Kamppailulajit

316 posts, 16 pages, 124,399 views

Tarsu

Posts: 2,449

#101 • • Tarsu
Tosi kiva Ju Jutsu demo klippi
&feature=related

--
Remember those posters that said -Today is the first day of the rest of your life-? Well, thats true of every day but one -the day you die- !

-Lester Burnham

liikkuva muna

Posts: 2,652

#103 • • Edited liikkuva muna an egg on the move

Epailija, 14.4.2008 18:28:
Löytyi läjä youtube-clippejä, joissa mm. Gracien veljekset mittelevät voimiaan eri lajien edustajia vastaan:

http://www.youtube.com/profile_videos?user=nefiyair&p=r



Graciet oli ainoo syy seurata UFC:tä. Puhdasta ja tehokasta tekniikkaa.

Tai no oli Jon Hess ja SAFTA:kin aika hupaisaa (Ccientific Aggressive Fighting Technology of America) *lmao* Tippu vaan aika äkkiä Belfortille.
Spanks

Posts: 789

#104 • • Spanks Löysä P***a
Karatea ja Krav Magaa on tullu harrastettua. Nyt alkuvuodesta kävin treenaamassa thainyrkkeilyä thaikuissa paikallisella salilla ja voi sanoa että oli suhteellisen rankkaa touhua. Nyt oon aiavn totaalisest hurahtannu MMA:han mutta kun ei oikein tiedä missä sit vois harrastaa. Tosin meinasin että alkuun kävis vaikka tääl kotikulmilla BJJ treeneissä ja sit MMa jos pääsee hesaa kouluun kun ei täällä ainakaan mun tietääksee MMA:ta harrasteta.

Kettu kuittaa.

--
Täällä ei menneitä muistella, kiire on hautoja kaivella, johtaja määrää kaiva pois. Ajan henki, henki pois. Narua, narua, narua kansalle.

Ripe

Posts: 1

#105 • • Ripe
2 vuotta Krav Maga treenejä takana ja laji tuntuu hyvältä edelleen. Tehokasta ja helppo omaksua koska lajissa ei ole oikeastaan mitään "hienouksia" vaan toiminnot perustuu normaaleihin ihmisen stressi tilanteessa tekemiin liikkeisiin.
Toimii varsinkin pienempi kokosella isompaa vastaan puollustauduttaessa hyvin, jalkoväliin painottuvien osumien takia. Ja ei, siinä ei ole mitään väärää lyödä toista haaroihin jos on esim koiransa kanssa kävelyllä ja jonkun sortin onnensoturi tulee päälle.. :)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Krav_Maga

Toinen laji mitä tulee treenattua on Defendo. Hyvä laji sekin ja verrattuna Krav Magaan voisin väittää että Defendon liikkeet kestävät hieman paremmin päivänvalon oikeudessa jos joutuu oikeasti todella puollustamaan itseään. Mitä toivottavasti kukaan ei joudu kokemaan.

http://www.defendo.fi/defendo.php

Salina itellä toimii Järvenpään Kehäkarhut.

http://www.kehakarhut.fi/ (mainontaa) ;)
Avatar
#106 • • niomic Guest

Lil' Miss, 14.4.2008 21:02:
Pakkohan se on tunkea lusikkansa soppaan mukaan ja laittaa pari näytettä ilmeisesti ikuisesta paremmuuskamppailusta judon ja jujutsun (mukaan lukien BJJ) välillä:





Alunperinhän oli niin, että judo tunnustettiin tehokkaaksi taistelulajiksi vasta sen jälkeen, kun judon kehittäjän Jigoro Kanon judo-koulu Kodokanin joukkue voitti 15 ottelusta 13 kahden päättyessä tasapeliin Hikosuke Totsukan ju-jutsu-koulua vastaan.



No kun laitoit Roycen häviämässä vanhalla iällään, niin laitetaanpa läpällä BJ Penn viemässä nuorena koltiaisena :]

Twist

Posts: 925

#107 • • Twist Team Kemuttajat
BJ Penn on nyt ihan omaa luokkaansa.. Renzoe Gracie saa myös kyytii vapaaottelussa :)
Epailija

Posts: 5,636

#108 • • Epailija Physicist, 2nd class.
Kevennystä väliin. Aikuinen vs kaksi naperoa:
&NR=1

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Avernian

Posts: 7,451

#109 • • Avernian Kerettiläinen

Epailija, 16.4.2008 09:37:
Kevennystä väliin. Aikuinen vs kaksi naperoa:

&NR=1



It was all fun and games until the kids developed superpowers :(

--
Liian totta ollakseen hyvä.

Let's get ready to ruuuumblee! *sydän*

mikko a

Posts: 253

#111 • • mikko a further
Combat Hapkidoa on tullu tässä nyt helmikuun alusta reenailtua.. Melko hikistä hommaan näin rapakuntoiselle aloittelijalle ja kehosta löytyy mitä erilaisimpia uusia lihaksia :D

Lajin valintaan vaikutti muutaman tutun suosittelu, ja erityisesti se että lajista on jätetty pois kaikki seremomialuontoiset jutut. Nopea kumarrus reenin alkuun ja loppuun riittää vallan mainiosti.
RiD

Posts: 2,817

#112 • • Edited RiD Nukemi
Second peek to teh bujinkan @dublin. n. ~5kk takana and looks good!


Nyt kun oppinu tuntemaan tota porukkaa kenen kanssa reenaa niin fiilikset lajista pysyy vieläkin korkeella. Reenaukseen meillä kuuluu erittäin paljon yhteishenkeä nostattavia juttuja. Kuten esm erilaisia tapahtumia harrastuksen puitteessa. Esm. Tänään illalla reenien jälkeen mennään porukalla japanilaiseen ravintolaan syömään/juomaan. Viime maanantaina keräännyttiin, rullattiin japanilaisista rantamatoista leikkaus "pötkylöitä" ja leikeltiin niitä aikuisten oikeasti terävällä miekalla ja harjoiteltiin samalla erilaisia leikkuutekniikoita. Most fun.

Jengiä on jokapuolelta dublinia erilaisista sosiaalisista luokista. (opiskelijasta pörssimeklariin) On eri ihonvärin omaavia henkilöitä, eri maista kotoisin olevia (e.afrikka, slovakia, belgia jne), eri lajeja harrastavia ihmisiä (krav maga, futis, judo, jääkiekko!11). Mutta dojolla reenatessa koko jengi on aika tiukassa paketissa yhtä. Reenata voi kenen kanssa vaan ja kaikilla tosi positiivinen fiilis itsensä kehittämiseen.

Nyt ollaan lähiaikoina laitettu hieman lisäpainoa harjoittelun lisäksi ruokavalioon. Mietitty keskenään että mikä olisi sellanen helppo ruokavalio jota pystyisi seuraamaan ja jota kohti ei joutuisi ihan uskomattomia määriä karsimaan omista kulinärisista tottumuksista. Tarkoitushan ei ole lyödä jengiä dietille, vaan syödä terveellisemmin. (aina on parantamisen varaa!)

Yhteishengeltään ja ajatukseltaan tosi hieno laji!.


Fyysisesti laji toimii vallan muainiosti. Jokaisen reenikerran jälkeen (tällähetkellä allekirjoittanut hurahtanut käy 5-6 kertaa viikossa) löytää kropastaan uusia lihaksia. Mattoon tullaan kohtuu kovalla voimalla ja pieniltä kivuilta ei säästy. Ranteita ja muita niveliä väännetään luonnottomiin asentoihin, peukaloilla/käden sivuilla tökitään/lyödään heikkoihin pisteisiin ruumiissa, potkuja tulee nivusista rintalastaan ja kyljet ovat sillointällöin mustana (varsinkin kun harjoitellaan erinäisiä tekniikoita jotka keskittyvät kipupisteisiin kylkiluiden alueella), mutta silti on vaan niin helvetin mukavaa. Reeneistä voi aina kävellä mairea hymy naamalla vaikka kroppaa kolottaakin kohtalaisen rankasti.

Reenaus koostuu meillä seuraavanlaisesti:

alkuun n.10min omatoimista harjoittelua/alkulämmittelyä, pieni hiki päälle, jonka jälkeen senhetkisesetä osaanotosta riippuen ~15min alkulämmittely sisältäen juoksentelua, venyttelyä, pientä säkin/pistehanskan polkemista sun muuta.

Tästä rituaalinomainen Alttarillekumartelu, puhutaan päivän topicit läpi ja alotetaan reenaus.

N. 1h-1½h tiukkaa reeniä suurimmilta osin taijutsun parissa.

tämän jälkeen paikallaolijoista alin arvoltaan keittää koko porukalle teet ja istahdetaan varttitunniksi maahan ja jutellaan kaikesta mahdollisesta, niin reenauksesta kuin kaikesta muustakin. Tarkoitus on sisäistää jengille ajatus että ollaan hyvässä porukassa ja rakentaa luottamusta. (auttaa todella paljon jos tunnet harjoituskaverisi, tiedät kuinka kovaa saa vääntää ja missä harjoituskaverisi kipukynnys on).

Tämän jälkeen jatketaan joko asetekniikoilla, syllabusreenillä (Dan arvoiset tekevät jotain muuta, kyu arvoiset treenaavat seuraavan vyökokeen materiaalia keskenään) tai erinäisillä taijutsu lukko/heittotekniikoilla noin tunnin-kahden verran.

Reenin lopuksi taas pienet rituaalikumartelut, kerrataan sillä kertaa esiin tuodut tärkeimmät pointit tietyistä lajin aspekteista, kumarretaan/kiitetään senseitä, siivotaan dojo ja lähdetään kotiin.

Kivaa ja sopivan haastavaa!


Tässä tällänen yleiskattaus mitä tällähetkellä tulee tehtyä.

Moar will follow later.

edit: Meidän dojon uusimmasta alkeiskurssista pätkä lehdestä, onnistuneesti ryssitty joku kendonpelaaja tohon kuvaan O_O Go sbp.

SBP_Article.jpg

--
*super* *possu*

Late

Posts: 3,441

#113 • • Late team Lasse
Onko kokemukia Helsingin Yawaran tarjomaista englantilaisesta jujutsu treeneistä? Siellä alkaisi varsin sopivasti alkeiskurssi 1.9 ja salikin on ihan duunin vieressä joten innostus heräsi. Olenko ymmärtänyt oikein että tämä heidän harjoittama laji ei sisällä ihan yhtä paljon pelkkää matolla painimista kuin bjj?

Krav Maga ja jujutsu on kiinnostanut jo pidemmän aikaa mutta en ole löytänyt ennen salia yhtä läheltä duunia/kotia joten nyt vois olla sopiva aika aloittaa...*hymy*
Avatar
#114 • • niomic Guest

RiD, 1.5.2008 07:33:
--clips--



Öö, Bujinkan Budo Taijutsu ja Samurait ja vielä Kendopelaaja :DD Pleaz

Itse aiheeseen. Kuulostaa kyllä erittäin hyvältä ja juuri semmoiselta mitä itse olettaisin tuollaiselta yhteisöltä. Itse kävin aikanaan Suomessa kattelemassa ko. lajia ja yks vetäjä oli asenteeltaan jotenkin niin negatiivinen ja jopa ylimielinen et mulle riitti aika nopeesti. Eri asia jos se ois ollu joku alfaninjutsu, mut ei todellakaan ollu. Krav Magassakin oli huomattavasti parempi meininki ja tähän mennessä parhain yhteishengen jne suhteen ollu kyllä Tai-Shin-Mun Kung Fu. Tokihan tää riippuu niin paljon vetäjistä etten nyt suoranaisia lajistereotypioita tähän rupee vetelee, mut onhan niilläkin kuitenkin perää ;)

Eipä ole mitään noita tullut jatkettua, mut siihen liittyy BBT:tä lukuunottamatta ihan muut syyt.

Toivottavasti meno jatkuu teillä samanlaisena!
aiccu

Posts: 155

#115 • • Edited aiccu poksuva sydänilmapallo
Hokytoryu Ju Jutsun peruskurssilla parasta aikaa..alkaa "vanhan" kilpailuviettikin pikkuhiljaa heräämään, vaikka työkavereiden kanssa tulee väännettyä ehkä enemmän ja rajummin kuin treeneissä..josko sitten tulevaisuudessa kun on tekniikat enempi hallussa tulisi treeneihin enempi vääntöä...

--
Hikiset ihmissolmut pelastaa mut ihmissuhdesolmuilta.

eerkom

Posts: 203

#116 • • eerkom
teininä tuli muutama vuosi han moo dossa ja karatessa käytyä. jonkinverran kick boxingia, sille en vaan oikein lämmennyt. hokutoryu jujutsua kokeilin muutaman vyökokeen verran ja aikidoa aivan pikaisesti. nyt käyn tae kwon dossa potkimas kaljamahaa pois silloin ku ehdin. kamppailulajit uimisen ohella ainut urheilumuoto joka kiinnostaa.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#117 • • Aziz Combat Fighter
Muutama kuukaus brassijujutsua takana, ja pakko sanoa että varsin kiva laji.

Tuo hyvää vastapainoa pystyottelulle, saa vähän molempia tasoja hiottua.

Tuleekohan musta tätä menoa vapaaottelija? :D
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#118 • • Aziz Combat Fighter

Epicuros, 16.4.2008 10:30:
Katutappelussa randon-tapauksia vastaan nekkaus on kingi, kunnes joutuu maksaa korvauksia :D



&feature=related



Pah, tulee käsi kipeeks. Takedowni ja siitä rear naked choke tai joku käsilukkoviritelmä. Ei amatööri osaa sitä vastaan suojata, ja katujen kingit ei oo ihan varautunu siihen, et homma menee mattoon :P

Ittellä tosin ongelmana usein se, että sen lukotuksen jälkeen pitäs pystyä vielä laittamaan pokalle raudat. Siinä joutuu vähän miettimään miten vie alas, mihin asentoon tullaan ja onko mielekästä ottaa jujia kaverista kun siitä ei pääse vetämään ranteita yhteen.

Yläkehon hallintaotteesta suoritettu maahanvienti ja siitä backmount on tähän mennessä osottautunu tehokkaimmaksi. Selän päältä on hyvät asemat neuvotella siitä, annetaanko ne kädet selän taakse suosiolla vai ei.
Zeratul

Posts: 1,170

#119 • • Zeratul Captain miserable

Ana-5000, 31.10.2008 18:30:
...
Tuleekohan musta tätä menoa vapaaottelija? :D


JOOOOO!!!

Jos tulee nii mä ainaki luupaan tulla kattoo kerran ku sut piestään. :P

--
~ Somos feos apestamos y pero reinamos ~

Syce

Posts: 1,649

#120 • • Edited Syce

Ana-5000, 31.10.2008 18:30:
Muutama kuukaus brassijujutsua takana, ja pakko sanoa että varsin kiva laji.

Tuo hyvää vastapainoa pystyottelulle, saa vähän molempia tasoja hiottua.

Tuleekohan musta tätä menoa vapaaottelija? :D



kovasti tuntui ottaneen pataan tuossa ufc:ssä jannu jolla oli musta vyö tuosta brassijujutsusta. Eikä se kyl näyttäny matollakaan mikään erityinen sankari olleen. Tiedä sit oliko kaverilla mitää todellista taustaa koko taistelulajista*ding* (OT)
edit. Puhuin nyt eilen tulleesta ottelusta...