Originally posted by Tom Docker:
nuudelit:
keitä n. 5min, mausta oman mielen mukaan. tarjoile vain itsellesi, juomaksi lasillinen kylmää coca colaa.
Just. Kun opiskelijana eli, niin tuli reseptejä...
(Mamat on niitä hyvii nuudeleita mitä vielä myydään, niitä suosikaa...)
1. Nuudeli
1 pussi nuudelia
1 Sixpäcci Karhua
Nuudelit sellasenaan, murskaa ja syö vaikka leffasnäkinä. Ei tartte edes keittää. Kalja juodaan.
2. Paistetut nuudelit
¤ Nuudeli pusseja
¤ 1 Sixpäcci Karhua
¤ Mausteita
¤ Kanaa tai tonnikalaa
¤ 1 Tomaatti
¤ Valkosipulia
¤ 1/2 Kurkku
Keittää ensin veden, kun vesi kiehuu, niin nuudelipussi sekaan - ehjänä. Niin vähän vettä, että juuri ja juuri peittyy. Mausteet voi huljauttaa kanssa sekaan, chiliä mielen mukaan. Siitä sitten odottelee puoli minuuttia, ja kaataa vedet pois. Kuppi on hyvä, kun siitä liemestä voi tehdä sitten kastikkeen. Nuudelit suoraan kuumalle paistinpannulle ja ruskistaa pinnan. Sitten vaikkapa kanat ruskistaen ja siitä vähästä vedestä saa vielä tomaatilla ihan ok kastikkeen. Tomaatti kannattaa kuoria siten, että keittää vettä, halkaisee kuoren neljään osaan ja tiputtaa tomaatin veteen kymmeneksi sekunniksi. Kuori irtoaa sormin, tai melkein itsestään. Valkosipulia vain, niin siinähän se melkeen on jo. Salaatin sijaan kurkku on halpa vaihtoehto. Karhu juodaan.
3. Nuudelikeitto
¤ 3 Nuudelipussia (nimeeantavan makusia)
¤ Katkarapua/Kanaa/Tonnikalaa/tai vaikka etanoita
¤ Mausteita
¤ 2 Kananmunaa
¤ Valkosipulia
¤ 3 Sixpäcciä Karhua
¤ 1 Tomaatti / ketsuppia
¤ 1 Kaali
Halpa keitto, johon paistetut kanat tai purkkitonnikalat tai katkaravut tai mistä nyt tykkääkään ja ehkä tomaattia, valkosipulia tms. mausteita mihin nyt onkaan ollut varaa. Tomaattia tai ketsuppia jos siitä tykkää voi lisää kans. Mutta jutun juoni on se, että keiton suurustaminen on mielenkiintoista, jos sen tekee kananmunalla. Jos teette kämppisten kanssa safkaa, niin esim. kolme nuudelipussia ja kaksi kananmunaa on ok suhde. Siitä munat lasiin ja vähän vatkaten, niin että keltuaiset rikkoontuu ja muna on juoksevaa. Sitten kiehuvaan veteen koko ajan sekoittaen rauhallisesti kaataen munat soossiin. Tulee mielenkiintoisen näkönen, mutta hyvää. Tässä vaiheessa voi laittaa valkosipulia kuutioina sekaan ja antaa porista hetki. Ei liikaa, ettei valkosipulin maku lähde puis. Kalja kitataan. Salaattina kalli on erittäin halpaa. Pelkkää kaalia voi syödä raakanaan ja kolme jannua vetäsee kyllä yhden kaalin noin niinku sivumennen.
4. Maustekeitto
¤ Vettä
¤ Mausteita
Joka kuun kolmas päivä tehdään tätä. (Opintotuki tulee neljäs... ) Keitetään vettä, laitetaan joukkoon kaikkia mausteita mitä kaapista löytyy. Kun keitto ei enää näytä vedeltä, sen voi lusikoida. Ei ole hyvää, mutta kun ei muutakaan ole...
5. Aitoon alkuperäiseen italialaiseen tapaan valmistettu pizza
¤ Vehnäjauhoja
¤ Hiivaa
¤ Suolaa - huom. ainoa resepti missä on suolaa
¤ Öljyä - pidän oliiviöljystä, mutta se on kallista
¤ Ketsuppia
¤ Sixpäcci Karhua
¤ Valkosipulinkynsiä
¤ Mitä vain kaapista löytyy
¤ Juustoa jos on
Otetaan vehnäjauhoja, hiivaa, suolaa. Veden kanssa sekoitetaan taikinaksi. Jos on varaa öljyyn, niin tippa öljyä tekee taikinasta parempaa. Siitä sitten todella paksu pohja. (Mitä paksumpi pohja, sen halvempi ja täyttävämpi pizza.) Siihen sitten voi kaapia sen kaiken jämän mitä kaapista löytyy, tonnikalat, sellerit, nuudelikeiton ja kanakastikkeen jämät, tai vaikka kurttuiset omenat jos niitä on. Alimmaiseksi pirkka ketsupit. Päälle voi laittaa juustoa jos on, mutta itse olen aika usein laittanut niistä homeisista juustonkannikoista ne kulmat, joista saa sen vihreän ja valkoisen karvoituksen pois. Kun pizza on valmis, voidaan laittaa valkosipulia maun mukaan. Olut juodaan.
Ruokajuomia, joita on halpa valmistaa ja jotka on hyviä:
¤ Marlin mehu, mahdollisimman iso purkki.
¤ Sima - Miksi sitä pitäisi vain vappuna juoda?
¤ Pirkka juomat
¤ Kraanavesi on ihan ok. Ja jos varaa on sitruunaan, niin kraanavedestäkin saa melko raikasta.
Sitten vielä: Kastikkeen tekoon sopii niin olut, kuin coca colakin. Eli rasvaa ja vehnäjauhoja ruskistetaan pannulla ja kun vehnäjauhot on ruskeita, niin vettä sekaan, ja vettä voidaan jatkaa sitten oluella tai kokiksella.
Räiskäleiden paistossa kannattaa tehdä niin, että kun kastike on redi, niin siihen lorauttaa vissyvettä sekaan. Tulee kuohkeampia räiskäleitä!
Aijjuu, jos pitää chilistä, niin kannattaapi muuten tehdä niin, että tuhlaa ja törsää oliiviöljyyn. Sinne oliiviöljyn sekaan kun tipauttaa chilit tai valkosipulit tai mitä mausteita haluaakaan laittaa, niin öljyssä mausteen maku voimistuu, ja chiliä ei tarvitse käyttää niin paljoa, että se jo maistuu. Samoin muiden mausteiden kanssa. Tulee halvempaa pitkällä juoksulla.