Taru sormusten herrasta

377 posts, 19 pages, 68,646 views

Avatar
#201 • • Edited Quu Guest
Ei, en ole lukenut kirjaa. (vielä)


Mutta olenko silti outo jos elokuvasaagan ykkösosa hetkautti elämääni yhtä paljon kuin Ally McBealin 74. jakso?

Olihan se ihan hienon näköinen, mutta elokuvana, whats the damn fuzz about?
Kyllähän se oli parasta antia mitä tuolla käsikirjoituksella saa, mutta silti?


Täytynee lukea kirja ja katsoa uudestaan.

Ja palaan asiaan heti kun kakkonen on käyty katsomassa.
Avatar
#202 • • Edited mark hamilton Guest




Kiitos vinkistä.. taidankin jättää väliin. hmm... :rolleyes:



mulleppas on joku soitellut jotain häirikkösoittoja.. ehkäpä mä silti meen katsomaan ks. leffan jos mää uskallan... :)
Avatar
#203 • • Homegrove Guest
Leffa nyt sitten nähty. Eniten ihmetytti jotkut LISÄYKSET tarinaan, esim susihukat, mutta oli se mahtava.

Jos kritiikkiä haluaa antaa niin uskomattoman sekava se oli, pakko käydä katsastamassa vielä uudelleen ihan vaan sen takia, kyllä sen muutenkin uudestaan kyllä katsoisi.

Enttien onnistumista olin etukäteen eniten murehtinut ja lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen.

Johdatus Helm's Deepin matsiin oli kyllä jotain karvoja nostattavaa ja taistelu tosiaan hienoin valkokankaalla koskaan nähty miekka ja keihäs nujakka.

9,5/10
Avatar
#204 • • dixoff Guest
Olihan se ihan hyvä leffa. Laatu säilynyt samalla tasoilla kuin ensimmäisessä osassa, visuaalisesti upea teos. Ehkä kuitenkin efektit eivät enää säväyttäneet aivan yhtä lujaa kuin ensimmäisessä osassa, kun efektipuolella ei juuri paljoa uutta ollut. Tarina oli nyt hajanaisempi, mikä oli ihan ymmärrettävää, kun henkilöt joita seurata eivät olleet enää samaa joukkoa. Kirjaa luin viimeksi joskus 10 vuotta sitten, joten siihen ei minun kannata lähteä leffaa vertaamaan, koska muistikuvat ovat vähän hataria.

Eniten leffassa oudoksuin Gimliä, joka oli vähän kuin Jar Jar Binks SW1:ssa: Vähän pöljä jannu, josta koko ajan lähtee irtovitsejä ja ajan myötä puuduttavaksi käyvää tilannekomiikkaa. Ilmeisesti tuollaisia tyyppejä on pakko tunkea nykyisin jokaiseen seikkailuelokuvaan tms. Enivei, jään innolla odottelemaan kolmososaa.
Avatar
#205 • • hujades Guest




mulleppas on joku soitellut jotain häirikkösoittoja.. ehkäpä mä silti meen katsomaan ks. leffan jos mää uskallan... :)



Onpas hassu juttu... mee nyt kuiteski kattoo se. :)
Avatar
#206 • • Edited mark hamilton Guest
O.K. kysyin jossain vaiheessa miksi jotkut ihmiset pitävät tolkienia lukevia lapselisina ja tyhminä. Olin n. parivuotta sitten paikassa jossa ihmiset yhdistivät J.R.R. tolkienin roolipeleihin. Niinkuin se liityykin. Sain jonkun verran kuulla joitakin kuitauksia J.R.R-tolkienista. Sain myös UV-aatona 31.12.2000 vähän ennen miau:ta jonkun soiton tuntematomastanumerosta. Tyyppi pisti saman tapaisia kuitauksia kuin tyypit edellämäinitussa epäsivistyksen kehdossa.

Paikassa vituiltiin eräälle toiselle tyypillekin kun se luki Taru Sormuksen Herasta kirjaa. Puheet oli tyyliin, että jollain on mennyt elämäpilalle kun se on pelannut vaan roolipelejä kokoikänsä. Mutta jostain syystä luokan posselle ei vituiltu vaikka se luki Forgotten Realms kirjoja tunnilla. Mikä johtuu siitä että ks. ihmiset oli niin epäsivistyneitä, että eivät tunteneet nimeä Forgotten Realms. Tietenkin tämä luokan posse oli melko manipuloiva ja provosoiva. Itseäni ärsytää tuolaiset luokkan posset jotka käytää ihmisten tietämätömyyttä hyväkseen.

Tyypit pitivät yliopistolaisia ja ammatikorkeelaisia tyhminä ja nörteinä. Mutta jos otta huomioon niiden uunoturhapurolookin ja ulkonäön. Niin olipas niilläkin varaa sanoo.
Avatar
#207 • • Bikku Guest
Musta leffa kokonaisuutena oli ihan ok.
Mut kyllähän sen nyt tajuu. että about 300sotilasta ei millään voi voittaa 10000sotilasta. vaikkakin niitä tuli pari kertaa enemmän. muttei missään tapauksessa tullut yli 2000 mielestäni.
Pienet yksityiskohdat ärsytti todella paljon.
En nyt jaksa niitä tähän heittää, mutta kuitenkin >:|
ja myös. se häiritsi, että kaikissa taistelu (?) kohtauksissa, ne kohtaukset olivat niin sekavia että välillä joutu pinnistämään että näki mitä tapahtu. (ehkä tuohon vaikutti myös 4rivissä oleminen ;) )
Mutta joo, kokonaisuutena ihan hyvä. Liikaa jumitusta, yksityiskohdat kusi, liikaa tappeluita ja liian sekavaa.
Anteeksi valitukseni :)
Avatar
#208 • • akir0 Guest


OSain jonkun verran kuulla joitakin kuitauksia J.R.R-tolkienista. Sain myös UV-aatona 31.12.2002 vähän ennen miau:ta jonkun soiton tuntematomastanumerosta. Tyyppi pisti saman tapaisia kuitauksia kuin tyypit edellämäinitussa epäsivistyksen kehdossa.


jätkä on tosinörtti ja tehnyt Terminator-tyylisen aikahypyn :)
Avatar
#209 • • Jay Logic Guest


Eniten leffassa oudoksuin Gimliä, joka oli vähän kuin Jar Jar Binks SW1:ssa



Joo oltiin vähän samoilla linjoilla heti leffan jälkeen.

Edelleen, tämä leffasarja toimii hyvin kuvakirjana alkuperäisteokselle mutta koko pätkä tukeutuu kokonaisuudessaan effekteille ja muulle visuaalihässäkälle. Aivan kuten star wars. Ja sitten vielä tuo jar-jar gimli..

Elokuvana tämä ei ollut juuri mistään kotoisin, mutta ihan mukavaa aivot pois -viihdettä kumminkin.

2½ tai 3 tähteä.
Avatar
#210 • • Damien Guest
Efektit eivät enää säväyttäneet, maisemat sitäkin enemmän!
Joko pidät tästä elokuvasta tai et. Itse olen aina haaveillut suurista joukkotaisteluista ja lohikäärmeistä. Ei voi muuta kuin nauttia lopputuloksesta jonka Jacko kavereineen on tehnyt. Välillä kävi pisara silmäkulmassa....

-Damien-
Avatar
#211 • • mark hamilton Guest



jätkä on tosinörtti ja tehnyt Terminator-tyylisen aikahypyn :)



Olet muuttanut minun tekstiä!! Ei vaan taisi tulla ilmeiseti otettua vähän likkaa glögiä eilen illalla..??

mutta.. täytyy ihmisten olla melko epäkypsiä kun pitää oiken koitiin soitella joululomalla kun ei pääse muuten kuittaileen.
Avatar
#212 • • vaavu Guest


se häiritsi, että kaikissa taistelu (?) kohtauksissa, ne kohtaukset olivat niin sekavia että välillä joutu pinnistämään että näki mitä tapahtu. (ehkä tuohon vaikutti myös 4rivissä oleminen ;) )



Joo voipi olla, jos nimittäin istuu noin edessä niin joutuu tosiaan pinnistelemään että pystyy prosessoimaan niin laajalta näkökentältä tavaraa. Siksi mieluummin aina paikat keskiviivan takaa kuin edestä.
Avatar
#213 • • Peter Skogberg Guest
Katsoin elokuvan eilen, ja vaikka kirjan olenkin lukenut, ei voi muuta sanoa, kuin että tosi listava leffa! Pakko mennä katsomaan uudestaan. Entit olivat hyviä, samoin etelänihmiset ja varsinkin örkit! Gimlin jutut eivät minua ainakaan haitanneet... Tuo elokuva vaan meni jotenkin liian nopeasti... No nyt se on nähty... Alku oli muuten todella hyvä... Ainoa mikä jäi häiritsemään, oli Faramir, ja se, että Gandalf + muut menevät näköjään kirjan vastakkaisesti vasta ensi elokuvassa Sarumanin luo...
Avatar
#214 • • Funkatronik Guest
Hivenen hämmentävästi kävin katsomassa Kaksi Tornia ensi-illassa, ostaen lipun 15 minuuttia ennen näytöstä niin että paikkoja oli vielä senkin jälkeen 150 jäljellä Tennispalatsi ykkösessä. Luulisi että olisi ollut loppuunmyyty.

Minkäänlaista objektiivista arviota en pysty kyllä elokuvasta esittämään, puolet elokuvasta kului kyynelten tulviessa silmistä kun nuoruuden muistot valtasivat mieleni. Jackson on onnistunut luomaan niin hyvän kuvan Keski-maasta etteivät pienet höpsöydet, kuten Gimlin käyttäminen comic reliefinä, haittaa pätkääkään. Todella kaunis elokuva, vaikka cgi-efektit ovatkin välillä vähän kökköjä. Maisemat ja muutenkin elokuvan tyyli ovat niin kauniita ettei paremmasta väliä. Elokuva on tietenkin vähän heittelevä, kuten kirjakin. Monet hahmot tekevät samoja asioita samaan aikaan eri paikoissa, jolloin kokonaisjuoni on vähän sekava. Kirjaa lukematon varmastikin hämmentyy joissain kohdissa, varsinkin kun mitään ei hirveästi selitellä vaan katsojan pitää tietää asioita jo entuudestaan. Edelleenkin olen kyllä sitä mieltä että Frodoksi olisi sopinut paremmin joku vähän hömelön näköinen brittinäyttelijä, kuten muut hobitit. Pientä kuitenkin, loistava elokuvahan tuo on.

Lisähuomautuksena tosin, tällä hetkellä myös teattereissa pyörivä Henkien Kätkemä on kyllä ehkä Kahta Torniakin kauniimpi visuaalisesti. Vastaavaa tunnelatausta siihen ei kyllä synny.
Avatar
#215 • • Cee Guest
En varmaan keksi mitään järkevää tai kehittävää palautetta, sanompa nyt vaan oman mielipiteeni; Aivan älyttömän hyvä elokuva.
Ja toisaalta taas.. Se kyllä sisälsi pieniä kohtia jotka pistivät miettimään, esim jos ei ole kirjaa lukenut, ei tietysti millään voi tietää Lembas leivän takoitusta ja Entit kyllä pikkasen sai pettymään. Odotin niitä kovasti. Ihan kivasti ne oli tehty, mutta mielestäni ne olivat mukana elokuvassa liian vähän..
Ja sittenhän siinä oli pari kohtausta taas joita kirjassa ei ollut laisinkaan. Ymmärrettävää kyllä.

IsoISO plussa Klonkulle. sai aivan älyttömän makeat naurut ja sitten taas kävi niin sääliksi.. ja itketti ja huOh.

ja sitten. hmm. Legolas :004:
ah se hyppy sen hevosen selkään.

oli ihan hyvä katsoa elokuvaa vaikka istuikin 4rivillä. Eivätkä taistelukohtaukset mielestäni olleet mitenkään sekavia.. Sen sekavempia kuin yleensäkkään missään elokuvassa.
:rolleyes:

Hmdihmm.
Ja Kuninkaan paluuta odotellessa..
:002:
Avatar
#216 • • Edited mark hamilton Guest
Elokuva antaa kuvaa minkä näköisiä ovat kääpiöt, haltia, puolituiset. näyteljijät on valittu sopivasti. Gandalf on gandaffin näköinen.

Toisalta pistää mietimään tavalisen miekkamiehen ylivoimaisuus örkkeihin verratuna. Luulisi pahuuden voimilla olevan mahtia tehdä parempia sotureita. Yksi kokenut samoaja niitää örkejä kuin heinää ja yhden urughain (toivottavasti kirjoitin nimen oikein) kanssa joutuu hähän väntämään kätää pidempään.

Minä en ole lukenut kirjaa.

Olen joskus nähnyt jonkun piirretyn version leffasta.

Myöskin suomessa olli tehty joku sarja Taru Sormuksen Herrasta.
Avatar
#217 • • Elatek / Lauri E Guest

[.

Myöskin suomessa olli tehty joku sarja Taru Sormuksen Herrasta.




niinkö?
Avatar
#218 • • Edited mark hamilton Guest


niinkö?



no aivan. :)

tuli katottua ohi mennen jonkun verran.. enemmänkin se oli teateria.
Avatar
#219 • • kuilu Guest


niinkö?



http://www.ryhmateatteri.fi/produktiot/tarus/index.html

Toi oli sairaan hieno, top 10 teatteria Suomessa, lautta ku tuli Suokkii siin alko heti laiturista Bilbon bileet... K Väänänen Klonkkuna...:D Ja Lukitar oli pelottava!

Tästä oli sitten sovitus Timo Torikan ohjaamana TV-versiona -91. Sit tietty oli Svenskanin Sagan om ringen viime vuonna.

- khazadhymiödum -
Avatar
#220 • • yana Guest



Se kyllä sisälsi pieniä kohtia jotka pistivät miettimään, esim jos ei ole kirjaa lukenut, ei tietysti millään voi tietää Lembas leivän takoitusta


specialversiossa se on selitetty. mukana läppä joka sai mut repeämään aika hyvin :)