Paras ruokaohjeesi?

616 posts, 31 pages, 209,033 views

Avatar
#241 • • Edited Moraani Guest
Olisikos teillä helppoja, yksinkertaisia, ja nopeita ruokaohjeita. Valmistusaika noin < 30 min.

Kyllästyttää ainainen valmisruoka mihin lisätään paistettu kana tai jauheliha. Alkaa pidemmän päälle maistumaan puulta. Olen kuitenkin sen verran laiska kokkaamaan, vaikka siitä jokseenkin nautin, mutta ainainen kiire ja pieni keittiö rajoittaa mahdollisuuksia ja intoa.

Kiitoksii etukäteen :)

edit: paras ruokaohjeeni on salmiakkia ja suklaata sopivissa annoksissa vuorotellen nautittuna. Kun alkaa suklaa äklöttään, ota salmiakki ja toisinpäin.
Avatar
#242 • • Tapi T Guest

Olisikos teillä helppoja, yksinkertaisia, ja nopeita ruokaohjeita. Valmistusaika noin < 30 min.


No tälläisen tein tänään. Oli aika loistava.

Spagettia pekonin ja kapriksen kera.
  • paketti pekonia
  • ½dl kapriksia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • kourallinen pinjan siemeniä
  • loraus oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • raastettua parmesaania
  • kourallinen yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa, ruohosipulia tms.
  • 500g spagettia

1. Laita kaprikset veteen likoamaan, jotta saat huuhdottua niiden suolaisuuden ja sen ällöttävän makuisen etikkaliemen pois.

2. Paahda pinjan siemeniä kuumalla pannulla, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Ota sivuun.

3. Paista pekonia pannulla vähässä oliiviöljyssä kunnes se alkaa olla rapeaa. Lisää pannulle hakattua valkosipulia ja kaprikset, pyörittele hetki. Jos sinulta löytyy kaapistasi esim. sitruunaa tai valkoviiniä, niin voit lisätä sitä tässä vaiheessa mukaan. Lisää lopuksi yrtit.

4. Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita se em. seokseen. Pinnalle raastetaan parmesaania ja ripotellaan pinjan siemeniä.
Avatar
#243 • • Taedium Guest
Mä oon nois kiinalaisissa ruokaloissa diggaillu Sweet & Sour Chicken Cantonese Style with Egg Fried Rice -nimikkeellä olevaa sapuskaa. Ja ku köyhä olen, niin ei mulla ole varaa käydä laittamassa 7,50e yhteen annokseen. Piti kokeilla itte.

Nimenä voi pitää vaikka:
Cantonesish Sweet & Sour Chicken with Egg Fried Rice

Ohje oli ehkä tämmöinen (ainakin tähän suuntaan):

3/4 litraa vettä (noin)
3 kananmunaa
400g kanan rintaa
1 iso porkkana
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
10 ananasrengasta
2 pulloa Mazell Weiss -olutta
Appelsiini
Anista
Currya
Chiliä
Chilipalko
Herkkusieniä (joku kymmenisen kappaletta)
Herneitä noin desi
Inkiväärin juuresta sellanen parin-kolmen peukalon kokoinen motikka
Kanaliemikuutio
Maissijauhoja
Noin litra keitettyä basmati riisiä.
Omenaviinietikkaa
Punainen paprika
Pari niitä pieniä sipuleita, joissa on varsi mukana
Paprikajauhoa
Ruohosipulia
Suolaa
Sitruunamehua
Soijakastiketta
Tomaattipyrettä
Vihreä paprika
Viinirypälesiemenöljyä
Vehnäjauhoja
Worchester kastiketta
Walkersin Oriental-Spice (Spare Ribs makusia) crackereita. (Mieluummin prawn-crackereita, jos on.)
Yrttejä eri purkeista, niinku basilikaa ja tinjamia
Jotain kiinalaista kastiketta, jota kämppis pyys laittaa hieman myös ... mut sitä ei muuta ku näön vuoks, jotta kämppis on tyytyväinen. (Sit jouduin ajaa sen pois keittiöstä kärkkymästä mitä mä duunaan. Ärsyttävää ku joku kiehnää kyljessä ja kyselee voiko auttaa...)


Ajoitukset ja muu oli vähä hässäkkää, ku samalla pidin kämppistä loitolla, kokkasin kastin, riisin ja kanat, sekä tiskasin astioita. (Vihaan ruveta laittaa keittiötä kuntoon ruuan jälkeen. Ruuan jälkeen mennään makaa pötkölleen ja kuuntelee musaa.) Siksipä koittakaa säveltää nää suurinpiirtein samoihin aikoihin, ni on lämmintä joka osa.

1. Kasti
Eli ensimmäisenä riisit kiehumaan, loraus öljyä ja pikkusen suolaa. Ne saa jättää snadisti al denteks. Ja toiseen kattilaan inkivääri ohuina suikaleina, sekä 6 ananasrengasta vähän haarukalla pintaa rikottuna. Lisäksi mul roikkuu edellisestä chilisatsista vielä muutama kuivattuna, niin löin yhden palon sinne myös. (Tän inkivääri/ananasliemikeitoksidean sain siitä Varvanan keitoksesta. - Hyvää oli, kandee kokeilla.) Kun ne on aikansa kiehunu, niin siivilöidään inkiväärin palaset ja ananakset pois. Chili poimitaan ja laitetaan edelleen kiehumaan. Sekaan laitetaan appelsiinin mehu ja sitruunamehupullosta puristetaan noin kolme sekunttia. Loraus omenaviinietikkaa. Myös valkosipulin kynsi murskaten ja sekaan. Paprikaa, chiliä hieman, suolaa, ihan pikkusen anista, yrtit, loraus tomaattipyrettä ja kanaliemikuutio sekoittaen joukkoon. Soijaa voi tännekin laittaa. Homma saadaan kastikkeenomaiseksi sekoittamalla maissijauhoja sekaan. (Eli maissijauhot lasilliseen vettä ja vesilasi kumotaan kiehuvaan veteen. Muuten paakkuuntuu.) Ruohosipulia tulitikun mittaisina kans. Ja sitten loppuvaiheessa ne kevätsipulit, tai mitä ne nyt onkaan, tulitikun pitusiks suikaleiks vähän sen varren kanssa ja sekaan. Ananakset ja puolikkaat molemmista paprikoista kuumalla pannulla käyttäen, jotta saavat väriä, mutteivät kypsenny. Lisäksi sipulin kun leikkaa, niin leikkaa se kahdeksaan osaan ja laita yksi kahdeksasosa sellaisenaan pannulla nopsasti ananaksen ja paprikoiden kanssa. Tämän jälkeen kastikkeen sekaan vain. Sitruunamehun, sokerin, hunajan ja omenaviinietikan kanssa voi sit dusata sen maun kohilleen, jos on liian makea tai hapan. Chilipalon voi ottaa pois tai jättää sinne, ihan sama kuhan ei sitä syö. Ja se on siinä!

2. Riisi
Pannulla voi käyttää pintaa nopsasti ruskistaen (ei enää niin kuuma pannu ku kastikkeen teossa) molemmista paprikoista puolikkaat. Suikaleina. Tulitikun mittaisina ja vähä paksumpina porkkana. Herneet ja sienet myös pannulla käyttäen. Nämä kaikki isoon vatiin. Ja ku riisit on valmiit, myös ne sinne sekaan. 7/8 sipulista silputen ja ruskistaen oman maun mukaan. Paprikajauhetta ja curryä lisäsin hieman, chiliä, valkosipulin kynsi murskana, basilikaa, soijakastiketta ja öljyä. Öljyä kandee laittaa melko pian niiden riisien päälle, ni pysyvät irtonaisina. Tämän jälkeen pari kananmunaa sekaan ja sekoittaen. Koko härdelli pienemmissä osissa pannulle paistaen ja paistettu munariisi takasin vatiin odottamaan. (Muista puhdistaa vati välissä!)

3.Kana
Kana peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi, suolaa sekä paprikaa pintaan ja pannulle. Kananpalat sihvilän kanssa kuivumaan johonkin. Kun kananpalat on kuivuneet riittävästi (esmes riisiä tehdessä) käytetään ne kananmunassa ja vehnäjauhossa. Wokissa oli öljyä aika reippaasti ja sinnehän ne palaset sitten niin kauaksi aikaa, että muna ja vehnis on kypsää.

Kananpalaset lautaselle, kastiketta päälle, tikut viereen, riisiä riisikippoon ja se hassunnäkönen riisilusikka mukaan. Prawn-crackerseja ei ollu, mut Walkersin valmistamat oriental-spice -sipsit oli tarpeeks lähelle. Vaikkakin maissista valmistettu. Eli niitä siihen lautaselle sivuun kanssa. Pitkä ja kapea olutlasi hyvää saksalaista Mazell Weiss -olutta ei nyt välttämättä ole kaikkein kiinalaisin juoma, mutta sopi ihan hyvin tän kanssa.
Avatar
#244 • • Moraani Guest
Help me, help me, help me!

Kun tehdään brie-juusto leipiä, niin onko se vihreä rehu, jota väliin laitetaan basilikaa vai mitä?

Sain vision täydellisestä brie-juusto leivästä. Siellä olisi juuston lisäksi porkkanaraastetta ja sitä basilikaa tms. ja oliiviöljyä ja kaikkee kivaa mitä kaapista löytyy... :excellent:
Avatar
#245 • • vaavu Guest

Kun tehdään brie-juusto leipiä, niin onko se vihreä rehu, jota väliin laitetaan basilikaa vai mitä?



Mulla ei kyllä ole samanlaista visiota siitä minkälainen tollasen leivän tulisi olla, mutta veikkauksena sanoisin että tommonen vihreä rehu saattaapi olla esim. rucolaa tai basilikaa.
Avatar
#246 • • Moraani Guest


sanoisin että tommonen vihreä rehu saattaapi olla esim. rucolaa tai basilikaa.



Jeah! Kiitti avusta :)
Avatar
#247 • • kytkönen Guest
Pohja:
Pari desiä durum-vehnää
Puolisen desiä n. 40-asteista vettä
n. 2 rkl oliiviöljyä
¼ Hiivapakettia

Kastike:
2-3dl Grand'Italia Sugocasa Tradizionale (Fresh tomato sauce)
1 Anjovisfilee
Persiljaa
Basilikaa
Valkosipulia
Sokeria
Suolaa
Pippuria
n. 5 pientä kaprista
Vähän chiliä/Pari tippaa tabascoa

Täytteet:
Kesäkurpitsaa
Punasipulia
Vuohenjuustoa
Vihreitä oliiveja
Kananmuna

Työjärjestys:

Laita kastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja lämmitä sitä, kunnes kastikkeen paksuus on sopiva. Varmista, että anjovisfilee on 'sulanut' kastikkeen sekaan. Voit säätää uunin kuumenemaan 200-220 asteeseen, tasalämpö.

Heitä durum-jauhot kulhoon ja murusta hiiva sekaan huolellisesti. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Koostumus on oikea, kun taikina ei tartu käsiin/kulhoon. Voit lisätä vähän jauhoja/öljytä kätesi jotta käsittely helpottuu. Levitä leivinpaperia/foliota uunin ritilälle ja öljyä se kevyesti oliiviöljyllä. Muotoile käsillä pitsapohjasta haluamasi muotoinen ja paksuinen ja levitä se ritilälle. Ritilänkäyttö parantaa pohjan paistumista ja tekee pohjasta rapeamman.

Levitä kastike tasaisesti lusikalla pizzapohjalle, aloittaen keskeltä. Lämää täytteet pizzan päälle, roiski vähän oliiviöljyä päälle ja heitä kuumaan uuniin keskelle. Paista n. 10-15 minuuttia, ota pizza ulos ja riko kananmuna pizzan päälle. Itse rikon sen hieman sivuun, koska pizzan keskiosa on ylensä viilein ja vaatii kauemman ajan kypsyäkseen. Laita pizza takaisin uuniin ja odota 5-7min, kunnes kananmuna on kypsä - keltuainen saa jäädä vähän raa'aksi.
Avatar
#248 • • Tapi T Guest
Taas kokkaillaan!

Omia jälkkärisuosikkejani ovat ehdottomasti erilaiset moussekakut, joita on viimevuosina tullut väännettyä aika ahkerasti. Moussekakuissa pahinta on se pieni epäonnistumisen pelko, sillä hyydyttämiseen tarkoitetuissa aineissa esiintyy havaintojeni mukaan huomattavan paljon vaihteluita. Suosittelen perinteisiä liivatelehtiä, liivatejauho on aika usein tehotonta.

Tällä kertaa muistellaan mennyttä kesää vadelmien ja tumman suklaan voimin. Vadelma ja suklaa ovat mielestäni loistavat kumppanit; vadelmien väri ja pieni happamuus taittavat hienosti suklaan tummuutta ja täyteläisyyttä.

Kakun tekemiseen tarvitset n. 26 cm:n irtopohjavuoan. Yleiskone tai sähkövatkain, sekä muutama kunnollinen metallinen kulho on avuksi.

***

Vadelmainen suklaamoussekakku
  • 200g tummaa suklaata
  • 8dl vadelmia
  • 5 munaa
  • 2dl kuohukermaa
  • 5 liivatelehteä
  • vehnäjauhoja
  • ~4dl sokeria
  • 1tl leivinjauhetta

Kakkupohja

1. Sokerikakkupohjaa varten tarvitset yhtä paljon munia, vehnäjauhoja ja sokeria. Punnitse siis kahden munan paino, ja lisää yhtä paljon muitakin aineita.

2. Vatkaa munia ja sokeria niin kauan kunnes seoksesta on tullut vaaleaa ja ilmavaa - tähän menee yleensä ~10 min. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja sekoita ne lopulta vaahtoon varovasti nostellen. Mikäli vatkaat taikinaa liikaa, sieltä katoaa ilma, eikä se nouse paistettaessa.

3. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200°C n. 10min tai kunnes se on kypsää. Kakun kypsyyttä voit testata esim. hammastikulla; työnnä se kakun keskikohtaan - kypsän kakun taikina ei tartu tikkuun.

Mousse

1. Sulata puolet suklaasta hiljalleen kiehuvan vesihauteen päällä. Kun kaikki suklaa on sulanut, niin lisää loppu suklaa mukaan. Näin suklaa jäähtyy hieman, mikä helpottaa tulevia työvaiheita.

2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Kypsennä keltuaisia ja 1dl sokeria jatkuvasti vatkaten vesihauteessa kunnes ne saostuvat ja väristä tulee lähes valkoista. Keltuainen kypsyy noin 70:ssä asteessa, joka on helpohko arvioida näppituntumalla. Vatkaa kypsää seosta niin kauan, kunnes se on jäähtynyt kunnolla. Kannattaa mennä vaikka ulos parvekkeelle vatkaamaan.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolet vadelmista tehosekoittimessa. Paseeraa sose siivilän läpi, jotta saat siemenet pois. Kuumenna pieni määrä vadelmasosetta kattilassa ja lisää viisi liivatelehteä.

4. Vaahdota kerma ja valkuaiset. Sekoita keltuaismassaan sulatettu suklaa, soseutetut vadelmat ja vatkattu kerma. Lisää sokeria jos haluat. Sekoita vielä lopuksi mukaan vatkatut valkuaiset varovasti nostellen.

Viimeistely

1. Kaada mousse jäähtyneen kakkupohjan päälle. Laita kakku tunniksi pakastimeen hyytymään.

2. Kumoa loput vadelmat kakun pinnalle. Jos ne ovat kovin vetisiä, niin valuta niitä hetki siivilässä.

Pro-meininkiä

1. Näyttävämmän lopputuloksen saat aikaiseksi, jos valmistat vadelmille kiilteen. Ohje löytyy liivatepakkauksen kyljestä.

2. Hieman taitavampi ostaa kaupasta valkoista marsipaania, josta kaulii tomusokerin avulla ohuen nauhan valmiin kakun ympärille.

3. Hardcore-kondiittori vatkaa kolme valkuaista ja 1½dl sokeria kovaksi marengiksi, levittää sen leivinpaperin päälle uunipellille ja kuivattaa 50°C uunissa yön yli. Valmiista levystä murretaan särmikkäitä paloja, jotka painellaan kakun ympärille. Loppusilauksen kakku saa pinnalle asetetuista sitruunankuorisuikaleista, halkaistusta vaniljatangosta ja sitruunamelissan lehdestä.
Avatar
#249 • • Taedium Guest
Tuli eilen nälkä ja meil asuu se kaksmetrinen sakemanni jonkii aikaa mun ja kämppiksen kans. Piti tehä vähä enemmän safkaa ja aattelin yllättää suomalaisella kotiruualla heidät.

Eli perus settiä:

Kinkkukiusaus
  • 3kg perunoita
  • 6 isoa sipulia
  • 700g savukinkkua palana
  • 8.5dl kermaa
  • Kourallinen mustapippuria
  • Kourallinen paprikajauhetta
  • Kourallinen valkopippuria
  • Puoli litraa maitoa
  • Vähä pippurirouhetta näön vuoksi

Silputaan perunat sellasiksi siivuiksi, ku ne on siinä kiusauksessa. Vähä ranskanperunan malliseksi. Kinkku pieniksi kuutioiksi ja hienonnetaan sipulitkin sellasiksi sopiviksi. Kaikki nämä isoon kulhoon ja mausteet perään. Sekotellaan käsillä nostellen ja sitten nostellaan pariin vuokaan ainekset. Kermaa kaadetaan päälle ja maitoa vielä lisäksi. Niin, että nestettä on riittävästi siellä vuo'assa. (Nesteen pitää näkyä.)

Sitten johonkin 180 astetta tms. pariksi-kolmeksi tunniksi ja pöytään.

Hyvää oli, vaikka kermaa vähä kyl lorahti liikaa. Ei kande ihan tota 8.5dl käyttää. Kyl vähä reilulla puolella litralla pitäis pärjätä.

Helppoa ja hauskaa. (Varsinkin se sipulien pilkkominen.)

edit: Nii muuten, siis toi kourallinen on hyvin hyvin suhteellinen määrite. Siis oman maun mukaan laittakaa.
Avatar
#250 • • Daniel Braun Guest
Parhaasta ohjeesta en todellakaan tiedä, enkä tarkkaa ohjetta kykene antamaan koska vasta tänään ajattelin kokeilla mitä tällaisesta syntyy...
Mutta, soveltaen etukäteen:

Broilerikasvis tortillat

about 300-400g broilerin suikaleita
kaksi paprikaa (vaikka punainen ja vihreä jotta väriä olisi enemmän)
yksi suht mieto chili tms.
sipulia
paprika jauhetta
cyrry jauhetta
mustapippuria
suolaa
kermaa
tortilla lettuja
juustoraastetta
ja mahdollisesti pekonia (savustettua sellaista)

Paista broileri, sipulin ja hienoksi pilkotun chilin kanssa...
Lisää suikaloidut paprikat ja paista seosta hetkinen pannulla.
Wok-pannu olis tietysti kaikista paras, mutta menee myöskin korkeareunaisella paistinpannullakin.
Lisää kermaa maun mukaan ja mausta makusi rajoissa sopivaksi...

Anna "höystön" hieman levätä ja vetääntyä...
Kasaa tortilla-lettujen väliin höystöä sopivasti ja lisää mahdolliset paistetut pekonin siivut mukaan.
Rullaa letut kokoon ja asettele ne uunivuokaan.
Peitä letut osittain juustoraasteella ja laita uuniin (about 200astetta) n. 5 minuutiksi.

Ota uunista ja nauti.
Ruokajuomaksi keltaa mehu/limu/maito/vesi...
Mutta parasta tietenkin olis Sol-oluen kanssa taikka hyvällä valkkarilla...
Avatar
#251 • • Daniel Braun Guest
Juu... Tuli sitten tehtyä tota edellä olevaa safkaa...
Kerman lisäksi lorautin joukkoon jonkinverran omenamehua.
Toimi aivan älyttömän hyvin.

Suosittelen...
Avatar
#252 • • Taedium Guest
Today's Menu

Chef recommends
Eat at McDonald's $3,99
Avatar
#253 • • vaavu Guest

Omia jälkkärisuosikkejani ovat ehdottomasti erilaiset moussekakut, joita on viimevuosina tullut väännettyä aika ahkerasti.



Joo, tommoset kakut on olleet myös meidän talouden suosikkijälkkäreitä pitkään. Niissä on se hyvä puoli että ne voidaan tehdä joko kevyesti tai raskaasti, riippuen ihan siitä mitä mousseen laittaa.

Kevyt, laihduttajallekin sopiva moussekakku tulee esimerkiksi seuraavasti:

Pohja: ohut sokerikakkupohja (kts. esim tapin ohje)

Täyte:
1 prk rahkaa
1 prk (200g) tuorejuustoa (kevyt)
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5-6 liivatetta
mansikoita muussattuna
makeutusta maun mukaan

Päällyste:
tuoreita mansikoita viipaloituna
(hyytelösokeria ja vettä, jos haluaa kiilteen)

Tee sokerikakkupohja 26cm irtopohjavuokaan, jäähdytä. Voit varovasti kostuttaa mansikkaliemellä tms. jos kakku aiotaan tarjota nopeasti.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike, sekoita rahka ja tuorejuusto sekä mansikat ja makeutus. Purista liivatelehdet kuiviksi, sekoita pieneen kiehuvaan vesitilkkaan (1rkl) ja kaada vähän jäähtynyt liivate norona vaahtoon. Levitä pohjan päälle, jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa kunnos kakku on kunnolla hyytynyt. Kun kakku tarjotaan, viipaloi siihen päälle tuoreita mansikoita. Voit myös tehdä kiilteen hyytelösokerista tai liivatteesta.

- - - -

Tämmönen on mukava kesäinen tarjottava, ja valmistuu helposti. Marjoja ja päällystettä voi vaihdella aina sen mukaan mitä sattuu olemaan. Ja tosiaan hyvä puoli on, että nekin perheenjäsenet jotka taistelee liikakilojen kanssa voi hyvillä mielin maistella tätä kakkua.

Toinen myös aika raikas moussekakku on tämä Pirkan reseptihausta kokeiltu puolukka-suklaamoussekakku. Siitä tulee ihan näpsäkän näköinen kun siihen yhdistellään eri näköisiä kerroksia päällekkäin. (Itse korvasimme noi vispikermat vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella, jolloin rasvaprosenttia sai vähän likistettyä alaspäin.)
Avatar
#254 • • Tapi T Guest
Kun ei syödä, niin juodaan! Tässä resepti neljään loistavaan etkoiludrinksuun:


Omenainen

- 2 hapanta omenaa
- 1 limetti
- sokeria
- 20cl vodkaa

1. Pese limetti huolella, raasta sen kuori ja purista mehu. Kuori omenat, poista siemenkodat.

2. Soseuta omenat, 4cl vodkaa, limetin mehu ja kuoret esim. sauvasekoittimella. Lisää sokeria, kunnes seos on tarpeeksi makea.

3. Laita seos pakastimeen ja pakasta sitä välillä vatkaten, kunnes se on jäätynyt sorbetiksi. Jos sinulla on jäätelökone, niin käytä sitä.

4. Muotoile esim. kahdella lusikalla sorbetista palloja, jotka laitat coctail-lasiin. Kaada kuhunkin lasiin lisäksi 4cl vodkaa ja vie tarjolle.

---

Voit halutessasi sekoittaa sorbettimassaan esim. puoli kourallista tuoretta basilikaa tai minttua. Lasista saat aika hauskan näköisen, jos kostutat niiden reunat esim. limetillä ja pyöräytät ne sokerissa.
Avatar
#255 • • Karo Guest
Mmmh... Kuulosti ihanalta toi edellinen ohje. :excellent:

Tämä keitto syntyi siten, kun tarkoituksenani oli tehdä japanilaista misokeittoa, mutten löytänyt misotahnaa, niin keitto muuttui sitten syyspäivän Thai-keitoksi.

puolikas paketti ohutta riisinuudelia
tuoreita (luomu)siitakesieniä
pari porkkanaa
puolikas sipuli
pieni purjo tai puolet isosta
pari valkosipulinkynttä
pätkä vihreää ja punaista chiliä
puolikkaan peukalon kokoinen pala inkivääriä
1,5 litraa kana- tai kasvislientä
reilusti tuoretta korianteria


Kuullota hetki pieneksi silputtua chiliä, valkosipulia ja inkivääriä öljyssä. Kaada päälle kanaliemi (tai vesi ja kanaliemikuutiot). Lisää kiehuvaan liemeen porkkana, purjo ja sipuli. Anna kypsyä rapsakaksi ja lisää riisinuudelit. Keitä muutama minuutti, ja lisää pannulla paistetut siitakesienet. Silppua joukkoon reilusti tuoretta korianteria, ja tarjoile mielellään aidoista thaimaalaisista ruoka-astioista. ::p:
Avatar
#256 • • mmmedian Guest
Salaattia: (kahdelle) n.30-40 min (riippuu kuinka nopeasti veitsi liikkuu:)

iso porkkana
palsternakka
maa-artisokkaa
punasipuli
(lanttua, naurista, juuriselleriä....)

kuori, pilko pitkiksi suikaleiksi (0.5*0.5cm*pituusx)
päälle suolaa, pippuria, hunajaa ja timjamia
pellille ja uuniin kunnes kulmat alkaa ottamaan väriä

Mukaan:
nippu ruccolaa ja jää(tms.)salaattia
ja päälle paistettu (tai uunissa lämmitettty) viipale vuohenjuustoa.

kastike:
0.25dl etikkaa (puna,valko,balsamico... kuka pitää mistäkin, valkoviini ja balsamico ainakin toimii hyvin)
0.5dl oliivi ja 0.5dl kasvisöljyä
1rlk hunajaa
1rlk karkeaa sinappia
1 valkosipulin kynsi
timjamia suolaa ja pippuria



Ei tarvitse mitään jätti isoa/varusteltua keittiötä (uuni tosin pitää olla)
ja vaikka kuulostaa vähän friikiltä yhdistelmältä niin kannattaa silti testata
on hyvää!
Avatar
#257 • • Taedium Guest

Kun ei syödä, niin juodaan!

Tuli mieleeni tuosta, vaan ehkä tää menis enemmän johonkin alkoholitopiciin tai Niksi-Pirkkaan tms.

Mutta kumminkin. Jellyä saa kaupoista. Eli siis jälkiruuaksi tarkoitettua hyytelöä.

Ohjehan paketeissa on, että puolet vedestä hellalle lämpiää johon hyytelö sulatellaan ja puolet jääkaappiin tai pakkaseen. Jos laittaakin veden sijasta kossun pakkaseen, niin saa niitä jenkkiteinileffoista tuttuja jelly-shotteja.

Sit vaa tratti, letku ja kaljakisa, Domino's pizza rinnuksille, iso Pick-Up pihaan, verkkolippis päähän ja ase kourassa kouluun luokkatovereita ampumaan!
Avatar
#258 • • Hansu Guest

Spagettia pekonin ja kapriksen kera.

    ...
  • kourallinen pinjan siemeniä



Tämä resepti kuulosti sen verran hyvältä ja helpolta että päätin koettaa ensi tilassa itsekin. Mutta... Mistäs noita pinjansiemeniä saa? Jostain itämaisesta kaupasta? Voiko niiden tilalla käyttää jotakin muuta (mitä?) jos osoittautuvat hankaliksi löytää?
Avatar
#259 • • ideazione Guest

Spagettia pekonin ja kapriksen kera.

    ...
  • kourallinen pinjan siemeniä



Tämä resepti kuulosti sen verran hyvältä ja helpolta että päätin koettaa ensi tilassa itsekin. Mutta... Mistäs noita pinjansiemeniä saa? Jostain itämaisesta kaupasta? Voiko niiden tilalla käyttää jotakin muuta (mitä?) jos osoittautuvat hankaliksi löytää?



Niitä saa esimerkiksi paikallisesta K-kaupasta (Pirkka). Ovat siellä hyllyssä pähkinöiden vieressä.
Avatar
#260 • • Hansu Guest
Tack!