JussiS, 21.8.2008 16:06:
---
Syce, 21.8.2008 16:03:
Meinaatko sää oikeesti että ravintola tekee niin nahkoineen tätä hommaa ettei varaa moiseen ole? Saati et lisätään juomiin 20centtiä lisää maksua.
---
Joo siis ravintolat oikein palaa halusta hankkia lisäkustannuksia itselleen, ja tunnetustihan mikään poistunut maksu ei tuu näkymään jonkun toisen asiakkaan hinnassa. 20c? Siis et klubit olettais et jokainen juo sen 10 tuoppia? :D Ei ihan taida.
: niin :
ezzy, 21.8.2008 16:04:
2e on aika iso %-osuus omasta klubi-illasta. :)
Ravintolan yhden henkilön keskiostos on loppujenlopuksi aika pieni.. Vaikka itse ravintola-alalla työskentelen, en tiedä mikä on tarkka korotus. Mutta tiedän sen faktana että se 2 euroa siirretään joko drinkkeihin tai pääsylippuihin. Se EI poistu, vaan siirtyy muuhun yhteyteen.
Ravintolan ylläpitäminen on todella kallista nykypäivänä, siksi yksityisiä yrittäjiä on todella harvassa. Käsi ylös kuinka moni todellisuudessa tietää paljonko yksittäinen ravintola oikeasti tuottaa ja paljonko sillä on kuluja?
Katteet on pakko pitää korkealla ja osasyynä nykyään kaikki mahdollinen myös ulkoistetaan, siivous, huolto, dj:t ja jv-firmat. Osa ulkoistaa myös henkilökuntansa. Osassa paikassa palvelumaksu menee poken omaan taskuun, osassa tuotto tilitetään jv-firmalle ja lisätään verojen jälkeen palkkaan.
Niinkauan kuin se palvelumaksu oli, ravintolat ovat saaneet palvelunsa halvemmalla. Nyt jv-firmat nostavat hintojansa.
Arvaatte varmaan mihin se hinnankorotus osuu.
Ja sitten nillitetään lisää.