KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila

1,042 posts, 53 pages, 252,948 views

purina

Posts: 154

#763 • • purina
Camp X-Rustilla oli tasan niin KAUHEE MEININKI mitä odotinkin!
Musiikki oli loistavaa, vodka diplomaattisen hyvää ja kaverit ihania.

Lava oli nyt todella hyvän näköinen ja kuuloinen, paljon ollaan tultu
eteenpäin ekasta vuodesta jolloin vain kasattiin oma PA raivaustraktorin
jäljiltä jonnekin mutavelliin.. Musiikki oli tasaisen hyvää koko ajan, ehkä
parhaiten jäi mieliin Huoratronin aikainen meininki, Alden Tyrell ja Legowelt
niiltä osilta mitä ehti kuulemaan. Ja olihan se acid Acid Kingsien vääntämänä
paikoin ah niin seksikästä.
Erityismaininnan saa myös Ipen aamuchillailut, se oli täydellinen hetki
nukahtaa kauniisiin melodioihin vaikkakin sitä harmonista olotilaa hieman
rikkoi Ipen mikrofonihuutelut "nyt kaikki ylös sieltä saatanan makuupussista"*nauru*
Täydellistä oli myös herätä Samino&Barfunkelin lempeän kesäisiin rytmeihin.

Hieman etukäteen jännitti, mihin suuntaan nyt festarit menee uudistusten myötä
(lähinnä jo paljon puitu alkoholipolitiikka), ja ikävä kyllä jotain oleellista ollaan
menetetty siitä mikä on aiemmin tehnyt Konemetsästä Konemetsän.
Toivottavasti tämä oli vain uusien sääntöjen aiheuttamaa alkukankeutta ja
-hämmennystä (sekä yleisön että hlökunnan parissa) ja ensi vuonna asiat toimii paremmin.

--
I believe in all things that are pure.

matlåck

Posts: 137

#765 • • matlåck
Kyllä erittäin hienot festarit. Musiikillisesti hemmetin kova tarjontaa, uusia tuttuja, aamuöisiä tanssikilpailuja teknon tahtiin, huonoa läppää, liian vähän unta yms. Kohokohtina itselle Imatran Voiman ja Tyrellin keikat. Kiva että jengiä löysi viime vuotta paremmin x-rustin lavalle. Miinukset löytää katsomalla peiliin; onko sitä aina pakko juoda niin paljon - eiks vaan voisi jättää ne markan viinit ostamatta...
Avatar
#767 • • niomic Guest
Huh, tulipa sitten nukuttua vähän överiksi :D Aamupalan merkeissä hieman plussaa ja miinusta. Tosin eka vielä omat aristihehkutukset ties missä järjestyksessä.

501 - bileiden eka artisti, jota ehti kunnolla kuuntelemaan ja dubstep putos täysillä.
Far Too Loud - Olin DJ-keikka derestillä oli hyvää lämmittelyä ja Live oli itselle kyllä tän KM:n kohokohta
Genki - Mies palasi kotiinsa hiekkamonttuun ja tarjosi välittömästi nyrkkiä silmään! Alun dubstepit veti aivan sekaisin ja lopun rumpubassot maistui.
Alek Tsähälä - Aika vähän on tullut mitään hardimpaa KM:ssä kuunneltua, mutta oli kiva pitkästä aikaa ihan tamppailla kokonainen setti läpi. Oli muuten pirun vaikeeta päästä takaisin tuohon tanssityyliin aluksi :D Desertin hiekasta tuli hienosti tasotettu ;)
Laughing Buddha - Niin symppis äijä et awwwww, soittipa vielä hyvää ralliakin :D
Miazu & Polly - [ ] Kestän [x] En kestä - Varmaan täydellinen valinta tuohon sunnuntain 06-08 -slottiin.
Tristan
Legowelt - Oliks tää nyt jotain teknoo? Toimis ainakin, varsinkin puolivälin jälkeen.
Huoratron - LÄÄKKEET!?
Carbon Based :DDD - Asut + kova ensimmäinen biisi, sit joutuski lähtee :/
Huopatossu Mononen, tuo suomalainen mies
Milla Lehto soitteli taas pitkästä aikaa raskasta rikkobiittiä!
Acid Kings - Olinkohan kattomas tätä? Ihan semmoset muistikuvat et oisin ollut ja ois maistunu, mut hämärää on. Sovitaan et olin! Jee hyvä minä ^_^

+ Tyypit - Kaikki Janit, Jonit ja Jannet (teitä oli liikaa) ja muut ihanat ihmiset! Erikoismaininta touhuserkulle ja norjalaisille ("vai oliks ne ruotsalaisia?") :DDD

+ Viitoitukset metsässä
Vaikka itselle nuo takareitit olivatkin jo tuttuja, oli kiva nähdä hyvin pimeässäkin havaittavat valkoiset viitoituskankaat tiettyjen polkuristeysten kohdalla.

+ Vessat
Olivat pääosin siistejä ja niitä oli riittävästi. En tosin täysin allekirjoita Macandronin kommenttia paperitilanteesta - itse törmäsin pääosin vessoihin, joista oli paperi loppunut. Paperitason ylläpito lienee kuitenkin sen verran vaikea juttu ylipäätänsä (järkevällä miehityksellä), että en laske sitä niin isoksi ongelmaksi, kunhan paperia sitten tarvittaessa saa jostain. Itselläni oli omat mukana.

+ Äänentoisto
Oli rapeeta, oli maukasta, oli läskiä, oli kirkasta, oli matalaa.



- Alkoholipolitiikka + Baarit
Tiedotus ennen tapahtumaa oli täysin harhaanjohtavaa, joten suurimmalle osalle asia valkeni kun meni ensimmäistä kertaa tölkki kädessä teltta-alueelta toiminta-alueelle. Vähän pisti epäilyttämään, että johtuiko sanavalinta siitä, ettei haluttu jengin tietävän asian todellista laitaa ennenkuin saapuvat tapahtumaan :/

Itse asiaan: Miten tämä politiikka on perusteltu? 2/3 päästagesta ei ollut minkäänlaista baaria ja mainstagellakin baari oli auki / alkoholimyyntiä vain aika rajoitetun ajan. Suurin osa tähän asiaan liittyvästä vitutuksesta oli jo ehtinyt katoamaan kun menin hakemaan Far Too Loudin jälkeen siideriä tiskiltä, mutta katsos, eihän sitä enää saanut 02:30 maissakaan. Huhuja on kiertänyt A-oikeuksista ja joidenkin artistien toiveista. Kuulostavat kyllä aika huonoilta syiltä / perusteluilta.

Itselleni jäi myös täysin auki oliko tämä politiikka voimassa koko ajan vai vain tiettyinä kellonaikoina?

- Roskapussit, siis jätesäkit
Vaikuttivat 2008 roskapussit vaihtuneen 2009 jätesäkeiksi. Itselleni tuli ainakin taas välittömästi ahdistusta siitä miten tuon säkin nyt saisi lähellekään edes puoliksi täyteen. Tämä siitä huolimatta, että tiesin pusseja vastaanotettavan myös jonkin verran vailinnaisena. Tämä johti taas siihen, että pyytelin erikseen kavereilta roskia ja tulin mieluummin syömään kebbeni leiriin, jotta saisin pahvilautasen ja haarukan pussiani täyttämään. Eri asia jos alueella olisi oikeasti ollut paljon roskaa kerättävänä, mutta ainakaan missään meidän lähellä ei ollut muuta kuin pulloja ja tölkkejä, jotka eivät pussiin kelvanneet.


- Äänenvoimakkuus
Kovat pöntöt olitte saaneet paikalle.

With great power, comes great responsibility.


-Puhallutus
Tuntui vähintään surkuhupaisalta kuulla monelta kuskilta tai kuskattavalta samaa valitusta sunnuntain aikana - ei pääse puhalluttamaan itseään ennen lähtöä, koska puhallutuspillit ovat loppuneet. Vaikka nyt ei erityisesti muuten ole poliisin toiminnasta valitettavaa, pidän vähintään naurettavana sitä, että kaikkiin resursseihin nähden ei ole jotain pikkupikkupillejä saatu varattua tarpeeks, jotta voisiin tarjota ihan peruspalvelua tämänlaisessa tapahtumassa.

- Chilli
Chilli nyt oli lähes kaikilta osin täysi pettymys. Sijoitus ei ollut missään mielessä houkutteleva edellisiin vuosiin verrattuna. Houkutusta vähensi entisestään se, että oli rakennettu himmeet anniskeluaitasysteemit leikkaamaan chillin etupuoliskon kahtia, please.

Se musa, ei se aina kovin chilliä ollut, eikä kovin chilleillä desibeleillä :F

Tuloskin näkyi aika hyvin. Edellisiin vuosiin verrattuna chilli näytti aina aika autiolta kun siitä ohi käveli tai kävi kuikuilemassa.

- Mainin dekot
Lieneekö tässä ollut tiellä käytännöllisyys + turvallisuus? Oli miten oli, mainin dekot olivat omaan makuuni huomattavasti tylsemmät ja pääosin kaksiulotteiset 2008 verrattuna.

Rinteen dekot siis erikseen.

- Safkat
Useampikin jo manininnut tästä asiasta. Itseäni eivät hinnat niin yllättäneet / haitanneet. Ennemminkin haittasi safkan laatu ainakin kebupaikassa ja kotipizzan kanawokki, jota sai milloin sattuu, eikä ollut viime vuoden veroista. Ko. kanawokkia tuli nimittäin 2008 syötyä varmaan 8 annosta, kun oli niin hyvää :D

Hamppurilaispulju taisi olla ainoa vähänkään enemmän vegeorientoitunut paikka, harmi :/
Avatar
#769 • • Hexe Guest

Replying to KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila:

Timce, 5.7.2009 20:23:

Hullut propsit älykääpiöille, jotka murtauduitte autoomme, varastitte lompakkoni ja autostereot, sekä iskitte toisen sivupeilin paskaksi. Kaupanpäällisiksi sotkitte sisustan vielä pakkasnesteellä.

Yhtiömme ei kiitä.


Lainaa Timce mun Golffia ens kerralla. Siin ei oo stereoita, eikä varmaa kukaa haluu ryövätä ja pakkasnestekin on loppu.
Avatar
#770 • • Reivaaja Guest
Ei pitäny mennä, mutta yllättävä saunareissu oli melkein matkan varrella;) ja tultiin sunnuntai yönä paikalle tamppaamaan (vitun mainos edessä)
lähinnä Hardia pitkästä aikaa. Oli hauskaa, vaikkei nyt musa niin hirveesti enää oo mun juttu.
Pakkohan se oli kerran elämässä mennä lavalle tamppaamaan ja olihan se ihan kivaa. En kyllä mene toiste. Rahalla saatte laatua.
Kiitoksia kivoille ihmisille joihin törmäsi.

Melkein pelkkää negaa:

Onneksi sai maksaa 55€, Vaikka olikin pelkän yön reivaamassa, muuten en olisi maksanut.
Aika kumma että saa ei oota kun on enää alle vuorokausi festareita jäljellä. Jos ei älyttömän hintanen illan (ei olla Ibizalla, vaan keskellä metsää) hinta ei kelpaa, kun noin 95% varmuudella kuitenkaan ei ole enää odotettavissa asiakkaita. Vaikka byrokratia onkin valtion tapa ja kellään ei ole erityisoikeuksia, niin Konemetsältä olen odottanut vähemmän formaalia suhtautumista.
Vähän tuli kyllä intti mieleen. Viherfasismi kukki imago-ongelmista kärsivän genren kekkeriessä kyllä pahasti.
(tulkitsin juomapolitiikan osaltaan johtuvan siitä, ja osaltaan poliisien vaatimuksesta=uhkauksesta turvallisyys syistä.)
- Yin-Yang sanoi panda bambua potsiessaan ja pieraisi.
Itse näen tämän periaatteellisena tappiona, en taipumisena, vaan eipä oo mun taisteluni.
Kasvojen kohotus naapurin mieliksi on vain niin saatanan typerää mielestäni.
Mä en mene vittu metsään pätemään, vaikka tulis koko helvetin valtionvalta kameroineen mukana.

JV:t olivat mukavia, eikä ainakaan mulla ollut ongelmia dokaamisen kanssa, vaikken nyt mitään himojurria ollutkaan hakemassa. (ehkä siksi)
Pulloja ei viety kuin nuorimmilta jäseniltä. Onneksi bäkkärille pääsee aina dokaamaan, vaikkei nyt virallisesti sinne kuulukkaan. ;)
Tapa myös kannustaa pikkunyssyköihin. Ratkotaanko tämäkin nyt sitten koneistoa kehittämällä - ja halvalla - (kenemetsässä kun on IKEA:a iiiiihan vitusti näköjään tästä eteenpäin*) kumihanskoin?

Juomapolitiikka = Kiitos ja hyvästi. Lawatanssit hippeineen on algoritmeillani (ainakin toistaiseksi) vähemmän byrokraattista.
*''Yhteisöllisyyttä''.

IIIISOOOOOOO PLUS!!!!1: Johtajan paikka kävelymatkan päässä lavoilta. Kiitos ymmärryksesta (liisojen puutteesta). Aina ei vaan jaksa.

PS:Pahoittelut jäsentelystä. Nestehukka vaivaa vieläkin, eikä jaksa.
pps. En sano, että uudistukset olisivat huonoja. Sen päättää Konemetsä. Ilmeisen selvästi se toimii monille muille. Aina tulee uutta, eikä vanha siten pääse pompottamaan.
blueflame

Posts: 35

#771 • • blueflame of ananasmurska
Huoratron tykitti kovimmin. IVO ja Komposti Sound iski myös. Tuli kyllä vähän yllätyksenä, että pystyin melkein kaikki psyket missaa koko tapahtumassa. Ne tuntu olevan vaan niin myöhään, että alko jo liian paljon silmäluomet painaa.

Ei niin kivat terkut sille joka keikkasi kaverin laukun meidän selän takaa x-rustilla lauantai illasta.
Miazu

Posts: 815

#772 • • Miazu Päivänsäde
UUlalalallalal ihan käsittämättömän onnel´linen olo ja edelleen euforinen olo päällä :)
KIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITOS kaikille jotka teitte festari elämästä ikimuistoisen ja en tajua mut itteä ei kyl päässyt mikään latistaa :D no kylmyys ehkis mut se lähti bailaamalla ja siitä tietty muistona pari viiltohaavaa jaloissa :D

IHAN himmeitä settejä jokapuolella ja myöhemmin varmaan tarkemmat analyysit ;)
OLi aivan mieletöntä soitella tollasen tanssikansan kanssa koska ei helvetti paras keikka ever <3
fafafafaaaaaaaaallling :)
hiiuuuuuuuuuuuuu no limits

niin ja hei tehtiin aika kipeita videoita ens vuoden konemetsä trailereiksi jotenka ´kylmyyttä sai myös hälveytettyä sillä :) Nauroin jopa niin että siitä syntyi itku :D

Mut joooooooo peace and luuv
ezzy

Posts: 8,060

#773 • • ezzy Droid-pappa
Itse tapahtumaan ei tultu poikkeamaan, mut pari metsäläistä tuli bongattua ohiajolla Pikkulämpimässä safkailemassa lauantaina :)

Tanssivintti oli vissiin joku spin-off konemetsästä? :D
tanssivintti.jpg
Laskeuma

Posts: 240

#775 • • Edited Laskeuma Koneradio/Battle Royale
ei voi muuta sanoo kyllä ku sekasi ku seinäkello :D

Kiitos ja anteeksi :D

--
Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu.

Timce

Posts: 5,381

#776 • • Timce

Replying to KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila:

Hexe, 6.7.2009 17:23:
---
Timce, 5.7.2009 20:23:

Hullut propsit älykääpiöille, jotka murtauduitte autoomme, varastitte lompakkoni ja autostereot, sekä iskitte toisen sivupeilin paskaksi. Kaupanpäällisiksi sotkitte sisustan vielä pakkasnesteellä.

Yhtiömme ei kiitä.

---

Lainaa Timce mun Golffia ens kerralla. Siin ei oo stereoita, eikä varmaa kukaa haluu ryövätä ja pakkasnestekin on loppu.



Oikea Konemetsänkävijän unelma ja (kulahtaneen) helakan punainen väri tuo oman juttunsa perisaksalaiseen kubismin taidonnäytteeseen. :)

--
-Cook the man some fucking eggs-

-Jake the Muss

Cassu

Posts: 634

#777 • • Cassu Vieras omassa elämässä

Replying to KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila:

Natural Skeletor, 5.7.2009 22:01:
*dissaa* SAUNA JOSSA PALELSI! vittu et lämmöt karkas harakoille



Joku saunan rakentaja vois mennä sinne vähän opastaa...teltta oli liian iso siihen tilaan minkä kiuas noilla tuulilla lämmittää, oltais vaik jollaa muovil kierretty ne nurkat uudelleen ja jesseteipil kiinni niin olis siel pikkasen paremmin pysyn lämpö sisäl

Ja se yleinen sääntö että kiukaan kivet pitäis olla vaik sen alalauteiden tasossa nyt kun se oli ylälauteen tasossa niin jalkoi kyl palensi

sit joku tulee viel avautuu siitä et jos joku sammuu sinne ylälauteille niin kuivuuko se sit sinne, tietenkin pitää kattoo tietyllä tapaa toisten perään mut tuol saunas oli varmaan parempi nukkuu kuin yön kylmäämässä teltassa =)

--
Ajatella voi vain kuvin. Jos haluat olla filosofi, kirjoita romaaneja.

Jerkku

Posts: 60

#778 • • Edited Jerkku
huhhuh ja wautsiwau, olipa taas metsä!

ainut asia mikä jäi harmittaa on se että piti lähteä metästä kotiin :(
ois voinu jäädä vaikka loppu kesäks sinne tamppaamaan :D

nii ja jos jollain on hajua mikä oli melkeen vika biisi minkä huopatossu mononen soitti, semmonen mis oli sitä vocoder laulua ja kaikkee ni laittakaa joku se biisin nimi, ois siisti fiilistellä viel ku oli niin mahtava raita!

Mahtavia esiintyjä, paljon uusia ystäviä ja hyvää mieltä jäi metsästä taas käteen, kiitokset kaikille!*aplodit**plur*

edit: niin ja ei oo enää ku vajaa vuos seuraavaan metsään, eli sitä odotellessa :D
Avatar
#779 • • Reivaaja Guest

Replying to KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila:

niomic, 6.7.2009 17:58:
a) Haha, reivaaja ja aku - enpä ois teistä esitanssijoita uskonu, mut hyvä meininki vaikutti olevan :D

b) Harmi et Grimsoulin alku tais mennä vähän Remix by Windows -piikkiin, mut lähtihän se siitä!



a) En sitä nyt ihan harrastukseksi ottais, mutta kokemushan sekin. Onneksi on sen verta korkea comfort-zone noin yleensä, niin uskals mennä sinne huitoo. Jälkeenpäin ois vituttanu varmasti jänistäminen, vaikkeihan nyt erakkoa voikkaan onnettomaksi suoralta kädeltä sanoa. noin siis niinku anaaliblogina.

b) En kommentoi.
illuusia

Posts: 123

#780 • • illuusia tuikku
Olipa taas mukavaa.. Tultiin vasta perjantaina, torstaista asti ei olis kyllä millään jaksanut..
Varsinkin kun suomen kesäyöt on niin hyytävän kylmiä!
Parhaita tais mun mielestä olla kyllä main stagen eat static ja vika esiintyjä miazy&polly.
Tuollaista metsänpeikkojen vääntöö olisin kaivannut enemmänkin. Muuten kyllä taas niin kivaa että.
Kiitos järjestäjille.