Oma yritys

33 posts, 2 pages, 22,340 views

Zantsu

Posts: 32

#21 • • Zantsu

Replying to Oma yritys:

Loopy, 25.1.2010 17:13:
---
Jone, 25.1.2010 16:21:


Sinänsä nykyään on ilmeisesti suht sama mitä puppaa toimialoiksi laittaa kun liiketoiminnan pysymisestä ainoastaan niiden piirissä ei olla erityisesti tarkkoja.

---


No joo, en mä tota rajaamista ymmärtänyt taannoin omaa puulaakia pystyyn laitettaessakaan. Hyvä että viranomaisetkin ovat tuleet vähän järkiinsä.



Tuolla rajauksella on lähinnä väliä putiikin vastuun kannalta, eli jos firman edustaja mokaa ja tekee asiakkaan kanssa sopimuksen, jota ei kyetäkkään toteuttamaan, jää vastuu (periaatteessa) asiakkaalle, jonka kaupparekisterimerkinnän perusteella tulisi tietää, ettei tuollainen soppari yleensäkään kuulu firman toimintaan. Tää ei ehkä ole kauhean olennaista yhden miehen firmassa, mutta kun yritys totta kai laajenee monikansalliseksi megayritykseksi, kannattaa toi toimiala pitää ajan tasalla :)
Lupu

Posts: 317

#22 • • Lupu Supersaha
Käsittääkseni noilla kaupparekisterin toimialamerkinnöillä ei ole mitään käytännön merkitystä. Yksi vähemmän olennaisista asioista firmaa perustettaessa. Enemmän kannattaa ehkä miettiä mistä rahaa tulee ja mihin sitä menee.

Osakeyhtiö on uskottavin yhtiömuoto ja sen yksi hyvä puoli on myös, että huonoimmillaankin siinä menettää vain siihen sijoittamat rahansa kun taas toiminimi on teknisesti enemmänkin ilmentymä yrittäjän henkilöstä.

Niin kuin jo mainittu, yhdeltäkään luettelofirmalta ei yleensä kannata ostaa mitään. Firmalla kannattaa olla silti nettisivut (www.firmasinimi.fi vaikkapa) ja sähköposti ([email protected] tms.), ei maksa juuri mitään ja antaa uskottavamman kuvan toiminnasta ulospäin.

Googlen AdWords hakusanamainonnalla saa paljon parempia tuloksia halvemmalla kuin noista luetteloista jos ylipäänsä haluaa tai tarvitsee mainostaa.
evvk

Posts: 1,918

#23 • • evvk
Jaa-a.. Mulla ei kyllä oman firman kautta ole montakaan puhelua tullut missä joku jotain kauppaa.
Siis ehkä kerran vuodessa joku soittaa ja kysyy luvan lähettää tuoteesitteitä niitten CD-R monistusjärjestelmistä tai sitten yritetään kaupata CD:n pärssäys palvelua.. mm. siis CD-käyntikortit. En tosin ymmärrä ihan sitä mitä hyötyä nyt käyntikortti-CD:tä on, koska jos siihen tehdään mm. sitten vaikka Flashillä joku Multimedia-esitys omasta firmasta niin siinä oleva tieto on aika nopeasti jo vanhentunutta. Kuten että firman Parntereita on tullut koko liuta lisää ja asiakasportfolio on muutunut ja mm. referenssin käyttöpolitiikka ei enää täsmää sen hetken kanssa mikä se oli CD:n tekohetkellä. Esim. asiakas menee konkurssiin tai referenssin käyttö lupa terminoidaan kilpailun vältämisen takia. Se mistä on suurin riesa on Intialaiset ja muut halpamaat joista ohjelmistokehittäjien välittäjien puhelin soi kokoajan ja aina on vaan halvemmat Intialaiset-koodarit myynnissä jotka hinnasta päätellen tekee töitä 6 pv per viikko pitkillä työpäivillä sen riisikupin hinnalla.

Se joka yleensä kuitekin soittaa on maksava tai potentiaalinenasiakas joka yleensä vaan tilaa eikä tarvii pahemmin myydä.
Joillekkin asiakkaille on liian vaikea myydä oikein mitään kun hinnan perustelu on liian vaikeaa ja uhkailevat kilpailuttaa asian muualle. Koska nyt oikeesti jokin selain käyttöisen X,Y,Z-softan koodaminen täysin tyhjästä asiakaalle on monien tuntien työ ellei jopa monen kuukauden työ. Ja varsinkin kun toisinaan asiakas ei ees ite ihan ymmärrä mitä nyt on ees tilaamassa kun ne on vaan nähneet mainokseni jossa puhutaan PHP:sta ja MySQL:stä ja potentiaalinen asiakas on lähinnä vain tajunnut että jokin heidän liian työläs työtapa voidaan siirtää nettiin nopeammin ja helpommin tehtävässä muodossa jolloin yrityksen yrittäjä sitten säästää esim. työn tekijöiden palkoissa.

Helpoin missä mielestäni on onnistua helposti on ihan vaan että myy ittensä alihankintasuhteeseen koodariksi mm. 6-kk täysipäiväisellä sopimuksella. Ja lähinnä siksi että työn antajan kannalta voi olla riskittömämpää ottaa alihankkija kuin oikea työntekijä.
evvk

Posts: 1,918

#24 • • Edited evvk

Replying to Oma yritys:

BigLupu, 25.1.2010 22:10:
Osakeyhtiö on uskottavin yhtiömuoto ja sen yksi hyvä puoli on myös, että huonoimmillaankin siinä menettää vain siihen sijoittamat rahansa kun taas toiminimi on teknisesti enemmänkin ilmentymä yrittäjän henkilöstä.

Niin kuin jo mainittu, yhdeltäkään luettelofirmalta ei yleensä kannata ostaa mitään. Firmalla kannattaa olla silti nettisivut (www.firmasinimi.fi vaikkapa) ja sähköposti ([email protected] tms.), ei maksa juuri mitään ja antaa uskottavamman kuvan toiminnasta ulospäin.



Osakeyhtiö on maksavan asiakaan päässä yleensä merkki siitä että itse yrittäjä on tosissaan ja ehkä siksi luottaa enemmän kuin mm. Toiminimeen. Toiminimi on minusta uskottava vain silloin kun sen haltija on mm. sähkömies, joka myy sähköasennusurakoita toiminimellä esim. urakoina niille jotka sähkömiehiä tarvitsevat mm. omakotitalon rakennukseen. Kuullostaisi kovin erikoiselta jos tämän tyypinen yhden miehen yritys olisi Oy. Koska Oy:n kirjanpito on vaikea tehdä itse ja kallis teettää tilitoimistossa ja sitten vielä se että Oy:n liikevaihto on oltava melkoinen ennen kuin siitä voi esim. verotuksen osalta hyötyä osinkoina jotka voi nostaa verottomana. Mutta jos kyse on mm. grafiikkatoimistosta niin tominimi kuullostaa minusta kummalta.

Nettisivut on vähän niin ja näin? Käyttääkö omakotitalon rakentaja nettiä kun se hakee mm. kirvesmiestä. Katsoisikohan se keltasilta sivuilta vaan jokin kirvesmiehen ilmotuksen ja se on siinä ja vetää se sieltä arvalla.
Nettisivujen ostaja varmasti ei osta mitään sellaiselta joka ilmoittaa keltasillasivuilla vaan siltä jonka se Googlettaa.
Entäs sitten Pizzeeria? Onko Temelan Torin Madridille oikeasti hyötyä nettisivuista kun pujun ohi lappaa väkeä jo ihan tarpeeksi joka päivä ja toimitilan hienous ja sen sijainti ja se miten paljon siellä pizza maksaa on tärkein. Ei kuitekaan haukiluomasta kukaan lähde jokun nettimainoksen houkuttelemana Tamelaan asti Pizzalle.. Madridissa käy tasapaksusti ihmisä aukioloajan.
Kun taas mm. Itsenäisyys-kadun paikat ovat monesti pävisin tyhjiä ja vasta keskellä yötä baarien sulkemisaikojen tienoilla niihin lappaa ineen tungokseksi asti ihmisä jotka ovat kotimatkalla Tempereen yöelämästä. Siksi ne ovat auki kello 5 ammaulla.
Tammelassa on 2 pizzeriaa. Madridista ostan päivisin siksi että siellä on Kebab & Pizza Buffee kello 10-15.. toisesta ostan siksi kun buffee ei ole auki illalla ja toisessa Pizzan hinta on 5 EUR ja Madrdissa 7 EUR. Enemäpää Pizzerioita Temmelan torille ei voi perustaa koska lähiön ostovoima ei enää riitä 3. Pizzeerialle.. eikä voi perustaa kun liiketilojakaan ei ole vapaana. Ainoa mahis olisi hankkia joku myyntikoju ja myydä siinä Temmelan torilla toriaikaan Pizzaa.

Sitten taas tulee Nettisivuhin taas. Niin en ymmärrä oikeen miksi esim. Siikillä on nettisivut kun ne on mun siltään melko amatöörin tekemän näköiset. Ja kaikissa taloyhtiöissä joissa olen Tampereella asunut on ks. Asuntoosakeyhtiön kanssa sopimus Siikin kanssa ja yleensä palvelut mm. omaan huoneistoon pitää tilata isännöitsijän kautta. Joten mikkään nettisivut yms. ei noilla paljon auta kun en voi päättää kuka tekee huoneistoni vesijohtoasennuksia mitekään oma valtaisesti. Ainostaan nettisivuilta voisi saada tiedon miten Siikille voi hakea töihin.

Samoin Tamelan Pikilinna, joka on Britti-baarin jäljitelmä joka myy lähinnä kaikkea mikä on peräisin Iso-Britanniasta ja tietty Suomalaiset alkoholit on myös myynnissä. Mutta mihinkähän ne tarvii ees nettisivuja kun varmaan 90 % asiakkaista on vanhoja ukkoja ja osa tapajuoppoja jotka tuskin ees käyttää nettiä.
Miraakkeli

Posts: 133

#25 • • Miraakkeli *As far as you can go*

Replying to Oma yritys:

Yrittäjänä kohta 5 vuotta, ensin toiminimellä ja nyt osakeyhtiönä. Paljon asiallisia juttuja on jo kerrotukin, tuon oman kantani työn hinnoitteluun. Aluksi ajattelin, että teen alkuun hommia hyvin halvalla ja kun hommat lähtevät toimimaan niin nostan hintoja. Ainakaan pitkäaikaisten asiakkaiden kanssa tämä ei toiminut. Jos kilpailutilanne on suht normaali (ts. et ole ainoa alallasi) on lähes turha kuvitella, että taksoja pystyisi pompsauttamaan ylös muutamia prosentteja enempää kerrallaan. Jollain tavallahan markkinoille pitää itsensä tunkea, mutta hintojen polkeminen ei todella kannata.


Jone, 25.1.2010 13:09:
---
Tytti, 24.1.2010 14:31:
Nuo vaateasiat on mulle vähän hämärän peitossa, pystytkö tosiaan vähentämään ihan jotain perus-t-paitaa ja housuja kirjanpidossasi? Itse olen laittanut jotain työhanskoja tms, mut jotenkin mulla on sellainen käsitys, etten mäkään suoranaisesti mitään "edustus"vaatteita sinne voisi kokonaisuudessaan laittaa? Voin hyvin olla väärässä.

---


Tämä oikeasti kiinnostaa muakin. En ole toistaiseksi kiikuttanut kuitteja kirjanpitäjälleni mistään mahtavista Dressman-ostoksistani, mutta aina kyseisessä kaupassa asioidessani kiroilen mielessäni sitä kuinka mun on käytännössä pakko ostaa kauluspaitoja, krakoja ja muuta sen sellaista sontaa omista rahoistani vaikka en käytä niitä duunin ulkopuolella koskaan.

Jos noita saa kirjata vähennyksiin niin uujee.



Ainakin oma kirjanpitäjäni jokunen vuosi sitten kertoi nyrkkisäännöksi, että yhden puvun saa pistää vähennyksiin vuodessa. Tiedä sitten mihin tämä perustui.

Tiedän tapauksia, jotka laittavat vähennyksiin käytännössä kaiken mitä keksivät ja makselevat sitten takaisin pienen koron kera, jos sattuu verotarkastus kohdalle. Itse en tuohon kyllä lähtisi.

--
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'He manga wai koia kia kore e whitikia\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'Make light of difficulties and they will disappear\\\\\\\\\\\\\\\

Worin

Posts: 526

#26 • • Worin

Replying to Oma yritys:

UzU, 23.1.2010 15:11:
Luvassa suuri määrä puheluita erinäisiltä luettelokauppiailta, joista osa todella harhaanjohtavia. Lähes kaikki aloittavat puhelun "tarkistetaan nämä perustiedot" fraasilla, jonka jälkeen kaupataan maksullista näkyvyyttä. 99% näistä on pienyrittäjälle turhia. Ja jos Directalta soitetaan niin niille voi lyödä suoraan luurin korvaan.



Ovat kyllä perkeleitä. Roskasähköpostit ei oo mitään verrattuna näihin vitun perkeleisiin jotka soittelee kokoajan. Kaikkien pitäs vaan sanoo kylmä ei näihin kaikkiin. Pistää vaikka jollain julkisella rahalla pystyyn joku yritys luettelo, et näistä päästäis.
evvk

Posts: 1,918

#27 • • evvk
Se mitä huomasin yrittäjyydessä uhkana.. on se että jos esim. todellisuudessa täysin asiakaan takia työhön tulee virhe niin asiakas voi esittää uhkauksia suuristakin korvausvaatimuksista. Kun sillä on tulipalokiire saada ilmotus jonnekkin nettiin ja ilmoitus toimitetaan kesken eräsenä ja viimehetken korjaukset tehdään etänä puhelimessa kirjoitettun tekstiin milloin on ihan mahdoton hahmottaa että mitä ja miten jotain riviä pitää muuttaa ja kirveeläkään asiakas ei usko että kun homma ei nyt puhelimessa ehkä vaan onnistu ja sit se menee pieleen ja viikon päästä tulee uhkaukset 10000 EUR korvausvaatimuksista kun sitä joudutaan korjamaan kun homma ei onnistunut ninkuin puhelimessa ymmärrettiin. Todellisuudessa tietääkseni lain mukaan asiakkalla ei ole B-to-B-puolella tällaista mahdollisuutta että voi vaatia korvauksia ja varsinkin kun 10000 ei ole suhteessa siihen mitä työstä maksettiin ja ks. asiasta ei edes ole puhuttu sopimusehdoissa että sellaisia voisi olla.
evvk

Posts: 1,918

#28 • • evvk

Replying to Oma yritys:

Worin, 29.1.2010 18:35:
---
UzU, 23.1.2010 15:11:
Luvassa suuri määrä puheluita erinäisiltä luettelokauppiailta, joista osa todella harhaanjohtavia. Lähes kaikki aloittavat puhelun "tarkistetaan nämä perustiedot" fraasilla, jonka jälkeen kaupataan maksullista näkyvyyttä. 99% näistä on pienyrittäjälle turhia. Ja jos Directalta soitetaan niin niille voi lyödä suoraan luurin korvaan.

---


Ovat kyllä perkeleitä. Roskasähköpostit ei oo mitään verrattuna näihin vitun perkeleisiin jotka soittelee kokoajan. Kaikkien pitäs vaan sanoo kylmä ei näihin kaikkiin. Pistää vaikka jollain julkisella rahalla pystyyn joku yritys luettelo, et näistä päästäis.



Intialaiset ei luovuta millään.. sanot sata ketaa ei niin aina samasta puljusta soitetaan vaan uudestaan. Ja vaikka miten perustelisit että me nyt ei vaan Intiasta haluta ostaa 10 EUR / h maksavaa orjaduunaria kun sen lennättäminen Suomeen on hivenen kallista että ne ei sit pöölli sitä softan lähdekodia mihin nillä ei ole oikeuksia kun etätyöne ne voi sen tehdä helposti ja myydä se meidän kilpailijalle.
Worin

Posts: 526

#29 • • Worin

Replying to Oma yritys:

genki, 25.1.2010 17:14:
'07 alussa kahden kaverin kanssa alettiin yrittämään, ja nyt reilu 20 työntekijää ja useampi vakituinen asiakas. alkoi konsulttifirmana ja ollaan muuttumassa softafirmaksi pikkuhiljaa.

tärkeimpiä ajatuksia kasvun/vakauden edellytyksiksi mitä tulee mieleen näiden parin vuoden varrelta:

- yrityksen bisnestoiminnalle kannattaa hoitaa selkeä skooppi, eikä tehdä 'mitä eteen tulee'
- perusvisiota firmasta kannattaa pitää yhtenäisenä, kaikilla toimijoilla aina sama tarina mielessä
- rekrytoiminen on maailman vaikeinta, siihen kannattaa käyttää kaikki panokset mitä on tarjolla

eli mun näkökulma aktiiviseen bisnekseen ja hallittuun kasvuun keskittyvästä yrityksestä, eikä niinkään yksittäisen, esim toiminimen alla toimivan henkilön vinkkelistä.


hieno polku mun mielestä, tuo yrittämisen suon läpi kulkeva. näkee maailman uusin silmin, varsinkin jos on aiemmin tehnyt hommia isoissa korporaatioissa niinkuin allekirjoittanut.



Mites teillä on rahotus toiminu kun ootte alottanu kovimmassa maailmantalouden nousukiimassa ja sitten joutunu suoraan maailmantaloudelliseen notkoon? Ootteko joutunu paljonkin kärvistelee?
evvk

Posts: 1,918

#30 • • evvk

Replying to Oma yritys:

Worin, 29.1.2010 18:48:
---
genki, 25.1.2010 17:14:
'07 alussa kahden kaverin kanssa alettiin yrittämään, ja nyt reilu 20 työntekijää ja useampi vakituinen asiakas. alkoi konsulttifirmana ja ollaan muuttumassa softafirmaksi pikkuhiljaa.

tärkeimpiä ajatuksia kasvun/vakauden edellytyksiksi mitä tulee mieleen näiden parin vuoden varrelta:

- yrityksen bisnestoiminnalle kannattaa hoitaa selkeä skooppi, eikä tehdä 'mitä eteen tulee'
- perusvisiota firmasta kannattaa pitää yhtenäisenä, kaikilla toimijoilla aina sama tarina mielessä
- rekrytoiminen on maailman vaikeinta, siihen kannattaa käyttää kaikki panokset mitä on tarjolla

eli mun näkökulma aktiiviseen bisnekseen ja hallittuun kasvuun keskittyvästä yrityksestä, eikä niinkään yksittäisen, esim toiminimen alla toimivan henkilön vinkkelistä.


hieno polku mun mielestä, tuo yrittämisen suon läpi kulkeva. näkee maailman uusin silmin, varsinkin jos on aiemmin tehnyt hommia isoissa korporaatioissa niinkuin allekirjoittanut.

---


Mites teillä on rahotus toiminu kun ootte alottanu kovimmassa maailmantalouden nousukiimassa ja sitten joutunu suoraan maailmantaloudelliseen notkoon? Ootteko joutunu paljonkin kärvistelee?



Niin ja siis softafirma? Palvelu- vai Tuote-yritys vai molemmat? Eli koodausfirma joka vaan koodaa vai firma jolla on lisenssimaksullinen tuote? Lisenssimaksulliseen totteeseen en heti koskaan usko jos joku sellaista väittää netissä. Koska on melkos vaikea keksiä softatuote jota joku oikeasti halua ostaa ja sellaisen tuotteminen pikkusen työläsprosessi monestikkin ja jos se tehdään tön tekijöillä sen teekeminen maksaa ihan ketusti.. Yrittäjä ei saa työmarkkinatukea mutta hänen ei myöskään tarvitse maksaa itelleen palkkaa jos se ite koodaa tuotteen. Mutta ilman mitään rahoitusta kuten maksavia asiakkaita yritys kuolee aika haipakkaa ja esim. mun serrkun työn antajan firma meni konkurssiin just sen takia että sillä kehitettiin jotain tuotteita joihin meni ihan ketusti rahaa ja kukaan ei niitä ostanut siinä määrin mitä niiden tekeminen maksoi työn tekijöiden palkkoina ja kenties jopa pankkilainalla.
%

Posts: 568

#31 • • %
BBC:n click ohjelman linkkivinkki näin perustat yrityksen: http://www.startupnation.com/
En oo vielä tarkemmin tutustunut, mutta ehkä tuolla jotain hyödyllistä on. Onnea yritykselle vaan kaikille tuleville yrittäjille.

--
Elä niin kuin haluat, äläkä niin kuin yhteiskunta haluaa sinun elävän.

evvk

Posts: 1,918

#32 • • Edited evvk
Jaa oman yritykseni taustat ovat se, että alussa kun aloitin niin käsitys hyvästä liikeideasta oli melko heikollapohjalla mutta silti uskoin. Meni 5-6 kk perustemisesta kun sain ekan diilin josta sain noin 4000 EUR plus alvi ja toisen josta noin 10000 EUR plus alvi ja kolmannen josta noin 1000 EUR plus alvi.. idea oli palvelukonsepti vain koodauksen myymisestä asiakkaillta vaikka sivullani oliskin palveluita joita en koskaan onnistunut myymään. Sittemmin minulla oli isojen ulkomaisten firmojen kanssa partnersopimuksia ja alkoi tulla melko isoita firmoista tarjouspyyntöjä.. nyt teen vakituista työtä firman kautta palveluperiaatteella isolle Oyj:lle Tempereella.. ja minulla on diili ulkomaisen firman kanssa tehdä minun firmalle ensimmäinen maksullinen tuote ja toinenkin. Mut joo homma on melko puuheasteluvaiheessa vieläkin vaikka perustin firman vuonna 2006.
Mitään ruusuillatansimista tämä ei ole ollut ja burnout on ollut riesana vuodesta 2008..
the tourist

Posts: 52

#33 • • the tourist
Perustin 2-3kk sitten toiminimen kakkosjobiksi.

Hommasin firmalle täysin uuden GSM-numeron, jonka ilmoitin joka paikkaan yrityksen numerona. Parhaina alkuaikoina oli tullut 5-10 puhelua päivässä erilaisilta myyjiltä, kun laitoin googleen numeron :D Myöhemmin lisäsin, että 10 sekunin jälkeen se menee vastaajaan, mutta silti kukaan ei ole jättänyt koskaan mitään viestiä :)

En voi sanoa muuta sanoa kuin, että todella harhaanjohtavaa "myyntiä" tulee puhelimen kautta, kun pari kertaa oon mennyt vastaamaan. Kysyvät vaan esim, että haluatteko firman laitettavan johonkin yrityshakemistoon, mutta eivät puhu ollenkaan hinnoista.

Verrattuna siihen että, oma privanumero on salainen eikä siihen ole tullut mitään myyntipuheluita moneen vuoteen. Sitä olen myöskin asiakkaille antanut.