lukenu varmaan 90% Forgotten Realmsin kirjoista (niitä on niin paljon etten yksinkertaisesti ole onnistunu löytämään kaikkia =)
Ravenloftin kaikki vuoteen 2002 asti ilmestyneet
Grishamia pari kirjaa,kaikki Stephen Kingit vuoteen 2001 asti,Tolkienit,Eddingsit,Crichtonia pari kirjaa,Asimovin loistavat sci-fi kirjat.....
seuraava projekti ois löytää Gibsonin kyberi-kirjat jostain englanniks
just nyt ei tule mieleen enempää, mut semmonen pointti noista kaikista et ne on jokaikinen luettu englanniks
pinkki:
Loistavia kirjailijoita ja kirjoja täällä mainittukin jo.
lisättäköön siihen listaan heti aivan huippu sarja, Dan Simmonsin Hyperionit
Mä luin nää kans viime vuonna, mut se vika osa (oliko Endymionin nousu) jäi lukematta, ku mua alko ällötämään se ainainen sota. Voisin kyllä ehkä lukee ton vikankin tässä jossain vaiheessa. Oli noi kolme ekaa sen verran mainioita mielikuvitusmatkoja.
Kyllähän kirjoja pitää lukea. Lähinnä luonnontieteellisiä faktakirjoja tulee luettua, jostakin ihme syystä ne jaksavat kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin kaunokirjallisuus.
Välillä on mukava heittää aivot narikkaan ja lukea jotakin vähän kevyempää. Scifi ja kauhu ovat lähellä sydäntäni, ja useimmat ns. pakolliset klassikkoromaanitkin on tullut luettua.
Disco Stu:
--- Jone:
Ai nii. Oon lukenut myös kaikki Neiti Etsivät.
---
miehekäs teko! oot mun sankari!
Eikös vain? Oon lukenut myös kaikki Viisikot ja melkein koko Salaisuus-sarjan, mutta ajattelin että Neiti Etsivien lukeminen tekisi katu-uskottavamman vaikutuksen.
melkein kaikki Stevart Homen kirjat on jees.. uhoan voimaa , käkimassaa , ei tippa tapa jne..
nyt on tullu luettua Howard Marksin niteitä Mr Nice ja Dope stories... ihan viihdyttävää settiä.
... hyvästä kirjasta saa erektion ;) porno rules...
Naurahdan nolostuneena kirjaston lainauskoneen suoltaessa metritolkulla paperia, kun tiskillä tulostetaan lainassa olevien kirjojen listaa. Virkailija katsoo minuun kuvittelen, että epäuskoisina ehkä ja kysyy: Kolmekymmentäkuusi lainaa? Nostan hartoitani ja nyökkään varovasti; onkohan kirjastossa jotain lainarajoituksia? Kirjastotäti kuitenkin vain hymyilee, tuntuu ymmärtävän. Vaellettuani vielä hetken kirjaston hyllyjen välissä kiipeää syliini, kuin vahingossa, vielä muutama kirja lisää.
Katson sylissäni olevia kirjoja; Suomen kielen lauseoppi, Jaakko Hämeen-Anttilan Islamin moninaisuus ja Väinö Kirstinän Kirjarovioiden valot. Vaivun mietteisiini.
Monen lapsen elämän kohokohtia ovat varmasti karkkipäivän vierailut karkkipuotiin. Sellaisina ne minäkin muistan. Muistan myös käynnit kirjastossa: Istumme pikkusiskoni kanssa punaisen Morris Marinan takapenkillä tuskin pystyen liikkumaan kirjavuoriemme alla, kymmenen kirjaa molemmilla sylissämme. Vanhempanne pitivät tiukasti kuria: Meillä oli oikeus molemmilla ottaa lainaan kymmenen kirjaa; karkkikaupassa saimme vitosen pussit.
En muista sellaista aikaa elämässäni, etten olisi ollut hulluna kirjoihin. Seisoessani kirjaston aulassa ja katsellessani ympärilleni on vaikeaa pukea sanoiksi sitä tunnetta: kirjoja sadoittain, tuhansittain ja hyllytolkulla lisää ja kaikki vain käden ojennuksen päässä. Olen kirjastossa kuin lapsi, joka on päästetty irti karkkikaupassa ja sanottu: Ota mitä haluat, niin paljon kuin haluat.
Luen oikeastaan vaikka mitä. En tarkoita, että lukisin välttämättä mitä tahansa, mutta... haluan lukea mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Pienestä pitäen olen lukenut mm. Stephen Kingiä; se ei enää edes aina iske samalla tavalla kuin ennen, mutta olen lukenut koko Kingin tuotannon enkä aio luovuttaa. Ihastun aina uudelleen ja uudelleen Kingin rikkaaseen ja omaperäiseen ilmaisuun. Pidän jopa käännöksistä.
Kirjat vaikuttavat niin monella tapaa: jotkut järkyttävät, jotkut kertovat tositarinoita, jotkut antavat tietoa, jotkut saavat valtavan tunnekuohun valtaan, jotkut tekevät kiukkuiseksi, jotkut ovat vain mielenkiintoisia satuja, viihdyttävää hömppää, jotkut eivät kolahda... melkein mitä vaan. Tess Gerritsen, Robin Cook, Mihail Bulgakov, Torey Hayden, Ken Follet, Neale Donald Walsch, Paasilinna, Remes, Tolstoi... ja lyriikka - Väinö Kirstinä, Jim Morrison, Anna Ahmatova, Lassi Nummi... ja lista jatkuu ja jatkuu...
Mä rakastan kirjoja, ja niitä on kertynytkin ihan mukava kokoelma Varsinkin nyt kun on tälläinen yksinäinen masennuskausi menossa niin ei ole ihanampaa kuin mennä peiton alle lukemaan hyvää kirjaa ja unohtaa koko maailma ympäriltään
Nykyään ei oo tullu luettua niin paljon kuin ennen. Joskus olen ahminut kirjoja. Ehdottomiin suosikkeihin kuuluu Tolkienin tuotanto (aika omaperäistä ) ja DUNEt sekä Stephen Kingin Tukikohta. Aika paljon tullu luettua scifiä ja fantasiaa. Muutama kauhukirjakin on uponnut aika hyvin.
jUSSi:
niin juu, noiden filosofisten opusten lisäkis tieteiskirjallisuutta on tullut luettua paljon. Suosittelen kaikille lämpimästi Orson Scott Card'in Ender's Game -kirjaa.
Juu tuo oli hyvä. Luin sen pari vuotta sitten ja oli kyllä mainio opus kertakaikkiaan. Juuri niitä kirjoja mitkä loppuu liian aikaisin.