Hardware-efektit

57 posts, 3 pages, 9,800 views

Avatar
#1 • • Tuppu_ Guest
Tarkoituksena olisi ostaa joku multiefektivehje räkkiin, jota käyttäisin sitten mikserin kanssa todennäköisesti aux-liitäntöjen kautta. Efekti tulisi nimenomaan syntikoita varten, ei laulua eikä livekäyttöä varten. Tarvitsen ainakin hyvän reverbin, en mitään pikkuhuonemallinnuksia, vaan hall, plate tms. mahdollisimman pitkillä kaikuajoilla, joka kävisi trancemaailman luomiseen.
Myös delayt, chorus ja phaser saisivat olla suht. laadukkaita.

Olen hieman katsellut seuraavia:

-TC Electronic M300
-TC Electronic M-One
-Lexicon MPX-500/550
-Lexicon MPX-200

, joista kolmea ensimmäistä kävin pikaisesti testaamassa liikkeessä. Jonkinlaista kuvaa siinäkin ajassa jo sai, mutta jos olet jo pidemmän aikaa jotain noista käyttänyt, niin kerroppa, mikä noista kannattaa ostaa ja miksi?

Plussa olisi tietenkin, jos konetta olisi helppo editoida ja editoitavia parametrejä olisi tarpeeksi, jotta esim. reverbistä saisi juuri sellaisen kuin haluaa.

Sellainen pikavaikutelma noista kolmesta ekasta jäi, että lexiconissa oli paras reverbi, mutta m-one oli sitä aika lähellä. En sitä ehtinyt kunnolla säätämään. M-one tällä hetkellä vaikuttaisi hinta/laatusuhteeltaan hankinnanarvoiselta, joten kerro ihmeessä, jos tiedät, että jos sitä ei kannata ostaa ja miksi?

Mites mpx200? Siinä kai ei ole yhtä hyvin editoitavuutta kuin mpx500:ssa?

Jos jollain sattuu olemaan jotain noista ja haluaisi luopua, niin ottakoon yhteyttä. Voisin ostaa pois.

:)
Avatar
#2 • • Ryvon DJ Guest
Ostaa sitten TC:n tai Lehikoisen, ei osta huonoa, kumpikin on laatutavaraa.
Erot ovat vain ominaissoundissa ja ehkä jomman kumman paremmassa parametrisäädeltävyydessä. Ne sinun pitää tutkia jos mahdollista, itselläni ei ole kokemusta ko. laitteista.

Jos sijoittaa vielä hiukan lisää rahaa, saa Lexiconin MPX1:n, jonka pitäisi olla jo melko mainio laite.
Avatar
#3 • • Tuppu_ Guest


Jos sijoittaa vielä hiukan lisää rahaa, saa Lexiconin MPX1:n, jonka pitäisi olla jo melko mainio laite.



Joo MPX1 on varmasti hyvä vehje. Siitä olenkin kuullut vain hyvää. Tosin hinta on jo sitten mulle käytännössä hieman suolainen, kun kyse on pelkästä efektistä. Olen jotenkin ajatellut, että en ala efektiin laittamaan yhtä paljon kuin johonkin hyvään syntikkaan.
Siis ns. "budjettiefektiä" kuitenkin haen.

Luin Sound on Soundin arvion tosta M-onesta, niin ne vertasivat sitä melkein suoraan MPX500:seen, lexiconin ollessa parempi vain pienten tilojen simuloinneissa, joita en siis tarvitse. Siksi olen edelleenkin m-onen kannalla.

Jos jollakin on kokemusta noista kummastakin, niin olisi mielenkiintoista kuulla, mitä mieltä olette niistä, siis kumpi on parempi, mpx500 vai M-one niin säädettävyydeltään kuin ääneltään?
Avatar
#4 • • Tuppu_ Guest
Joo, otin asioista vielä enemmän selvää, eli TC:n M-Onestahan on tullut jo XL-versiokin. Siinä on ainakin alkup. M-Onen reverbejä paranneltu aika lailla. Dsp:iden tehojen noustua ja samalla halvennuttua sitten M-Onen julkaisun, on TC kai laittanut uuteen XL-versioon tehokkaammat dsp:t. On kuulemma noita reverbialgoritmeja otettu osaksi mm. TC:n kalleimmista vehkeistä.

SOS testasi ton XL-version ja totesi reverbien olevan paljon paremmat kuin originaalissa M-Onessa. M-One:ahan ne vertasivat MPX500:een silloin aiemmin. Nyt uudessa testissään sanoivat reverbien laadun jo lähentelevän Lexiconin PCM90:tä!!

SOS:

Although I couldn't perform the same comparison with Lexicon's MPX500 as I did for the original M*One review, I can say the XL comes a lot closer to the superb performance of the PCM90 than the original did.

Lueskelin muista foorumeista M-One XL:n käyttäjien kommentteja, niin kenelläkään ei ollut pahaa sanottavaa koneesta ja pari tyyppiä sanoi reverbien olevan jopa hitusen Lexiconin MPX-1:stäkin parempia (vaikka omistivat myös tuon MPX-1:n!), varsinkin mitä tulee pitkien reverbien loppuosien (tails) laskemiseen ja moduloimiseen.

Siispä tuo M-One XL vaikuttaisi tällä hetkellä parhaalta vaihtoehdolta. Myös Lexicon MPX-550 vaikuttaisi ihan hyvältä, mutta ainakin mpx500 kohisi selvästi enemmän kuin m-one, kun niitä pääsin itse testaamaan. Myös jotkut muut jossain foorumeissa valittivat mpx500:n kohisevan enemmän kuin M-one.

Onko siis kenelläkään enempää kokemusta tosta TC M-One XL-versiosta? Netistä löytämieni arvostelujen perusteella kone on siis paras noista, mitä olen ajatellut ostaa. Olisi kuitenkin hyvä kuulla jonkun suomea-puhuvankin kommentteja asiasta, jos vain löytyy.

Kantsiiko toi M-one XL siis ostaa vai ei?

Olisihan siinä multiefektiä ja reverbiä pitkäksi aikaa, jos puheet pitävät paikkansa ja mulle varmaan jäisikin ainoaksi efektiksi jonkun kompuran lisäksi.
Avatar
#5 • • Ryvon DJ Guest
Riippuen matskusta mitä teet, ja miten efektoitua siitä haluat, saattaa yksi efekti ennen pitkää käydä riittämättömäksi.

Tai sanotaan näin: jos teet äänitykset livenä etkä esim. moniraitaäänityksinä raita kerrallaan, saattaa saman efektin tunkeminen kaikille efektoitaville kanaville tehdä soundeista turhan samankuuloisia.
Avatar
#6 • • Tuppu_ Guest


jos teet äänitykset livenä etkä esim. moniraitaäänityksinä raita kerrallaan, saattaa saman efektin tunkeminen kaikille efektoitaville kanaville tehdä soundeista turhan samankuuloisia.



No mä teen trancea ja vedän cubaseen yleensä aina raidan kerrallaan, jolloin pystyn käyttämään yhdestä efektilootasta nimenomaan sellasia efektejä, mitä juuri nauhoitettaessa tarvitsen, joten mulle riittää 1 efektikin. Siis hardissynille toi efekti tulis lähinnä reverbiksi, mutta tossa tc:ssä noi muutkin vaikuttais olevan ok.
Avatar
#7 • • Edited Salza Guest
Kyllä M-ONE XL on hemmetin pätevä laite. Reverbi tämän hintaluokan laitteeksi pistää vähintäänkin hiljaiseksi ja sen jälkeen ison virneen suupieliin. Seitsemän kilsan kaiulla (TM) (eli decay 20s) saa jo pienistäkin äänistä aikaiseksi aika uskomattoman äänimaiseman. Delayt sun muut ovat käyttökelpoisia mutta reverbi tämän laitteen ensisijainen vahvuus ehdottomasti on. Jos haluaa mielettömät delayt niin hommaa sitten vaikka D-TWOn.

Laitteesta löytyy signaalin reititysvaihtoehtojakin harrastuskäyttöön riittävästi. Vasempaan ja oikeaan kanavaan saa määrätä eri efektit ja efektoidut signaalit miksaantuvat stereosignaaliksi. Tottakai saa myös stereo sisään -> efekti 1->efekti 2->stereo ulos, yms.

Jos oot tätä laitetta hankkimassa, niin kannattaa tsekata
http://www.stpaulssound.fi/ (suosi suomalaista ja ennen kaikkea yksi euro alle Thomann-hinnan ;) )

Mukavana bonuksena vermeessä on presettinä sellainen devil's voice efekti, että kannattaa varmistaa jotta kavereilla on vaipat pöksyissä ennekuin tätä lähtee demoamaan :D ;).
Avatar
#8 • • Tuppu_ Guest
Jep, juuri tällaista tietoa kaipasinkin!
Joutuu ton kai sit ostamaan. Tuolla st paulilla näyttäiskin olevan ihan hyvän hintaisia vermeitä. Täytyy tsekata lisää. Kiitti tiedoista!
:)
Avatar
#9 • • Edited MikkiHiiri Guest


Seitsemän kilsan kaiulla (TM) (eli decay 20s) saa jo pienistäkin äänistä aikaiseksi aika uskomattoman äänimaiseman.



Tai miten olis Ensoniq ASR-10:n 140s decay ;) Toimii kätevästi massiivisissa nostatuksissa esim.
Tossa muutenkin vähän demoa miten lämmin se kaiku oikein on..

edit:lisäys..

pistetää lisää .. tossa kuulee hyvin miten kaiku tekee kuivasta soundista mahtavan :)
Avatar
#10 • • Tuppu_ Guest


Tai miten olis Ensoniq ASR-10:n 140s decay ;) Toimii kätevästi massiivisissa nostatuksissa



Hahaa..., jotenkin arvasin, että CM ehdottaa tota ASR-kymppiä! :D

Ei siinä mitään, tosi hieno reverbi onkin. Mutta eikös toi ole sampleri? Ei taida olla ainakaan räkkiefektinä saatavana tota, vai?

No 140s decay on jo ehkä hieman liioiteltua, vaikka sellaisen saisikin. Ei sellaista kaikua voi oikein missään käyttää, kun homma menee aivan puuroksi, kun kaikki soundit jäävät ikäänkuin "päälle". toi seitsemän kilsan kaikukin (20s) alkaa olla ääritapaus, mitä voi tarvita, ainakin mitä käyttökohteita mulle tulis mieleen. Sellaisiin "ambient-kilahduksiin" tollasta voisi juuri käyttää. Yleensä mulle riittää muutaman sekunnin (3-7s) decay esim. liideihin ja stringseihin.

Ajattelin jo välillä kustannussyistä ostaa M-Onen (thomannilla 379e), mutta kun hintaero paremmilla reverbeillä varustettuun XL-versioon on vain vähän yli sata euroa, niin ennemmin mää XL:n ostaisin, kun reverbiähän mää varsinaisesti olin ajatellu ostaa.

TC M-One XL on muutenkin mun ostoslistalla ykkössuosikkina, kun ei siitä mitään pahaa ole näkynyt missään. Reverbeille siinä vaikuttaisi olevan säädettäviä parametrejä aivan tarpeeksi ja kun koneessa on kaksi täysin erillistä engineä ja niiden väliset kytkentävaihtoehdot ovat hyvät, on ko. efekti mielestäni lexiconin vastaavia paremmin toteutettu. Lisäksi näyttöpaneeli on selkeämpi kuin lexiconeissa ja kertoo enemmän asioita yhtä aikaa.

Kun jo alkup. M-One:n tultua markkinoille ylistettiin koneen efekteistä varsinkin chorusta ja phaseria ja viimeistään nyt XL-version myötä myös reverbejä, niin kone vaikuttaisi olevan kaikin puolin "täydellinen". Niinpä mm. SOS totesi XL-testissään, että tässä efektissä ei ole mitään moittimista, varsinkaan tähän hintaan.

Taitaa siis kelkka kääntyä lopullisesti ton XL:n suuntaan. ;)
Avatar
#11 • • Edited Salza Guest




Tai miten olis Ensoniq ASR-10:n 140s decay ;) Toimii kätevästi massiivisissa nostatuksissa esim.



Hyvältä kuulostaa kyllä. 140s on jo aika hc. Toimiiko tuo oikeasti ? :)

Tein tuosta Cosmicin esimerkistä M-ONE XL-version
save target as...
Avatar
#12 • • MikkiHiiri Guest




Hyvältä kuulostaa kyllä. 140s on jo aika hc. Toimiiko tuo oikeasti ?
:)

Tein tuosta Cosmicin esimerkistä M-ONE XL-version
http://www.freewebs.com/salsa/monerev.mp3



Siis ei toimi noin pitkänä :D
Tarkotin tota kaikua ylipäätänsä ja toi 140s oli vain heitto johon toi
dsp siis pystyy :) olin taas vain pikkase liian väsyny kirjottamaa
asiat niinku tarkoitin heh.
Tossa stringijutussa on eri reverb kun siinä toisessa. muistaakseni
6s pitkä ja chorusta + delaytä seassa.

bytheway, ei toimi toi sun linkki :(
Avatar
#13 • • Edited Salza Guest




Siis ei toimi noin pitkänä :D
Tarkotin tota kaikua ylipäätänsä ja toi 140s oli vain heitto johon toi
dsp siis pystyy :) olin taas vain pikkase liian väsyny kirjottamaa
asiat niinku tarkoitin heh.
Tossa stringijutussa on eri reverb kun siinä toisessa. muistaakseni
6s pitkä ja chorusta + delaytä seassa.

bytheway, ei toimi toi sun linkki :(



Kyllä sen pitäisi toimia, kun painaa 'save target as...'. Chorus oli helppo huomata ;). Tossa mun linkissä on pelkkä kaiku.
Avatar
#14 • • Edited Tuppu_ Guest


Tein tuosta Cosmicin esimerkistä M-ONE XL-version
linkki



Ainakin nyt toimii toi linkki, kun kokeilin. Aika pirun hyvän kuuloinen. :) Sillai jotenkin leveempi ja elävämpi. Mielestäni parempi kuin asr10:n vastaava. Onks toi presettinä siinä koneessa vai ite väsätty kaiku?
Avatar
#15 • • Salza Guest


Onks toi presettinä siinä koneessa vai ite väsätty kaiku?



Tuo oli ite väsätty mutta eipä nuo presestitkään huonoja ole.
Joitakin pikkukaikujakin löytyy aika helmiä. Yhtenä mainittakoon kylppärikaiku, joka on kyllä aika nimensä veroinen...:)
Avatar
#16 • • Tuppu_ Guest
Mulle joku tyyppi tarjos mpx500:sta hintaan 280e. Kannattaskohan ostaa se, vai uutena tollanen xl m-one?
Avatar
#17 • • MikkiHiiri Guest
Joo nyt toimi mullaki. Ihan hyvä kaiku kyllä :) Muttei mielestäni ihan
yhtä lämmin. Metallisuutta ei ainakaan ollut, joka on ongelmana
n.95%:ssa kuulemistani reverbeistä. Hintasekseen varmasti huippuhyvä.
Avatar
#18 • • Salza Guest


Muttei mielestäni ihan yhtä lämmin.




Juu myönnettäköön, että M-Onen kaiku on kyllä vähän kylmempi kuin ASR-10:n mutta mielestäni vähän erottelevampi ja raikkaampi =läpinäkyvämpi :) Osittain makuasioitahan nämä...

Tuo mitä sanoit useimpien huuhaa-kaikujen metallisuudesta pitää kyllä täysin paikkansa!
Avatar
#19 • • Tuppu_ Guest
hei, tosta mpx500:sta vielä. eli laitteen myyjä asuu tosi kaukana ja pitäis käyttää postin apuja, eli onko teillä tietoo, onks sellanen mahdollista, että kun saan paketin postista, niin voisin virkailijan läsnäollessa avata paketin ja todeta, että laite on varmasti se, mikä pitikin olla? Jotenkin mulla on tollanen hämärä muistikuva, joten valaiskaa mua, jos oon oikeessa! :rolleyes:
Avatar
#20 • • Salza Guest


onks sellanen mahdollista, että kun saan paketin postista, niin voisin virkailijan läsnäollessa avata paketin ja todeta, että laite on varmasti se, mikä pitikin olla? Jotenkin mulla on tollanen hämärä muistikuva, joten valaiskaa mua, jos oon oikeessa! :rolleyes:



Ite oon yrittäny tuota joskus. Kyseinen virkailija totesi, että saan avata paketin vasta kun olen maksanut sen ja vasta sitten lähettää paketin takaisin siis siinä tapauksessa, että paketissa olikin tiiliskivi. Miten omat rahat saa takaisin, ei selvinnyt...:(