IMO maailma tarvitsee enemmän hyviä ihmisiä ja vähemmän tunnekylmiä koneita.
Mun mielestä täs on kyl kysymys kylmistä ajattelijoista sekä kuumista koneista;)
...tos sun versios on "pahamaineinen" vastakkaisasettelu.
1,317 posts, 66 pages, 346,705 views
IMO maailma tarvitsee enemmän hyviä ihmisiä ja vähemmän tunnekylmiä koneita.
Originally posted by Mixa
...kiinnitin taas huomiota USA:laisten kommentteihin Irakin sodasta. Siellä siis ilmeisesti kanta on selvä. Hallinto tekee päätökset ja muut seuraavat esimerkkiä. Muuan usalainen totesi, että koko episodi on moraalisesti oikein. Me teemme moraalisesti oikein, oli hänen toteamus.
...Moraali ei sitä kriittistä ajatettelua voi luoda.
Jeesus tai Platon ovat parhaita esimerkkejä tällaisista henkilöistä.
Kyllä siellä ajatteleviakin ihmisiäkin onneksi on.
Itse uskon, että juuri kriittinen ajattelu johtaa ennenpitkää yleensä erittäin moraaliseen yksilöön, jopa niin, että suuri massa pitää tällaista henkilöä alkuihastuksen jälkeen erittäin raivostuttavana, ja päättää poistaa hänet. Jeesus tai Platon ovat parhaita esimerkkejä tällaisista henkilöistä.
Vertaatko itseäsi siis Jeesukseen?
No pidän itseäni melkoisena kriitikkona, joka on varmasti tullut ilmi tällä foorumilla. Taidan olla myös aika raivostuttava, joten ei muuta ku ladatkaa. :cool:
Vertaatko itseäsi siis Jeesukseen?
Beatles pyörii haudassaan, eikä koko bändi ole edes kuollut vielä.
Originally posted by Felis
Tai ehkä Jeesus ja Sokrates. :) Eikös Gandhikin ammuttu?
Mielestäni uskonto on nimenomaan moraalin ja tunteen selittämistä huonosti ja epä-älykkäästi, primitivisesti. Kun ei haluta, eikä uskota ihmiseen itseensä toimivana tekijänä, otetaan joku auktoriteetti selittämään että "sinun täytyy" toimia moraalisesti, muuten käy huonosti. Säälittävää.
MEHÄN emme ole tällä hetkellä keskellä sotaa, vaan ehkä irakilaiset ja muut tuntemattomat heimot ympäri maailmaa. Se miksi Irak on hyökkäyksen kohteena, johtuu amerikkalaisten sotilaiden pelkuruudesta ja typeryydestä.
Ihan vain sivuheittona heitän, että ei tuo pelottaminen ole pelkästään yksipuolista alistusta. Jotkut ihan oikeasti haluavat uskoa, kun se tuo jonkin sortin henkisen rauhan. Kai. Niin ne hihhulit tuolla kadulla ainakin toitottavat lentolehtisiä jaellessaan.
Originally posted by Dani Cior
Yhdysvaltojen sotilaat ovat pelottava, huippukoulutettu ja -tehokas fundamentalistitappajien joukko.
Valtaosa USA:n armeijan sotilaista on tavan tolvanoita, eivät mitään supermiehiä. Heillä nyt vain sattuu olemaan tekninen ylivoima ja resurssit. Pelottavia he ovat ehkä ylimielisyydestä johtuvassa typeryydessään, ja varsinkin joutuessaan todelliseen hätään voivat käyttäytyä erittäin arvaamattomasti.
Todellisia fundalisteja USAlaisista sotilaista ei hyökkääjinä kuitenkaan saa, heillä ei ole mitään syytä siihen muuten kuin ehkä eräänlaisena ylellisyytenä, tekosyynä polkea köyhempiä ihmisiä maanrakoon. Kuitenkin jos puhutaan todellisesta vakaumuksesta, saa keskiverrosta jenkkisotilaasta "uskon" hyvinkin nopeasti kaivettua pois, sillä se on heppoista ja pinnallista, siinä ei ole mitään syvyyttä. Amerikkalaiset ovat liian hyvin toimeentulevia, siksi heillä ei ole mitään todellista psykologista voimaa.
Huomaa että uskonto on syntynyt pragmaattisesta tarpeesta lujittaa yhteisön tai yhteiskunnan lakeja tuonpuoleisella ja kaikkivoivalla auktoriteetilla. Uskontoa voidaan sanoa vahvaksi ja psykologisesti intensiiviseksi meemiksi, joka jatkaa elämistään niin kauan kuin ihmisiltä puuttuu kyky hyväksyä itsensä osana luonnon evoluutiota ja eläinkuntaa, ja hyväksyä kuolevaisuutensa ja mitättömyytensä maailmankaikkeuden isossa kosmisessa leikissä.
Stop right there! Mä en usko, että uskonto liittyis niinkään evoluutioon....vai mitä tarkoitat tuonpuoleisella??? ...yliluonnollisella??? Mun mielestä Jumala on ainoastaan käsittämätön ja uskon silti siihen. Eivätkö uskovaiset kykene uskomaan evoluutioon?
Yliluonnollinen jo käsitteenä kieltää luonnontieteellisen ajattelun ja positioi jonkin luonnon yläpuolelle, aika harva tieteeseen perehtynyt käsittää tämän rationaaliseksi tavaksi lähestyä maailmaa.
Ts. yliluonnollisiin ilmiöihin liittyy yliaistillisia
tekijöitä, joiden aistein havaittua osaa pidetään (tai on
totuttu pitämään) yliluonnollisena.
Nähdäkseni yliluonnollinen käsitteenä ei kiellä luonnontieteellistä
ajattelua, eikä tieteellinen ajattelutapa sulje pois yliluonnollista -
onhan monella tiedemiehelläkin uskonnollinen vakaumus.
Yliluonnollinen käsitteenä viittaakin nähdäkseni siihen
ilmiökenttään, joka osittain ulottuu havaintomaailmamme
saavuttamattomiin. Ts. yliluonnollisiin ilmiöihin liittyy yliaistillisia
tekijöitä, joiden aistein havaittua osaa pidetään (tai on
totuttu pitämään) yliluonnollisena.
Uskontojen niputtamista säännönmukaisesti meemeiksi pidän
leimaamisena, joka sivuuttaa täysin yksilölliset uskonnolliset ja
yliluonnollisina pidetyt kokemukset yhteisön synnyttäminä,
riippumatta kokemusten todellisesta syntytaustasta.