Replying to -:
z, 23.2.2010 11:36:
Ei kai taloyhtiö/isännöitsijä mitään varoituksia varsinaisesti anna - eikös varoitus tule aina huoneiston omistajalta eli vuokranantajalta (joka toki voi pyytää isännöitsijää toimittamaan sen)..?
Eli oikea taho keskustella olisi vuokranantaja. Jos saat hänet vakuuttumaan, ettet ole häiriöksi, hän voi pyyhkiä ...pölyjä naapureiden valituksilla yms. kitinöillä.
Vuokranantajan kannaltahan on typerää lähteä mukaan kuvioon jossa 1) hommaa vaivalla ja rahalla uuden vuokralaisen 2) sama naapuri joka inisee kaikesta mahdollisesta ottaa yhteyttä ja valittaa vuokralaisesta 3) uskoo naapuria ja antaa varoituksen + myöhemmin irtsisanoo vuokralaisen 4) aloittaa taas alusta (naapurille "kelpaavaa" asukasta kun ei löydy, eikä kyse ole todellisesta häiriöstä vaan ainoastaan kiusanteosta).
(korjatkaa jos väärässä)
juuri näin. vuokralainen ei ole sopimussuhteessa taloyhtiön kanssa, joten taloyhtiön varoituksilla ei vuokrasuhteen kannalta ole merkitystä.
vuokralainen voidaan savustaa ulos asunnosta siten, että vuokranantaja antaa vuokralaiselle kirjallisen varoituksen, ja jos tämän ensimmäisen (ja viimeisen) varoituksen jälkeen ei asiat muutu, niin vuokranantaja voi purkaa vuokrasopimuksen. taloyhtiö ei siihen puutu.
häätö on erittäin voimakas pakkokeino, joka voidaan toteuttaa ainoastaan käräjäoikeuden tai muun oikeusasteen päätöksellä siinä tilanteessa, kun vuokralainen ei ole suostunut lähtemään asunnosta vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen.
edit: luin hieman väärin. eli sen verran pitää korjata, että kyllä taloyhtiö antaa varoituksia, mutta nämä varoitukset koskevat suorasti asunnon omistajaa eikä vuokralaista.