Mitä teet työksesi?

154 posts, 8 pages, 24,237 views

Avatar
#1 • • Edited Tapi T Guest
Ajattelin tässä mukavan ja aurinkoisen kesäpäivän kunniaksi vähän kysellä ihmisen kesäduuneista.
  • Millaista hommaa teet ja millä alalla? (yhtiötä ei ole pakko sanoa)
  • Pidätkö työstäsi? Miksi ja miksi et?
  • :D Paljonko saat liksaa? :D
Myös kaikenlainen läppä työstä ja sen hienouksista/huonouksista, työkavereista, paskoista pomoista on sallittua ja jopa suotavaa.

Itse olen duunissa eräällä teleoperaattorilla. Teen täällä kaikkia ATK-hommia maan ja taivaan väliltä ja vastailen helppariin.
Viihdyn täällä mainiosti; mukava työympäristö, kivat työkaverit, hyvät laitteet ja kotiin on lyhyt matka.

Edit:muutin otsikkoa.
Avatar
#2 • • ville Guest
Nokialla kesätöissä ...

Suunnittelen intran webisivuja ja sisäisiä ohjeita tuotteiden tilaamiseen

Palkka on tekesin suositusten mukainen eli 1660 euroa. Vähän harmittaa kun en käynyt hyväksyttämässä viimevuoden kesätöitä työharjotteluna, olisi saanut enemmän palkkaa kun ov:a olisi ollut yli 100, nyt on 2 ov:a alle

ihan kivaa on ollut, harmittaa vaan olla duunissa. Toisaalta nyt kotona on uusi kamera eli Canon D30:ä ja microdrive (1 GB) sekä sigman linssi ovat tulossa.

kyllä täällä töissä siis kannattaa vähän kärsiä
Avatar
#3 • • Kaum Guest
Olen Kuntien Eläkevakuutuksessa rekisterityöntekijänä, eli tallennan sellaisia lomakkeita mitä muut eivät ole vuoden mittaan itse jaksaneet käsitellä. Teen tätä nyt kolmatta kesää peräkkäin (ja olen kaksi kertaa jo sanonut että en tule enää koskaan takaisin ) .Paikkana tämä on ihan OK, kun on oma huone, eikä työkaveritkaan ole muutamaa yksilöä lukuunottamatta hullumpia. Pomostakaan ei ole valittamista.
Palkka on hyvä, vaihdon ensimmäisen kuukauden rahat kahteen Technics 1210 MD3:siin . Ja Mikä parasta, huomenna hommat täällä on ohi. Siis tältä kesältä.

[ 11 July 2002: Message edited by: Silentium ]
Avatar
#4 • • bulk Guest
Nokialla kesätöissä...

Istun mikroaaltoradioiden tuotekehityksessä ja mittailen hienoja aparaatteja hienoilla aparaateilla. Palkka olis voinu olla ihan samalla tavalla parempi kuin Villellä, multa puuttui sopimuksentekohetkellä neljä jyvää, joten palkka tuli alle sadan ovarin mukaan.

Hommat on mukavia ja työtoverit pääosin lomalla, joten stressiä ei ole päässyt syntymään. Hierarkia on mukavan matala ja oppimiskäyrä korkea.
Avatar
#5 • • Homegrove Guest
Rauman kaupungilla kansliassa harjoittelussa. Palkka sucks mutta jeesus kun on rentoa! Viihdyn ihan jees, mut harjoittelupalkalla ei tosiaan juhlita.
Ante

Posts: 16

#6 • • Ante
Nokialla kesätöissä konsulttina

Teen käyttöliittymäsuunnittelua, suunnittelen ohjelman toimintalogiikkaa, suunnittelen ja järjestän käytettävyystutkimuksia, teen intranettiä aina tarvittaessa, testaan softaa ja kirjoitan raportteja, juon kaakaota, kokista ja kahvia sekä haahuilen pitkin tyhjiä käytäviä ja pihoja haaveilemassa lomailusta.

Täällä on usein ihan kivaa
Avatar
#7 • • kipi Guest
hml kaupungin pääkirjastossa kesäavustajana ;) palkka ei todellakaan päätä huimaa ja melkein kaikki työkaverit on n. 20-30v mua vanhempia naisia ;) intternettiä ei sais käyttää työaikana eikä kyllä muutenkaan mitään mikä mahdollisesti parantaisi työmukavuutta ;) (joojoo, olen mä katkera kun en saa yksin tyhjässä toimistohuoneessa kuunnella musiikkia)

työn rankkuudesta en tosiaankaan voi valittaa :) tai no niin, minkä työn ? ei täällä kesäsin mitään töitä ole ;) kun jostain kumman syystä auringon paistaessa kirjasto ei ole kauheen suosittu paikka :) päivät täällä menee ikävä kyllä todella rutiinilla. aamulla duuniin, hyllyttään palautettuja kirjoja, ja sit jossain vaiheessa tiskiin palveleen asiakkaitta ;) loppupäivä meneekin pääasiallisesti siinä kun ottaa iisisti vaan :)
sinänsä tää olis ihan kivaa hommaa, mut täällä on vaan kaikki päivät ihan samanlaisia :( ei oo kyllä mun ala..
Avatar
#8 • • Quu Guest

Originally posted by ville:
ihan kivaa on ollut, harmittaa vaan olla duunissa. Toisaalta nyt kotona on uusi kamera eli Canon D30:ä ja microdrive (1 GB) sekä sigman linssi ovat tulossa.



<offtopic>

Paljon tollanen maksaa? Siis runko?

ps. Toi 20mm laajakulma alkaa olla aika veikeä.

</offtopic>
Avatar
#9 • • Taedium Guest
Nyt olen ATK-firmassa ihan normaalissa-, enkä kesäduunissa. Serveripuolen hommia. Nyt vaan kun kattoo ulos haluaisi mieluisimpaan kesätyöhön mitä minulla on ollut:

Helsingin Satama
Ihan normaalia aluspalvelua oon siellä monena kesänä tehnyt. Talvet sitten taas niitä atk-hommia. Satama on tosi mukava, enkä tiennyt itse pitäväni merestä niin paljoa, ennen kuin kesätyöni loppuivat.

Työhön kuului alusten kiinnitys, irroitus, paikkojen sumpliminen, raikkaan veden täyttö yms. Lisäksi satama-alueen tarkkailu, ettei hörhöt käyt heiluu.

Muuten aika meni siinä meren äärellä hengailussa ja monta runoakin tuli siellä kirjoitettua. Monta kuvaa otettua ja monen monta meriseikkailua niiltä entisiltä merimiehiltä tuli kuultua. Elikkä ne residentit siellä on aika usein entisiä skönäreitä.

Slangi muovautui tosin välillä melko mielenkiintoiseksi, sillä sataman sisällä on käytössä vanha 50-luvun Stadin slangi. Kuinka moni teistä on ostanut esmes skagun?

Viinaa tuli ostettua (salaa) laivasta. Se oli halpaa. Huomattavan paljon halvempaa kuin ALKO:sta ostettu. Vähän vain piti tullia vältellä. Älkää itse tehkö niin. Se kun rikkoo tullimääräyksiä.

Autolla oppi ajamaan myös. Siellä kun ajaa konttien välistä tuhatta ja sataa väistellen lukkeja (iso "auto" joka kantaa kontteja) vesisateessa oppi hieman tarkkuutta. Peileihin oppi myös katsomaan, kun joutui ahtaissa paikoissa peruuttelemaan.

Suosittelen kaikille, jotka eivät vielä tiedä pitävänsä merestä. Ne jotka pitävät siitä jo valmiiksi, eivät varmaankaan tarvitse suosituksia?
Avatar
#10 • • Sheng Guest
Neljäs kesä peräkkäin kun talonmiehen hommia teen...

Jeps, eli samassa kerrostalossa missä asustelen niin talkkarin duunia hommailen kolmen viikon verran. Tänä kesänä sain myös tuon naapuri-talonyhtiön hommat, eli ravaan talojen väliä pitkin päivää. Nurmikonleikkausta, rappujen moppausta, pihan siivousta, saunojen pesua, jne. Kuulostaa raskaalta? Eh, no sitä se suinkaan ei ole.

Mitään varsinaista työaikaa ei ole ja muutenkin saan tehä hommat ihan omaan tahtiin. Yleensä teen sellaset neljä-viisi tuntia hommia per päivä ja saan siitä sen kahdeksan tunnin palkan Teen työni kuitenkin ahkerasti ja huolellisesti, ja kiitosta saankiin aina välillä kuulla talon asukkailta. Nämä asukkaat ovatkin sitten se ainoa riesa oikeastaan; tuppaavat nimittäin jatkuvasti tulla juttusille. Kaikilla tuntuu olevan aina samat jutut ja kysymykset, ja vielä kun tässä nyt asustelee iäkkäämpiä ihmisiä niin pitäisi jaksaa aina olla mahdollisimman kohteliaana ja reippaana.

Tätä duunia tehdessä on oppinu arvostamaan siivoojan työtä, kuinka tärkeätä se onkaan että paikat pysyy siistinä ja hyvässä kunnossa. Sanotaanhan sitä, että ei siivoominen voi olla mitenkään hauskaa, mut ite oon ainakin tykästyny tähän hommaan, kun oman työn tuloksenkin näkee suoraan. Se palkitsee kyl.
Avatar
#11 • • Tapi T Guest

Originally posted by Sheng:
..talonmiehen hommia teen...


Minä kanssa! Unohtui sanoa, mutta mun toisena kesäduunina on kanssa olla talkkarin lomittajana eräässä Helsingin keskustassa sijaitsevassa juhlahuoneistossa. Paikka on kiinni oikeestaan koko kesän, eikä tekemistä juuri ole. Riittää ku tarkistaa paikat ja kerää roskat maasta muutaman kerran viikossa.

(Rahaa saa niin helpolla että hävettää! )
Avatar
#12 • • Taedium Guest

Originally posted by Tapi T:
(Rahaa saa niin helpolla että hävettää! )



Ei se ole hullu joka pyytää. Se on hullu, joka maksaa.
Avatar
#13 • • miiko Guest
olen kunnan palveluksessa... suoritan sivaria. omat hommani ovat jatkuneet jo luoja ties kuinka kauan.. mutta kesällä tuuraan myös satunnaisesti urheilupaikkojen hoitajaa.. ajan kaksi kertaa viikossa jalkapallokentän ruohon stigalla..

kaverille olen kateellinen, se on joensuussa töissä -työtehtävä on urheilukentän vartioiminen... sanoisiko, että helppoa rahaa..
Avatar
#14 • • mekaanikko Guest
Ihan normaalissa duunissa, jatkaakseni Nokia-sarjaa niin tällä hetkellä enimmäkseen päivitän Nokian webbisivuja. =) Olen siis eräässä helsinkiläisessä uusmediapulaakissa duunissa jonka asiakas tuo iso N on ja Nokia-tiimiläisten lomien ajaksi kaikki päivitysnakit valuu mun niskaan. "Muuttakaa sivulla xyz pilkku pisteeksi ja hyväksyttäkää lakiasiainosastolla ennen julkaisua.." =X

Oikeastaan mun pitäis suunnitella erään teleoperaattorin uusia webbisivuja sekä tehdä samalle konsernille julkaisujärjestelmän vaatimusmäärittelyä (= konsulttibullshittiä) mutta toi iso N piinaa mua jatkuvasti niin että jää nuo varsinaiset duunit tekemättä - Noksun lisäksi mulle on toki vielä siunaantunut muutaman muunkin saitin päivitysvastuu mutta niistä ei onneksi juuri duunia ole. Pomo vielä yrittää repiä tuotekehitysproggikseen mukaan mutta ei pysty taipumaan. Enpä ole pitkään aikaan ollut duunissa niin stressaantunut kuin tänä kesänä..

Palkka tosin on "ihan passeli" (edellisessä duunissa olin päällikköhommissa ja nykyinenkin liksa on samaa tasoa vaikka työtehtävät välillä tuntuvat olevan rutiini-s(h)itebuilder -tasoa), saas vaan nähdä miten käy kun syksyllä alkaa koulu ja työtunnit ja siten myös palkka tippuvat puoleen, kun nykyisinkään ei tunnu rahat riittävän (ei ne pienet tulot vaan ne suuret menot..).
Avatar
#15 • • patis Guest
Tikkurilan maalitehtaassa tunnustelemassa duunarin elämää vitun huonolla palkalla.

Repikää siitä huumoria

No ei toi niin paha paikka oo... liksa vaan on huono.
Avatar
#16 • • Secur Guest
Itse oon kauppatorilla myymässä mansikoita, onhan se iha kiva duuni saa olla ulkona ja katsella kauniita turisti naisia kaikki päivät ja välillä sanoa jollekin japanilaiselle että älä ny vit## kähmi niitä kirsikoita.

Plussat: kiva työympäristö, helvetin kaunis työkaveri, kohtalainen palkka verrattuna mitä teen.

Miinukset: JAPANILAISET TURISTIT
Avatar
#17 • • i L E Guest

Originally posted by Sheng:
..talonmiehen hommia teen...


Originally posted by Tapi T:
Minä kanssa!



Katos perkele! Minä myös!!
Samassa taloyhtiössä missä asun.. leikkaan nurtsit, lämmitän saunat (yks puu) yms. yms. aika helppoa rahaa. Ei fyysisesti kauheen rankkaa mut henkisesti, ku joutuu tavallaan päivystämään 24h. Ja niitä mulkkuja asukkaitahan löytyy...
Avatar
#18 • • Quu Guest
väärä topicci.....

[ 11 July 2002: Message edited by: Quu ]
Avatar
#19 • • ville Guest

Originally posted by Quu:
<offtopic>

Paljon tollanen maksaa? Siis runko?

ps. Toi 20mm laajakulma alkaa olla aika veikeä.

</offtopic>



<offtopic varoitus=pahaa kamerajargonia>

2.1 ke, mukaan 2 akkua ja akkuperä. Käytetty laite siis, uutena noiden laitteiden kanssa maksanut kai 3.5. Uusi malli eli D60 taitaa maksaa karvan verran päälle 3.

Pitäisi vielä ostaa uusi jalusta (vanha lyhistyy ton 2 kg möhkäleen alla), kevyt laukku (raskas ja murtovarma metallilaukku on jo), canon 50/1.4 (ojoi, millaisia tanssilattiakuvia ihmisistä), zenitar fisheye 16/2.8 (ojoi, millaista efektia tanssilattiaan), halpa zoomi peruskäyttöön noin 30-80/3.5-? ja salama (550 ja pari orjasalamaa olis kiva)..... (oikeestaan tämä lista olisi loputon)

hommaa vähän helpottaa, että ostetaan kaikki puoliksi vaavun kanssa, ei sitten kirpase niin paljoa

Linssi lähti tulemaan eilen, microdrive varmaan tänään, eli ens viikonloppuna (19-20.7) pääsee varmaan jo kuvailemaan. Nyt vähän kuumottaa, kun kotona on kamera, johon ei ole muistikorttia tai linssiä ...

Noissa slr-digeissä on aina toi polttovälikerroin, canonissa se on 1.6, joten 20 mm linssi vastaa 32:a.

Hyviä kuvia varmasti tulossa. Toi vaan on jo sen kokoinen laite, että sitä ei jaksa "ihan vaan huvin vuoksi" raahata mukana. Lisäksi tolle pitää ottaa aika kallis vakuutus, jotta ei tarvitse bileissä hikoilla ja miettiä onko kamera vielä tallella vai ei.


</offtopic>

Aika moni nokialainen on kirjottanut tänne, onkohan meillä tylsää töissä vai ollaanko muuten vaan löysiä
Avatar
#20 • • George Shield Guest
Teen Kotkassa 4 muun ihmisen kanssa helsinkiläiselle firmalle mobiiliraha-palvelua. Mun homma koostuu pääosin palveluun liitettävän nettisivuston duunaamisesta (PHP:tä, JavaScriptiä jne).

Duuni on ihan ok, työpaikka on ihan jees (silloin kun ilmastointi pelaa) ja palkka (1300e) ihan siedettävä. Toivottavasti ensi kesänä olis hieman kovempi liksa, keväällä kun pitäisi valmistua...