käyttääkö joku vielä hardissamplereita? eikä mitään vääntämistä.. sanokaa vaan käytättekö, tai jos omistatte mutta ette käytä sanokaa sekin. miten scsi? toimiiko sampleri mäkin kanssa, vai pidättääkö sampleri pysymään pc-osastolla? :happyroll:
119 posts, 6 pages, 34,977 views
nostetaas vanha topicci,
käyttääkö joku vielä hardissamplereita? eikä mitään vääntämistä.. sanokaa vaan käytättekö, tai jos omistatte mutta ette käytä sanokaa sekin. miten scsi? toimiiko sampleri mäkin kanssa, vai pidättääkö sampleri pysymään pc-osastolla? :happyroll:
Mä käytän Korgin ES-1:stä :) Siinä on simppeli käyttöliittymä ja sopivan rupinen soundi mun makuun. Monesti saa loopit kuulostamaan paljon paremmilta pelkästään sillä, että samplaa ne kyseiseen laitteeseen. Toisaalta joissain tapauksessa meinaa mennä vähän huonompaan suuntaan. Se vähän riippuu mihin sitä käyttää. Tosin itse en yleensä käytä softaa muutenkaan muuta kuin lopulliseen nauhoitukseen, joten on ihan luontevaa, että se samplerikin on rautaa.
Anyways, ei se ole todellakaan ihan sama käyttääkö rautaa vai softaa.
Myös iso tekijä koko valinnassa on se musatyyli mitä tykkää tehdä. En mä yhtään ihmettele jos esim. kiksutuottajat vierastavat rautasamplereita ja vaikka rautasekkareita. Tekno ja rauta sopivat mun mielestä ihan hyvin yhteen :)
Olen tässä kyllä jonkin aikaa miettinyt sellaista, että voisin jossain vaiheessa koodata itse oman softasekkarin, jossa on juuri sellainen käyttöliittymä ja ne ominaisuudet mitä itse tarvitsen. Sen takia ehkä enimmäkseen vierastan softia kun käyttöliittymät ja toiminnallisuus eivät oikein mene yksiin omien mieltymyksieni kanssa.
samplaatko ihan konkreettisesti sillä korgilla vai siirrätkö tietokoneella jo olevia sampleja datana? ts. onkse nimenomaan se samplaaminen joka muuttaa soundia vai samplerilla soittaminen.. ehkä vähän sekavasti sanottu mutta toivottavasti ymmärtää.
onnistuiskohan reaktorilla?
^- Javalla voi olla ehkä muuten vähän tyhjä arpa saada audio ja/tai midi-ajotusta kauheen tiukaks. Riippuu aika pitkälti kai Java-implementaatiosta / käyttiksestä, planeettojen asennosta ja siitä miten paljon jaksaa tapella.
Ei silti, sekkarin koodaaminen on yks juttu missä voisi oppia aika helvetisti, mutta en ehkä alkais tekemään sellaista ihan tyhjästä sillai "tarviin paremman työkalun" kun vois mennä vapaa-aika aika pitkälti sen tekemiseen...
Mä jatkan tätä offtopiccia vielä hieman. Tosiaan ajattelin, että voisi tehdä pelkän sekvensserin, jonka ohjattavana olisi lähinnä sh-101, microkorg ja ex800. Ei siinä välttämättä olekaan mitään pointtia koko touhussa ja saattaahan se mennä ihan reisille, mutta tykkään näperrellä itse kaikenlaista, vaikka se olisikin jotain sellaista, johon on jo työkalut keksitty.
Saa nähdä myös miten mun skillsit sulautettujen järjestelmien opintojen suhteen kehittyy. Vielä komeampaahan olisi suunnitella ja toteuttaa itse oma rautasekkari :)
* http://www.arduino.cc/ - kompakti ja helppo AVR-mikrokontrolleri-prototyyppausalusta IDEineen kaikkineen, hinta about kolmekybää kappaleelta
Tuohan kuulostaa varsin kätevältä. Mulla alkaa tosiaan vasta ensi viikolla ensimmäiset käytännön kokeilut AVR-mikrokontrollerien parissa, että jos tuosta touhusta mitään ikinä kunnolla opin, menee siihen varmasti vielä piiiitkä aika. Sitä sekkariajatusta on vaan mukava pyöritellä päässä
mutta nyt menee jo kyllä tosiaan aika pahasti offtopic-sektioon :)
mukavahan teidä jorinoita on lukea, sinänsä hauskaa kun kysyy yksikertaisen kysymyksen niin saa tolkuttoman vastauksen..
Olis myynnissä E-Mu ESI4000 Turbo, 32Mb muistia, SCSI-liitäntä + SCSI Zip-asema. Lievästi rajoitteinen käyttöliittymä vakiona, mutta perhanan hyvät filtterit, kuulemma. Tarjouksia?
mä voin tehä sulle semmosen oikeesti HYVÄN näkösen ratkasun minkään hiton tietsikka raadon tilalle.
Tavallaan houkuttelisi ajatus siitä, että kovalevy olisi samplerin sisällä
Enhän mä ole vielä edes testannut noiden kovojen toimivuutta, saati yhteensopivuutta E-mun kanssa.
Mulla olisi tuossa myös PCI-kortti, jolla samplerin saisi kytkettyä tietokoneeseen kiinni