KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila

1,042 posts, 53 pages, 253,154 views

happosepi

Posts: 1,070

#721 • • happosepi
Huhhuh, rankkaa touhua tuo festarointi. Aivan finaalissa kun himaan pääsi.

Camp X-Rust rokkas tänä vuonna kovemmin mitä koskaan aikaisemmin! I'm proud of us! Muilla stageilla ei pahemmin tullut käytyäkään, joten niistä ei oikein mitään sanottavaakaan ole.

Perjantain kovin oli ehdottomasti Huoratron, aijai mitä soundia! Lauantain kohokohtia olivat Alden Tyrell/Kalle Karvanen/Legovelt/Näköradiomies. Ei loppunut hyvä musa kesken :) Oma b2b-setti Stakin kanssa suht nappiin, vaikkakin kesken setin tuli otettua aikamoiset kännit. Teltoilla nukkuneet ei kai oikein arvostaneet meikämannejen kipakkaa teknoherätystä :)

+ X-Rust/metsälavaa oli laajennettu ja parannettu, toimi hiton hyvin
+ laadukas PA, hyvät videotykit ja valot
+ festarin roskapartiot ja yleinen siisteys
+ pysäköintialueen läheisyys, pystyi jemmaamaan tavaraa autossa ja asioimaan siellä välillä
+ kaverit, yleinen tunnelma ja KAUHEE MEININKI ;)
+ Ipen ja Katin nötkötti ja Tikka Masala -lihapullat sunnuntaina :)


-paikalle saavuttaessa "PYSÄHDY! ETKÖ NÄÄ MERKKIÄ SAATANA!" karjunut järkkäri, kun auto kerkesi ryömiä vähän matkaa eteenpäin. Hyvää festaria vaan sinnekin :) huvitti.
- kännissä/paukuissa ollut jäbä lippupisteessä. Touhu ei näyttänyt kovin skarpilta..
- perjantaina heti alkuillasta gammaöverit (?) vetänyt mimmi. Onneksi saatiin ensiapuporukka nopeasti paikalle. EI NÄIN! Fiilikset kuoli hetkeksi aika tehokkaasti.
- luokattoman paskalla ja överin hintaisella festari"kebabilla" rahastaneet myyjät. Tänä vuonna tuli jätettyä omat eväät himaan, ja se oli selkeä virhe.
- Jäger-bussissa myytiin lämmintä jägeriä :( Noin muuten arvostan konseptina.
- juomapolitiikka. Ymmärrän että A-oikeudet asettavat näille käytännöille kovempia vaatimuksia, mutta oli se silti vähän ankeaa.
Horzi

Posts: 646

#722 • • Edited Horzi FINRG Recordings
Huh mitkä festarit!

Mitenhän sitä nyt sais tiivistettyä fiiliksiä mitä jäi..

Paljon puhuttu juomapolitiikka oli tosiaan aika nihkeetä, mutta kohtuu löysän valvonnan takia portista sai sisään aika helposti niitä omia viinaksia.

Musiikillinen tarjonta oli huippuluokkaa. =) Tamppaamista tuli jonkin verran harrastettua.

Tuttuja tuli tavattua paljon, ja uusia tuttavuuksia myös tuli solmittua!

Valokuvaaminen oli hauskaa.

4 päivän ryyppyputki verottaa fysiikkaa aika paljon. *poks*

Aurinko poltti kroppaa reippaasti.

Ens vuonna pakko ottaa uusiks, mikäli intistä pääsee. =)
Amuck

Posts: 2,396

#723 • • Edited Amuck dub-i-dub

Replying to KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila:

*plur* ja **jiihaa* ja *pihkassa*

Juhgu, 5.7.2009 16:05:
Also, klo 00 Huoratron ois voinu soittaa päästagella ja se joku löysähköä länkytystä pyörittävä hiirikypäräjäbä siellä pienemmällä pöpelikkölavalla.


:D joo. Olihan se kiva nähdä se Deadmau5in keikan aloitus, mutta pian tuli hilpaistua paremman musan luo.

Lisää muiden puheiden toistamista:

+ AAAHHHH hitto oon vieläkin ihan morjes
+ Legowelt, Far Too Loud & pelkkä Oli, Huoratron, Eat Static, Fungus Funk, Dora, Miazu & Polly, Acid Kings ja Genkin dubstep-osuus
+ 3 päivää + sunnuntai, todella onnistunutta.
+ ihana ilma, taisin onnistua nukkumaan sateet ja tanssimaan kylmyydet. Tanssiorientoitunut ihminen ei kauheasti auringon paahdetta kaipaa.
+ bajamajat!
+ porukka tuntui olevan jotenkin rauhallisemmalla ja iloisemmalla mielellä, vai olinko se vaan mä? Olisiko se alkoholirajoitusjuttu osatekijänä? Tai olenko mä oppinut olemaan huomioimatta överöitsijöitä sun muita kähinöitä?
+ vesipisteen bongasi kauempaakin
+ auto oli lähellä
+ x-rustilla on ihanaa kun on pimeää ja savuista ja kauhea kolke ja kilinä ja saa tanssia ihan vaan tanssimisen riemusta niin paljon kuin sielu sietää, valona on joku strobo joka sekin lähinnä häikäisee niin ettei näe sitäkään vähää meikätytön typerästä vääntelystä
+ Konemetsän tärkein tekijä: ihmiset *sydän*

- miksi oli hiekkaa eikä haketta?
- missasin Indigon :/ setti linjoille si eiks jeh?
- chillin musat oli a) kovalla b) wtf. Kävin äkkiä kurkkaamassa chillissä, kivoja pikku parannuksia oli tehty, mutta se anniskelualueen aita ja jättilava pihalla, öhmmm. Ei siellä tullut käytyä. Harmittaa kun olisi kiva loikoilla ja kuunnella ambientia ja suhinaa kunnon äänentoistolla, ilman korvatulppia.
- vietin ihan liian vähän aikaa x-rustilla (joka vuosi sama valitus :D )
- syytän alkoholirajoituspolitiikaa siitä että olin niin kamalassa kännissä torstaina, oli teltalla ollessa _pakko_ hörppiä punkkua hullua tahtia että pärjää taas tanssilattialla :S Oli aika pettymys kun ei etukäteen varoitettu, mutta kyllähän noinkin pärjäili.
- en päässyt poliisien tarkastukseen vaikka yritin vaikuttaa epäilyttävältä
- sapuskatarjoilu, kebab ja kotipitsa kun ei henk.koht. maistu ja kallis hamppurilainenkin oli aika mauton. Krääsäkojutkin ovat aika ärsyttäviä. Mutta niin, turha tässä on kaupallistumisesta edelleenkään valittaa, kyllä mä voin megalomaanisia jekkupulloja ja muita mainoksia pellolla katsella jos niillä rahoilla tuodaan lisää ihkuartisteja. Omat eväät ftw.

Kenelle tuli oikeasti yllätyksenä että keskellä yötä voi Suomen metsissä olla kylmä? Tai jopa päivää? :D t.nimim. Kyllä mulla oli hanskat ja kaulahuivi mukana.

Kävin muuten kattomassa alektszhaláà! Hölmöä musaa! :P

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

mitsu

Posts: 15

#725 • • mitsu
yöt oli kyl ihan sairaan kylmiä! onneks tamppaaminen lämmitti.. ees vähän. viimeyönä oli kiva mennä telttaan, paleli jo valmiiks aivan sairaasti ja jostain kummasta syystä mun makuupussi oli litimärkä, se ei kauheesti auttanut siihen viluun :)
Snaggo

Posts: 1,147

#727 • • Edited Snaggo ;__;
Pitäis varmaankin tavan mukaan tilittää tänne rutkasti sheissea.

Lievästi vittu hyvä reissu? Aivan loistava!*joo*

+Roskapantti on jees! Tääl oli KM2007ään verrattuna aivan älyttömän siistiä ja roskatonta.

-/+Edelliseen varmaan vaikutti myös juomapolitiikka. Oli se perseestä, mut eipä kuitenkaan omaa menoa liiaksi haitannut, lisäksi sniikkaus toimi jossain määrin, järkkäristä ja ajasta riippuen. (Aamuöllä/aamulla JV:itä ei pahemmin näyttänyt kiinnostavan kaljatölkki kädessä joraavat tyypit*ding*)
Mut vähän paremmin vois kyl infota etukäteen ja olla muuttelematta sääntöjä kesken kaiken(yht'äkkiä ei saanutkaan viedä avattuja limuja sisään what :F)

-Perjantain päästagen tarjonta oli kyl vaisu omaan makuun. ei napannut. Onneksi oli Genkiä sun muuta (mm. Huopatossu Mononen :DDDD) kivaa desertillä. niin ja Acid Kings! omg VIHDOINKIN pääsin nauttimaan herrojen soundista edes sen pienen hetken jonka olin paikalla.

-huume- överikänni- ja muut idiootit. Onneksi ei näkynyt paljoakaan.

-Äänekkäät telttanaapurit -> nukkumisen mahdottomuus.

-järjestyksenvalvojien vaihteleva taso. Onneksi en kuitenkaan joutunut heidän kanssa mihinkään ikäviin tekemisiin.

++Liikaa hyvää musiikkia ja artisteja. Ulkkareista mitä ehti kuulla kolahti ainakin Tristan. Kotimaiset ne nyt kuitenkin tuuppaa aina viemään voiton, myöskin tällä kertaa.*joo*
Sai muuten aika pitkälle yöhön odotella kunnon psykeä perjantaina. Lauantaina/sunnuntaina sitä kyllä riitti :P

+Uudet tuttavuudet ja vanhoihin puolituttuihin parempi tutustuminen.

+Chillimusiikkiin tutustuminen! Oikeassa tilanteessahan toi on aivan kuuntelukelpoista musiikkia! Vibrasphere!

[]On tää kuitenkin niin ainutlaatuista menoa suomen olosuhteissa että pikkuasioista valittaminen on mielestäni pikkumaista ja turhaa.


Ei tää kyl ois ollu läheskään näin hieno reissu ilman sitä yyberhienoa seuraa jonka sain tällä kertaa mukaani*plur*. Mä tarviin kyl lisää konemusiikkidiggarifrendejä ;D

Ainii, hamppurilainen oli pahaa.

--
bojoing.

Duukkis

Posts: 627

#728 • • Edited Duukkis dj PoikkiTieteellinen
Tämä oli tähänastisista Konemetsistä (neljäs kerta) ehkä onnistunein. Sade ja kylmyyskään ei pahemmin haitannut, kun oli liikkeessä koko ajan, eikä tarvinut odotella kaveria eikä mitään muutakaan. Jaksoin hyvin, koska nukuin paremmin kuin viime vuonna. Siksipä koko valveillaoloaika meni tanssiessa ja syödessä niitä pikkuaterioita... 80 euroa oli mukana käteistä ja ne olis menneet vissiin kaikki (mukana myös roskienkeruupantti), ellen olis välillä käyttänyt korttia. Syöppö mikä syöppö.

Niistä artisteista, joita syömisiltäni kerkesin kuuntelemaan, parhaimmat olivat aikajärjestyksessä Deadmau5, Fungus Funk, Okta, Talpa, Milla Lehto, Vibrasphere, Miles Dyson ja L.A.O.S. Äänentoisto oli huippua kaikilla lavoilla ja parempaa kuin edellisvuosina. Säröä tuli kyllä joidenkin esiintyjien kohdalla riittämiin. Tiedä sitten missä vika. Liian vaikeaa minulle.

Pe-su riitti mulle taas hyvin. Turha tätä festivaalia varmaan on enää pidentää aikaisemmin kuin torstaina alkavaksi. Kuuleman mukaan torstaina ei kuitenkaan kovin paljon ollut väkeä. Oli hyvä, että sunnuntaina musa jatkui vielä klo 18 asti ja bussit lähtivät myöhemmin kuin ennen (mikäli oikein muistan). Ei tarvinnut kiirehtiä ollenkaan heräämisen kanssa.

Ilmoitusluontoinen asia

Sinä tyttö, johon tutustuin Hesasta klo 18 lähteneessä bussissa. Jäi vaihtamatta puhelinnumerot sun kanssa. Tykkäsit Deadmau5:sta ilmeisesti sekä ennen keikkaa että sen jälkeen. Nähtiin viimeksi, kun lähdettiin Desert stagelta L.A.O.S-rumpubassojen hiivuttua klo 2 yöllä kävelemään kohti Main stagea. Menin juomaan Red Bullia ja jäit ottamaan kuvia päälavan meiningistä. Ota yhteyttä tätä kautta tai Facebookista, mikäli haluat vaikkapa mennä teknoilemaan tms. *hymy*

Terveisin Isoin rinkka Konemetsässä sammakkopaidan kera
C-Girl

Posts: 162

#729 • • C-Girl
Kivat kemut *hymy*

En mä nähny paljookaan överikuosaajia, joista täällä puhutaan??
Mukavaa porukkaa oli.

Tristan oli ihku!

En keksi mitään järkevää kirjoitettavaa, ajatus pätkii väsymyksestä *nauru*
Oli rankat 4 päivää!
yellowblaaer

Posts: 211

#730 • • Edited yellowblaaer
Nyt vasta alkaa näkemään miten upeat kolme päivää on ollut. Korivissa soi, kuulo on mennyt, maailman rennoin olo, en halua lopettaa maussin ja filterian fiilistelyä tänä yönä. (Tuliko tänä vuonna goaa metsässä ollenkaan, vai missasinko vain sen?)

Ensikertalaisena voin vain sanoa että Konemetsä kosketti syvältä. Erityisesti Texas Faggot keikan aikan tänään tuntui että kaikki oli täysillä mukana ja tanssi samaan biittiin. Kaikki tanssivat upeasti.
Myös erityisesti jäi mieleen perjantailta Proteus joka täydestä sydämestään soitti aamuyöstä.

Väsymystäkö on mutten ollenkaan halua jättää metsää taakse ja mennä nukkumaan!

*tanssittel*

EDIT: mulla oli puuvillapitkähihainen + vyötärölle ulottuva ja kyynärpäihin ulottuva ohut kesätakki mutta jotenkin selvisin kylmyydestä eri tavoin. Siihen auttoi huomattavasti että peltoalueen viereiselle paistoi aurinko todella lämpimästi. Aamulla kun meni nukkumaan kymmenen maissa ja heräsi yhdeltä oli teltta kuin sauna. La-su yö kuudesta eteenpäin meni myös auringon avittamana. C-alueella tuli nukuttua muutenkin hyvin koska oli rauhallista kaikin puolin.
verkosto

Posts: 3

#731 • • verkosto
Toista vuotta metsässä, ja yleisesti ottaen onnistunut tapahtuma oli jälleen. Omia suosikkeja olivat mm. Talpa (vaikka DJ-setti + live -yhdistelmä vähän ihmetyttikin), Vibrasphere, Hidria Spacefolk, Huopatossu Mononen sekä Vishnudata. Deadmau5kin piti käydä katsastamassa, kun törmäsin tyyppiin irkissä muutama viikko sitten, ja sekin oli positiivinen yllätys.

Filterian viimevuotinen keikka oli niin loistava, että goan totaalinen puute (tai ainakaan en löytänyt mitään, kertokaa jos joku sitä soitti) tällä kertaa hieman harmitti. Full-onia sitten taas riitti kyllästymiseen saakka. Olisi mielestäni hienoa, jos Konemetsään saataisi vähän enemmän näitä uusia goa-artisteja — Suntripin valikoima ja Amithaba Buddha tulevat ekana mieleen.

Toistan kommentit "chill"-alueesta; pariin otteeseen suuntasin sinne hektisen keikan jälkeen rentoutumisaikeissa vain huomatakseni että sielläkin soi nopeatempoinen 4/4. Kävi hiukan ahdistavaksi, kun jumputuksesta ei meinannut saada taukoa hetkeksikään.

Plussaa vielä Aura Audion äänentoistosta, koristeista sekä vesipisteiden määrän tuplauksesta. Miinusta ruokien hinnoista. Eiköhän sitä tule taas ensi vuonna raahauduttua paikalle. :)
Displacer

Posts: 1,828

#732 • • Displacer
jos sitä nyt jotain pistäisi ylös.

plussaa:
- Desertin musiikki: Baikonur (vai olikohan se 501 joka soitteli kivoilla soundeilla), Rico Tubbs (!!!), Genki, CB, Talpa (!), Milla Lehto, Oli (FTL), L.A.O.S

- Dekot oli hienoja kaikkialla, sitä Mainin screeniä ois voinut käyttää enempikin.
Lauantain tuliesitykset, niceee.

- Yleinen siisteys + vessatkin hyvässä kunnossa.

miinusta:

- ruoan hinta/laatu suhde. Pitsa oli sentään hyvää, mutta ois saanut olla pari egeä halvempaa.

-"Chilliteltan" musiikki. Mieluummin chillit ja muu musa erikseen.

- Alkoholipolitiikka. Onneks oli kumminkin suht helppo viedä alueelle oma pullo ja siitä sitten kuumotellen ryypiskellä. Jotkut järkkärit oli vähän rennompia tuon suhteen kuin toiset ja politiikka tuntui vaihtuvan kellon ajan mukaan... Menihän tuo nyt noinkin, mut kivempi ois kun vois desertillä juoda niitä bissejä ilman kuumottelua eikä tarvisi miettiä että missä niitä kantelee.

- Suihkussa oli kylmää vettä eikä painetta juuri ollenkaan, puhumattakaan privacysta kun porukka jonottaa niihin kahteen huonosti suojattuun suihkuun.

-Harmittaa kun missasin Huoratronin :(
Avatar
#733 • • Cyrez Guest
Eilisen illan kovimmasta koomasta selvitty ja pääs semipirteenä töihinki raahautuu. Oli omalla kohdalla ensimmäiset Konemetsät, mutta ei varmasti viimeset. Tosiaan ilmapiiri, musiikki ja meininki oli järisyttävän hyvää, eikä paljoa moitittavaa löydy! Ehkä ainut kummastelua herättäny asia, kun viidestä drinkkilipusta vain kahella sai hankittua juoman... Ei sitten oltu osattu varata Karjalaa tiskeille drinkkilippujen määrän verran.*ding* Nyt saiki sit jäädä kuivin suin niitten osalt lauantaina.

Kiitoksia järkkäreille ja kaikille tutuille ja tuntemattomille! Varmasti kimuistoset kekkerit.. Kaverien kamerat ois tosin saanu pysyy piilossa pahimpien telmimisien aikaan *vink* Ens vuotta odotellessa!
dj upi

Posts: 1,835

#734 • • dj upi

Replying to KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila:

eugina, 5.7.2009 19:52:
---
Jake, 5.7.2009 19:33:
---
phAntominE, 5.7.2009 19:12:
Mielenkiinnosta kysyn: Saiko siellä olla omissa oloissaan, eli häiritsivätkö poliisi/tulli? Itse päätin jättää väliin tänä vuonna, kun viimevuotinen natsipolitiikka sai minut ahdistumaan. Tärkeintä on etttä festivaalikansa on turvassa, kädestä pitäen ei tarvitse jokaista vahtia. :)

---


sai, kun ei ollut mitään mikä olisi kuumottanut.
rentoja tyyppei :)

btw, salon seudun sanomien lehtijutttu ansaitsee jonkun journalismi palkinnon.
todella ylpeä saa olla paikallislehtemme tasosta.
visuaalisesti upea.


---


*joo* samaa mieltä..!



Olisko skannaus paikallaan? Ei tahdo stadista ko. lehteä helposti löytymän :P
wammi

Posts: 627

#735 • • wammi
Olihan taasen. Viime vuonna jäi metsä välistä, mutta sitä edellisissä kesteissä on tullu oltua vuodesta 2005 lähtien. Eikä kyl tuottanut pettymystä tänäkään vuonna.

Parhaan meiningin mulla nostatti ehdottomasti Huoratron, Acid kings, Imatran voima ja Far too loud. Eat static soitti kans mainiota soundia lauantaina chillissä.

Jos nyt jostain pitää nihkeillä, ni pe-la aamuyön chillilavan meno yltyi vähän liian bassovoittoiseks ja unen laatu kärsi aikalailla. Toinen juttu oli just tää paljon puhuttu juomapolitiikka. Ei sinäänsä omaa fiilistä muutoin haitannu, mut olihan toi nyt järkyttävän ristiriitaisesti informoitu juhlijoille. Olis voinu olla joku vähän selkeä menettelytapa sen suhteen.

All in all...mahti meininki jälleen kerran ja nyt on pohjeet kipeinä tanssimisesta. Töihin raahautuminen tuottaa vaikeuksia, mut ehkä rankempaa olis ollu herätä vielä kolmas yö putkeen leirintäalueelta*nauru*
kovas

Posts: 1,522

#738 • • kovas Kristo
Oli itselleni toinen festarivkl peräkkäin eikä näinollen jaksanut pahemmin kiinnostua tai ottaa paineita musiikeista, areenoilla tuli käytyä suht randomisti ja harvakseltaan.. suurin osa ajasta kului teltoilla. :)

Kaikki sujui aivan loistavasti, missään vaiheessa ei tullut kylmä kun oli tarpeeksi vaatetta mukana, viinat meinas jossain vaiheessa loppua mut sit onneksi hans seivas (kiitokset ja terkut sinnepäin!!), juomat sai suht helposti messiin telttailualueelta veks joten ei tarvinnut kuumottuu/stressaantuu siitäkään.

pientä miinusta chillistä ja safkatarjonnasta.. ja siitä että vkl sujahti ohi ihan liian nopeesti! :)

pee äs, tässä väliaikaisratkaisu artikkelia kaivanneille, joku skannerin omistava voi hoitaa nettiin hieman paremman version jos jaksaapi: http://i981.photobucket.com/albums/ae294/kristovei/P1020745-2.jpg

pahoittelut kuvakoosta, en keksinyt millään miten tuon saisi näkymään vain linkkinä..
Kon-tiki

Posts: 1,936

#740 • • Kon-tiki The Unsinkable

Replying to KONEMETSÄ 2009 - Open Air Forest Festival 2.7.2009 @ Marttila:

kovas, 6.7.2009 11:32:
pahoittelut kuvakoosta, en keksinyt millään miten tuon saisi näkymään vain linkkinä..



Älä nyt liikaa pahoittele, oli nimittäin paras artikkeli tanssimusiikista Suomessa vähään aikaan terv. lehtitoimittaja! Eli kiitos kun skannasit ja vielä kerran harmi että olin tänä vuonna estynyt lähtemään Koneeseen