Ayia Napan yöelämää tullaan hillitsemään

9 posts, 1 page, 2,190 views

Avatar
#1 • • plasma Guest
HS 13.3.2002 - Ongelmana liian railakas yöelämä,

"Turistinuorison suosima lomakohde Ayia Napa Kyproksen kaakkoisrannalla aiotaan rauhoittaa alkavalla kaudella. Matkailusta vastaavat viranomaiset ovat hermostuneet aiempien vuosien vauhdikkaasta menosta ja pelkäävät Kyproksen maineen kärsivän.

Brittiläiset ja pohjoiseurooppalaiset nuoret ovat pari kolme vuotta juhlineet lomansa railakkaasti Ayia Napassa. Tarinat ylettömästä alkoholin käytöstä ovat kiirineet laajalle, erityisesti Britannian iltapäivälehtien sivuille. Viranomaiset aikovat puuttua pahimpiin häiriötekijöihin.

Diskojen, baarien ja pubien aukioloaikojen valvontaa tehostetaan. Tähän saakka monissa niistä on voinut juhlia kirjaimellisesti aamunkoittoon, ja meteli on häirinnyt muita turisteja.

Poliiseja aiotaan tuoda lisää kaduille, jotta huumekauppa saadaan loppumaan. Loppu tulee myös oppaiden vetämille kapakkakierroksille, joihin on saattanut osallistua 50-100 henkilöä.

Huvialusten turvallisuutta ruvetaan valvomaan. Tähän asti ne ovat voineet toimia vapaasti ja ottaa niin paljon kyytiin kuin on tulijoita. Suorastaan vaarallisia ovat viranomaisten mukaan olleet monesti ylikuormitettujen alusten risteilyt, joiden aikana matkustajat ovat saaneet rajoittamattomasti alkoholia.

Hotelli- ja ravintolayrittäjät muistuttavat, että Ayia Napa on ollut turisteille aina huvittelupaikka , eikä hauskanpitoa saisi liikaa rajoittaa."

--
Loppusanat. Jos niitä pirun brittejä ei olisi niin paljon siellä niin olisi kaikkien puolesta paljon mukavempaa eikä näitä rajoituksia tarvitsisi edes miettiä. Mutta eikös Ibizallekin tälläisiä rajoituksia ole ainakin suunniteltu?
Avatar
#2 • • Pellé D Guest
Pitäis etsiä oma bailaus saari, jossa voi ryypätä jä örveltää vapaasti. Ja jos ei turistit viihdy, ni niille porttikielto!
Avatar
#3 • • oddi Guest

Originally posted by plasma:

Loppusanat. Jos niitä pirun brittejä ei olisi niin paljon siellä niin olisi kaikkien puolesta paljon mukavempaa eikä näitä rajoituksia tarvitsisi edes miettiä. Mutta eikös Ibizallekin tälläisiä rajoituksia ole ainakin suunniteltu?



Britit saa aina paskaa kaikilta just ton rehaamisen takia. Mutta kun olin tossa Jouluna Sveitsissä ja asuttiin hostellissa. Samassa _huoneessa_ oli lokaaleja, saksalaisia, Kanadalaisia, Jenkkejä, Ranskalaisia, Brittejä, ja pari aussia. Siellä oli kolmen kerroksen parisänkyjä vieriviereen, että ei siellä muuta tehty kuin nukuttiin ja vaihettiin vaatteet. Pahimpia riehujia olivat saksalaiset ja äänekkäimpiä ranskalaiset. Saksalaiset dokas ja heitteli viinapulloja ympäriinsä siellä nukkumaosastolla ja kans poltti pilvee sisällä kun muut nukku.! Jos siinä nyt nukuttua sai, ja Ranskalaiset oli niin v*tun äänekkäitä, että kun ne palas 4 maissa baareista, alko semmonen älämölö ettei siinä nukkua kyennyt kun kuuro tai hullu. Jenkit ja britit sitte yritti pitää kuria siellä.. "you German pricks, shut up frenchfucks". Suomalaiset pysyteltiin hiljaa, myöskin siitä syystä että mä olin vanhin porukasta 18v ja muut vielä nuorempia. Aamulla tosin herättiin aina aikasin ja laitettiin valot päälle ja meluttiin, vikana aamuna heitettiin niitä rikkimenneitä lasinpaloja sakujen lautakenkiin hammastahnan kera. - mutta oli todellakin kiinnostava kokemus asua tuontyyppisessä tilanteessa, ja tutustui erilaisiin ihmisiin etc. että kyllä ne muutkin kansalaiset rehata osaa.

nim. pikkubroidini heräsi aamulla sängyssään absolut vodka sirpaleiden seasta.
Avatar
#4 • • Anonymous Guest
Höh tuolta on parhaat loma muistot...
"Ei Poliisi pysty Suomessakaan kaikkia valvomaan"
Avatar
#5 • • Klabi Guest
Olin viime kesänä viikon lomalla Agia Napassa viiden kaverin kanssa. Loma olisi ollut muuten maistuvainen, mutta niitä brittejä oli jokapaikassa. Huomasi hyvin ketkä tuo kaiken rahan Agia Napaan...
Paikka oli kuin suunniteltu Brittejä varten, brittiläisestä aamiaisesta lähtien.
Eniten vitutti tulla mihin aikaan tahansa uima-altaalle kun siellä oli aina sataviiskymmentäkännistäbrittiääliötä.
Nojoo, osaavathan ne britit juhlia, mutta ei se meininki kauheasti hailaitkafeen kännisestä perjantaista eroa. Älytöntä hehkuttamista, esim. Creamissa DJ ei saanut soittaa kymmentä minuuttia rauhassa, ilman että tosi segiksissä oleva 15-17v brittipoju änkisi dj koppiin halaamaan ja hehkuttamaan ja edustamaan, kyllä siinä oli ihmettelemistä. Oli myös hauska katsella "baarikadulla" terasseilta kun 100hlö:n brittiseurue yritti änkeä pieneen kuppilaan. Ja aina tasaisin väliajoin joku brittijäbä juoksi ulos laattaamaan, ja sitten ylävitosia frendeille ja bissellä pahamaku suusta..
HUH HUH.
Tuli ihan kotosuomi mieleen.

Olen kuullut kauhutarinoita briteistä kaveriltani joka on lentoemäntä, ja naureskellut niitä partaani, mutta täytyy kyllä todeta että tottahan se on.
Agia Napa on täydellinen lomamesta niille jotka diggaavat kunnonkänniääliömeiningistä, kyllä se itsellenikin maistuu aika-ajoin, mutta liian suurina annoksina yliannostus on väistämätön...



[ 21 March 2002: Message edited by: Klabi ]
Avatar
#6 • • stjerne Guest
musta on ihan hyvä jos niitä brittejä hieman rauhoitetaan.. vuonna -00 kesällä pulloja sateli taivaalta ja joka ilta vähintään yksi työntekijä/turisti joutui sairaalaan tappelujen takia.. aina ei voi brittejä syyttää, mutta vähän liian usein..sääli vaan että 'kunnon' bilettäjät kärsii muiden teoista..
Avatar
#7 • • Ozie Guest
Onko kukaan käyny paikanpääällä kattomassa mikä tilanne tällä hetkellä on? Minkä hintasta mahtaa olla ravintoloissa ruoka ja viinat?

Tarkotus olis kesällä yrittää vierailla paikassa
Avatar
#8 • • ZeiKei Guest

Originally posted by Ozie:
Onko kukaan käyny paikanpääällä kattomassa mikä tilanne tällä hetkellä on? Minkä hintasta mahtaa olla ravintoloissa ruoka ja viinat?

Tarkotus olis kesällä yrittää vierailla paikassa



Kaveri tuli just maanantaina reissusta ja kehui meininkii ihan sairaasti. Ite kävin Napassa vajaa pari vuotta sitten ja meininki oli kyllä silloinkin loistava.

Ei siellä meno oo yhtään oikeastaan rauhottunu, ainoo mikä on aika suurennuslasin alla on toi et ravintolat menee neljän maissa kiinni.

Ruoka siellä on ravintoloissa on aika Suomen hinnois, esim. pitsa~5EUR, bisse~3EUR.

Mut kaupasta saa halpaa nuudelii ja vodkaa!
Avatar
#9 • • plasma Guest

Originally posted by ZeiKei:
Mut kaupasta saa halpaa nuudelii ja vodkaa!



No ne ovatkin ainoita, jotka siinä kylässä ovat halpoja.