Kolahtaako kirjat?

1,348 posts, 68 pages, 580,234 views

Bio

Posts: 4,429

#1221 • • Bio The Bullies / Pinky
Alastair Reynolds - Timanttikoirat, Turkoosit päivät

Kirja sisältää kaksi pienoisromaania tai pitkää novellia. Molemmat tarinat ei varsinaisesti liity Ilmestysten avaruuteen, mutta Timanttikoirissa oli viittaus Kuilukaupunkiin, johon juuri oli iskenyt sulautusmisrutto. Molemmat novellit olivat hyviä, mutta hieman enemmän pidin Timanttikoirista. Tarina oli vähän samanlainen kuin Cube-leffat.
Avatar
#1222 • • Muussika Guest
Yleensä en malta lukea mitään. Kaipaan vapaa-ajallani niin paljon lähinnä liikkumista sun muuta toiminnallista, että harvoin maltan istua tai makoilla paikallani yöunia (ja datailua :D) lukuunottamatta.

Nyt olen kuitenkin lueskellut Daniel A. Hughesin kirjaa ''Tie traumasta tervehtymiseen'', koska se kuuluu työni mukana tulleeseen pitkään täydennyskoulutusjaksoon. Kirja on käännetty amerikkalaisesta versiosta suomeksi, joten sieltä löytyy aika paljon jenkkityylisiä fraaseja ja puheenvuoroja, jotka eivät oikein taivu suomen kieleen ja suomalaiseen suuhun. Pidän kuitenkin todella paljon kirjan ideasta: asioita tuodaan esille fiktiivisen henkilöhahmon ja tämän elämäntarinan kautta. Tällaisesta kirjasta jää minulle paljon mieleen, koska teoriaa yhdistetään ns. käytäntöön ja oikeaan elämään.

Me likes. *joo* (Vaikka onhan tuo suht rankkaa lukemista.)
KeijoK

Posts: 1,495

#1223 • • KeijoK Member of L.I Groovecommunity | 1845 Celebrity Ale
Hunter S. Thompsonin Rommipäiväkirja just työn alla

--
On myönnetty se että nämä mekanoidit ovat syntyneet valmiiseen maailmaan joka on katettu voittopositioilla

nomic

Posts: 4,120

#1225 • • nomic Finrg / Hybridize / Paine / Nu-Energy / Kreatix
Reynoldsia ei jaksa nyt hetkeen lukea. Jotenkin alkaa taas puuduttamaan, kun lukeaa häneltä useamman kirjan putkeen, jotka on jo lukenut kiljoona kertaa aikaisemmin. Ei siinä, hyviä kirjoja ja mainio kirjailija, mutta nyt hieman vaihtelua ihan toisenlaiseen tekstityyliin, sillä ajattelin aloittaa taas Pat Gadiganin Mielenpelin lukemisen ja siitä hieman tiukempaan tekstiin; kun on sopivasti kevät ja kesä tulossa niin Mona Lisa Overdrive toimii! *joo*
Tekisi mieli ostaa lisää taas Torey Haydenin kirjoja. Huumorin puolelta Pratchet alkaa taas innostaa. Kuolema. *sydän* Liikaa taas, mitä tahtoo ja kauhee ulina! *uliuliuli*
Jutu

Posts: 3,054

#1226 • • Jutu Blondi
Viimeksi tuli luettua Havukka-ahon ajattelija ja tykkäsin tosi paljon! Aivan loistavia juttuja, harmitti oikein kun sai sen loppuun luettua. Seuraavaksi pitäis kattoa tuo leffa.

Muuten en oo vähään aikaan lukenut mitään, pitäis käydä tekemässä kierros kirjastossa jos sieltä vaikka tarttuis parit kirjat mukaan. Oon lukenut kirja-arvosteluja jonkun verran, mutta oon ollut niin hölmö etten oo laittanut niiden kirjojen nimiä ylös :/

--
Ja onnesta kilahtaa, onnesta rakastaa, onnesta laulaa saa, tyttö pojallensa.

Jammailija

Posts: 3,224

#1227 • • Jammailija d a n c e m a c h i n e s
Islamin musta kirja - Carlo Panella

Kirja kertoo Islamin historiasta ja sen merkityksestä Euroopan historialle. Läpi käydään mm. Osama bin Laden, Irakin sodat, Israelin synty, USA:n ja Venäjän/Neuvostoliiton politiikka lähi-idän maihin, öljylobbaajat, Afganistan, Iranin nykytilanne...

Kirja on todella vaiherikas ja täynnä Jihadia (pyhä sota) läpi Islamin historian. Islamin perustajahahmo Muhammedin esimerkin innoittamana johtohahmo toisensa perään sortuu johdattamaan kansaansa Jihadiin. Yleensä kohteena ovat juutalaiset, koska jo Muhammadin Koraanin teksteissä juutalaiset mainitaan juonittelijoina ja syypäinä ikäviin asioihin. Islamilaiset lähi-idän maat kuluttavat energiaa ja aikaa sotavarusteluihin laiminlyöden kansan hyvinvointi ja kehitys. Jopa lännen maksamat mittavat öljyrahat menevät poikkeuksetta harvojen taskuihin. Yhteiskuntien kehittymiseen ei panosteta muuten kuin armeijan muodossa. Lähi-idän heimopäälliköt eivät ole läpi historian tuntuneet pääsevän yhteisymmärrykseen tärkeistä yhteisistä asioista eivätkä myöhemmin edes valtiot ole saaneet pidettyä yllä arabialaista tai islamilaista yhtenäisyyttä.

Israel juutalaisineen tuntuu olevan vihan helppo kohde arabeille läpi vuosikymmenten. Islamilaiset eivät vaan tykkää, että juutalaiset tekivät pyhälle maalle valtion 1900-luvun alussa. Oikeutuksen juutalaiset saivat valtiolle siksi, että heitä oli ennenkin asunut alueella ja he taistelivat ympärysvaltojen puolilla maailmansodissa. Arabit valitsivat vastapuolen. Sodan "sääntöjen" mukaan hävinneellä puolella ei ole oikeutta vaatimuksiin. Juutalaiset taistelivat jo ensimmäisen maailmansodan aikoihin lähi-idässä voittajien puolella kaupungin vahvuisella sotajoukolla (50 000) ja heidät tunnustettiin sodan liittolaisten joukossa omaksi yksiköksi/kansaksi. Toisen maailmansodan aikoihin juutalaisten tuhoaminen sai uutta tulta, kun muslimijohtajat saivat tukea Hitleriltä häviten kuitenkin lopulta taistelun.

Koulutus on lähi-idän maissa heikko. Ja jos ei ole tietoa, niin ei ole niin paljon järkeä. Ja jos ei ole niin paljon järkeä, niin sitten tilalla on tunnetta... Uskoa ja uskontoa. Ja jos uskonto on Islam, niin sieltä Muhammadin seikkailuista voi saada itselleen selkeän oikeutuksen kanavoida vihaa ja turhautuneisuutta (Jihad). Ja miehillä riittää energiaa sotimiseen ja vihaan asti. Miehillä on kilpailu ja sotiminen verissä. Lähi-itä on täynnä vihaisia ja katkeria miehiä. Ja ikävää tässä on vielä se, että kun kelpo nainen vielä pystyy rauhoittamaan villin miehen, niin lähi-idässä naisten asema on pidetty kivikautisessa asemassa. Kuka niiden äijien luonnetta siel oikein tasoittaa, jos naisetkaan eivät saa avata suutaan? Miehet vaan boostaa toisiaan yhä villeimpiin suorituksiin ja elämällä on antoisa tarkoitus, kun on vihollinen, johon voi kanavoida tuon miehekkään ja eläimellisen energian. Päivät soditaan, ja illat otetaan naista valmiin ruuan ääressä. Tämä jos mikä on miehekästä elämää...
kivikaudella.

Lähi-idässä on paljon rauhan ja demokratian nimeen vannovia muslimijohtajia. Mutta useimmiten heidät joko tapetaan tai jollain tavoin syrjäytetään vallan kahvoista vaikutusvaltaisten uskonjohtajien toimesta. Kouluttamaton kansa niukoilla tiedotusvälineillä varustettuna on helppo valjastaa uskonnollisen ryhmittymän voimavaraksi. Köyhyys ja epätasa-arvo on polttoainetta väkivallalle. Valtiossa kuin valtiossa.

--
Näkemys yksilöstä oli se, että tällä ei ole pysyvää minää ja se kaipaa jonkinlaista pysyvää onnea, turvaa ja vakautta ja on alituisesti tarkoituksettoman toimelias...

peikkolapsi

Posts: 1,180

#1228 • • peikkolapsi miisa the maskotti
lainasin tossa viimeinkin ilmestyneen untinen-auelin maan lapset -sarjan viimeisen osan "maalattujen luolien maa".

huhhuh ujot 850 sivua... jotain 350 sivua luettu, no on tässä vielä aikaa 13.5. asti. ei voi ees lainaa uudestaan kun on jonoa.
on se kyllä hyvä, ja ei vois muuta ollakkaan, koska koko sarja on parhautta *plur*

muuten tässä on taas tullu luettuu kaikenlaista, oon tässä vuosikausia tuhonnut dragonlance-sarjaa ja niitä on kyllä ehkä vähä vitusti liikaa

äskettäin luin myös alexandra salmelan "27 eli kuolema tekee taitelijan" mutta en itseasiassa oikeastaan tykännyt siitä. harmi.

--
mut hei, n'hrään nniinku, tanssitaan koloissa
taI sit mennää pikahissilla prahaan'
se on tanssilattialla

Bio

Posts: 4,429

#1229 • • Bio The Bullies / Pinky
Alastair Reynolds - Sovituksen Kuilu

Jälleen Reynoldsilta eeppinen 800-sivuinen tiiliskivi raakaa scifiä, jonka sisältö oli myös täyttä timanttia. Tää kirja on Ilmestysten Avaruuden kolmas jatko-osa. Harppasin kakkososa ohi, kun kirjastossa kaikki oli lainassa. Mut jotenkin on jännempää lukea nyt se kakkososa, kun tietää vähän mitä siinä tapahtui.
Reynolds tosin on kans kirjoittanut muita teoksia, jotka liittyvät tähän tarinaan, mutta ne ei liity niin suoranaisesti näihin kolmeen.
Bio

Posts: 4,429

#1230 • • Bio The Bullies / Pinky
Hobitti eli sinne ja takaisin

Nyt kun Hobitti leffa pitäis olla tulossa ens vuoden lopussa niin päätin lukea kirjan. Muutenkin ihan hyvää vaihtelua kun oon ahkerasti scifiä ahminut.

Jos muistelee Tolkienin Taru Sormusten Herraa niin tämä Hobitti-kirja on paljon nopeatempoisempi ja lyhyempi sekä helpompaa luettavaa. Samoja hahmoja ja alueita esiintyy mitä TSH:kin. Saa nähdä miten ne Hollywoodissa vääntää tästä kirjasta kaksi leffaa.
Aurinkoneiti

Posts: 4,793

#1231 • • Aurinkoneiti
Veikko Huovinen: Havukka-Ahon ajattelija
Adorable

Posts: 103

#1232 • • Adorable
Robin Cookin tuotantoa jonkun aikaa jo keräillyt, jokainen kirja vie hyvin mukanaan.
Tällä hetkellä luennassa kuitenkin uusin keräilykohteeni, Tess Gerritsen ja häneltä opus Katoaminen. Parin sivun jälkeen olin jo koukussa *hymy*
tommib

Posts: 3,204

#1233 • • tommib
Viimeistelen tässä toiseen kertaan luettua Sujata Masseyn Rei Shimura ja Tappava Manga kirjaa.

Sopivaa kesälukemista. Hyvin kirjoitettua, ei turhan raskasta ja sijoittuu Japaniin. Toimii minulle. Muutenkin tuohon sarjaan koukussa aika teholla. Seuraavaksi kehään joko Ari Paulowia taikka Dean R. Koontzin Frankenstein sarja.
tommib

Posts: 3,204

#1234 • • tommib
Solaris tuli luettua ja ymmärrän hyvin kirjan klassikkoaseman. Hyvä tarina, todella mielenkiintoinen kirjoitusasu vaan hieman töksähtelee valitettavasti. Älykkäästä scifistä ja pyskologisista kirjoista kiinnostuneille suosittelen.

Suosittelen psykologisesta jännityksestä pitäville myös Chris Carterin (ei, ei SE Chris Carter) Crucifix Killer ja Executioneria.

Parhaita dekkareita, jotka olen lukenut ikuisuuteen, etenkin tuo Executioner. Crucifixissa näkyy sen olevan kirjailijan esikoinen, toisessa kirjassa kerronta on hiottu jo korkealle tasolle. Kumpikin on sarjamurhaaja kirjoja ja kirjoittaja on ollut profiloijana jonkin aikaa, joten tietää mistä kirjoittaa ja sen huomasi.
Bio

Posts: 4,429

#1237 • • Bio The Bullies / Pinky
Alastair Reynolds - Lunastuksen Arkki

Tuli tämä kolmen kirjan paketti luettua väärässä järjestyksessä, mutta ei haitannu ollenkaan. Oli ihan jännää lueskelle se näin päin. Mutta taattua Reynoldsia taas. Vinkiksi niille jotka aikovat lukea näitä kirjoja niin lukekaa ensin nämä: Ilmestysten avaruus, Lunastuksen arkki ja Sovituksen kuilu. Ne toimivat hyvin pohjana ainakin seuraaville kirjoille: Prefekti, Kuilukaupunki, Timanttikoirat Turkoosit & turkoosit päivät. Tilasin jo netistä pari englanninkielistä kirjaa, jotka liittyvät tähän maailmaan. Ja syksyllä ilmestyy uusi suomennettu kirja, joka myös liittyy ilmestysten avaruuteen.
kinderi

Posts: 1,783

#1238 • • kinderi Poikkeava Kannibaaliperuna
Sain vihdoin ja viimein luettua Anne Frankin päiväkirjan, pitäny jo pitkään lukea mutta sain vasta nyt hankittua sen. Oli kyllä mielenkiintonen kirja, ja vaikka lopputulos olikin tiedossa, oli silti yllättävän kammottavaa lukea lopputeksteistä "Annen ja siskon ruumiit ovat todennäköisesti joukkohaudassa".

Sori jos spoilasin, ei pitäis enää yllättää ketään *nauru*

--
Kinderi on kyllä siitä jännä, et se on aika perseestä, mut silti yks parhaista ämmistä ikinä -kaveri illanistujaisissa *justjoo*

tommib

Posts: 3,204

#1239 • • tommib
Jos aihe kiinnostaa suosittelen Dean R,. Koontzin Prodigal Son kirjaa. Hyvin kirjoitettu ja vie mukanaan. Hyvä avaus koko Frankenstein sarjalle. Frankenstein sijoitettuna nykyaikaan uusilla twisteillä.
epicuros

Posts: 7,734

#1240 • • Edited epicuros
Tänä kesänä ehtinyt lukaista:

The Demon Haunted World: Science As a Candle in the Dark
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Demon-Haunted_World

The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dragons_of_Eden

Tällä hetkellä luen Arthur C. Clarken
Songs of Distant Earthia
http://en.wikipedia.org/wiki/Songs_of_Distant_Earth)

ja samalla tietty kuuntelen Mike Oldfieldin matskua samalle kirjalle:


<3


Ja seuraavaksi on vuorossa raksun ostama lahja Robert Wrightin teos
The Evolutionn of God
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Evolution_of_God

--
Valid criticism does you a favor.