Äänikortit

647 posts, 33 pages, 227,630 views

Avatar
#121 • • Sniff Guest
@tuppu

tokihan voisit exportata koko biisin cubasesta waviksi... tosin silloin joutunet toteuttamaan livetwiikkaukset automaationa.

eikös kaikilla full duplex-korteilla onnistu samanaikainen toisto ja nauhoitus? vai sotkenkohan mä vaan nyt aamupöhnässä puurot ja vellit... anyway ainakin niillä m-audion korteilla joita olen käyttänyt voi.
Avatar
#122 • • Edited Remotion Guest
Oi gurut:

Itselläni hajosi näköjään Live! ja niinpä sain purkitettua 73min 12sec miksauksen sijasta rutinaa =~700mb käyttökelvoonta wavin pätkää.

Niinpä minulta paloi käämit ja rupesin vakavasti harkitsemaan Hifi CD-RW-soittimen hankkimista PC:n korvaajaksi nauhoitus prosesseihin.

Onko kukaan päätynyt samanlaiseen ratkaisuun tai päinvastaiseen vai olenko yksin?

Tiedän toki että ns. Hifi soittimesta saa olla soittamisenkin aikana painelemassa nappuloita että sais sen vaihtamaan träkkejä, toisaalta tämän vaiheen vois tehdä sitten koneella kun masteri on tehty jo laadukkaalla Hifi-tallentimella.


BTW. samalla voisitte sanoo mikä ois laadukas mutta ennen kaikkea halpa kortti sis. RCA sisääntulon, ton Live!n tilalle jos PC vaihtoehtoon päädyn...


:) Onko kellään muuten kokemuksia Pioneerin PDR-F10 tai tietoa hinnasta? Sopis hienosti CDJ-100s, mikserin ja KaossPadin viereen! ;)
Avatar
#123 • • Ryvon DJ Guest
REMOTIONILLE:
(Hieman off-topic äänikorteista)

Tämän hetken paras hardwaretallennin on varmaan Alesis Masterlink ML9600:

http://www.alesis.com/products/ml9600/index.html

-Yhdistetty (stereo)kovalevytallennin + CD poltinlaite.
Parhaimmillaan 24/96 speksit, kunnon liittimet, EQ:t, masterointi jne... ja mikä parasta, hinta Thomannilla about 1000 euroa :)

Ainoa mikä vähän hämää, että mahtaako laitteeseen tulevaisuudessa saada miten helposti isomman kovalevyn päivitettyä... hmm?
Avatar
#124 • • pakana Guest
Remotionille

Kuhan kysyn nyt vaan varmuuden vuoks: Miten / millä / mistä nauhotit sun miksauksen / Oothan tarkistanu sampleraten & bitraten tosta sun wavista?

Tai siis ceedeelle ei tuu muuta ku rutinaa jos yrittää polttaa vaikkapa 24bittistä wavia esim. nerolla cd-audioks. CDstandardihan on 16bit/44100 hörz.
Avatar
#125 • • Edited Tuppu_ Guest
Kysyin jo aiemmin samaa, mutta tätä ei kukaan huomannut varmaan, tai en saanut tarpeeksi kattavaa vastausta, eli:

Miten hoontechin dsp24-kortti toimii cubasea käytettäessä win2000:ssa? Toimiiko asio2-ajurit hyvin ja ovatko win2000:lle jo oikeat versiot vai betat?

Saanko samoista line out-ulostuloista sekä audioraidat että softasynat? Niiden kotisivuilla kun sanotaan näin:

An additional output for system sounds (Internal Mixer) with DirectSound support takes the function of a standard soundcard and can be used for software synthesizer.

Voinko siis käyttää korttia kuten tällä hetkellä audigya, eli sekä audioraidat että softasynat tulee samasta ulostulosta, eli wave outista? Entä mitä toi ylempi teksti oikein tarkoittaa? Ei kai se p*ska system sound-piiri soita softasynia?

Voinko dsp24-korttia käyttäen "nauhoittaa" cubasen soittaman biisin taustalla nauhoittavaan sound forgeen?

Milläs realistisella latenssilla olette kortin saaneet toimimaan ja millä emolevyllä+prossulla.

Toimiikohan toi kortti kt133a- ja 686b-piirisarjojen kans?

Toivoisin vastausta joltain, joka oikeasti omistaa ton dsp24-kortin. :)

Itseasiassa kävin juuri st-audion sivulla ja sinne oli tullut uudet ajurit 14.10.2002 win2000:lle, eli eivät kai enää ole betat? Miten toimii, jos jollain tietoa?
Avatar
#126 • • the Atonalizer Guest

Originally posted by ReQ
ko. Ajureihin/"projektiin" voi tutustua www.kxdev.com



Kiitti pitääkin testata tota settiä, jos sais "käytännön" latenssia (6 soft synää, ja 10-20 audio raitaa käytössä) pienennettyä 20ms:sta.


Hoontech DSP2000...



Tuokin kortti meikällä on, ihan jees. Vanhat ajurit (mukana CD:llä) eivät kyllä olleet hyvät. Hämärää pätkimistä välillä nauhottaessa. En tiedä miten sitten uusilla ajureilla, taikka XP:ssä.
Avatar
#127 • • Charlie Guest
Tuppu:

Mulla on tuo kyseinen kortti ja sit DPS2000 (ADC%DAC2000) ja toimii ihan hienosti w2k:ssa. Aluksi oli rutinaa toistossa, mutta se korjaantui emon (amd751 piirisarja ja 850Athlon) eide-ajureiden päivityksellä ja ACPI:n poistolla.

Latenssit n. 2-5ms. (Logic)

Voit nauhoitaa kortilla samaan aikaan kun pyörität Cubasea. Eli kortti on full-dublex.

Audio-raidat ja softasynat saat samasta ulostulosta pihalle.
Itsellä breatout boxi toimii External-mixerin kautta, joten en paljon internal mixeriin ole koskenut. Aluksi kokeilin kortin omia liitäntöjä ja hienosti toimi. Cubasea en tosin ole testannut.
Avatar
#128 • • Remotion Guest
Mä ostin ihan sairaan kalliin äänikortin. Muse LT: 16e
Repikää siitä! :p
vanha live! hajos... mutta kyllä tolla varmaan miksauksen nauhottelee...
Avatar
#129 • • D-Mind Guest
Tässä topicissa on nyt niin tajuton määrä posteja etten jaksa alkaa lukemaan.. pahoittelen :o Mutta:

Suositelkaa äänikorttia, joka

A) toimii mukisematta W2K:ssa
B) DirectX yhteensopiva
C) pieni latenssi
D) LAADUKAS line-in, miel. 96khz
E) vieläpä suht. edullinen

tällä koneella siis on tarkoitus tehdä musiikkia (käytössä on softaa ja rautaa), _mutta_ myös pelailla jotakin pelejä jotka vaativat DirectX:n.

Löytyisikös korttia joka vastaa vaatimuksiin?:) Huomautan etten ole yhtään perillä äänikorteista, malleista tai hinnoista tai valmistajista, joten saa vääntää rautalangasta.
Avatar
#130 • • subdependent Guest
Onkos uudesta Audigy2 Platinumista mihinkään? Creative lupailee kuun ja muut tilpehöörit taivaalta. Ite tarvitsisin kortin jossa pelipuolikin rytistelee kuin sika vatukossa, minkä takia suurin osa hifistelykorteista ei napise omalla kohdalla. Käytän musapuolella Reasonia, Fruityä ja CEP 2.0:aa - VST-instrumenttejä ja sampleja sekaisin.

Tällä hetkellä konehuoneessa seikkailee vanha SB Live 1024, jonka rajat ovat tulleet pahasti vastaan. Miten kahden äänikortin yhdistelmä (peli-/musiikkikortti) toimii käytännössä? Onk toivotonta sähläämistä?
Avatar
#131 • • R24 Guest
Mulla on pelaamiseen SB live ja soundin tekoon DSP24 Value. Ei oo mitään ongelmia.

Jos audigyyn ei saa kunnon ASIO 2 drivereita niin ei sillä sitten mitään tee.
Avatar
#132 • • Tuppu_ Guest
Jep. Ite sain juuri pelittämään M-Audion Delta Audiophile 2496:n.
Ei tarttenu paljoo säätää, kun jo ennestään oli tullut asennettua win2000 ilman acpi-jutskaa ja biosista oli tullut ruuvattua noita pci-asetuksia oikein. Mulla on nyt audigy platinum ja toi audiophile samassa koneessa. Kannattaa kattoo, että toi audiophile käyttää ihan omaa irq:ta. Mulla se defaulttina käytti samaa näytönohjaimen kans ja voi arvata, pätkikö, kun cubasessa siirteli ikkunoita!!! Siis pätki. Vaihdoin kortin toiseen pci-paikkaan ja audiophile sai ihan oman irq:n. Lisäksi on asennettuna tietenkin via 4in1-paketti ja latency-patch. Realistiseksi latenssiksi saan audiophilella 8ms 48kHz:n 16bit laadulla ja 4ms 96kHz-laatuisena täyslaajuisella biisillä, jossa on pari softasynaa ja monta audioraitaa kaikkine efekteineen. Hyvin siis toimii noi kaksi korttia samassa koneessa. Täytyy nyt katella, tarttenko tota audigya, mutta siinä on kuitenkin 2 erillistä midi-interfacea, joten tekis se mieli kuitenkin vielä pitää. :)
Avatar
#133 • • Boot Guest
Mulla on M-audio delta audiophile kortti ja athlon 1700+ prosu ja muuta sälää. Kaikessa mitä koneella tekee saa todella epämiellyttävän rätinän kylkiäiseksi. Äänitys tai tuottaminen, ei väliä, kaikki rätisee.

Apua!
Avatar
#134 • • Tuppu_ Guest


Mulla on M-audio delta audiophile kortti ja athlon 1700+ prosu ja muuta sälää. Kaikessa mitä koneella tekee saa todella epämiellyttävän rätinän kylkiäiseksi. Äänitys tai tuottaminen, ei väliä, kaikki rätisee.
Apua!



Seuraavat toimenpiteet:

-Jos win2000 tai xp, niin acpi pois päältä sekä biosista että windowsista.
-kokeile disabloida myös usb sekä biosista että windowsista.
-Jos on vian piirisarja, niin aja via 4in1 ja latency patch
-Varmista control panelista, että mikään muu laite ei käytä samaa irq:ta kuin sun m-audio.
-Älä vedä latenssia liian alas! Varmasti pätkii, jos yrität jollain 256 tai pienemmällä arvolla. Mulla on 384 ja sillä saa 8ms 48kHz:lla.
-Sitten biosista seuraavat jutut: PCI delay transactions (kokeile pois päältä, nopeimmilla koneilla ehkä vois pitää päällä), PCI master read caching disable. Tais olla noin, etsi netistä esim. asio+bios+settings+pci tms.


Mikä emo sulla on?
Avatar
#135 • • Boot Guest






Mikä emo sulla on?




Asus. Ja sitten on toi Win 98.

Eikä hommaa auta yhtään se että oon ihan kädetön tietokoneiden kanssa.
Avatar
#136 • • Tuppu_ Guest


Asus. Ja sitten on toi Win 98.
Eikä hommaa auta yhtään se että oon ihan kädetön tietokoneiden kanssa.



Jep, eli acpi:stä sun ei tartte välittää, kun sulla on susikasi. Ota se kuitenkin varmuuden vuoksi pois päältä biosista. Toi, että sun emo on asus, ei kyllä riitä alkuunkaan, pitää tietää, mikä asus, eli esim. asus a7v133 tms, eli sitten tiedetään, mitä piirisarjoja vehje käyttää ja voitko hyötyä noista via4in1-ajureista jne. Elä asenna missään nimessä noita via-ajureita, ennenkuin tiedät, onko emollasi niitä!
Avatar
#137 • • Boot Guest




Jep, eli acpi:stä sun ei tartte välittää, kun sulla on susikasi. Ota se kuitenkin varmuuden vuoksi pois päältä biosista. Toi, että sun emo on asus, ei kyllä riitä alkuunkaan, pitää tietää, mikä asus, eli esim. asus a7v133 tms, eli sitten tiedetään, mitä piirisarjoja vehje käyttää ja voitko hyötyä noista via4in1-ajureista jne. Elä asenna missään nimessä noita via-ajureita, ennenkuin tiedät, onko emollasi niitä!




No niin, nyt pääsin oman koneen ääreen. Emo on A7A266-E.

Mä rupeen koittamaan noita ehdottamiasi juttuja. Katsotaan......
Avatar
#138 • • Tuppu_ Guest
OK, näyttäis siltä, että tossa on alin piirisarja, eli via4in1:stä ei kannata asentaa. Vika on siis jossain muualla, ehkäpä juuri bios-asetuksissa tms. Voi olla, että toi m-audio ei mitenkään lähde toimimaan sen emon kans. Testaile kuitenkin noita juttuja, siis muita kuin noita via-ajureita.
Avatar
#139 • • pakana Guest
Voit kokeilla imasta tuolta

http://download.asus.com.tw/mb_dl_menu.asp

noi emolevyn audioajurit, jos ne on uudemmat kun sun koneeseen asennetut. Ja mahdollisesti sen alimman ajuripaketin jossa on AGP yms. jos näyttää siltä et AGP-tuki puuttusisis.

Jos sulla on AGP-näytönohjain, ni varmista et se käyttää kans tota AGP-väylää, näytönohjain on kai aika usein yks mikä tökkii äänikorttien kanssa jos ne yrittää kummatkin ahtautuu samalle PCI-väylälle.

Suosittelisin kyllä sulle wkakstonniseen siirtymistä, se on kaikin puolin vakaampi ja muokattavampi käyttis... Ysikasissa ei ehkä oo mitn mitä sä tarttet, mikä ei ois kakstonnisessa paremmin. Mulla oli aluks kakstonnisella kans toi samanlainen rätinäongelma Audiophilen kanssa, mut se katos kun asens service pack kakkosen. En sit tiä miten 98n service packit jeesaa, mut se on niin reikänen käyttis et kantsii joka tapauksessa imee kaikki maholliset päivitykset, jos päätät siihen tyytyä.
Avatar
#140 • • Timmy Guest
Itselläni on myös k.o. kortti. Raksuntaa ja pauketta oli alkuvaiheessa myös, vaikka ajettuna oli via-4-in-1, acpi poissa ja oma irq äänikortille.

Edellisissä postauksissa ei kuitenkaan tullut ilmi uusimpien ajureiden päivittämistä. Omalla kohdallani kortti oli vielä niin uusi että ajurit oli niin raakileet ja pätkiminen johtui niistä. Olen tässä testaillut vähän erilaisia käyttiksiä ja säätöjä ja tullut siihen lopputulokseen ettei ainakaan acpi vaikuta kortin toimintaan mitenkään kunhan ajurit ovat 5.10.00.0027 tai uudemmat. Myöskään 98/W2k/XP välillä en ole havainnut kortin toimivuuden osalta mitään eroja noin vuoden käytön aikana.

Siispä osoitteeksi selaimeen http://www.midiman.co.uk ja sieltä uusimpia ajureita noutamaan. Viimeisimmät betat kantavat loppunumeroa .31