Paras ruokaohjeesi?

616 posts, 31 pages, 212,840 views

Avatar
#41 • • onnela Guest
Laiskan (ja köyhän) opiskelijan pastaa:

Osta kaupasta:
-pirkka valmispastaa (tomaatti-, kerma- tai juusto-)
-tonnikalaa vedessä

-5dl vettä kattilaan ja levy päälle (kattila levylle)
-Kun vesi kiehuu, kaada valmispasta veteen. Sekoittele, ettei pala pohjaan.
-Kun pasta on kiehunut n. 3min, kaada tonnikala sekaan ja sekoittele hyvin. Anna kiehua vielä n. 2min.
-Ota kattila pois levyltä ja anna lämmön tasaantua hetken aikaa.

Tarjoile kumottuna tai suoraan kattilasta.
Avatar
#42 • • paanos Guest
Tää o oikeesti hyvää, halpaa, helppoa ja nopeeta.

Keitä makarooneja.

Leikkaa meetwurstista kapeita suikaleita ja paista niitä pannulla, lisään voit lisätä vähäsen pippuria (niistä tulee tosi rapeita ja ne saa olla melkein mustia. Maistuu aika paljon pekonille)

Makaroonit lautaselle ja rapeat wurstinsiivut päälle ja reilusti chili-ketsuppia päälle. Aijai
Avatar
#43 • • spliff Guest
Tortilla wrapit.. nam

Tarvitset:
    tortillapohjia
    santa marrian fajita-maustetta
    jauhelihaa
    nakkeja tai makkaraa
    paprikaa
    salaattia
    juustoa
    yms. täytteitä, whatever you like!

Paloittele nakit, paprika, juusto jne..

Ruskista jauheliha pannulla, heitä "sopivasti" vettä ja mausteet sinne, sekoittele ja anna veden (lähes) haihtua pois. Ainiin ja paista samalla myös ne nakit.

Lämmitä tortillapohjat mikrossa (n. 30sec 800W), lisää täytteet, rullaa wrap ja nauti

[ 10 October 2001: Message edited by: spliff ]
Avatar
#44 • • phear Guest
Ruokaohjeitahan löytyy:

YO-hunajakanapasta:
(ensiesittely suurelle yleisölle yo-juhlissani joskus muinoin)

Paketti hunajamarinoitua kanaa (tai -poikaa, siis kananpoikaa) se isompi satsi (vissiin n.400 geetä)
100 geetä Hovi yrttipippuri tuorejuustoa (vähärasvaista tai rasvaista, maun mukaan) enempikin saa laittaa
1 Knorr valkosipuli-persilja yrttimaustekuutio
vettä
pippurisekotusta (tai jotain pippuria)
pastaa (itse suosin Pasta d'italia pennejä tai farfalleja)

Paista kanaa pannulla, aika miedolla, että kypsyy, muttei ruskistu/mustu (=syöpä) samalla piesten sitä aikalailla pieniin osiin (jauhelihafiilis). Heitä sekaan noin desin (tai 2) verran vettä ja juustosetti. Sekota/sulata juusto sillein, että homma rupee vaikuttamaan kastikkeelta (eikä kana- ja juustoklönteiltä vedessä). Heitä sekaan vielä kuutio ja vähän pippuria. Mixaa. Anna hautua välilä sekoittaen noin 5 minuuttia. Keitä pastat al denteksi (vaikkapa soosinvalmistusprosessin aikana). Sotke soosi pastan sekaan. Nauti.
Avatar
#45 • • Edited tiKlu Guest
..
Avatar
#46 • • flaihai- Guest
kanapekoniherkkusienipastaa a'la flaikku

Näitä tarttet.

1pkt hunaja marinoituja broiskun rintafileitä
½pkt amerikan pekonia
1prk herkkusieniä
2 pientä sipulia
1pkt hovi valkosipuli tuorejuustoa
1prk ruokakermaa
Currya ja jotai Mexicana maustetta

1. Leikkaa pekoni pieneks ja pilko sipuli
2. paista pekonia pikkasen ja freesaa sipuli pekonin rasvassa.
3. lisää suikaloidut herkkusienet
4. Ota kaikki pois pannusta, laita vähä öljyä ja paista chickeni
5. Kun kana on paistettu lisää noi muut systeemit siihen, siis pekonisipuliherkkari sekotus.
6. Kaada ruokakerma purkki sekaan ja samalla toi purkillinen tota tuorejuustoa.
7. Anna juuston sulaa kokonaan, lisää mausteet ja anna hautua joku 10-15min.
8. Keitä pastaa, mieluiten penneä ja muista -> al dente.
9. Syö ja nauti.

Oikeesti tosi namia, kannattaa kokella =)

plur
.m
Avatar
#47 • • Anonymous Guest
Jos nyt kuitenkin laittais tänne halvalla hyvää ohjeen:

Kasvispata

3 isoa perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
valkokaalia
vettä
mausteita oman maun mukaan

kuori ja paloittele ainekset pieniksi(paitsi mausteet), kuullota, lisää joukkoon vettä niin että kasvikset peittyvät, anna hautua kunnes ovat pehmeitä ja enin vesi poistunut. Mausta.

Lisukkeeksi voit paistaa/hauduttaa currylla maustettua kalaa, kanaa tai jotain muuta lihaisaa jos pelkät kasvikset tuntuvat liian vähältä tms.

Currykala

seitä
loraus kermaa tms
sipulia
currya

Paista kala ja sipulit pannulla pehmeiksi, lisää kerma ja curry, anna hautua noin 5-10 minuuttia, nauti.
Käy lisukkeeksi, kastikkeeksi, leivänpäälle.
Avatar
#48 • • Homegrove Guest
Krapulantappaja:

Kun ryömit umpitunnelissa baarista kotiin, syö kaksi näitä:

Halkaise sämpylä
Laita yksi nakki väliin
Mikroon noin minuutiksi täydellä teholla
Mausta ketsupilla, hampurilaiskastikkeella tai esim, sinappikurkkusalaatilla

Syö puolen litran vesituopin kera.

Olo parempi aamulla kuin jos olisi sammunut syömättä
Avatar
#49 • • zara Guest
Paras välipala/krapula-aamuohje(jos pitää makeasta...)

Suklaahodari:

U need
-1 raider(vai mikä twix se nykyään onkin..)patukka
-1 sämpylä(soikea)
-1 mikro

Do this:
-avaa raiderpakkaus->ota suklaapatukat ulos
-ota sämpylä esille->tee siihen reikä veitsellä eli paina veitsi sisälle pituussuunnassa(tajusitteko?)
-laita raiderit sisälle
-koko hoito mikroon,en muista aikaa...jos et omista mikroa laita sämpylä ystäväsi alle joka on sammunut sohvalle...Ystäväsi kehonlämpö lämmittää herkun sopivaksi n.30minuutissa!

Namiskaa!
Avatar
#50 • • astro Guest

Originally posted by Juho Kahilainen:
Legendaarinen Julle Tuuliainen antoi hienoja ohjeita nakki-
kioskeja varten Berliinin reissulla vuonna 1999:
"Jos olet nälkäinen, pyydä 'bratwurst und kartoffelsalad'.
Jos satut olemaan vegetaristi pyydä 'kartoffelsalad'. Jos
taas satut olemaan vegaani, niin otapas huomioon, että pe-
runasalaatissa on sopimattomia aineksia. Tilaa tässä tapauk-
sessa vain 'kartoffel'."



Ei hitto että repesin. Tuuliajon matkat on kyllä yleensä melko loistavia, vaikka joskus Julle käy vähän ärsyttäväksikin..

Ruokaohjeena voisin tässä vaikka heittää, että jouluna kannattaa varoa perunalaatikkoa. Se on aina niin helkkarin kuumaa, että siihen polttaa perinteikkäästi kielensä. Joka joulu.
Avatar
#51 • • vaavu Guest
Pakko jatkaa näitä silakkaohjeita, mutta tätä kokeiltiin perjantaina, ja oli niin jumalaista että meinasi tukka päästä lähteä. Ja halpaa ja helppoa! Nämä kaksi ruokaa tulevat sopivasti samassa uunissa yhtä aikaa.

Fetasilakkavuoka

600 g silakkafileitä
mustapippuria
200 g fetajuustoa

1 prk kermaviiliä
2 rkl tomaattipyreetä
1 punasipuli silputtuna
3 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
mustapippuria
suolaa
(valkosipulia)

Levitä fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Rouhi päälle mustapippuria. Leikkaa jokaiselle fileelle yksi fetapala. Kääri fileet rullalle fetan ympärille ja nostele uunivuokaan. Sekoita kastikeainekset keskenään, kaada kastike rullien päälle. Kypsennä 200C, 30 min.


Lohkoperunat

perunaa (mieluiten jauhoista lajiketta)
öljyä
cayennepippuria, suolaa

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi (iso peruna suunnilleen 8 osaan). Pyörittele kulhossa öljyssä ja mausteissa. (Cayennepippuri on sitten tosissaan aika tulista, kannattaa ottaa sen kanssa rauhallisesti.) Levitä leivinpaperille ja paista 200C 30 min.
Avatar
#52 • • yana Guest

Originally posted by astro:
Ei hitto että repesin. Tuuliajon matkat on kyllä yleensä melko loistavia, vaikka joskus Julle käy vähän ärsyttäväksikin..



se o vaan merkki siitä että vodkapullon pohja om ollut liian kauan kohti lattiaa

[ 21 October 2001: Message edited by: yana ]
Avatar
#53 • • TfO Guest
Bileiden nälkäiseen pikanälkään:
Laita lihapiirakan väliin kinkkusiivuja ja sitten mikroon lämpeämään. Lisää väliin suolakurkkuja, sipulia, ketsuppia/majoneesia yms. Syö ja valmista lisää... nam!
Avatar
#54 • • Veppe Guest
KARHUA - medium

+ Helppo saatavuus
+ Menee vegenäkin
+ Kattava kokonaisuus

- Loppuu helposti kesken

Nautitaan kylmänä.

-Veppe-
Avatar
#55 • • Aku Guest
Yleisesti ottaen sienimuhennos toimii aina, eritoten kanttarelli muhennos:

4-5 dl kermaa
1l kanttarelleja
1 iso sipuli

Freesataan sienet ja sipuli pannussa lisätään suolaa. Sen jälkeen lisätään kermaa jonka annetaan muhia ja lisäillään kermaa aina vähän välistä. Lopuksi maustetaan mustallapippurilla.
Menee minkä ruuankanssa tahansa, eritoten savustettu/ hiilostettu kala. Kerman voi korvata kookoskermalla mikäli pelkää rasvaa tai omaa laktoosi ongelman. Suolana tulee käytää ainoastaan Maldon merisuolaa, ainut suola mikä ei maistu pahalle...

Lisää toimivia reseptejä löytyy täältä http://dmn.kuulalaakeri.org
(Kilikaa kotikokki kohtaa)

[ 31 October 2001: Message edited by: Aku ]
Avatar
#56 • • Salla Guest
jambalaya tai mikä lie...

reseptiin kuuluu PALJON:

riisiä
broilerisuikaleita
katkarapuja
ehkä jotain punaista lihaa myös (todellakin vaihtoehtoinen)
jalapenoja
chilipaprikoita
paprikaa (eri värisiä)
maissia/herneitä
sipulia
valkosipulia

ja älyttömästi mausteita, niin että suuta kihelmöi syönnin jälkeen! NAM!

Tai sitte toinen, hieman helpompi:

mene suoraan lähimpään kiinalaiseen ravintolaan ja tilaa 3-4 pientä annosta!! (siis ei kolmea viiva neljää eri annosta vaan siis se annos missä on ne pienet annokset kaikki samassa! Äh, you know what I mean!!)

[ 31 October 2001: Message edited by: Salla ]
Avatar
#57 • • squirrel Guest
Kasvispasta kahdelle...

2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1 parsa
1 keltainen paprika
1 purkki herkkusieniä
1 purkki pieniä maissitähkiä
2 punasipulia
3-4 kpl valkosipulinkynttä
1-2 purkkia ruokakermaa
parmensan juustoa/pasta juustoa
pastaa
tilliä(reilusti), pippuria(hienoksi jauhettua) ja chiliä
oman maun mukaan...

1. Pese vihannekset.
2. Pilko vihannekset pieniksi, porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
2. Laita öljyä pannulle ja paista kasviksia hetkisen aikaa.
3. Lisää mausteet ja kerma.
4. Hauduta n. 20 min kannen alla.
5. Keitä pasta.
6. Tarjoile pasta ja kasvikset parmesanin/pastajuuston kera.
Avatar
#58 • • squirrel Guest
Pekoniherkkusienet...

1 pkt pekonia
1 rasia herkkusieniä
1 rasia sulatejuustoa(maun voi valita.. itse suosin valkosipuli sulatejuustoa...)

1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
2. Pese herkkusienet ja poista niistä kannat.
3. Laita lusikalla herkkusienien sisään sulatejuustoa.
4. Kääri pekonit herkkusienien ympärille, 1 pekoniviipale per 1 herkkusieni.
5. Laita uuniin n. 10 minuutiksi.
Avatar
#59 • • vaavu Guest
Eksperimentoitiin viikonloppuna tälläinen ruoka. Omena ja balsamiviinietikka antaa jänniä makuja tähän pastakastikkeeseen.


Balsamiomenainen kanapasta

300g marinoimattomia kanan filesuikaleita
3 keskikokoista sipulia
1 paprika
2 vihreää omenaa
reilusti tuoretta basilikaa
reilusti rouhittua mustapippuria
paljon valkosipulia
ripaus suolaa
1 prk paseerattua tomaattia
1 ruokacreme
balsamiviinietikkaa

Pilko vihannekset. Kuullota aluksi sipuleita, lisää hetken päästä joukkoon paprika, sitten ihan viimeiseksi omena. Omena ei tarvitse pitkää kypsymisaikaa. Mausta mustapippurilla ja valkosipulilla ja siirrä syrjään. Ruskista kanat kuumalla pannulla. Kaada vihannekset takaisin, lisää ruokacreme, paseerattu tomaatti. Mausta basilikalla, suolalla ja tarvittaessa mustapippurilla. Lisää balsamiviinietikkaa maun mukaan (esimerkiksi 0,5 dl). Keitä hiukan kokoon, suurusta tarvittaessa.

Nautitaan tagliatellen ja parmesanraasteen kanssa.
Avatar
#60 • • vaavu Guest
Hunajainen kardemummapannari

8 dl maitoa
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl makeutusainetta
1 rkl kardemummaa
3 rkl hunajaa
0,5 dl öljyä

Sekoita maito ja munat. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja öljy. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225C uunissa kunnes pinta on kullanruskea (eli noin 20 minuuttia). Anna jäädä hetkeksi jälkilämpöön.

Nautitaan hillon ja cremevanillan kanssa. =)