Virallinen huumetopikki

1,709 posts, 86 pages, 662,133 views

Avatar
#221 • • Bella Guest

Originally posted by Taurus:
Olit huorana, ja "ei mennyt överiksi"?? Mikähän sitten olisi överiksimenoa?



Kyllä, mä olen ollut pirihuora. Mä en myynyt pesääni rahasta, mutta mä tein melkein mitä vain saadakseni piriä silloin kun sitä halusin. Mä en mennyt tonne nahkaminihameessa tarjoomaan perääni.. Ja mulla ei mennyt överiksi sillä tavalla kuin överiksi-menolla yleensä tarkoitetaan, ymmärrät varmaan itsekin. Mä en ole ylpeä kaikista asioista mitä olen tehnyt, mutta en myöskään kadu mitään. Mulla on näistä aineista vain ja ainoastaan hyviä muistoja, sillä tavalla mulla ei siis mennyt överiksi. Mutta tiedän myös, että jos olisin jatkanut, ne tunteet ja olot eivät olisi pitkään jatkuneet yhtä hyvinä. Siksi mä lopetin.
Avatar
#222 • • Taurus Guest

Originally posted by Bella:
Kyllä, mä olen ollut pirihuora. Mä en myynyt pesääni rahasta, mutta mä tein melkein mitä vain saadakseni piriä ...
snip..
..ja olot eivät olisi pitkään jatkuneet yhtä hyvinä. Siksi mä lopetin.



OK; hyvä ettei jäänyt kummituksia kaappiin.
Avatar
#223 • • Taurus Guest

Originally posted by Bella:
[QB]
...
Mutta tänne mä en silti jää katselemaan loppuiäkseni näitä paskanjäykkiä suomalaisia, mua ärsyttää niin suunnattomasti kun elämä pitäisi suunnitella syntymästä asti.Miksei täällä osata vähän relata.....QB]



Mutta täällä ei myöskään kansanmurhata, kuten on usein tapana esim. Afrikassa. Se on hyvä asia, se.
Avatar
#224 • • cterror Guest
uusimmassa ministry-magissä oli mielenkiintonen stoori e ja a aineiden brittikäyttäjistä.
jos jostain saatte lehden ni lukaskaa läpi.
close uppina siinä oli et näyttäs siltä et mdma tosiaankin aiheuttaa isosti käyttäville kaikennäköstä mielenterveysprobleemaa. lisäks vaikuttaa haitallisesti muistiin. varsinki lähi siihen. yyyyyyy
sellasta perjantaihin.
c u @ dbtl teknomonttu
Avatar
#225 • • Dani Cior Guest

Originally posted by Bella:
Eihän noissa kommenteissa ole enää mitään järkeä tai sitten kemikaalit on tuhonneet loputkin mun aivosoluista.



Ai mun kommenteissa vai? Joo niistä saa etsiä järkeä omalla vastuulla olen ihastunut zeniin, dadaismiin, postmodernismiin ja surrealismiin. Mielestäni irrationaalisuus ja ristiriidat kuvaa ihmistä, ihmisyhteisöjä usein paremmin kuin tiede.


Mä olen käynyt monessa eri syvyydessä siellä ämpärissä, tosin tällä hetkellä en enää näe kuin kastelukannun. Jossain vaiheessa olen nähnyt myös suuren, 55 litran saunasaavin, joka on mummolan saunan nurkassa, ja siellä olen käynyt ihan pohjalla saakka. En todellakaan tiedä mitä haluaisin elämältäni, enkä haluakaan tietää.



Siellä ämpärissä? Siis missä niistä? Ei elämää tarvitsekaan suunnitella kuin joku neuroottinen porvari, riittää että elää ja oppii eikä kärsi turhaan... elämän pitäisi olla seikkailu eikä kellään ole vastauksia suurimpiin mysteereihin.


Ja kyllä, opiskelen eräässä hyvin yliarvostetussa teknillisessä koulussa, käyn joka päivä töissä. Mutta tänne mä en silti jää katselemaan loppuiäkseni näitä paskanjäykkiä suomalaisia, mua ärsyttää niin suunnattomasti kun elämä pitäisi suunnitella syntymästä asti.



Löytyy niitä ankeita pikkuporvareita muualtakin, turha dissaa suomalaisia siitä mitä muutkin ihmiset tuppaa olee. Protestanttinen kulttuuri on vähän jäykkä ja tiukkapipoinen, Martti Lutherinkin motto oli 'Ora et Labora' : rukoile ja tee työtä. Muutenkin protestanttinen jumala oli aina rankaisevampi ja epäystävällisempi kuin esimerkiksi katolinen joka oli anteeksiantavampi ja päästi iisimmin taivaaseen. Kyllähän stadi on ainakin muuttunut rennommaksi ja kansainvälisemmäksi, itse en ainakaan jaksa ottaa liikaa hernettä nenään jonkun taliaivon kommenteista... Selkä suoraksi ja pää pystyyn tyttö!



Miksei täällä osata vähän relata, miksi täällä katsotaan niin vitun pitkään mua tuolla kadulla ja mummot kuiskii dösässä että tuo o aivan varmasti narkomaani..Antakaa mun elää ja etsikää itellenne oma elämä!! [/QB]



Anna niiden mummojen kuiskata, ne on kasvanut totaalisen erilaisessa maailmassa kuin me. Niillä on ollut paljon vähemmän vaihtoehtoja ja vähemmän tilaa itsensä ilmaisuun.

Enkä tuomitse kenenkään seksuaalisia kokeiluja ei siinä ole mitään pahaa, mutta IMO itsensä myyminen saadakseen douppia on mulle aika syvä pohjakosketus. Sen takia otin sen esimerkkinä, myös väkivalta ja toisten pahoinpiteleminen doupin ja periaatteessa kaiken muunkin takia on sairasta ja tosi alhaista puuhaa.

Kyllähän ihmiset jotka on uskaltaneet elää ja kokeilla rajojaan ovat aina mielenkiintoisempia ja heillä on enemmän perspektiiviä kuin pelokkailla kotihiirillä. Silti itse ainakin kadun tiettyjä mokia vaikka se onkin tyhmää ja täysin turhaa. Elämä on helpompaa jos ei tee turhia mokia jotka voi jäädä kummittelemaan, toki historiaa ei voi muuttaa... ja ihminen on erehtyväinen. Silti toivotan sulle paljon onnea ja olkoot tähdet suosiollisia valitsemallasi tiellä.
Avatar
#226 • • Dani Cior Guest
Yksi juttu mikä itseäni harmittaa että ylenpalttinen laajallelevinnyt kuosaus on ajanut bileistä pois aitoja streittarivegaaneja, jotka ei jaksa katsoa sitä 'rappiota', kun osa jengistä kuosaa kuin viimeistä päivää...

Streittarivegaanit nyt ei usein ole niitä kaikkein suvaitsevaisimpia ihmisiä muitakaan kohtaan, mutta ainakin he ovat tarpeeksi hulluja ollakseen johdonmukaisia, ja mielestäni melkein ainoita joilla on varaa kitistä muiden kemikaaleilla/päihteillä leikkimisellä. Toki, jokaisella on oikeus, ehkä jopa velvollisuus, neuvoa toisia skarppaamaan niiden hortoillessa 'kuoleman laakson varjoissa'. Se on vain normaali ja humaani tapa muita kohtaan..

Paha sektori voi jatkaa vaikka huumeanalyyseillaan tästä:
Avatar
#227 • • H.Abismo Guest

Originally posted by Dani Cior:
Streittarivegaanit nyt ei usein ole niitä kaikkein suvaitsevaisimpia ihmisiä muitakaan kohtaan, mutta ainakin he ovat tarpeeksi hulluja ollakseen johdonmukaisia, ja mielestäni melkein ainoita joilla on varaa kitistä muiden kemikaaleilla/päihteillä leikkimisellä. Toki, jokaisella on oikeus, ehkä jopa velvollisuus, neuvoa toisia skarppaamaan



Hmm, miten pitäis tällaseen suhtautua, ootko Dani pehmenemässä holhouksen puolelle? Joka synnitön(doupiton) on, heittäköön ensimmäisen kiven? "Neuvoa" skarppaamaan? Sen jälkeen "neuvoihin pakottamis"-kampanja?

Joo, joo. Kompromisseja, jotta käytännön elämä voisi jatkua, mut se on irl; täällä voi latoa traktaatteja ja "totuuksia" just niin palavasti ku lystää. Sit ku ei kiinnosta, loggaa vaa ittensä irti ja palaa todellisuuteen, jossa... vai?

Muistakaa nyt, pliis, kieltäytyminen ei ole luopumista.

Keep The Faith!

- guihymiödance -
Avatar
#228 • • Deity-1 Guest

Originally posted by H.Abismo:
Hmm, miten pitäis tällaseen suhtautua, ootko Dani pehmenemässä holhouksen puolelle?



Ei kun tää on vaan osa danin synninpäästöä sen tekemistä 'pahuuksista' viimeviikolta.

"TAASKO sä oot valvonu koko yön??"
Avatar
#229 • • Dani Cior Guest

Originally posted by H.Abismo:
Hmm, miten pitäis tällaseen suhtautua, ootko Dani pehmenemässä holhouksen puolelle? Joka synnitön(doupiton) on, heittäköön ensimmäisen kiven? "Neuvoa" skarppaamaan? Sen jälkeen "neuvoihin pakottamis"-kampanja?

Joo, joo. Kompromisseja, jotta käytännön elämä voisi jatkua, mut se on irl; täällä voi latoa traktaatteja ja "totuuksia" just niin palavasti ku lystää. Sit ku ei kiinnosta, loggaa vaa ittensä irti ja palaa todellisuuteen, jossa... vai?

Muistakaa nyt, pliis, kieltäytyminen ei ole luopumista.

Keep The Faith!

- guihymiödance -



Neuvojen pakottaminen on perseestä, ymmärrän että jengille ei löydy helposti vaihtoehtoja kuosaus on usein protestia arvottomuutta ja laajallelevinnyttä konsumeristista nihilismiä vastaan. Itse ainakin kuuntelisin mieluummin sellaisen saarnaa joka on melko lailla luopunut aineista tai jolla on ainakin runsaasti kokemusta ja analyyttistä kykyä ymmärtää koko käytön skaalaa.

Vituttaa vaan välillä katsoa kun 10+ vuotta nuoremmat kakarat kuosaa kuin viimeistä päivää joskus aika vaarallisilla aineilla, samalla kun on viime vuosien aikana entisistä kavereista ja tutuista kerennyt monet hankkia hepatiitteja, yksi kuollut yliannostukseen 22 vuotiaana, yksi sairastunut vuosien kuosauksen jälkeen skitsofreniaan niin että vietti ainakin muutama vuosi sitten suurimman osan ajasta suljetulla, moni hankkinut hivin jne. Silloin vuosia sitten kukaan niistä ei käyttänyt edes kovia aineita vaan lähinnä blaadas ja poltti kannaa. Nykyposse siirtyy heti kunnon kemikaaleihin, ja olen nähnyt kuinka ne pehmentää monien aivot ja sielut vähänkin vastuuttomammalla käytöllä. Se tulella ja omalla terveydellä leikkiminen ei kyl IMO todella kannata, jos vituttaa menkää vaikka Göteborgiin kuten monet mun kaverit ja pankaa vaikka haisee mieluummin kuin ränniin yms.

Tuntuu huvittavalta miten jengi ajattelee että nyt on se kuosaus-elämänkokeilu vaihe ja sitten siirrytään vaan tunnollisesti eteenpäin opiskelu-ura-perhevaiheeseen yms. pikkuporvarivaiheeseen, mutta kaikille se ei olekaan niin helppoa eikä tuu onnistumaan. Osa liikkuu ,sossun,työkkärin, päihdehoidon ja osa-aika duunien välillä.

Olen nähnyt kuinka moni tyttö on yrittänyt skarpata pois pahoista piireistä hankkimalla lapsen vaikkei heillä ole ollut mitään kykyjä huolehtia siitä, tuskin edes itsestään..

Hell, ihmiset on niin pirun irrationaalisia...onko pakko toistaa koko ajan samoja virheitä.
Avatar
#230 • • H.Abismo Guest

Originally posted by Deity-1:
Ei kun tää on vaan osa danin synninpäästöä sen tekemistä 'pahuuksista' viimeviikolta.

"TAASKO sä oot valvonu koko yön??"



Ahaa...

...Ja kukot kieku niin perkeleesti saunan kiukaalla ja haudat levis ku Jokisen eväät, esirippu repes kahtia ja Jeesus huusi suureen ääneen: "Jumalauta, ollaanko Pispalassa kun on verinen perse ikkunassa!" -H.Salama, Juhannustanssit (aikanaan sensuroituu stuffii lonkalta heitetynä quottina...)

"Te absolvo filio... et spiritus sancti..." Niks, naks ja synnit hiiteen!

Peace Out!

- holyhymiö -
Avatar
#231 • • Dani Cior Guest

Originally posted by Deity-1:
Ei kun tää on vaan osa danin synninpäästöä sen tekemistä 'pahuuksista' viimeviikolta.

"TAASKO sä oot valvonu koko yön??"




Suunnilleen , Ihanan hiljaista ja kaunista jota voi säestää hyvällä musalla...niin että roks.

'Pahuukset'... joo, tuli taas hankittua perspektiivia asioihin, tiputtua altaaseen, tuhlattua liikaa rahaa, ja valvottua aivan liikaa... mut hei aika pientä teikäläisen menoon verrattuna vai mitä?
Avatar
#232 • • H.Abismo Guest
Hesari 26.6.2001...

"Lasten päihdemyrkytysten taustalla on Helsingissä lähes aina sekakäyttö

Sekavat lapsipotilaat ovat usein väkivaltaisia vastaanotolla

Helsinkiläiset lapset ja varhaisnuoret käyttävät yhä usea-mmin lääkkeitä ja alkoholia vaarallisesti sekaisin.
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Lastenklinikan yleisin myrkytystilapotilas on alle 16-vuotias sekakäyttäjä, kertoo ylilääkäri Veli Ylitalo.
"Olemme ilmiöstä vakavasti huolissamme", hän toteaa.
Ylitalo pelkää, että seuraava askel lasten hengenvaarallisessa päihteidenkäytössä ovat huumeet.
Lastenklinikan apulaisosastonhoitajan Petri Kylmäsen mukaan sekakäyttäjien määrä on kasvanut selvästi kahden viime vuoden aikana. Vuonna 1997 päivystyksen kaikista myrkytystapauksista 35 prosenttia johtui sekakäytöstä, nyt luku on lähes 80 prosenttia. Muiden myrkytystilojen taustalla on yleensä runsas alkoholi. Sairaalan potilaat ovat alle 16-vuotiaita.
Kaikkien päihdemyrkytysten lukumäärä Lasten ja nuorten sairaalassa oli viime vuonna noin 250, mikä on viitisenkymmentä enemmän kuin vuonna 1997.

Eniten pieniä myrkytyspotilaita tuodaan vastaanotolle suurina juhlapäivinä, kuten vappuna, uudenvuodenaattona ja koulujen päättäjäispäivänä. Juhannuksena on hiljaisempaa.
Viidesosa alaikäisistä myrkytyspotilaista joutuu tehohoitoon.
"Päivystysvastaanotolla näkyy vain jäävuoren huippu, josta voi päätellä, että sekakäyttö on yleistynyt rajusti", Kylmänen sanoo.
Kylmänen toimii pääkaupunkiseudulla aktiivisesti huumeidenvastaisessa työssä.

Myös lasten väkivaltaisuus on muodostunut ongelmaksi Lastenklinikan päivystyksessä. Kylmäsen mukaan sairaalaan päätyvien lääketokkuraisten lapsipotilaiden käyttäytyminen on rajumpaa kuin ennen.
Sekava ja pelokas lapsi purkaa aggressiivisuuttaan potkimalla, hiuksista repimällä, raapimalla ja lyömällä.
Yllättävien tilanteiden varalta päivystysvastaanoton henkilökunta onkin kevään aikana käynyt itsepuolustuskursseilla.
"Henkilökunta on toivonut, että päivystyksessä olisi turvamies ympäri vuorokauden", Kylmänen kertoo.

Lämpenevät kelit huolestuttavat Kylmästä, sillä kesäisin nuoriso on "hurjimmillaan".
"Kynnys erilaisten päihteiden kokeiluun madaltuu selvästi."
Lääkkeitä päihtymystarkoituksessa käyttävät lapset eivät yleensä tiedä, mitä ottavat. Vanhempien ja isovanhempien varastoista viedään kaikkea mitä löytyy, esimerkiksi nukahtamis- ja masennuslääkkeitä tai verenpainelääkkeitä. Apteekista ostetaan särkylääkkeitä käsikaupalla.
Kun alkoholi moninkertaistaa lääkkeen vaikutuksen, lapsi voi olla hengenvaarassa.
"Psyyken- ja unilääkkeet saattavat lamauttaa keskushermoston, ja verenpainelääkkeiden ja alkoholin yhteisvaikutus voi jopa pysäyttää verenkierron", Kylmänen selvittää.
Sairaalan teho-osastolla on hoidettu myös esimerkiksi kipulääkkeiden aiheuttamia sisäisiä verenvuotoja.
Kylmänen muistuttaa, että aikuisenkokoisenkin lapsen sisäelimet ovat usein kehittymättömät, jolloin alkoholin tai sekakäytön aiheuttamat vauriot ovat vakavia ja pysyviä.
"Maksa voi hajota yhden rajun ryyppykerran seurauksena."

Alkoholin ja lääkkeiden sekakäyttö on yleisempää tyttöjen kuin poikien keskuudessa. Tytöt käyttävät myös poikia useammin pelkästään lääkkeitä päihtymistarkoituksessa.
"Lääkkeitä pidetään siistinä ja naisellisena tapana päihtyä. Olen kuullut tyttöjen sanovan, että kaljakassin kantaminen on rumaa tai että lääkkeet eivät lihota", Kylmänen kertoo.
Lääkekokeilujen taustalla on lähes aina kaveriporukan painostus. Nuorin vastaanotolle sekakäytön vuoksi päätynyt on ollut kahdeksanvuotias.
Kylmänen perää vanhempien vastuuta.
"Vaikuttaa siltä, että vanhemmat luulevat lapsiaan liian varhain aikuisiksi. Ajatellaan, että kymmenvuotias pärjää jo yksin. Kaveriporukoista nämä lapset sitten etsivät turvaa."
Alkoholista ja sekakäytöstä johtuvien myrkytystapausten lisäksi Lasten ja nuorten sairaalassa hoidetaan myös kannabiksen, amfetamiinin ja ekstaasin käyttäjiä sekä heroiinin vieroitusoireista kärsiviä lapsia. Hengitettävistä kemikaaleista, muun muassa butaanista johtuvia myrkytystapauksia on ilmennyt satunnaisesti."

Saihan ne sen kannikanki tähän ympättyä, mutta...

"Sekakäyttö kunniaan!"-ko? "Äiteen pikku apurit" ja viina yhdessä, sosiaalisesti hyväksyttyä ja lääkärien siunaamaa imailua, siis mitään ei tässä tehtävissä.

Kieltolause, väite, mielipide... "Älkää...", "...mut muistakaa, et..." ja "...vaarallista, jos..."

Täytyy nyt kuitenki olla (omahyväinen) Ville I. ja sanoa painokkaasti: "Älkää sotkeko mömmöjä ja viinaa!"... uskoo tai ei.

Keep The Faith!

- viinahymiöviinana -
Avatar
#233 • • Sinphony Guest
H.i.H. eli "Hauskaa ilman huumeita"
Haluaisin vain nähdä kuinka monta kiinnostaisi kuulua porukkaan, jossa esim. kantaisimme käsinauhaa tms...
Itse ainakin kantaisin sitä ylpeydellä!

Joojoo, tämä ei varmasti ole ensimmäinen kaltaisiaan.

Eli riippuen kannattajien määrästä, voisin teettää esim. näitä käsinauhoja... hinnaxi arvelen n.20-30mk...

Kommentteja ideasta otetaan vatsaan!

Perinteistä streittari risti merkintää uv-maalilla on myös ehdotettu (Zenith)

/Sin
Avatar
#234 • • Star Guest
Sehän olisi mainio ajatus.. kenellä teetättäisit ne Mutta olen kyllä hommassa mukana, jos se tulisi toimimaan !
Avatar
#235 • • Anonymous Guest
Hommatkaa ennemmin vaikka sellainen mukavanoloinen rintamerkki. Eihän sen tarvitse näyttää miltään kansanedustajaehdokkaan numerolaatalta ruiskukkineen tai keskustanvihreine kirjaimineen.

En kuitenkaan tiedä onko siitä suurempaa hyötyä. Aivan taatusti bileissäkävijät jo tietävät ketkä käyttävät piristeitä ja ketkä eivät.
Tietysti jos haluaa erottua massasta niin ajatus on ihan ok.
Silloin toivottavasti ette käytä minkäänlaisia huumeita eli tiukimmin määriteltynä ei alkoholia, kofeiinia, tauriinia, efedriiniä tai metahommia..... Eli olkaa kaikki sitten rehellisiä...

Rehellisyys maan perii. Toisille ihmisille valehteleminen tässä asiassa ei varmaankaan aja ketään maalta merelle.
Mutta itsellensä on osattava olla rehellinen.
Muuten menee pahasti hakoteille.

Toivottavasti tuo ajatuksenne onnistuu. En haluaisi nähdä H.I.H.-merkkiä väärinkäytettynä tai ivailun kohteena.
Onhan kyseessä kuitenkin järkevä ja erittäin tarpeellinen asia/valinta:

Uhuu
Avatar
#236 • • mekaanikko Guest

Originally posted by Sin:

Perinteistä streittari risti merkintää uv-maalilla on myös ehdotettu (Zenith)



Streittarimerkin käytöstä sen verran, että streittarius ei ole pelkkää huumeettomuutta tai edes päihteettömyyttä laajemmassa mielessä, vaan myös vegaaninen ruokavalio ja joidenkin koulukuntien mukaan myös irtoseksistä pidättäytyminen kuuluvat asiaan.

Lisätietoa: www.vegan-straight-edge.org.uk
Avatar
#237 • • Sinphony Guest

Originally posted by mekaanikko:
Streittarimerkin käytöstä sen verran, että streittarius ei ole pelkkää huumeettomuutta tai edes päihteettömyyttä laajemmassa mielessä, vaan myös vegaaninen ruokavalio ja joidenkin koulukuntien mukaan myös irtoseksistä pidättäytyminen kuuluvat asiaan.

Lisätietoa: www.vegan-straight-edge.org.uk



Kiitos valaisusta, ehkei se streittarimerkki sitten ole niin hyvä idea...
paitsi niille jotka niitä todella ovat

En tiedä kuinka vakavia sen suhteen pitäisi olla, että "ansaitsisi" merkin... itse poltan tupakkaa, juon erittäin harvoin erittäin vähän alkoholia
(ehkä yhden "annoksen", siis siiderin/oluen/tms per kuukausi), käytän guaranaa (esim. battery sisältää guaranaa) siinä kaikki...
Minun periaatteiden mukaan nämä eivät ole huumeita, tai ainakin sallin näiden käytön.

Mutta ei tulisi kuuloonkaan edes kokeilla nappeja, pilveä jne. saatika sitten vahvempia.

Ideani sai alkunsa, kun mua äärimmäisesti ärsyttää/vituttaa, kun mua edes epäillään minkään näköisten huumeiden käyttäjäxi/kokeilijaxi. Ehkä vain haluan protestoida väittämää tms.

Merkit/hihnat saisin suht halvalla yhdeltä mainos-lahja firmalta...

Jos en mielestänne sovi merkin kantajaxi,
niin kertokaa se

/Sin
Avatar
#238 • • Sinphony Guest

Originally posted by Sin:
itse poltan tupakkaa, juon erittäin harvoin erittäin vähän alkoholia
(ehkä yhden "annoksen", siis siiderin/oluen/tms per kuukausi), käytän guaranaa (esim. battery sisältää guaranaa) siinä kaikki...
Minun periaatteiden mukaan nämä eivät ole huumeita, tai ainakin sallin näiden käytön.



Tarkoittaen, etten huumaa niillä itseäni...
/Sin
Avatar
#239 • • pixie Guest
Suorastaan liikutuin, kun olimme bilettämässä ja eräs ystävä, -kauheessa tuubassa sauhuteltuaan, tuli yhtäkkiä hämmentyneen näköisenä seisoon mun viereen hiukset ihan sekasin, ja vähän aikaa siinä katseltuaan totes sitten et "jengihän on ihan hunningolla".

-Se oli ensimmäinen ihminen joka sano sen noin, oikeesti vilpittömän pahoillaan, kuitenkaan moralisoimatta ketään. Vastasin, että näinhän se taitaa olla...

Näinhän se vähän taitaa olla.
Avatar
#240 • • zander Guest

Originally posted by mekaanikko:
Streittarimerkin käytöstä sen verran, että streittarius ei ole pelkkää huumeettomuutta tai edes päihteettömyyttä laajemmassa mielessä, vaan myös vegaaninen ruokavalio ja joidenkin koulukuntien mukaan myös irtoseksistä pidättäytyminen kuuluvat asiaan.



On kyllä totta, että monet streittarit ovat vegetaristeja/vegaaneja, mutta ei se mun tietääkseni alkuperäiseen aatesisältöön tiukasti kuulu. Alunperinhan X-merkki on lähtöisin bileistä, joissa alaikäiset merkittiin ristillä käteen. Straight edge minulle merkitsee nimeonmaan päihteiden käytöstä TÄYDELLISESTI luopumista. Siitä nimikin. Ei siis lainkaan tupakkaa, alkoholia saatika huumeita. En siis Sin suosittele sinua käyttämään X:ää sen perusteella, että tupakoit ja juot vain vähän alkoholia. Voi tulla vähän nyrpeää vastaanottoa.