Virallinen huumetopikki

1,709 posts, 86 pages, 661,999 views

Avatar
#781 • • Dani Cior Guest

Originally posted by Eiko:
Tai sitten istuvat kotona illat ja korjailevat pääkemioitaan mielenterveyslääkkeilllä eivätkä muuhun pysty... Tai sitten on poreen avittamana pää naksahtanut niin etteivät elävien kirjoissa ole. Kuinkakohan moni kiltti, kiva, ongelmaton piribilettäjä tuollaisia kohtaloita itselleen on kaavailemassa .



Turha syyttää tästä huumeita kun Suomessakin itsetuhoinen alkoholismi on niin yleistä ja masennuksesta kärsii sadattuhannet. Toki huumeet saattavat laukaista ongelmia, mutta ne eivät välttämättä ole se ongelmien syy. Voisi kysyä onko savannilla kehittynyt karvaton apina geneettisesti soveltuva modernin teknologian urbaaniin ihmismaailmaan? Ovatko ongelmat luonnollista seurausta sosiaaliskulttuurisista sopeutumisongelmista.

Alkoholia on aina käytetty ahdistuksen ja masennusken hoitoon, kuten myös laudanumia ja muita opiaatteja. Piri on ollut lääke, ja ekstaasilla on sosiaalista avautumista ja kommunikaatiokykyä parantavia vaikutuksia. Kannabis saattaa masentaa tai poistaa masennusta, ja voi myös johtaa parempaan itseymmärrykseen. Lsd:llä ja hallusinogeeneilläkin voi olla positiivisia vaikutuksia esim. päihdehoidossa, mahdollisten pahojen ongelmavaikutusten lisäksi. Freudkin käytti 10 vuotta kokaiinia ja suositteli sitä masennuksen hoitoa, ennen kuin sen kaveri joutui kokkelipsykoosiin. Psykiatri Jerrold Bernstein suositteli amfetamiinia tiettyjen vaikeiden masennustilojen hoitoon, koska muiden lääkkeiden vaikutus kestää yleensä useimpia viikkoja.
Avatar
#782 • • Sampson Guest
Opin omat läksyni, kun olin 13-15v. Ajattelin, että jaan tässä tylsän työpäivän ohessa kokemukseni teidän kanssanne.

Silloin kaveripiirissä aika rajua elämää elettiin. Kaikenlaista kokeiltiin (hasis, imppaus, pillerit ym.) samaa syssyyn tuli kaikenlaisia rikoksia tehtyä (autovarkaudet, asuntovarkaudet ym.) ja tie oli aika itsetuhoinen. Pikkuhiljaa alkoi amfetamiini ym. tulla mukaan kuvioihin.

Yhden tuhoisan kuukauden jälkeen kumminkin pääni kääntyi ja huomasin kuinka typerä olin ollut. Yhdellä ystävistäni oli virtsarakon tulehdus jonka vuoksi hän ei ollut mennyt lääkäriin. Hän käytti kaikkea mahdollista, jotta tuskaa ei tuntuisi niin kauan kunnes yksi nuorehko tyttöhenkilö löysi hänet lähimetsästä kuolleena. Se oli aika shokki lähipiirillemme, mutta vielä kovempi shokki tuli siitä noin muutaman viikon päähän, kun yksi rakkaista ystävistämme kuoli juostessaan poliisia karkuun. Hänellä oli heikko sydän ja hän oli käyttänyt aika määrän vauhtia (ei mikään hyvä yhdistelmä) sinä iltana.

Tämän jälkeen en koskenut huumeisiin, lopetin tupakan polton, en edes 4 vuoteen koskenut alkoholiin kertaakaan. "Ystävät" melkein kaikki kaikkosivat ympäriltäni ja olin aika yksin muutaman vuoden kunnes aloitin opiskelun kauppiksessa.

Nyt olen viime aikoina huomannut, että monet biletysporukasta käyttävät kaikenlaista paskaa. Anteeksi kielenilmaisu, mutta mua vituttaa se ihan mielettömästi. En voi ymmärtää kuinka tyhmiä ja sokeita he ovat. Monet varmasti ajattelevat eri tavoin kuin minä mutta itse näen vain ne kuolleet ystäväni ja siksi ehdoton mielipiteeni huumeita kohtaan.
Avatar
#783 • • Eiko Guest

Originally posted by Dani Cior:
Turha syyttää tästä huumeita kun Suomessakin itsetuhoinen alkoholismi on niin yleistä ja masennuksesta kärsii sadattuhannet. Toki huumeet saattavat laukaista ongelmia, mutta ne eivät välttämättä ole se ongelmien syy. Voisi kysyä onko savannilla kehittynyt karvaton apina geneettisesti soveltuva modernin teknologian urbaaniin ihmismaailmaan? Ovatko ongelmat luonnollista seurausta sosiaaliskulttuurisista sopeutumisongelmista.



Toki näin on. Onhan se helpompaa pitää elämä raiteilla, jos on muutakin sisältöä elämässä kuin vain seuraavan viikonlopun bileiden odottelu. Kuvaamillani esimerkeillä ei todennäköisesti oikein ollut elämänsisältö muuten "hallussaan" --> vauhtia päähän säännölisesti ja vaikeudet alkavat.

Onhan niitäkin ihmisiä jotka tekevät ja kokeilevat kaikenlaista eivätkä lasahda päästään, kun elämässä on muutakin tyydyttävää sisältöä, eli siis selviävät betoniviidakon arjesta.

Silti pitäisin riskiä mopon karkaamiseen amfetamiinilla paljonkin todennäköisempänä kuin monilla muilla substansseilla. Tämä toki on oman mututietoni ja elämänkokemukseni kautta hankkimaani tietoa.

~eiko
Avatar
#784 • • 029 Guest

Originally posted by Eiko:
Onhan niitäkin ihmisiä jotka tekevät ja kokeilevat kaikenlaista eivätkä lasahda päästään, kun elämässä on muutakin tyydyttävää sisältöä, eli siis selviävät betoniviidakon arjesta.

Silti pitäisin riskiä mopon karkaamiseen amfetamiinilla paljonkin todennäköisempänä kuin monilla muilla substansseilla. Tämä toki on oman mututietoni ja elämänkokemukseni kautta hankkimaani tietoa.

~eiko



totta. mutta mun mielestäni tässä mopon karkaamisessa on kyse enimmäkseen siis (syitä kaikkeen löytyy aina miljoona mut tää on tärkeimpiä ja yleisimpiä siis IMO) ihmisen perushyvästäolosta. Ken siis tarvii rankemman nosteen sieltä pohjalta

Jos asiaa kelaa näin->

Normityypillä on 50% of 100% yleishyvä-olo jatkuvasti.
Eli perus hyvän olon kemiat on kohdallaan selvinpäin...

Toisella hieman masentuneemmalla on sitten 25% of 100% hyväolo noin yleisesti (eli siis vaan puolet tosta mikä tolla yleistyytyväisellä tyypillä on). Suomeks siis tällä tyypillä on yleisesti aikalailla perseestä. Asiat kiristää ja ärsyttää tavallista enemmän, kun esim. dopamiini + muut onnellisuustasot on vitullaan (niinkun monilla meistä suomalaisista talvella tuppaa).

Jos haetaan 75% onnellisuutta eli hyvää fiilaria ihminen tarvitsee esimerkiksi onnistumisia urallaan, orgastisia hetkiä + muita elämäkiksejä eli siis hyvänolon kemiaa.

Tää kellä on 25% hyvä olo tarvitsee luonnollisesti 50% enemmän dopamiinimyrskyä kun se kellä on jo lähtökohtana ollut se 50% (lukemat ja hyvä olo varmasti heittelee kaikilla mut pidetään tätä vaan sellasena perusarvona millä väkee nyt tässä vertauskuvassa joutuu havainnollistaan).

Se kellä on yleisperseestä tarvii ensin tietyn annoksen et pääsee edes tohon viiteenkytä - mut jos vasta 75% on se kunnon hyvä olo tarvii sen masentuneemman ottaa 50% hyvää oloa aineesta kun taas se tyytyväisempi ei koe suurempaa kun 25% nousun yleisessä fiilarissa. Se kuka joutuu elään tossa hirvityksen ja onnen megalomaanisen eron välimaastossa on loogisemmin ajautumassa ongelmakäyttäjäks - suurempi kontrasti, suurempi nousu perus pahasta olosta pois... suurempi toleranssi -> suurempi perseytys taas selvinpäin...

offtopic:
(Tästä johtuu IMO myös se että toiset saa musiikista nautinnon selvinpäin ja toiset tarvii ainetta - mut se liittyykin jo kissoihin ja siihen miten ne kehrätessään korjaa vain luitaan eikä kuitenkaan nyt mennä siihen ettei mee offtopic.)

Sama siis pätee myös laskuihin. Toi tyytyväisempi tipahtaa vain 25% alas normaaliin "ok, what the heck kaikki on ihan jees"-fiilariin kun taas toinen kokee 50% laskun alaspäin ja sinne hirvitykseen missä kaikki asiat vain kiristää. (tottakai laskut aineesta kuin aineesta vetää alemmas kun normi-onnellisuus olo on, mutta nää on edelleen vain vertauskuvia. Asiaa voi toki aatella myös niin että tavallisen 50% onnellisuuden omaava tyyppi käy laskuissa jossakin 30% hyvänolon paikeilla mikä on kuitenkin sekin hirveetä ja sit tää masentuneempi laskuissa on siellä 5% hujakoilla missä meininki on jo aivan hel*etin perseestä ja voimat tasan lopussa)

Fakta on et toi yleisonnellisuus liittyy pitkälti sekä Geeneihin ja lapsuuden ikävuosiin jolloin aivot joko altistuu tai ei altistu stressihormooneille. Jos liikaa stressiä kersana -> onnellisuutta tuottavat alueet menee kasvuvaiheessa aivoista paskaks ja sitä joutuu sit paikkaan kemialla.

Kuten jo sanottua, syitä on miljoona varmasti jokaisella ja jokainen elämänhetki vaikuttaa yleiseen fiilariin mutta toi onnellisuusprosentti näyttäs kyl aikas monessa tapauksessa pitävän paikkansa.

Aineet kasvattaa toleranssia ilman muuta mutta kannattais jossain vaiheessa tajuta mihin kategoriaan itse kuuluu...

Vois helpottaa sitä omaa tilaakin jos tajuaa sen et se paha olo johtuu aina siitä elimistön kemiasta. Pitää hiffata itse et sitä yleistä hyvää oloa saattaa nostaa ihan vaan se et jättää viivat kuukausiks väliin ja alkaa syödä aamupalaks ensin 4 mandariinia ja sit kun pystyy ni kaurapuuroa. Kattoo vasta 10-20 minuuttia sen aamupalan jälkeen et tarviiks enää kahvia tai muuta heräämiseen...

mutjoo... turhaa spekulaatioo taas mut ottakaa ihmeessä ihmiset kantaa

[ 25 June 2002: Message edited by: 029 ]
Avatar
#785 • • Taedium Guest

Originally posted by funkyboy:
Heikot sortuu elon tieltä. Mun mielipide on se että mihinkään aineeseen(bilehuumeisiin esso,piri) ei jää koukkuun jos on fiksu ja pitää elämässä jonkinnäköistä arvojärjestystä. Tarvii aina miettiä että mitkä asiat laittaa arvohierarkiassa huumeiden edelle. Mitä lähempänä huumeet tai yleensäkin päihteet on top 3, rupee väkisinkin ongelmia tulemaan.

*** snip ***

Ne jotka todella rakastaa bilettämistä ja elämäänsä niin kantsii miettiä että kannattaako sitä pilata päihdeongelmalla.

*** snip ***



Luin juuri englantilaisen tutkimuksen, jossa todettiin, että satunnaisesti (viikonloppukäyttäjät) huumeita (esso, piri) käyttävät saavat pidettyä työnsä ja elämänsä paremmin hanskassa kuin satunnaisesti alkoholia käyttävät. Englannin hallitus onkin antanut klubeille suosituksen, että mikäli klubille tulee henkilö, jolla on essoja omiin tarkoituksiin, ei näitä takavarikoida, tahi asiakasta poisteta tiloista. Omaan käyttöön saa tuoda klubeille. Diilerit otetaan kiinni ja poliisit paikalle.

Essot eivät aiheuta fyysistä riippuvuutta, vaikkakin tiputtavat dopa ja sero tasot alas. Piri aiheuttaa, mutta sekin silloin, kun käyttää usein ja paljon, oireet poistuvat tosin nopsaan. Koka taas aiheuttaa helpostikin riippuvuutta. Torppaamalla ei niin helposti, mutta jää siihenkin kiinni. Poltettuna koka aiheuttaa fyysisen riippuvuuden, jos ei ensimmäisellä kerralla, niin toisella kerralla varmasti. Herskaa en uskalla edes ajatella miten se aiheuttaa. Nikotiini tosin on yhtä, ellei enemmänkin, riippuvuutta aiheuttava kuin herska.

Hollannissahan klubit järjestävät testauspisteitä, joissa saa testauttaa ostamansa aineet, ettei kukaan ole rotanmyrkkyä mukaan sekoittanut.

Portugalin linjahan on se, että mitään huumeita omaan käyttöön ei sakoteta/takavarikoida/rangaista. Tämä siksi, että jos huumeet otetaan pois, niin henkilö joutuu tod.näk. tekemään rikoksen, josta saa rahaa, ja sen jälkeen tukemaan lisää huumerikollisuutta, käyttämällä varastetut rahat huumeisiin.

Itse en suosittele mitään huumeita kenellekkään. Nikotiinista lähtien. Vaikka joskus jotain saattaa vahingossa elimistööni joutua (ööö... viinaa?), ei se tarkoita sitä, että suosittelisin mitään kellekkään muulle.

Kuten Suomessa toimiva epävirallinen yhdistys, SKY (ei, en tarkoita Suomen käyttäytymisanalyysin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian yhdistystä, eli SKY Ry:tä), toteaa: "Jos käytät mitä tahansa huumetta ratkaisemaan jotain ongelmaa, sinulla on niitä vähintään kaksi."

Tosin tähän totean, että klubeille menen DJ:n ja hänen tarjoaman musiikin takia.
Avatar
#787 • • goofy82 Guest
Olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt, miltä meidän lapsista tuntuu, kun isä/äiti on hiukan "pöpi"=mielenterveysongelmia poteva vanhempi, JOKA MUUTEN BTW ON VASTUUSSA LAPSISTANSA!!!
Minä pyydän... Jos aiotte hankkia joskus lapsia, niin lopettakaa se douppaaminen heti!!
Oma tarinani (mikä harmittaa minua suurestí):
Olen kuunnellut ihan kunnon teknoa 12-vuotiaasta asti, kun Mayday/westban,marusha, dance 2 trance yms tulivat esille.
Silloin jo osasin rakastaa tätä musiikkia, vaikka en tiennyt sen kulttuurista mitään. Sitten näin video pätkää love paradesta ja muista "jätti"-raveista, mitä saksassa oli. Tajusin, että nyt on jostain todella isosta ja makeasta asiasta kyse. Sain tietää, että niissä vedetään ekstaasia ja et niis porukka tanssii itseänsä hengiltä. En silloin vielä ymmärtänyt, et miten se liittyy siihen musiikkiin.
Ollessani 17, pääsin vihdoinkin ensimmäisiin bileisiin HYPEEN ja ILLUSIONIIN. Tutustuin porukoihin ja TIETYSTI puoli vuotta myöhemmin menin kokeilemaan nameja. Kyllä se menoa paransi, muttei todellakaan ole ollut sen arvoista, mitä se mun päästä tuhosi. Mopo siis lähti käsistä vuodeksi ja meno oli hurjaa!!
Nyt oon pelkän kahvin tai viinan voimilla bileis ja silloin nousee kritiikki dj:tä kohtaan rankemmin, sillä mä menen vain bileisiin, jossa odotan kuulevani ihanaa settiä.
Musiikki on se, mikä pelastaa illan. Ei naiset, ystävät tai meno yleensä. Voin sen sanoa, että parhaat bileet mulla on aina kun kuuntelen md:llä jotain settiä, jossain missä saan olla rauhassa. Silloin tuntuu ihan siltä,kuin olisi taivaassa. Voin sen myöntää, et kyl namit toivat lisää euforiaa musiikkiin. Et en täysin voi sanoa, että kadun mun tekoja.
RAKASTAN TÄTÄ MUSIIKKIA JA SITÄ OLOTILAA, MINKÄ SE MINULLE TUO!!! Enkä tarvitse siihen huumeita, mikä on vielä parempi asia!
Avatar
#788 • • :t:c: : : Guest

Originally posted by 029:
Fakta on et toi yleisonnellisuus liittyy pitkälti sekä Geeneihin ja lapsuuden ikävuosiin jolloin aivot joko altistuu tai ei altistu stressihormooneille. Jos liikaa stressiä kersana -> onnellisuutta tuottavat alueet menee kasvuvaiheessa aivoista paskaks ja sitä joutuu sit paikkaan kemialla.



No lähes, mutta ei kuitenkaan :) Stressihormonit (kaks(?) erilaista adrenaliinin sukuista, cortisol ja DHEA) on linkattu ihan pirun moniin juttuihin, mutta ei syyttä. Lähinnä kyse on näiden tasapainosta, molempia tarvitaan että selvitään stressaavista tilanteista jne. Cortisolin ylituotannon aikana esim long-term muisti sulkeutuu 30-60 min hujakoilla stressitilanteessa ja tästä johtuu se, että 'reitti tilanteesta ulos' ei tunnu löytyvän. Äidistään erotetuilla apinoilla on ollut Cortisolin ylituotantoa ja ne ovat olleet keskimääräistä persompia mm. alkoholille. DHEA pitäis nimenomaan tasata tätä, mutta jos aivot 'tottuu' vääriin juttuihin, niistä ulosoppiminen on todella vaikeaa, ellei peräti mahdotonta ennen lääketieteen seuraavaa suurta kehittymisaskelta tuonne neurolääketieteen puolelle. Näähän on siis ihan eläinkokeilla tehtyjä tutkimustuloksia joten voi olla vähän variaatioita, mut periaatteessa oikeilla jäljillä ollaan varmasti ihmistenkin suhteen.

Ainoa(?) tähän mennessä kunnolla cortisolin tuotantoa kontrolloiva juttu on (TM) meditaatio. Asiayhteyden mielenkiintoiseksi tekee se, että joidenkin tutkimusten mukaan rentouttava musiikki siinä endorfiinien vapautumisen yhteydessä laskee cortisol -tasoja up to 25%! Tämä kuitenkaan ei päde varmastikaan kaikkiin, mutta antaa suuntaa siitä kuinka herkkä tämä meidän päämme on, paljon on sieltä vielä opittavaa.

"Why does sound affect us so strongly? Our bodies are 70% water, and that makes them excellent conductors for sound and vibration, Gaynor explains. "We're not just hearing with our ears. We're literally feeling vibration sound with every cell in our bodies."
http://www.usaweekend.com/99_issues/991219/991219health.html

Ja toki ihan syvään hengittäminen ja 'rauhoittuminen' auttaa kans noihin cortisol-tasoihin, mutta vähän laimeammin. Ks. kuva.

04.gif

Plasma cortisol is a stress hormone. The study shows that plasma cortisol decreased during Transcendental Meditation, whereas it did not change significantly in control subjects during ordinary relaxation.

Nojoo, takas aiheeseen :D

Edit: lisää matskua, faveaihe kuitenkin :))

[ 24 July 2002: Message edited by: Coma ]
Avatar
#789 • • OhScary Guest
Pitää muistaa faktat
Alkoholin takia suomessa kuolee vuosittain yli 2000 ihmistä tupakkaan n. 2000 ja huumeisiin 174.
Eli on päihde mikä tahansa, jos käyttöä ei hallitse se on kohtalokasta. Minulla oin kavereita joilla on alkoholiongelma, joillain on huumeista ongelma, jne. Mielipiteeni on että jokainen käyttää mitä huvittaa kunhan ppitää sen hanskassa.
Avatar
#790 • • RA Guest

Originally posted by OhScary:
Pitää muistaa faktat
Alkoholin takia suomessa kuolee vuosittain yli 2000 ihmistä tupakkaan n. 2000 ja huumeisiin 174.



Alkoholia ja tupakkaa käyttää kuitenkin 'pari' kaveria enemmän...
Ante

Posts: 16

#791 • • Ante

Originally posted by RA:
Alkoholia ja tupakkaa käyttää kuitenkin 'pari' kaveria enemmän...



Pointti ei tainnut olla tässä, vaan siinä, että näihin aineisiin kuolee ihmisiä mikäli käyttöä ei hallitse.
Avatar
#792 • • RA Guest

Originally posted by Ante:
Pointti ei tainnut olla tässä, vaan siinä, että näihin aineisiin kuolee ihmisiä mikäli käyttöä ei hallitse.



Meni näin aamutuimaan vähän ohi. Pistetään väsymyksen piikkiin.
Avatar
#793 • • Tapi T Guest
Hietsussa lauantaina pari teiniä kiistelivät siitä, että haistavatko huumekoirat nipsut ilmatiiviistä purkista?

Koska ollaan kaverin kanssa pari päivää kiistelty asiasta (kaverin mielestä eivät haista, mun mielestä haistavat), niin joku voisi valistaa meitä.
Onko ylipäänsä olemassa huumeita, joita koirat eivät haista?
Avatar
#794 • • -=aave=- Guest

Originally posted by Tapi T:
Hietsussa lauantaina pari teiniä kiistelivät siitä, että haistavatko huumekoirat nipsut ilmatiiviistä purkista?

Koska ollaan kaverin kanssa pari päivää kiistelty asiasta (kaverin mielestä eivät haista, mun mielestä haistavat), niin joku voisi valistaa meitä.
Onko ylipäänsä olemassa huumeita, joita koirat eivät haista?



En nyt ihan sata varma asiasta oo, mut LSD:tä koirat tuskin haistaa. Siinä ainesta on niin vähän, et tuskin sitä leijuilee niin paljon ilmassa, et koirat sitä haistais.

Gammaa koiria tuskin on edes opetettu haistelemaan.
Avatar
#795 • • Pan Guest

Originally posted by Tapi T:
Hietsussa lauantaina pari teiniä kiistelivät siitä, että haistavatko huumekoirat nipsut ilmatiiviistä purkista?




Nyt puhun taas täysin mututuntumalla, mutta jos pussi on täysin ilmatiivis niin sen ei pitäisi päästää lävitseen hajumolekyylejä, mutta jos pusia on pidetty lähellä huumeita tai käsitelty "likaisilla" käsillä niin siinä tapauksessa koira voi haistaa mömmöt.

Koira on kyllä niin ihme epeli, että ei sitä tiedä tarkkaan. Onhan noita murhiakin selvitetty koirien hajuaistin avulla, vaikka murha-ase on lojunut järven pohjassa vuosia.
Avatar
#796 • • Taedium Guest

Originally posted by Pan:

Nyt puhun taas täysin mututuntumalla, mutta jos pussi on täysin ilmatiivis niin sen ei pitäisi päästää lävitseen hajumolekyylejä, mutta jos pusia on pidetty lähellä huumeita tai käsitelty "likaisilla" käsillä niin siinä tapauksessa koira voi haistaa mömmöt.

Koira on kyllä niin ihme epeli, että ei sitä tiedä tarkkaan. Onhan noita murhiakin selvitetty koirien hajuaistin avulla, vaikka murha-ase on lojunut järven pohjassa vuosia.



Koira haistaa esmes ruumiin hajoamisessa vapautuvan metaanin vaikka veden läpi. Tarkemmin kuin ihmisen kehittämät metaanipaljastimet.

Koira haistaa kyllä ilmatiiviissä pakkauksessa olevat huumeet jos ne vain lävähyttää sinne. Olen kuullut keinosta, jolla tätäkin voi huijata.

Keino 1. (kuulin intissä b-mieheltä) - Laittaa tiiviin minigrip pussin esmes hassuheinää alushousuihin kivesten alle. (En lähtisi kokeilemaan.)

Keino 2. (kuulin Hollantilaiselta kaverilta) Laittaa esmes hassuheinän minigrip pussiin, toiseen pussiin vauvantalkkia, hassupussi talkkipussiin ja näitä vauvantalkkipusseja kun laittaa kolmisen kappaletta päälle ja ravistelee, niin ei pitäisi koiran haistaa.

Ja kiinnijäämisestäkin kuulin neuvon. (Saksalaiselta kaverilta) Laittaa minkä vain pussin pakaroiden väliin. Ei tarvitse laittaa peräaukkoon vaan ihan pakaroiden väliin. Koira ei haista niin helposti, ja jos haistaa, ei koiraa saa käyttää ihmisen tarkistamiseen sen kummemmin. Ja kun poliisi tutkii, ei hän saa mennä sen pidemmälle, kuin päälipuolin tutkii. Siinä kohassa kun pakaroita pitäisi levittää, pitäisi kutsua lääkäri paikalle. Tätä eivät kuulemma ainakaan Hollannin rajalla kovin helposti tee.

Itse en halua leikkiä lain kanssa, ja siksi suosittelenkin, että älkää kokeilko tekään. Nuo ulkomaalaiset ongelmanuoret on asia erikseen. Fiksu suomalainenhan humaltuu pelkästä hyvästä seurasta, viinistä ja hyvästä musiikista.

Nuo ovat siis kuultuja juttuja ja niiden toimivuutta ja todenperäisyyttä en lähde spekuloimaan.
Avatar
#797 • • Edited bulk Guest
edittiä
Avatar
#798 • • kilobitti Guest

Originally posted by OhScary:
Mielipiteeni on että jokainen käyttää mitä huvittaa kunhan ppitää sen hanskassa.



Kannattaa varmaan pitää mielessä se, että KUN jollakin ei pysy homma hanskassa, se maksaa yhteiskunnalle rahaa hoitoina ym. ->

Pointti: suurin osa kustannuksista tulee maksettavaksi tavallisille veronmaksajille, eli kaikille joilla homma on hanskassa ja jaksaa käydä duunissa.

Reilua?

-kb
Avatar
#799 • • pHaze Guest

Originally posted by kilobitti:
Kannattaa varmaan pitää mielessä se, että KUN jollakin ei pysy homma hanskassa, se maksaa yhteiskunnalle rahaa hoitoina ym. ->

Pointti: suurin osa kustannuksista tulee maksettavaksi tavallisille veronmaksajille, eli kaikille joilla homma on hanskassa ja jaksaa käydä duunissa.

Reilua?

-kb



Ei ehkä. Ei ole myöskään alkoholin tai tupakan käyttö, auringonottaminen, työttömäksi jääminen koska on hoitanut opiskelunsa huonosti tavalla tai toisella, terveysriskejä aiheuttavien urheilulajien/muiden aktiviteettien harrastaminen, huvikseen polkupyörällä ajaminen ja epäterveellinen ruokavalio. Kaikista noista syntyy yhteiskunnalle pelkkää haittaa ja kuluja välillisesti. Onneksi meillä tässä maassa suurimman osan asioiden suhteen on kuitenkin olemassa tälläinen asia kuin yksilön- ja valinnanvapaus.
Avatar
#800 • • Tres Guest

Originally posted by kilobitti:
Kannattaa varmaan pitää mielessä se, että KUN jollakin ei pysy homma hanskassa, se maksaa yhteiskunnalle rahaa hoitoina ym. ->

Pointti: suurin osa kustannuksista tulee maksettavaksi tavallisille veronmaksajille, eli kaikille joilla homma on hanskassa ja jaksaa käydä duunissa.

Reilua?

-kb



Se on kupletin juoni. Jos joku harrastaa tieten tahtoen
vaikkapa potkupalloilua tahi rullalautailua ja teloo
itsensä (kuten ko. lajeissa ennenpitkää todennäköisesti
käy), aiheutuu yhden sporttihörhön toilailuista kustannuksia
tavallisille veronmaksajille. Puhumattakaan vaikkapa
autoilusta.

Minulle on sama, käytetäänkö veromarkkani vapaa-
ajanviettäjä 1:sen henkisen elämän tasapainoon saattamiseen
vai vapaa-ajanviettäjä 2:sen tyräleikkaukseen. Koskaan
kun ei voi tietää kuka meistä voi joutua sosiaaliturvan
piiriin ja mistä syystä. se kohtalo voi koskettaa yhtälailla
minua kuin kilobittiäkin, riippumatta henkilökohtaisesta
verokertymästä.

Ja se on minusta reilua. Sosiaalinen vastuu muiden
maksamista veromarkoista ei mielestäni ole käypä argumentti
päihteidenkäyttöä vastaan, jollei samalla haluta kieltää
muita, potentiaalisesti vaarallisempia vapaa-
ajanviettotapoja.