Virallinen huumetopikki

1,709 posts, 86 pages, 662,932 views

Avatar
#341 • • vaavu Guest
Har har... Sain tänään päivän naurut lukiessani aamun Hesaria. Mielipidesivulla oli äärimmäisen mielenkiintoinen, laaja kirjoitus globalisaatiosta ja siitä mikä osuus korruptoituneilla hallituksilla, demokratiavajeella ja hallinnon byrokratialla on verrattuna esimerkiksi perinteisenä pahana nähtyihin kansainvälisiin suuryrityksiin. Anyway, pitkän ja asiallisen selvittelyn lopuksi kirjoittajat keräävät pari ehdotusta yhteen:

Globaalipolitiikalla on tilausta tasa-arvon lisäämisessä.
Esimerkin vuoksi ja Tobinin veron sijaan kolme poliittista haastetta, jotka vaikuttavat syvällisesti sekä kansallisella että globaalilla tasolla: (1) teollisuusmaiden elinkeinotukien poisto osana seuraavaa maailmankaupan vapauttamisen vaihetta (jo maataloutta tuetaan yli 2000 miljardilla markalla), (2) vapaaseen muutto-oikeuteen perustuva siirtolaispolitiikka (varakkaiden ja koulutettujen oikeuksia myös muille) ja (3) laittoman huumekaupan (vähittäiskaupan arvo vähintään 1000 miljardia markkaa) ottaminen julkiseen valvontaan alkoholin ja tupakan tavoin.

Tavoitteita yhdistää monta asiaa: nykyinen politiikka on laajasti epäonnistunutta ja kehitysmaille epäoikeudenmukaista julkisten varojen haaskausta, joka osin edistää rikollisuutta. Ja huomatkaa, nämä kaikki
ovat poliitikkojen päätettävissä olevia asioita!



Tuon kohdan (3) luettuani kesti hetken aikaa tajuta mitä itse asiassa tuo oikein implikoi. Täysin asiallisen ja jopa konservatiivisen kirjoituksen keskellä, kuin salaa ujutettuna, tuollaisia ajatuksia. En tiedä onko tuo mennyt Hesarin mielipidekirjoituksia seulovalta jotenkin ohi tai jotain, mutta joka tapauksessa on ilahduttavaa, että näitä ajatuksia voidaan edes jotenkin tuoda esille. Ehkä järkevällä keskustelulla on vielä toivoa.

[ 07 August 2001: Message edited by: Varvana ]
Avatar
#342 • • khatt Guest
Hetkeksi muihin aiheisiin...

Sattuiko kukaan katsomaan sunnuntaina 5.8 mtv3:lta ruotsalaista jännäriä Martin Beck: Valkeat yöt?

Siinä mestarikomissaari selvitteli amfetamiinin kuljetusta Puolasta. Jaksossa amfetamiinin ainoana jakelupaikkana toimivat reivit. Herra komissaari kävi tämän tästä raveissa ja jutteli toisen poliisihemmon kanssa sävyyn "he murtautuvat varastohalleihin ja pitävät siellä bileitä, vetävät amfetamiinia ja ekstaasia ja tanssivat koko yön. Levittävät tietoa tapahtumista "flyereillä" ja muilla painetuilla lehtisillä.." Myöhemmin komisario spottaa kemuista tyttärensä ja huutaa sille "miksi liikut täällä? tämä paikka vilisee huumeita!" Kaikki bilettäjät ovat tietenkin liian sekaisin jutellakseen.

Eihän tässä sinänsä mitään uutta, media vaan muistutti tavallisille kansalaisille taas kerran, että ravekomissionia tarvitaan kipeästi. Tv-sarjat ovat valistuskanavina tehokkaita, onhan Beverly Hillsiäkin käytetty alkoholinvastaisissa kampanjoissa.
Avatar
#343 • • fc kerubi Guest

Originally posted by khatt:
Hetkeksi muihin aiheisiin...

Sattuiko kukaan katsomaan sunnuntaina 5.8 mtv3:lta ruotsalaista jännäriä Martin Beck: Valkeat yöt?

.....

..Eihän tässä sinänsä mitään uutta, media vaan muistutti tavallisille kansalaisille taas kerran, että ravekomissionia tarvitaan kipeästi. Tv-sarjat ovat valistuskanavina tehokkaita, onhan Beverly Hillsiäkin käytetty alkoholinvastaisissa kampanjoissa.



No joo, ruotsissahan ne ovat muutenkin hysteerisimpiä rave/huumeet akselilla. Minusta tuo oli aika "kilttiä" yleistämistä, en usko että käyttäjiä alettaisiin riivaamaan samalla tavalla kuin ruotsissa, rave-kommissionen on osoittanut jo tehottomuutensa siellä.
Avatar
#344 • • pHaze Guest

Originally posted by fc kerubi:
No joo, ruotsissahan ne ovat muutenkin hysteerisimpiä rave/huumeet akselilla. Minusta tuo oli aika "kilttiä" yleistämistä, en usko että käyttäjiä alettaisiin riivaamaan samalla tavalla kuin ruotsissa, rave-kommissionen on osoittanut jo tehottomuutensa siellä.



Älä ikinä aliarvioi ääniä kalastelevien poliitikkojen päähänpistoja. Toisekseen Suomen poliisithan käyvät nykyäänkin ulkomaillakin hakemassa oppia nimenomaan niistä tiukimman ja epäonnistuneimman huumepolitiikan maista. Älä myöskään ikinä aliarvioi typeryyden voimaa.
Avatar
#345 • • fc kerubi Guest

Originally posted by pHaze:
Älä ikinä aliarvioi ääniä kalastelevien poliitikkojen päähänpistoja. Toisekseen Suomen poliisithan käyvät nykyäänkin ulkomaillakin hakemassa oppia nimenomaan niistä tiukimman ja epäonnistuneimman huumepolitiikan maista. Älä myöskään ikinä aliarvioi typeryyden voimaa.




En minä aliarvioi populistien ääntenkalastelua enkä todellakaan heidän typeryyttään, en vain usko edelleenkään että täällä menisi läpi sama systeemi. Kritiikki minkä RK on kohdannut ruotsissa on ollut niin musertavaa.

Nyt svedut ovat siinä tilanteessa että eivät enää voi poistaa koko instanssia koska RK käyttää häikäilemättömästi hyväkseen mediaa propagandansa levittämiseen ja vakavia vaihtoehtoja RK:lle ei ole esitetty. RK:n propagandaan kuuluu mm. että huumeongelma räjähtää käsiin ja huumekuolemat moninkertaistuvat jos heidän toimintansa lakkautetaan. Lisäksi tavalliset kansalaiset joutuvat tietenkin silmittömän narkkariväkivallan uhreiksi heti jos RK lakkautetaan. Käytetään pelkoa eikä tervettä järkeä pohjana keskustelussa RK:n tarpeellisuudesta, mikä tietenkin on pelkkää poliittista painostusta määrärahojen turvaamiseksi eikä poista itse ongelmaa ollenkaan.

Jos tähän maahan tulee samanlainen Gestapo niin lähden pois, enkä tule takaisin.
Avatar
#346 • • cterror Guest

Originally posted by fc kerubi:

Jos tähän maahan tulee samanlainen Gestapo niin lähden pois, enkä tule takaisin.




tilaa mulle lippu kanssa
Avatar
#347 • • H.Abismo Guest

Originally posted by fc kerubi:
Jos tähän maahan tulee samanlainen Gestapo niin lähden pois, enkä tule takaisin.



Pitää keretä ensin. Suomen oma RK, RaveKaaderi! Ois voinu linnottaa ja barrikoida esmes Lepakon...

"Koska Jumala on DJ, Pyhä Tuuli puhaltaa vääräuskoiset luotilankahelvettiin!"

Tietty RavePoliisi Suomessa takaperoisesti takaisi UG-labelin ja kapinan pitkiksi ajoiksi. Voin kyl sanoa, et on henkoht helmempää bilettää ilman kuumotusta; et koht pamahtaa kajareista: "Up against the wall, you motherfuckers!"(vaihtoehtosesti "Here comes the cop..." tai pikamixinä pillin ujellusta) ja sit poks ja bileet oli siinä...

Anekdootti menneiltä vuosilta, way back... Polvi nousi eräillä jatkoilla muikeesti sankan savun ja strobohelvetin keskellä, ja ykskaks siihen puolen metrin päähän ruumiillistu sinivuokkoja ihan hiilenä: "Nyt saatana se musiikki pois!!!" Hyvä etten halannu... Eräs komisarius heitti viel ykskantaan: "mitä vittua sä siinä virnuilet?!"

Ei kiitos enää moista meininkiä. "Poliisi on ystävä." Niin kai, mutta kenen? Ei ainakaan skenen...

Fight The Power!

- UGhymiöOG -
Avatar
#348 • • khatt Guest

Originally posted by fc kerubi:
[QB]
Kritiikki minkä RK on kohdannut ruotsissa on ollut niin musertavaa.
[QB]



Onko oikeasti noin? Tarkoittaako tuo "kritiikki" vain muutamaa kannanottoa yleisönosastokirjoituksilla (sekä tietysti hirveää whinettämistä paikallisilla ravefoorumeilla) vai ollaanko ruotsissa oikeasti pohtimassa ravekomissionin tarpeellisuutta poliittisella tasolla? Ovatko isokenkäiset päättäjät epäilleet RK:n kannattavuutta, luuleeko valtavirta että verokruunut ovat menneet harakoille?

Olisi ihan kiva tietää kun en tota ruotsimenoa ole itse jaksanut seurata. Kritiikkiä on vain kahdenlaista, on sisäpiirin filosofointia ja on sellaisia tahoja joilla on oikeasti vaikutusta.
Avatar
#349 • • Leopard Guest
Tuollainen ravepoliisi olisi kieltämättä hauska, joka tulisi fikkarin kanssa kattelemaan silmiä ja kärräisi ulos jokaisen bileistä, jolla näyttäisi olevan liian hauskaa.
Avatar
#350 • • Orange Guest
Juu en ole seurannut tätä topiikkia kovinkaan ahkerasti joten ajattelin tehdä vain tämmöisen välihuomautuksen...

Olen tällähetkellä sveisissä ja mitä huumeisiin tulee niitä on täällä _PALJON_ enemmän kuin suomessa... Esimerkkinä voin mainita sen että kun olin 1. kertaa kahden vaihto-oppilasperheen 17 vuotiaan pojan kanssa hän kysyi että poltanko myssyä.....

Tosin täällä meininki on paljon ymmärtäväisempää, eikä ollenkaan semmoista poliisi meininkiä niin kuin suomessa. Mm. paikallisilla Street Parade techno festareilla jaettiin flyereitä jossa oli infoa: "on parempi että et nauti E:tä, muttta jos kumminkin niin, näin ja näin monta kannattaa/voi ottaaa ja näin usein, muista nauttia vitaamiini sitä ja tätä ja vähintään 0.5 litraa mineraalivetta/tunti....." Ja muutenkin täällä keskitytään enemmän haittojen minimoimiseen. mm. huumeita myydään narkeille jollain 5mk hinnoilla valtion taholta, näin vältytään huumevarkauksilta. Mielestäni ihan järkevää ja parempaa kuin vieroitushoidon lähes totaalinen kieltäminen kuten mm. suomessa. Tosin ei tämä minun asennetta ole niin hirveästi muuttanut... en edelleenkään mitään syö/piikitä/polta.
Avatar
#351 • • MikkiHiiri Guest

Originally posted by Jay.Logic:
Eipä olisi, mutta itse olen ainakin kolunnut kaikki S-marketista tavalla tai toisella piristävät aineet.

Mitä jos siellä myytäisiin kahvin ja muu-kaakaojuomien välissä jotain vähän stydempää.. olisin varmaan nyt jo pitämässä aamun blossetaukoa. Tarkoitit varmaan kuitenkin jonkin sortin apteekkimyyntiä, ilmeisesti. Tilanne olisi kumminkin sama. Itselleni juuri se laittomuus onkin ollut aika pitkälti se suurin asia joka on estänyt niiden käytön. Ei moraalisesti, mutta en jaksaisi mitenkään nähdä vaivaa moisen eteen. Joutuis hieromaan kauppoja jonkun retardin huumediilerin kans. 'tuttaa pelkkä ajatus..



Elikkä painotinkin replyssä siihen, että teini-iässä
tämä "vanhemmat on perseestä" yms kapinointi vetää ihmiset
tekemään laitonta. Et ilmeisesti ole teini en itsekään
viitsisi ryöstää pankkia, koska tiedän joutuvani kuseen siitä,
mutta 5v sitten olisin voinutkin ryöstää... sen takia, koska
se oli kiellettyä
Avatar
#352 • • Bella Guest
Mä olen päättänyt sydämessäni, etten enää ikinä koske piriin. Se, että sanotaan, että ne on vahvoja, jotka sanovat ei, on väärin. Se on kaikki vaan siitä kiinni, mitä itse haluaa. Tiedän tyyppejä, jotka on puhunut, että ois kyl ihan kiva kerran elämässään tesmata happoa. Silloin se tesmaa ihan salettii jossain vaiheessa, kunhan tulee hyvä tilaisuus! Kun on tehnyt itselleen selväksi, mitä aikoo tehdä, se myös pitää. Ei kukaan vähänkään fiksu tuu tyrkyttämään mitään, jolloin ei edes tuu tilaisuutta sanoa ei...
Avatar
#353 • • H.Abismo Guest

Originally posted by Orange:
Tosin täällä meininki on paljon ymmärtäväisempää, eikä ollenkaan semmoista poliisi meininkiä niin kuin suomessa. Mm. paikallisilla Street Parade techno festareilla jaettiin flyereitä jossa oli infoa: "on parempi että et nauti E:tä, muttta jos kumminkin niin, näin ja näin monta kannattaa/voi ottaaa ja näin usein, muista nauttia vitaamiini sitä ja tätä ja vähintään 0.5 litraa mineraalivetta/tunti....." Ja muutenkin täällä keskitytään enemmän haittojen minimoimiseen.



Sveitsi onki ekana maana laillistamassa virallisesti kannabiksen, tulee laki kasvatuksesta ja myynnistä etc. Se on ollu siel epävirallisesti hyväksyttyä jo pitkään, ainaki 70-luvulta asti. Kotikasvatus oli yhdessä vaiheessa samanlaista "keskiluokan" huvia ku viinin teko Suomessa.

Sit toi flaikkujuttu. Samanlaista oon nähny muuallaki, esmes Spanskeissa ja Hollannissa, prrrps. Oon yrittäny saada vastaavia Suomessa käsiohjelmiin, flaikkuihin tms, mut arvaatte toki mikä on ollu reaktio. Kai sitä pitää oikeesti possen heittää ensin veivii, ennenku hommataa pelastusliivejä. Eihän kassavirtaa voi vaarantaa, mielummin vaarannetaa ihmiset (ja bileitten tulevaisuus). Orgien (lue: sponssien)Logiikkaa: jos veneessä on pelastusliivejä, se tarkoittaa et kaikki aikoo ainaki yrittää hukuttautua.

Keep The Faith!

- grüezihymiömittenann -
Avatar
#354 • • jUSSi Guest
musta se pointti rupeaa nykyään olemaan siinä, että kuinka saadaan ihmiset käyttäytymään kunnolla erilaisten päihteiden vaikutuksen alaisena? Periaatteessa ihminen saa käyttää mitä haluaa, mutta kuinka saadaan tajunnantilaansa muuttanut ihminen vastaamaan teoistaan jonkun substanssin vaikutuksen alaisena?

Kuinka kieltää ihmisiltä, jotka eivät pysty kontrolloimaan tekemisiään erilaisten substanssien alaisena, niiden käyttö? Ei varmaan mitenkään ja kas ongelma on syntynyt.

Oletan, että juuri tämän takia on lait säädetty esim. kieltämään rattijuoppouden ym. Eikä toimi kovin hyvin...
Avatar
#355 • • 029 Guest

Originally posted by CosmicMan:
Elikkä painotinkin replyssä siihen, että teini-iässä
tämä "vanhemmat on perseestä" yms kapinointi vetää ihmiset
tekemään laitonta. Et ilmeisesti ole teini en itsekään
viitsisi ryöstää pankkia, koska tiedän joutuvani kuseen siitä,
mutta 5v sitten olisin voinutkin ryöstää... sen takia, koska
se oli kiellettyä



Juuri,

(asiaa sivuten tähän topicciin: )

Osittain tuon takia en lainkaan tue tätä joidenkin poliitikkojen uutta villitystä saada kouluihin huumetestejä. Jengi (päättäjät) ei tunnu tajuavan / muistavan mitä silloin yläaste/lukio-ikäisenä päässä noin yleensäottaen liikkuu...

Mielestäni se ei poista joltakin nuorelta (kuka oikeasti on kusessa noiden juttujen kanssa) yhtään mitään ongelmia vaan vie entistä enemmän pohjaa elämältä.

Mun mielestäni nyt on kyse enemmänkin asioiden maton alle lakaisemisesta, kuin oikeasti ihmisten auttamisesta.

Miks ei vois ajatella asioita pidemmällä tähtäimellä ja perustaa mieluummin vaikka jotain sielunkorjaajavirastoa jossa ois duunissa hyvän karman ihmisiä? Ne tekis työtä sitten ehkästäkseen toisten ihmisten henkisen helvetin tässä maassa ja ohjais ihmisiä eteenpäin noin yleensäottaen. Niin moni tuntuu ratkovan ongelmallista elämäänsä hetken hurmoksilla kun se toimii hyvin kontrastina arjen kauheudelle.

Miks lisätä niiden ihmisten kauheata arkea entisestään? Miksi ei vaikka mieluummin paneuduta siihen et tehtäis toisten elämälle edes jotenkinpäin hyvä pohja etukäteen?

En todellakaan kannata että alle 18v ihmisten annettaisiin kuosata. Se mikä tässä tämän päivän politiikassa vaan ahdistaa on lyhytnäköisyys ja tekopyhä yleisen mielipiteen kosiskelu. Äh... killeri meininki.

Vai, onko virastoväen mottona vaan, et "Asioille ei koskaan tarvii tehdä mitään ennenkuin oma virka alkaa olla uhattuna?"

mielipiteitä?

edit: ulkoasu + paha karma

[ 14 August 2001: Message edited by: 029 ]
Avatar
#356 • • cterror Guest

Originally posted by 029:

perustaa mieluummin vaikka jotain sielunkorjaajavirastoa jossa ois duunissa hyvän karman ihmisiä? Ne tekis työtä sitten ehkästäkseen toisten ihmisten henkisen helvetin tässä maassa ja ohjais ihmisiä eteenpäin noin yleensäottaen.
Miks lisätä niiden ihmisten kauheata arkea entisestään? Miksi ei vaikka mieluummin paneuduta siihen et tehtäis toisten elämälle edes jotenkinpäin hyvä pohja etukäteen?
[ 14 August 2001: Message edited by: 029 ]



no olipa oikeasti hyvä idea. me suomalaisethan olemme johtaneet itsaritilastoja maailman tapista... ainakin mitalisijoilla keikuttu.
ja kuten kaikki ankarammassa laskussa oleet täälläkin tietävät... ei oikeen oma potku riitä lopettamaan kierrettä. ja koska narkki sotkee pään kaikilla (okei on muutamia) .. mut melkein kaikilla jossain vaiheessa. olis siis hyvä mikäli olis vähemmän tuomitseva virasto ottamassa vastaan. ja kyllä. on sellaisia jo nyt olemassa. NA-ryhmät, katkot yms. mut ei tarpeeksi.
ja sitten IMHO on aika kova kynnys lähteä sossuun anomaan sijoituspaikkaa hoitolaan jos on vaan napostellut karkkeja niin että tuntuu pahalta ja tietää että siellä ne muut hoidossa olevat on rännännyt jo vuosia ja on ihan pohjalla.

eli se mitä mä koitan sanoa on siis että pilettäjä-käyttäjä on useimmiten hyvässä duunissa/opiskelee/on kunnossa fyysisesti.... eli erilaisessa asemassa kuin muu-käyttäjä.
mielipiteitä??
pilettäjältä hajoaa latva ennen kun mitään muuta traagista ehtii tapahtua ja silloin olis tosi kova jos olis joku hassu lataamopaikka olemassa.
myöskin varakkaille kokkeli-imureille voi olla turhan paha paikka mennä soskun kautta hoitoon, vaikka tarvetta olisikin.
sellaista tähän aamuun
Avatar
#357 • • pHaze Guest

Originally posted by jUSSi:
musta se pointti rupeaa nykyään olemaan siinä, että kuinka saadaan ihmiset käyttäytymään kunnolla erilaisten päihteiden vaikutuksen alaisena? Periaatteessa ihminen saa käyttää mitä haluaa, mutta kuinka saadaan tajunnantilaansa muuttanut ihminen vastaamaan teoistaan jonkun substanssin vaikutuksen alaisena?

Kuinka kieltää ihmisiltä, jotka eivät pysty kontrolloimaan tekemisiään erilaisten substanssien alaisena, niiden käyttö? Ei varmaan mitenkään ja kas ongelma on syntynyt.



Edelleen haluaisin sanoa, että suurin osa muista päihteistä aiheuttaa vähemmän harkitsematonta ja riskikäyttäytymistä kuin alkoholi. Ainoastaan kovempien aineiden (esim amfetamiini) tapauksessa tuo saattaa kääntyä toisinpäin, mutta sekin on siinä ja siinä. Suurin osa kuosaajista käyttäytyy paljon fiksummin ja paremmin, tai ainakin vähemmän vaarallisesti itselleen ja ympäristölleen, kuin keskimääräinen kaljabaarin asiakas. Kuunteleppa vaikka pilottitakkijengin tarinoita siitä, mitä on taas kännissä tullut tehtyä, niin tajuat ehkä kuinka paljon se aine vie sitä harkintakykyä.
Avatar
#358 • • cterror Guest

Originally posted by pHaze:
Edelleen haluaisin sanoa, että suurin osa muista päihteistä aiheuttaa vähemmän harkitsematonta ja riskikäyttäytymistä kuin alkoholi. Ainoastaan kovempien aineiden (esim amfetamiini) tapauksessa tuo saattaa kääntyä toisinpäin, mutta sekin on siinä ja siinä. Suurin osa kuosaajista käyttäytyy paljon fiksummin ja paremmin, tai ainakin vähemmän vaarallisesti itselleen ja ympäristölleen, kuin keskimääräinen kaljabaarin asiakas. Kuunteleppa vaikka pilottitakkijengin tarinoita siitä, mitä on taas kännissä tullut tehtyä, niin tajuat ehkä kuinka paljon se aine vie sitä harkintakykyä.




ensimmäinen lause ihan totta. mutta jenkkilässä jo suuri osa hämäristä murha-tappo-ryöstöistä on tehty sekakäytön seurauksena ja pilottitakit todellakin käyttävät usein nimenomaan sekaisesti kaikkea mahdollista... ainakin jutut on mun mielestäni olleet sellaisia. ja viitaten edelliseen postaukseeni niin isossa vaarassa IMO eivät ole pilettäjä-guosaajat vaan ne jotka eivät koskaan ole aineita käyttäneet lisätäkseen hyvää oloa, vaan ne jotka ovat aineilla lievittäneet pahaa oloa. tä on perustavaa laatua oleva juttu mun mielestä.

nimimerkillä 6pulloo bissee + nokat piriä + 2 eemelii + loppuyö vodkaa + puolikas levotsini et pystyis nukkuu + puolpulloo butaania varmistukseen, on nimenomaan ghettomeininkiä. jatka tällä kuurilla pari viikkoo ni alkaa todellisuus hämärtymään mukavasti ja millään ei todellakaan oo mitään väliä. ja huomaa että et edes rännää.... *virnistäisin jos voisin*
Avatar
#359 • • jUSSi Guest

Originally posted by pHaze:
Edelleen haluaisin sanoa, että suurin osa muista päihteistä aiheuttaa vähemmän harkitsematonta ja riskikäyttäytymistä kuin alkoholi. Ainoastaan kovempien aineiden (esim amfetamiini) tapauksessa tuo saattaa kääntyä toisinpäin, mutta sekin on siinä ja siinä. Suurin osa kuosaajista käyttäytyy paljon fiksummin ja paremmin, tai ainakin vähemmän vaarallisesti itselleen ja ympäristölleen, kuin keskimääräinen kaljabaarin asiakas. Kuunteleppa vaikka pilottitakkijengin tarinoita siitä, mitä on taas kännissä tullut tehtyä, niin tajuat ehkä kuinka paljon se aine vie sitä harkintakykyä.



*deja vu*

ihan kuin me oltais tästä kiistelty jo

tottakai kuningas alkoholi on suuremmassa osassa substanssien vaikutuksen alaisena tehdyissä rötkösissä yms. mä tässä peräänkuulutankin sitä omaa kontrollia. ihmiset käyttävät kaikenmoisia aineita (eniten viinaa) eivätkä sitten osaa hallita itseään. kun ihminen, käyttäessään jotain vahvempaa ainetta kuin kahvi, ei pysty hallitsemaan tekojaan, on meillä ongelma.

vaikka kaikki huumeet olisivat laillisia samalla tavalla kuin alkoholi niin se ei tuo ihmisille viisautta. aivan varmasti ihmiset aiheuttaa mömmöissä/viinassa huolta ja murhetta oli substanssi sitten laillinen tai laiton. missä on käyttäjän vastuu?
Avatar
#360 • • H.Abismo Guest

Originally posted by cterror:
ensimmäinen lause ihan totta. mutta jenkkilässä jo suuri osa hämäristä murha-tappo-ryöstöistä on tehty sekakäytön seurauksena ja pilottitakit todellakin käyttävät usein nimenomaan sekaisesti kaikkea mahdollista...



Jenkeillä onki toi ryynipuoli ollu aina hallussa, kaikkea saa ostaa virallisesti (jos siis resepti löytyy), mut muistakaa, se pahin sekakäyttö sisältää aina ALKOHOLIN; viinaa&piriä, viinaa&luudeja, tms.

Originally posted by cterror:
vaan ne jotka ovat aineilla lievittäneet pahaa oloa. tä on perustavaa laatua oleva juttu mun mielestä.



Kemialla ei voi poistaa pahaa oloa, sillä voi ainoastaan siirtää (ja pahentaa) sitä. Suomessa kirjoitetaan yli 200000 (muistin varasta) masennuslääkereseptiä vuosittain. Todellisuuden "virheistä", siitä että huomataan oravanpyörän valheellisuus, johtuvat masikset siirretään, jos mahdollista viimeiseen henkäykseen, ei tarvii kelailla et koko elämä on ollu virhe... Ja tätähän valtakoneisto tukee mielellään, mutta vasta sitten. Vetäkää johtopäätöksenne.

Originally posted by cterror:
nimimerkillä 6pulloo bissee + nokat piriä + 2 eemelii + loppuyö vodkaa + puolikas levotsini et pystyis nukkuu + puolpulloo butaania varmistukseen, on nimenomaan ghettomeininkiä.



Ghettomeininkiä? No okei, toi butaani (+kaikki liuottimet) osuu, mut kyl se on toi räkin beisaaminen se ghettojen "lempilaji", siinä unohtuu kusi ja paska, jota kodiksi kutsutaan. Eet, piri(yleensä jenkeis viel mettiä), pepsi ja rauhottavat on enemmänki keskiluokan (ja siit ylöspäin) huvia. Ja jenkkien kemikaalit on keskimääräisesti puhtaampia, farmakologisia tuotteita. Tietty myös eliittiä (mm DC:n ex-pormestari, jäi poseen, ja valittiin uudelleen!) myöden posse voi vetää crackiä, mut esmes Nykissä 110 pohjoispuolella löytyy joka blockista ainaki yks räkkiluukku.

Mut jenkeillä on omat ongelmansa; eihän kopioida niitä tänne, eihän?

Keep The Faith!

- parahymiöphenilia -