R.I.P. CDJshop!!!!!!!!!

15 posts, 1 page, 4,666 views

Avatar
#1 • • jukebox Guest
näin se homma etenee! mitä amato + nysälafkat ensin, sitä cdjshop sitten perässä.
siis eikö "ämpärikaupalle" pääosin perustuvan puljun pitäminen muka oikeasti enään kannata tätä päivää elettäessä??? ei voi ymmärtää. *ding*
villelope

Posts: 2,846

#2 • • villelope Lope of Lope & Kantola
Kyllähän toi melko oudolle vaikuttaa, että digitaalisia raitoja sekä tilauksesta CDR:n polttava+printtaava firma menee nurin. En tiedä millainen kulurakenne heillä oikein on, mutta ei kai ne CDJ-shop "kustomoidut" pahvikannet nyt niin paljoa voi maksaa, ja luulisi että levyprinttikone olisi maksettu aika päiviä sitten.

Jään toki innolla odottamaan mitä Anjunan posse keksii tän tilalle, sillä mun mielestä CDJShopilla oli erittäin innovatiivinen tapa toimia digitaalisena musakauppana.

Toinen pettymys tähän liittyen on ollut se, että suurimmat trance-portaalit eivät ole noteeranneet kaupan alasmenoa uutisartikkelein. Outoa.
Avatar
#3 • • jukebox Guest

Replying to R.I.P. CDJshop!!!!!!!!!:

Loopy, 14.7.2009 16:16:
pettymys tähän liittyen on ollut se, että suurimmat trance-portaalit eivät ole noteeranneet kaupan alasmenoa uutisartikkelein. Outoa.


ainakaan itse en usko tässä vaikuttavan se, että "eivät olisi (vielä) muka ehtineet reagoimaan" asiaan. PASKAT! eletään kuitenkin niin vitun internettiä-niin vitun internettiä ETTÄ!
kielii minusta nähden VAIN ja tyystin surillisella tavalla ajasta sekä asenteista.
villelope

Posts: 2,846

#4 • • villelope Lope of Lope & Kantola

Replying to R.I.P. CDJshop!!!!!!!!!:

jukebox, 14.7.2009 16:24:
---
ainakaan itse en usko tässä vaikuttavan se, että "eivät olisi (vielä) muka ehtineet reagoimaan" asiaan. PASKAT! eletään kuitenkin niin vitun internettiä-niin vitun internettiä ETTÄ!
kielii minusta nähden VAIN ja tyystin surillisella tavalla ajasta sekä asenteista.


Toisaalta, voihan tuo kieliä myös siitä, että he ovat suhtautuneet CDJShopiin asenteella "yet-another-digital-store". Eipä noiden taannoin nurin menneiden digikauppojenkaan kohtaloa ole paljoa surtu.
Jussi Soro

Posts: 6,385

#5 • • Jussi Soro choon!
No joo, CDJShopin kulurakenne nyt tuskin on kauhean vaativa ollut, mutta samaan ongelmaan se kai kaatui kuin suuri osa muitakin fyysisen levyn kauppoja. Kukaan ei halua ostaa ja tilata fyysistä levyä jos se on kalliimpi ja hitaampi toimittaa kuin se yksi ämpäri. Toki CDJshop jo pelkästään pyöriäkseen vaatii aika massiivisen organisaation työntekijöitä, kun taas pelkkää nettikauppaa voi pyörittää muutama ihminen. No, tää nyt on spekulointia, kun en tiedä paljonko noita duunareita siellä oikeasti oli. Sen tiedän, että kappalemäärissä myydyt levyt olivat todella pieniä.
Avatar
#6 • • jukebox Guest

Replying to R.I.P. CDJshop!!!!!!!!!:

Loopy, 14.7.2009 17:25:
---
jukebox, 14.7.2009 16:24:
---
*clips
---

Toisaalta, voihan tuo kieliä myös siitä, että he ovat suhtautuneet CDJShopiin asenteella "yet-another-digital-store". Eipä noiden taannoin nurin menneiden digikauppojenkaan kohtaloa ole paljoa surtu.


totta.
deviq

Posts: 77

#9 • • deviq
Tuntui kyllä lähinnä aprillipilalta kun tuo ilmoitus eilen tuli ilmoille. Itselläni ei ole toki harmainta aavistusta millaisia kyseisen firman myyntimäärät olivat, mutta eihän tuossa mistään pikkufirman kaatumisesta ole kyse.

Valitettavasti cdjshopin kaatumisen myötä ei ole juuri muita vaihtoehtoja kuin musiikinn ostaminen digimuodossa suoraan bitteinä koneelle. Vaikka kyseessä siis olikin CDr-levyt, joiden ulkoasu ei omaperäisyydellään häikäissyt, oli kyseessä kuitenkin mahdollisuus saada biisit virallisena levynä.

Vaikka oma soittaminen rajoittuukin makuuhuoneeseen, vähentää tuo kaatuminen varmasti biisivalikoimaa settejä rakennellessa. Kun aikaisemmin tuli hankittua mielenkiintoinen julkaisu, jossa oli useita käyttökelpoisia remixejä, niin oli helppoa valita kokonaisuuteen sopiva raita. Jatkossa tulee ostettua useimmiten vain yksi remix kustakin julkaisusta, varsinkaan kun koko julkaisun ostaminen ei yksittäisen raidan kappalehinnassa tuota muutosta ollenkaan tai sitten tuo alennus on ainakin melkoisen mitätön. 5 punnan hinta oli aikasen sopiva hinta sinkuille. Lisäksi jotkut julkaisut saattoivat olla myynnissä "vain" cdjshopissa, kun digikaupoissa oli kyltti territory restricted. Itselläni on ollut ongelmia esim. Magik Muzikin julkaisujen hankinnassa muualta.

Itsekin olen tuota kustannusrakennetta ihmetellyt, koska myyntiluvut yrityksellä ovat olleet pakosti melko korkeat materiaalikustannusten ollessa aika marginaalinen. Tosin levy-yhtiöille maksetuista summista meikäläisellä ei ole harmainta aavistustakaan. Tuskin työvoimaakaan on kovin hirveästi tarvittu.

Toki yrityksessä oli välillä hieman amatöörimäisen puuhastelun makua, omasta mielestäni suurimpia epäkohtia olivat:
- Julkaisupäivät (Vaikka usein oli mahdollista tilata levy ennakkoon, niin aivan liian usein julkaisu tuli myyntiin enemmän tai vähemmän myöhemmin kuin raita oli muualta jo saatavissa)
- Toimitusvarmuus/nopeus (Luultavasti useimmilla jotka tuotteita ovat enemmän tilanneet cdjshopista ovat jonkinnäköisiä ongelmia kohdanneet. Joku levy on puuttunut lähetyksestä, lähetys on jäänyt saapumatta jne... Itselläni oli kanssa useammankin kerran ongelmia lähetysten kanssa, mutta vastaavasti Gina & Co jaksoivat kyllä aina palvella hyvin kyseisissä tilanteissa. Lisäksi matka Englannista vei noin 2 viikkoa Suomeen.)
- Postimaksut (Hintataso oli käsittämättömän korkea, lukuunottamatta ilmaista lähetystä kun levyjä osti tarpeeksi. Kuitenkin tuon businesspostin kanssa ainakin itselläni oli ongelmia. Postimaksut laitettiin kuntoon pari kuukautta takaperin)
- Lisäksi Anjunabeatsin julkaisuissa ihmetytti, kun osa tuli levylle tehdyille "kansilla" ja osa ei (vaikka julkaisuun olisi kannet tehty)


Viimeisinä kuukausina alkoi muuten hieman tökkimään tuo julkaisujen tulo, itse en tilannut pariin kuukauteen mitään kun mitään mielenkiintoista julkaisua ei tuota kautta tullut ulos (vaikka poikkeuksessa kyseessä suurimpien alan levy-yhtiöiden tai niiden sublabeleiden julkaisut.

Luulisi kyseisenlaisella yrityksellä kuitenkin vielä digikautenakin olevan kysyntää. Toivottavasti tuhkasta nousee vastaava firma paremmalla otteella.
ValaX

Posts: 3,891

#10 • • ValaX

Replying to R.I.P. CDJshop!!!!!!!!!:

JussiS, 14.7.2009 17:30:
Kukaan ei halua ostaa ja tilata fyysistä levyä jos se on kalliimpi ja hitaampi toimittaa kuin se yksi ämpäri.



Tää menis varmaan tonne kysy tyhmiä osastolle, mutta mitä tässä tapauksessa tarkoittaa toi ämpäri?
Avatar
#12 • • jukebox Guest

Replying to R.I.P. CDJshop!!!!!!!!!:

JussiS, 14.7.2009 17:39:
---
jukebox, 14.7.2009 17:38:
fyysistä formaattiako tarkoitit?

---

Jep. Puhutaan muutamista kappaleista / julkaisu.


jees. pohjattomamman pohdittavasta tekee tosin SE, että hela hoidon pystyssä pito määräytyi kuitenkin valtaosin yhä niiden "ämpäreiden" myynnistä saatuihin tuloihin. eli jo tässäkään valossa (kilpailijoiden läsnäolon myös muistaen) ks. ei voi ymmärtää etenkin, kun muistaa minkä kokoluokan lafkasta kyse.. olkoonkin henkilökuntaa sitten sitäkin enemmän, vaikka tämä ero kohden pieniin toimittajiin lienee ainainen selviö.
Avatar
#13 • • jukebox Guest
hmm, nousi tässä esille sellainenkin kysymys, että mitenhän mahtaa muuten vaikuttaa tämän tapahtuman "tuloksellisuus" sellaisten pikkuputiikkien myyntimeriittiin, kuin mitä nyt vaikkapa esim. streetbeat on oleva???
m1kk3

Posts: 5,560

#14 • • m1kk3 no-life
joo, R.I.P. todellakin... itse muutaman kerran tuolta tilanneena (lähinnä mix-cd:tä ja jotain paitaa yms oheiskrääsää) voin kyllä sanoa olleeni todella tyytyväinen ko. putiikkiin. Yhtään postimaksua en ole maksanut yhdestäkään tilauksesta (oisko se rahtivapaa raja ollu jotain 40-60 puntaa, joka on IMO todella kohtuullinen) ja aina on tullut perille max. yhdessä viikossa. Tuolla oli myös kivoja ennakkotilaajan tarjouksia, esim. mahdollisuus saada (normaalihintaan toki) joku Anjunabeats-kokoelma signeerattuna jne. Ja mielestäni tuolla oli todella edullinen hintataso, ainakin jos Suomeen vertaa. Toivottavasti joskus löytyis joku vastaava tilalle :(

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

Wuonex

Posts: 109

#15 • • Wuonex
Harmittaa kahdesta syystä.

Mistä nyt löydän hyvän ja toimivan paikan tilata CD-sinkkuja? Shopin sivuilla oli loistavat biisien kuuntelumahdollisuudet ja paljon hyvää matskua kohtuuhintaan. Tod.näk. Anjuna pian avaa jonkun toisen myyntikanavan omille tuotteilleen, mutta entäs muiden lafkojen levyt sitten? Tykkäisin kuitenkin saada just konkreettisia alkuperäisiä tuotteita enkä mitään ämpäreitä. Joutuukohan niihin kuitenkin siirtymään :o :(

Toinen syy, josta jäi katkera maku. Itselläni jäi 20 euron arvosta bonuspisteitä puljuun. "Keep collecting those points" ja tässäkö kiitos! En voi välttyä ajatukselta, että firma olisi ajetu tietoisesti alas, koska jos siellä vaikka tuhannella asiakkaalla olisi keskimäärin 10£ bonukset, niin näyttäisihän se tuloksessa hyvältä, jos yhtäkkiä ei oliskaan maksettavat puolella sitä 10 000 puntaa. Sitten voidaankin taas pistää uusi pulju pystyyn ja luvata olemattomia. No, puolustukseksi: Hinnat oli alhaisemmat kuin monessa muussa paikassa, 25£ tilaukset sai ilman postikuluja ja joskus vielä -10% hinnasta pois. Harmittaa!

Laittakaapa jotain vinkkejä, mistä kantsii trancea/housea tilata. Eli hyvät valikoimat ja kohtuulliset hinnat. Tässä oisi yksi kiinnostava kauppa, mutten oo vielä kysynyt, käykö niillä PayPal.

http://bestcd.hu/shop_cat.php?shop_id=7158