Monitorikysely

514 posts, 26 pages, 163,611 views

Avatar
#161 • • Remotion Guest
eikö kellään muulla ole kokemuksia noista minipodeista?
Muistaakseni sellaiset olivat kermankin loungessa, et luulis että niitä on joku kuunnellut kunnollakin.
Avatar
#162 • • kimitys Guest
sen verran vielä että... mikäli ei ole rahaa monitoreihin tai jos epäilee huonettansa/akustiikkaa niin suosittelen että ostais sitten mielummin jotkut mixaus/masterointi studio kuulokkeet... esim sennheiser hd-600:et

... tai sitten ostaa kummatkin :-)
Avatar
#165 • • kimitys Guest
moi.

ei jollain olisi kokemusta seuraavista monitoreista?

m-audio bx8
tapco by mackie
tannoy reveal active

osaisko joku kertoa mikä noista olis "paras"... kokemuksia? jotain muita ehdotuksia?

itse en ole vielä noita päässyt koekuuntelemaan mutta olisi silti kiva kuulla etukäteen jotain kommenttia...
Avatar
#166 • • serotonot Guest
mä pääsin vihdoin sitten pitkän kuuntelukierroksen jälkeen ostopäätökseen ja perjantaina pitäis tulla Alto M4A:t

päihitti mun korvaan saundin tarkkuudella oikestaan kaikki muut paitsi genelecit
Avatar
#167 • • bulk Guest
Onkos muuten kukaan päässyt vielä kierrokselle kuuntelemaan uusia Genejä? Kannattaako harkita päivittämistä?
Avatar
#168 • • Salza Guest

Onkos muuten kukaan päässyt vielä kierrokselle kuuntelemaan uusia Genejä? Kannattaako harkita päivittämistä?



Basso menee alemmas. Soundi on täyteläisempi, vanhan sarjan puisevuutta on poistettu. Yläbassoissa siis muutoksia. Diskantti hieman samettisempi. Stereokuva aukeaa huomattavasti laajemmalle alueelle. Vanhoissahan on aika karu soundi, uudemmat ehkä vähän mukavammat kuunnella. Ainakin oli myyvempi soundi.

Omasta mielestäni ulkonäkö on ärsyttävän muovinen (mitä eivät todellakaan oikeasti ole). Stereokuvan levitystä jäin myös ihmettelemään. Itse ainakin pidän monitoreissa mahdollisimman kuivasta ja suuntaavasta stereokuvasta.
Avatar
#169 • • Edited Tuppu_ Guest
Editoitu:

Jep, hommasin mackien HR626:t monitoreiksi.

Ääni on tarkka ja tasapainoinen. Stereokuva vaikuttaisi olevan yhtenäinen ja hyvin jäsentynyt, myös äänikentän syvyys on suuri.
Basso on tarkka eikä kumise yhtään. Esim. Kick + Bassline sävyt & seurattavuus ovat huippuluokkaa. Sanoisin että bassotoisto on erittäin nopea ja dynaaminen, oli se sitten sub, mid tai yläbassoa. Taajuusvasteen puolesta pärjäisi useissa tapauksissa ilman subbariakin, toistaa about 37Hz (-6dB).

Äänessä en ole huomannut mitään rasittavaa piirrettä millään taajuusalueella. Kuten paristakin paikkaa netistä luin ennen ostopäätöstä, niin myös keskialue tulee näillä hyvin esiin ja erottelee tarkasti. Tästä on hyötyä varmasti myös jos käsittelee vokaaleita.

Äänenvoimakkuudessa tuntuisi olevan tehovaraa paljon enemmän kuin mihin omassa käytössä on tarve. Puhdasta ääntä tulee enemmän kuin korvat kestävät ilman kipua. Monitorit nyt siis n. 1,2 metrin päässä kuuntelupisteestä (pystyasennossa, kuten mackie suosittelee stereokäytössä). Vaikuttaisivat toimivan lähikenttämonitoroinnissa varsin hyvin, vaikka nämä kait pääasiassa onkin tarkoitettu keskikokoisesta isoon tarkkaamoon.

Kieltämättä monet biisit kuulostavat näillä aika häröiltä, erottaa siis hyvin miksatun kaman helposti. Miksasin uuden projektini näillä nopeasti uusiksi ja ääni kyllä aukesi ja selventyi huomattavasti entiseen verrattuna.

Olen tyytyväinen. Itseasiassa nää kyllä oli ehdottomasti paras hankinta, mitä oon koskaan tehny. :)
Avatar
#170 • • Pomo Guest
Itse haen tänään firmasta uuden Genelecit ajoon. Ilmoittelen myöhemmin.
Avatar
#171 • • gerry Guest


Olen tyytyväinen. Itseasiassa nää kyllä oli ehdottomasti paras hankinta, mitä oon koskaan tehny. :)



Näin sanoit DSP threadissa powercoresta;)

Mulla on noi M1 Alesikset ... Eipä ole toistaiseksi ollut valittamista. Hinta laatu on tosi kohdallaan. Menevät myös suht alas (38herziin) joten ylimääräinen subbarikaan ei ole välttämätön.
Avatar
#172 • • Tuppu_ Guest


Olen tyytyväinen. Itseasiassa nää kyllä oli ehdottomasti paras hankinta, mitä oon koskaan tehny. :)



Näin sanoit DSP threadissa powercoresta;)



Mitä voimme tästä päätellä... Eli nuo ovat 2 parasta hankintaa mitä on tullu tehtyä. Powercore mullisti efektien laaduilla. 626:t taasen äänentoison laadullaan. :roll:
Avatar
#173 • • H_Lecter Guest
Tuli tänään hommattua Genelecin 1030a:t, ja kieltämättä vertailtaessa ne pieksi kevyesti vieressä olleet Tannoyn Revealit (tunkkainen soundi) ja Mackiet (HR624/824 - 'munaton' soundi). Kilpaili myös helvetin hyvin 8000-sarjalaisten kanssa, joissa soundi oli omasta mielestäni vain parin asteen verran parempi.

Lähtiessä vertailemaan monitoreja oli aikeissa kuunnella (ja mahdollisesti ostaa) Tapcon monitorit, mutta niitä kun ei löytynyt niin tuli satsattua varmaan laatuun. Vaikkakin yli tuplahinnalla, mutta nyt ei tarvitse katua. Rok!
Avatar
#174 • • Tuppu_ Guest
h_lecter: Mitä tarkalleen tarkoitit tuolla "munakkuudella"? Erottelua vai botnea vai jotain muuta?

Ainakin 824:stä pitäis irrota bassoa, jos vain haluaa, tosin hieman dynamiikan ja nopeuden kustannuksella. 624:ssä pitäisi olla tarkkuutta, mutta aivan matalimman puuttua kuten 1030:stakin.
Avatar
#175 • • H_Lecter Guest

h_lecter: Mitä tarkalleen tarkoitit tuolla "munakkuudella"? Erottelua vai botnea vai jotain muuta?



Siksi lainausmerkkeihin, ettei monitoreissa tarvitsekaan periaatteessa olla munakkuutta. Tarkoitin lähinnä botnea eri taajuusalueiden osalta. Soundi kuulosti melko suljetulta ja laiskalta, kun taas 1030:n soundi oli melko eloisa ja ympäröivä.

Sikäli ovelaa, että aikaisemmin kun kävin kuuntelemassa monitoreja niin tykästyin just Mackien HR824:n soundiin enemmän ku muihin, mutta tällä kertaa tulikin pettymys.

edit: ja noiden 1030:n erottelukin oli omasta mielestäni parempi kuin mackiessa.
Avatar
#176 • • Edited Tuppu_ Guest
Jep, tohonki vaikuttaa paljon se, mitä asetuksia kaiuttimien takana on tehty, onko kaiuttimia siirrelty edellisestä kuuntelukerrasta, mitä materiaalia kuuntelee ja millainen mieliala on kuunnellessa, onko kiire kuunnella ja mitä ja millä on kuunnellu ennen testiä ja ehkä eniten vaikuttavana se, mitä itselle tarkoittaa se "hyvä monitori-soundi". Ja jotkut purkit voivat hyvinkin soida jossain tietyssä tilassa paremmin kuin toiset.

Mackiet ja Genelecit painivat kuitenkin samassa sarjassa laadullaan, riippuu täysin omista tottumuksista ja tarpeista, kumpien soundi käy paremmin omaan käyttöön. Seon aika selvä että joku reveal voi soundata tukkoiselle noiden vieressä. Sehän noissa kalliimmissa monitoreissa on hyvä, että soundissa ei yleensä ole mitään ärsyttäviä piirteitä tai selviä puutteita, kuten monissa halvoissa monitoreissa on.

Sillä tässä oli sanottava jotain, kun tiedän 1030:an "soundin" ja kun hommasin mackiet, niin näissä stereokuva on isompi ja syvempi ja yläpää ei ole aivan niin metallinen. Myöskin bassotoisto on mielestäni selkeästi parempi. Sijoittelu ja tila kyllä vaikuttavat paljon ja soundi voi muuttua yhtäkkiä radikaalistikin. Esim. nää on oltaava diskantit korvan korkeudella, että ääni avautuu oikein.

Jotenkin ihmettelen kyllä, jos 824 ja 624 olisivat selkeästi huonommat soundiltaan kuin 626:t. No ohan 626 toisaalta myös uusin malli ja siinä on yhdistetty 824:n ja 624:n parhaat puolet. Esim. kahden bassokeskiäänisen käyttö parantaa nimenomaan bassotoiston nopeutta, keskialueiden toistoa ja tarkentaa & suurentaa myös stereokuvaa.
Avatar
#177 • • jouni a Guest
Syksyn aikana pitäisi vihdoinkin ne monitorit hommata. Oon vähän lämmenny noille mackien tapcoille. Tänään itseasiassa menossa koekuuntelemaan niitä.

Mut vielä mielessä pyörii kajarit, joista kyselin jo tammikuussa täs samassa topicissa. Joten quottaan itseäni, jos tällä kertaa sais vinkkejä näistä ko. kajareista

Onko kellään tietoa Yamahan MS-P3 aktiivikajareista? Kokemusta tai enemmän tietoa, mitä noista linkeistä irtoo. :eek:

Itellä ei ole ko. kajareista mitään käytännön kuulohavaintoa. Myyjä niitä kehui, kun piipahdin F-musicissa, mut niinhän ne tekee aina. :roll:

Tossa pari linkkiä:

http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw3_artikel-149235.html#fpix

http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe/english_master/20_proaudio/70_speakers/10_no_category/20_studio_monitors/20_active_msp_series/30_MSP3/index.html

Suomesta halvimmaksi hinnaksi löysin 185 e kpl, halvempi kuin Thomannilla. Ei noi varmaan mitkään Päällikkö-kaiuttimet ole,kun hintakaan ei oo "johtajatasoa" :confused:



Lisäks tota sarjaa on MS-P5, mikä on himpun verran kalliimpi. Eli jos jollakin jotain tietoa noista, niin tekstii vaan kehiin :cool:
Avatar
#178 • • whuf. Guest
Turhaa hifistelyä :roll: :roll: :roll:


No ei vais..
Tommoset Mackiet vois olla kyllä namut. Kuulis pikkasen enemmän sitä musaa mitä vääntää. Ainakin nuo 626:t on vaikuttanut tod hyviltä. Pitäis vielä koekuunnella niitä enemmän.

Ehkä sit joskus vois päivittää ton kuunteluarsenaalinkin :laugh:
Avatar
#179 • • spintonik Guest

Behringer B2031 Thruth VS Alesis M1 MK2


Kävin Thomannilla monitorihuoneessa kuuntelemassa erilaisia kaiuttimia. Truth- monitorit olivat todella lähellä Genelecin neutraalia keskiäänen toistoa. Suosittelen Behringeriä!



Hei onko Thomannilla suomessa monitorihuone?
Avatar
#180 • • SS Guest
Mä päädyin hommaamaan 8040, jotka ainakin mun korvaan soi selvästi paremmin kuin mackien 824. Eikä ole kyllä sijoitus kaduttanut.