musiikki

46 posts, 3 pages, 9,641 views

Avatar
#41 • • kode Guest

Mjuusik mjuusik. Tietaakös kukaan, että tutkiiko kukaan konemusiikin teoriaa? Olisi kiva päästä vähän opiskelemaankin että mistä se tulee se kunnon koukku biisiin. Kyllähän sitä kokeilemella syntyy hyvää musiikkia, mutta olen niin pirun utelias, että ois kiva tutustua joidenkin toisten ihmisten oivalluksiin.



ogeli tai sibis nyt tulis ekana mieleen. yliopistolla löytyy myös (jonkinlaista) tarjontaa. siis teoriasta yleensä. konemusiikin teoria nyt on sinällään aika iso kysymysmerkki. lainatakseni Martti Vuorenjuurta (jonka käsialaa on ensimmäinen suomalainen elektronisen musiikin teos): "Elektronisen musiikin kenttä on kuin loppumaton meri. Miten siellä luovitaan on...".
lauseen lopusta en valitettavasti saanut selvää. tosin säästyin kysymästä minkälainen suhtautuminen vääntäjillä oli nautintoaineisiin ennenvanhaan... hyvin näytti maistuvan;)
joomut takas asiaan.

jos nyt oikein ymmärsin, niin sua ilmeisesti kiinnostais nimenomaan musiikin 'säännöstö'.
melkein joutus suosittelemaan itseopiskelua.
jos haluut alottaa ihan alusta niin tais olla aristoteles jota saadaan kiittää meitin 12-säveljärjestelmästä. sen takana on ihan puhdas matematiikka. esim. 1-5-8-sointu (eli perus-vitossointu) menee muistaassein kultaisen leikkauksen mukaan. siis jollain tavalla (jota nyt en tietenkään muista ;) ) pähkäiltynä. antiikin kreikastahan taitaa perusmooditkin olla peräisin jooninen -> doorinen -> fryyginen -> lyydinen -> miksolyydinen -> aiolinen -> lokrinen... tjsp.

kirjastoista löytyy ihan kohtishyvin kirjallisuutta musiikin teoriasta. suosittelen.

jottei nyt tulis liian teoristapuoltasokeestiylistävä teksti nii pannaan loppuun sitaatti charlie parkerilta:

"Learn all you can about theory of music. And forget everything you've learned when you start playing."

(ei ehkä sanatarkasti just noin mutta toivottavasti idea tuli selväksi)
Myfinesthour

Posts: 420

#42 • • Myfinesthour
Kiitokset kaikille opastuksesta. Jonkin verran on tullut musiikkia opiskeltua, mutta oppia ikä kaikki. Pitänee jatkaa. Tosin omat biisini ovat nykyään sen verran minimalistisia, että ihan oma korva riittää piisien luomiseen. Kunpa olis aikaa viimeistellä uusin, niin voisin sen laittaa sitten vaikka jonnekin kuultavaksi. Kaverit haukkuvat hyväksi :)

--
"..."

Avatar
#43 • • Tuk@N Guest
Musiikki on elämän tärkein asia! Ilman sitä ei selviä tuntiakaan, saati päivääkään...Musiikkia on pakko kuunnella autossa, koulussa, bussissa, kotona, ihan joka puolella!

Konemusa on kaikista parasta musiikkia koko maailmassa, siitä saa parhaat fiilikset... päivä on pakko alottaa kuuntelemalla musaa ja yleensä myös on siistii nukahtaa ku musa soi... konemusa siis =)

Musiikkiin on myös hyvä purkaa tunteita, sen voi valita juuri oman ja senhetkisen mielialan mukaan... musiikki on parasta terapiaa moneen ongelmaan!

MUSA RULES!!!*klubitus*
Caro_79

Posts: 237

#44 • • Caro_79
Mä rakastan kuunnella musiikkia. Mä en vois elää ilman sitä. Aamulla aloitan yleensä kuuntelemalla jotain rauhallista musaa. Kun tulen kotiin rupean kuuntelemaan Hard Trancea tai Hard Housea.

Musiikin kuuntelu saa jotenkin kaikki murheet ja huolet unohtumaan. Usein mä vaan makaan sängyssä ja kuuntelen hyvää musaa. Autollakaan mä en osaa ajaa ilman, että radio pauhaa niin lujaa et tärykalvot puhkee:-)

Hyvä musiikki on kaiken a ja o*joo*
Avatar
#45 • • ALIEN Guest
joo, on se hassua, kun junissa kuuntelee kiksua, busseissa psykeä, juostessa nu-nrg ja rullatessa drum n´basssssiä! Loistava asia, kun on musiikki korvaa konemusan suhteen.*hih*