 foorumilla jotkut ovat raportoineet MOTU Digital Performerin kanssa ilmenevistä vakavista pulmista, mutta SX2:n kanssa en ole kuullut mitään spesiaalia.

Mukana tulevia plugareita voisi tutkailla esim täältä:
http://www.uaudio.com/products/software/uad-1.html

Käytössä UAD integroituu Cubasen kanssa (Testattu VST5, SX1 ja SX 2.2) kuin mikä tahansa plugin. Soundi on plugarista kiinni - ja toki tilanteesta. LA2A on kyllä todellinen Compressor for Dummies - kaksi potikkaa - Gain ja Peak Reduction - ja soundi on pehmoinen kuin vauvan pylly. Ylivoimaisesti paras efekti mitä tiedän, läntin sitä syntikkasoundeihin ja padeihin sekä täyteen rumpuraitaan, koska se tuo soundin esille niin että se lyö kasvoihin. Jotenkin rumpuraitakin onnistuu vahvistumaan ilman että diskantit kärsisi ylivahvan basarin alla kuten yleensä käy jos ei käytä multikompuraa (Powercoren MasterX).

Voisin esitellä tätä halukkaille iltasella, ogg -playerit lataukseen.

1167LN on kans vinkee, sillä saa todella extreme-soundia aikaiseksi sillä all-buttons-modella (joka pitäis toimia 24/7:n kanssa myös). All Buttons-mode on alkuperäisen analogivehkeen "bugi" jossa kaikki "compression ratio" -napit sai painettua pohjaan samanaikaisesti ja laitteen sisäinen signaalireititys meni sekaisin. Lopputuloksena on sekaisin mennyt dynamiikka, villisti heiluva signaalimittarin viisari ja "instant-big beat"!! Kate Bushin vokaalit efektoitiin kuulemma kuudella peräkkäisellä 1167LN kompuralla jossa kaikissa on All-buttons-mode päällä.

CS-1 Channel stripistä en saa oikeein mitään järjellistä irti, mutta vika on varmaan taidoissani. EQ-osuus on ihan ok. Mulla ei ole tota Campridge EQ:ta, joten olen koittanut pärjätä tolla. CS-1:sta on mahdollista ladata sellanen keveempi dynamiikkaosuus EX-1 jossa on EQ ja kompura. DSP tehoa toi ei vie mitään. EX-1 EQ on kuitenkin selkeästi pehmeämmän kuuloinen kuin SX2:n EQ, josta jotenkin heti kuulee että nyt soundia on EQulla käsitelty. EX-1:n kanssa soundin väri vain muuttuu, pehmeämmin. Ainahan tämä ei ole pelkästään hyvä.

EDIT: Mitähän mä oikein selitän. Koitan sanoa, että tuosta EX-1:stä ei aina tiedä et toimiiko se vai ei, kun se EQuttaa niin "luonnollisesti". Kuiteski ovat ruojaakkeet "used hundreds and hundred hours to painstakingly model" 15 senttimetriä hyppylankaa.

Nigel on Rokkenroll. Siinä on aina sellainen terävä, diskanttivoittoinen soundi ja matalaa murinaa siitä en saa irti millään. Käytän sitä syntikoihin kun en ole kitaramies.

<jutustelua vanhoista hyvistä ajoista>
Ystäväni joka on entinen UAD-käyttäjä kärsi kaikenlaisista ongelmista vanhan ajuriversion ja vanhan G4 (OS9) macin kanssa - samassa paketissa oli Powercore myös. Niinpä hän luopui UADista - ja nyt kärttää sitä aina välillä minulta lainaan että saa Nigelin käyttöönsä.
</jutustelua vanhoista hyvistä ajoista>

RealVerbissä on sellainen kylmähkö soundi, joka ei passaa mulle, itse tykkään DreamVerbistä, kerrassaan loistava kapistus. Molemmissa on todella laaja muokkausmahdollisuus, esim huoneen muotoa voi muokata siten että käytettävä huonetila on keskiarvo kahden erimuotoisen huoneen väliltä, esim hevosenkenkä ja tunneli, pinnat on puoliksi puuta ja vettä (kiveä, maata ilmaa jne). Näiden muotojen ja pintojen suhdetta voi vapaasti muuttaa. Samoin kuin huoneiden kokoa, jälkikaikua, huoneen etäisyyttä signaalista, taajuusvastetta ja vaikka ja mitä saa muokata - HUPS! onkos kello jo noin paljon! :happyroll:


Itse olen kyllä ostamassa myös Powercorea, master-x ja se uus suomalainen Character ois pop, samaten kuin Filtroid. Olen huolissani siitä mitä se tekee mun vanhan pentijumin PCI -väylälle, niinpä odottakoon uutta konetta tuo Powercore, tai se uus compact joka on ehdottomasta söpöin meikkilaukku mitä olen koskaan....

... sitäpaitsi mulla on fiksaatio jonka mukaan kaikki musakama pitää olla joko sinistä, hopeista tai sinihopeista. Ja kuinkas on Powercore Compactin laita!
Avatar
#143 • • spintonik Guest



Kellään kokemuksia UAD1-kortista pc-käytössä varsinkin sx2:ssa?



Voisin esitellä tätä halukkaille iltasella, ogg -playerit lataukseen.



Asiasta kiinnostuneet tarkistakaapa http://kotisivu.mtv3.fi/mikko.sundman/index.html Samalla sivulla on Tuppu:n kysymät asetukset UAD:n latensseistakin.

EDIT: Toimiva linkki on iloinen asia :D
EDIT2: Toimiva webbisivukin olisi iloinen asia mutta kaikkea ei voi saada. Ainakin minulla on ongelmia ladata kaikki tekstit ja taustakuvat, mutta vasemman reunan linkkien painelu näyttää auttavan. :scared:
Avatar
#144 • • R24 Guest

Prosessointitehoa powercore pci + firewirellä vaikuttaisi olevan yhteensä aika paljon. Ei tartte enää kyttäillä hirveesti, miten noi dsp:t täyttyy.


Paljonko on eroa PCI ja FW powercoreilla?
Meinaan n.1200e FW PC:stä on aika suolainen hinta, kun sillä hinnalla saa kaksi PCI versiota.

Uusin powercoren driveripäivitys bugaa vittumaisesti, kolmas pci kortti ei aina lataudu ja powercoren control panel ei aukea enää ollenkaan :/ näin siis OSX:ssä.
Avatar
#145 • • Tuppu_ Guest
Joo mutta pci- tai elements-versioon ei saa noita 4:ää uutta plugaria ilmaiseksi mistä mainitsin tuolla ylempänä. Ne maksaa about tonnin erikseen ostettuina. Ja ne saa firewireen kuun alussa ilmasiks. Eli ei niin suolainen hinta. Pelkkää tehoa ei kannata enää verrata, kun mukana tulee eri määrä plugareita. Fiwissä lisänä siis: Filtroid, Character, Dynamic Eq ja Denoise ja tietty Master X3, mikä puuttuu elementsistä.

Varsinaista dsp-tehoa firewiressä on 1.5x pci version verran. Muistia taasen enemmän per dsp, joten joitain muistia syöviä plugareita voi ladata samaan dsp:hen enemmän. Eipä juuri muita eroja. Ihan hyvin vaikuttaisi toimivan firewire ja pci yhdessä. Näkyvät ihan oikein control panelissa ja dsp:t täyttyvät ilman bugailuja. Osx:llä tuntuu vähän kaikki dsp-kortteihin liittyvät hommat bugailevan. XP:ssä toimii ihan hyvin.
Siis sen takia ostin ton firewiren että saan noi uudet plugarit ja samalla myös lisätehoa, kun viruksen multilisenssi pamahtaa markkinoille ihan lähiaikoina.

Ja Spintonikille: Hyvä kun vaivauduit testailemaan tota UAD1:stä. Ja jos powercorea olit hommailemassa filtroidin ja characterin kera, niin tsekkaa uus firewire-bundle, kun ne tulee siinä jo defaulttina. Eli kannattaa verrata hintaa kumpi tulee halvemmaksi hinta/määrä/teho-suhteeltaan.
Avatar
#146 • • spintonik Guest



Ja Spintonikille: Hyvä kun vaivauduit testailemaan tota UAD1:stä. Ja jos powercorea olit hommailemassa filtroidin ja characterin kera, niin tsekkaa uus firewire-bundle, kun ne tulee siinä jo defaulttina. Eli kannattaa verrata hintaa kumpi tulee halvemmaksi hinta/määrä/teho-suhteeltaan.



Joo mä löysin tällaisen linkin:

http://www.tcelectronic.com/PowerCoreComparison

jonka mukaan PowerCore Compactissa tulisi mukana Filtroid, MasterX3 sekä Character. Aikamoiset plugariparannukset mutta vain vähän hintaa lisää suhteessa Elementtiin!

Samassa linkissä on myös kerrottu noiden laitteiden käyttämät DSP:t. Vaikuttas siltä että DSP-piirien yhteenlasketut MHz -arvot on suoraanverrannollisia luvattuun plugaritehoon. Siellä tuli vastaus kysymykseen, mikä koukku Compactissa on:

Compact antaa vain 75% Elementin DSP tehosta ja puolet FireWiren. Joiitakuita se voi häiritä, mulle sillä ei ole merkitystä, mun kuviot on aina senverran simppeleitä.
Avatar
#147 • • R24 Guest

Joo mutta pci- tai elements-versioon ei saa noita 4:ää uutta plugaria ilmaiseksi mistä mainitsin tuolla ylempänä. Ne maksaa about tonnin erikseen ostettuina. Ja ne saa firewireen kuun alussa ilmasiks. Eli ei niin suolainen hinta. Pelkkää tehoa ei kannata enää verrata, kun mukana tulee eri määrä plugareita. Fiwissä lisänä siis: Filtroid, Character, Dynamic Eq ja Denoise ja tietty Master X3, mikä puuttuu elementsistä.



Mutta tuleeko niitä plugareita sitten käytettyä?
Mä käytän nykyään TC:n plugareista ainoastaan Classicverbiä, muuten pelkkiä Oxfordeja jotka pitää ostaa muutenkin erikseen :/

Voicemodeller kyllä kiinnostaisi tc:n plugareista mut sekin maksaa. Sehän powercoresta tekeekin paremman kuin UAD että siihen saa third-party plugareita, niinkuin Oxfordit ja Viruksen.
Avatar
#148 • • Tuppu_ Guest
Joo no ainaki ite käytän ahkerasti seuraavia:

-Classic Verb
-Mega Reverb
-EqSat
-Master X3
-Powercore 01
-Vintage CL

24/7:lla saa lisäksi tehtyä tarvittaessa aika häröjä kompressointeja.

Päivityksen ja uusien plugareiden myötä EqSatin korvaan tärkeimmillä raidoilla Dynamic Eq:lla, mikä ainakin demon perusteella vaikuttaisi olevan todella korkealuokkainen soundiltaan ja ainakin master eq-käytössä tulen käyttämään. Characteria tulen varmasti käyttämään paljon. Denoisea tuskin ollenkaan, Filtroidia ehkä jossain.

Mun musagenressä on hyötyä kun sotkee vaikka mitä plugareita ja kattoo mitä ulos tulee, joten noi uudet plugarit auttavat varmasti myös siinä mielessä. :D

Jos ei aio käyttää ollenkaan TC:n omia plugareita, niin elements on paras vaihtoehto, jos vain koneessa riittää korttipaikkoja.

Sony Oxford Eq:sta vielä...

Seuraavat lukemat ovat 44kHz laadulla meneviä dsp-loadeja.

"The Sony Oxford EQs come in a number of configurations:
EQ+Filters (5band parametric + Hi and Lo Shelf)
EQ only (5 band parametric, or 3 band with Hi and Lo filters)
Filters only
in both Mono and Stereo.

On A powercore PCI, they use the following resources per chip:-
EQ+Filters Mono 30%, Stereo 52%
EQ Mono 16% Stereo 27%
Filters only Mono 18% Stereo 30%
So, running mono EQs only (the one I use most - how often do you need 5bands + shelving?) you theoretically get 24 on 1 Powercore PCI

On a Powercore FireWire, they use :-
EQ+Filters Mono 21%, Stereo 34%
EQ Mono 12% Stereo 18%
Filters only Mono 13% Stereo 21%
Again running mono EQs only you theoretically get 32 on 1 Powercore FireWire"

Eli käytännössä mono-eq 16% ja stereo 27%, ei ollenkaan pahoja lukemia kun kyseessä on ehkäpä maailman arvostetuin digi-eq. Joutuu varmaankin hommaamaan, koska noi tc:n equt syö hieman enemmän tehoa ja niitä kuitenki joutuu latomaan raidoille jonkun verran.

Ja Sonyn sivuilta kopsattu pätkä vähäuskoisia varten:

"The OXF-R3 EQ for Powercore now brings the renowned Oxford quality to VST platforms. Featuring IDENTICAL algorithms to both the R3 console and the OXF-R3 plugin for ProTools, the plugin unites careful design with excellent sound quality and artistic capability, to make this the only EQ you will ever need."

Edit. Ja virus-plugarista sen verran, että kyllä se aiemmin mainitsemani lause, mikä siinä paketin kyljessä lukee, pitää paikkansa, eli: "Single DSP License allows to run one 4-part multitimbral synth with 16 voices polyphony PER powercore"

Eli tuli tuo testattua, niin ihan kiltisti toimii 2 instanssia viruksia ja 8 virus-outputtia ilmestyy cubasen mikseriin. Eka latautuu pci-kortille ja toinen firewireen. Jos yrittää ladata kolmannen, niin tulee error: "no more instances of this plugin allowed", eli jos haluan enemmän kuin 32 ääntä virusta niin tartten multilisenssin. Ehkäpä nuo riittävät kuitenkin.
Avatar
#149 • • FoFlow Guest
PoCo 1.9.3 tuli. Toivottavasti OSX+SX+NI+PoCo plugin ongelma on korjattu... Testaus saa odottaa huomiseen.
Avatar
#150 • • Tuppu_ Guest
Juu, on vaa buginen toi uus os. Uudet plugarit on ihan ok, mitkä firewiren kans pelaa, mutta vakaus on kadoksissa. 1.9.2 os toimi paremmin. Aika monilla ollu ongelmia ton uuden os:n ja firewiren kans. Veikkaisin että TC:ltä tulee pikakorjausversio tohon pian.
Avatar
#151 • • FoFlow Guest
Jaa-a. Saas nähä. Toin Cubase ongelmakin kesti n. 2kk korjata...
Avatar
#154 • • bulk Guest
Powercore Compactin mukana näköjään saa Viruksen mukana. Näyttää aika houkuttelevalta tarjoukselta.
Avatar
#155 • • Tuppu_ Guest

Powercore Compactin mukana näköjään saa Viruksen mukana. Näyttää aika houkuttelevalta tarjoukselta.


Powercore compactissa vain ei ole kuin 2kpl 150MHz DSP:tä. Sillä saa pyörimään 2kpl noita viruksia ja dsp:t on sitten täynnä. Henk. koht. en ole ymmärtänyt miksi TC toi powercore compactin markkinoille, kun siinä on niin vähän prosessointitehoa. Tuleva Powecore PCI mk2 sensijaan vaikuttaa erittäin kattavalta paketilta. Menee hankintaan heti kun sitä saa kaupasta.
Avatar
#156 • • aleksivirta Guest

Powercore compactissa vain ei ole kuin 2kpl 150MHz DSP:tä. Sillä saa pyörimään 2kpl noita viruksia ja dsp:t on sitten täynnä.



... ja poco firewirellä / mk2:lla neljä? niin no. siinä normaalissa ei-unlimited-lisenssissä voi muutenkin käyttää vaan yhtä instanssia yhellä dsp:llä.

Henk. koht. en ole ymmärtänyt miksi TC toi powercore compactin markkinoille, kun siinä on niin vähän prosessointitehoa.



jos kyseessä ois halvempi laite (ei pysty hyväksyy compactin hintaa) niin saattaisin kyl ite jopa kuulua kohderyhmään. ihmisille jotka vääntää musaa läskillä g5 kiinteesti omal studikalla / himassa ei ton ostossa oo kieltämättä mitään järkeä mutta läppärin kanssa kulkevalle tommonen ois ihan mainio lisätyökalu kun native-plugareilta loppuu jo tehot hetkessä kesken.

totta kai vois samantien hoitaa sen poco firewiren jossa ois myös ne neljä motorola-dsp:tä mutta se vasta paljon maksaakin eikä 1u räkki enää oikein mahdu kätsysti laukkuun muun sälän kanssa...
Avatar
#157 • • Tuppu_ Guest
Jep, unohtui mainita se tärkein syy, miksi en ymmärtänyt tuota powercore compactia, siis juuri se hinta. Jos se olisi edes hinnoiteltu kuten element, kun siinä on käytännössä vähemmän dsp-tehoa, vaikka puolestaan enemmän muistia ja pari lisäplugaria messissä. Sikäli hieman outo veto, että siinä tulee jopa enemmän plugareita mukana, vaikka prosessointitehoa on vähemmän kuin elementissä. Läppärin kanssa kulkijalle tosiaan hyvä vaihtoehto kokonsa puolesta. Ehkä ne haluaa juuri kompensoida sitä hintaa nyt tuolla virus-plugarilla.

Ja juu, pitää hommata unlimited-lisenssi viruksesta, että ne kummatkin dsp:t voi täyttää, mutta se on käytännössä turha hommata jos käyttää vain tuota compactia.
Avatar
#158 • • aleksivirta Guest
... saisivat kompensoida pricedropilla prkl :)

mutta vakavasti ottaen, pitää kyllä odottaa että tosta compactista tulee ns. WANHA ja sitä alkaa joko löytyä käytettynä tai uuden hinta tippuu järkevälle tasolle. tuntuu aika reilulta kusetukselta juurikin hinnan puolesta.

tosin vielä hämärämpää on se, että nyt kun tää tuli puheeks ja piti tsekata thomannilta tarkat hinnat niin tuli todettua että poco pci mk2 on 100e kalliimpi ku poco firewire. jos ovh:t on samal taval suhteutettu niin aika jännä hinnottelu - vaikka pci mk2 onkin upouusi niin harvemmin vastaava ulkonen firewire-sälä on sisäistä halvempaa. taitaa olla abt yhtä kattava setti plugareitakin noissa molemmissa.
Avatar
#159 • • bulk Guest
Powercore PCI höystettynä Viruksella on nyt 599,- HeMussa. Pitää varmaan käydä hakemassa tollanen paketti.
Avatar
#160 • • H_Lecter Guest
En mistään Powercoren tiedoista löytänyt että kortille ois minkäänlaista delay-plugaria, eli lähinnä tap-delaytä yms. Voiko olla mahdollista?