Mjuusik mjuusik. Tietaakös kukaan, että tutkiiko kukaan konemusiikin teoriaa? Olisi kiva päästä vähän opiskelemaankin että mistä se tulee se kunnon koukku biisiin. Kyllähän sitä kokeilemella syntyy hyvää musiikkia, mutta olen niin pirun utelias, että ois kiva tutustua joidenkin toisten ihmisten oivalluksiin.
ogeli tai sibis nyt tulis ekana mieleen. yliopistolla löytyy myös (jonkinlaista) tarjontaa. siis teoriasta yleensä. konemusiikin teoria nyt on sinällään aika iso kysymysmerkki. lainatakseni Martti Vuorenjuurta (jonka käsialaa on ensimmäinen suomalainen elektronisen musiikin teos): "Elektronisen musiikin kenttä on kuin loppumaton meri. Miten siellä luovitaan on...".
lauseen lopusta en valitettavasti saanut selvää. tosin säästyin kysymästä minkälainen suhtautuminen vääntäjillä oli nautintoaineisiin ennenvanhaan... hyvin näytti maistuvan;)
joomut takas asiaan.
jos nyt oikein ymmärsin, niin sua ilmeisesti kiinnostais nimenomaan musiikin 'säännöstö'.
melkein joutus suosittelemaan itseopiskelua.
jos haluut alottaa ihan alusta niin tais olla aristoteles jota saadaan kiittää meitin 12-säveljärjestelmästä. sen takana on ihan puhdas matematiikka. esim. 1-5-8-sointu (eli perus-vitossointu) menee muistaassein kultaisen leikkauksen mukaan. siis jollain tavalla (jota nyt en tietenkään muista ;) ) pähkäiltynä. antiikin kreikastahan taitaa perusmooditkin olla peräisin jooninen -> doorinen -> fryyginen -> lyydinen -> miksolyydinen -> aiolinen -> lokrinen... tjsp.
kirjastoista löytyy ihan kohtishyvin kirjallisuutta musiikin teoriasta. suosittelen.
jottei nyt tulis liian teoristapuoltasokeestiylistävä teksti nii pannaan loppuun sitaatti charlie parkerilta:
"Learn all you can about theory of music. And forget everything you've learned when you start playing."
(ei ehkä sanatarkasti just noin mutta toivottavasti idea tuli selväksi)