Miksi opiskelija myy seksiä?

498 posts, 25 pages, 209,475 views

ville

Posts: 3,780

#61 • • ville olen oikeasti ujo

hallucinogen, 30.8.2005 20:37:
Ja pitää muistaa, että kaikki eivät saa hoasilta kämppää vaikka tahtoisivatkin, riippuu kuinka läheltä Helsinkiä on alunperin.



offtopic jatkuu:

HOAS:a saat kämpän vaikka heti, eri asia mitä kelpuuttaa.

IMO on turha itkeä, kun rahat ei riitä ja samaan aikaan ei kelpuuta halpaa asuntoa jossa halpa netti.

Itse tuli opiskeluaikana huomattua, että opiskelijakämppä+netti+opiskelijaruokailu on etuja, joiden avulla saa oikeesti elettyä ihan hyvin, kunhan käy kesäduunissa. Erilaista tehdasduunia on kuitenkin aika helposti saatavissa ja siten kesässä onnistuu helposti tekemään joku 4000e käteen. Tämä tarkoittaa reilua 300e/kk. Tähän vielä päälle opintotuki + asumislisä, eli 400e/kk, niin opiskelija pystyy tuhlaamaan 700e/kk ilman mitään velkaa. Tällä oikeesti voi jo selvitä, jos vaan vähän tinkii asuinpaikasta, ei vedä perseitä ravintolassa tai istu koko aikaa lipittämässä 3e lattea.

Mutta olisi hyvä jos pysyttäisiin aiheessa. Opintotuesta taitaa jo olla oma aihekin.
Avatar
#62 • • Edited ALIEN Guest

ville, 30.8.2005 21:19:
---
hallucinogen, 30.8.2005 20:37:
---
offtopic jatkuu:



Jotkut siis mieluummin huoraavat itseään, kuin elävät vaatimattomammin. No mikäs siinä. Mitäs siitä omasta maineesta ja toisten mielipiteistä kunhan saa "helppoa" rahaa ja voi käydä juhlii ja shoppailee!
Avatar
#63 • • Edited ALIEN Guest

ALIEN,
Jotkut siis mieluummin huoraavat itseään, kuin elävät vaatimattomammin. No mikäs siinä. Mitäs siitä omasta maineesta ja toisten mielipiteistä kunhan saa "helppoa" rahaa ja voi käydä juhlii ja shoppailee!



Mut toisaalta, jos olisin sinkku, köyhä ja saisin valita minkä näköisiä naisia nussisin ja saisin siitä vielä rahaa niin mikäs ettei? Ongelma siitä varmaan tulisi vasta siinä mahdollisessa vakituisessa suhteessa, missä tulisi myös saada arvostusta omalta kullaltansa. Kysehän tässä on juurikin ihmisten eri arvomaailmoista, eikä pelkästään köyhyydestä mihin voi helposti vaikuttaa esim. menemällä normaaliin töihin ja jättää vaikka sen juhlimisen vähemmälle.

Voisko tässä sitten sanoa, että "se ei ole oma ongelma, jos toinen ei pysty elää sun historian kanssa" ? mielestäni ei, koska terveellinen suhde vaatii myös sen toisen hyväksymistä ja todellakin sitä arvostusta.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#64 • • Aziz Combat Fighter

phanatic, 30.8.2005 18:15:
No en tiedä miksi valtion pitäisi pitää yllä joillekin korkeampaa elintasoa sen takia, että nämä ovat käyneet töissä ennen opiskeluja? Saati sitten maksaa jonkun asuntolainaa. Veikkaanpa että tällöin yleistyisi "hieman" se, että ihmiset ostaisivat asunnon vaikkapa 6 vuoden takaisinmaksuajalla ja menisivät sen jälkeen opiskelemaan ja maksattamaan lainaansa.



Ei valtion, vaan omalla työllään.

Koska toi 500 eur kuussa minkä saa tienata on oikeesti tosi vähän. Kyllä ton tuen kuitenkin tarvitsee, vaikka tienaiskin vaikka 700-800 euroa kuussa, mutta ilman ei silti pärjäis.

Valtion tarvii mitään ylimäärästä kustantaa.
Xelfer

Posts: 140

#65 • • Xelfer harder.fi

alek száhala, 30.8.2005 16:44:
---
[Toi on ihan täyttä paskapuhetta. Naurattaa aina yhtä paljon opiskelijoiden "vittuku pitää syödä tonnikalaa ja nuudeleita ja kengänpohjia kun ei oo rahaa" -vinkuminen. Tarviiko sitä asua jossain 700 euron yksiössä keskustassa kun HOAS tarjoa solukämppiä parilla satasella.



Emmä mitään valita, perkele. *igor* Mulla on hyvin asiat eikä tartte persettä myydä vaikka joku ostaiski. Opintotuki riittää mainiosti tyttöystävän kanssa jaettuun 62 neliön rivitalokaksioon TURUN *sydän* seudulla. Mutta ne itseään myyvät opiskelijat haluavat sellasen elintason ettei sitä opintotuella kustanneta. Se siis on vastaus otsikon kysymykseen.

--
Great people talk about ideas.
Normal people talk about things.
Small people talk about other people.

Syder

Posts: 2,255

#66 • • Syder Vois paistatella leveästi ku näyttää hyvältä.

kanttarelli, 31.8.2005 07:44:
-klips-


Meikäläisen lapsuus ja historia pähkinänkuoressa *piis* *nauru*


Itse aiheesta, rahat saa kyllä riittämään tarvittaessa vaikka ilman opintotukiakin. Rahaa saa aina jostain joka tapauksessa vaikkakin se sitten tarkoittaisi korviaan myöten ylivelkaantumista niin sitä jokatapauksessa saa. Tuohon uusien vaatteiden ynnä muihin shoppailuihin en ota kantaa mutta voin verrata shoppailuaddiktiota vaikkapa omaan tietokoneaddiktiooni, jonka jälkeen ei ole enää kovinkaan epäselvää kuinka kiva ois saada sitä ja tätä.
Ruokapuolelta ei sen sijaa kannata alkaa missään vaiheessa tinkimään, vuokranmaksuja ja muita eräpäiviä saa todennäköisesti neuvoteltua molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun ja näin ollen voi joka päivä syödä hyvällä omallatunnolla lämpimän aterian.

Jos sitä kuitenkin päätyy itseään myymään oman elintasonsa korottamiseksi ja sitäkautta pyrkii lisäämään omaa hyvinvointiaan (tiedän että hyvinvointi kuulostaa väärältä kun on kyse itsensä myymisestä, mutta seksiä se on, eipähän ole puutteessa) ja saattamaan opintonsa päätökseen joutuisammin tahi ilman opintolainaa yms. velkoja niin en minä ainakaa kukaan ole sitä kieltämään. Heidän oma asiansa sitten kuinka jatkossa elävät oman menneisyytensä kanssa, joskaan en kyllä uskoisi tämän jäävän painamaan mieltä pitkäksikään aikaa jos ylipäätään koko asia on henkilöä missään vaiheessa häirinnytkään.

--
Divida et impera.

Avatar
#67 • • ALIEN Guest

kuilu ja ponivarkaat, 31.8.2005 09:16:
Miksi kukaan myy itsensä rahasta? Jokainen joka erottaa vapaa-ajan muusta ajasta, on myynyt itsensä.

- manihymiömani -



huora!
mekaanikko

Posts: 1,176

#68 • • mekaanikko don selecta

kuilu ja ponivarkaat, 31.8.2005 09:16:
Miksi kukaan myy itsensä rahasta? Jokainen joka erottaa vapaa-ajan muusta ajasta, on myynyt itsensä.



Työ on huoraamista ja huoraaminen työtä, kuten vanha Anarkistiliiton tarra aikanaan totesi. Prostituutio sinänsä on ammatti siinä missä joku muukin, on yksilökysymys kuinka miellyttävänä tai epämiellyttävänä sitä sitten pitää. Joka ammatissa on riskinsä. Ilman prostituution käsittämätöntä sosiaalista stigmaa se olisi varmaankin nykyisessä kovastikin seksualisoituneessa yhteiskunnassamme vallankin suosittu ammatti.

Toki prostituutioon liittyy joukko periaatteellisempia ongelmia, mutta näkisin että ilmiö vain tuo yhteiskunnassa vallitsevia epäkohtia esiin kuin niinkään itse niitä aiheuttaa. Siis esim. miesten suhtautuminen naisiin pääasiassa seksuaalisina objekteina inhimillisten subjektien sijaan. (<- kärjistys)

Keskustelussa on kyllä taas kerran aika kummallinen tuomitseva sävy. Jos joku ei halua opiskeluaikaansa asua solukämpässä ja syödä makaroonia + ketsuppia ja siksi tekee töitä vaikka autokauppiaana tai portsarina, tuskin oltaisiin samalla moralistisella asenteella tuomitsemassa. Kuinka moni keskusteluun osallistunut on ikinä edes keskustellut prostituutiota ammatikseen harjoittavan ihmisen kanssa kun täällä niin hyvin tiedetään mitkä motiivit niihin hommiin ajavat ja miten kelvottomista ihmisistä muutenkin on kyse?

Samaan hengenvetoon vois seksin myymistä harkinneille miehille todeta et kyllä uskoisin että useimmat nuoret kundit kyllä saisivat palvelunsa kaupaksi jos haluaisivat, tosin asiakkaina ei välttämättä olis pinkeät misut vaan esim. viiskymppiset homokundit. Toki huorakin voi valita asiakkaitaan tiettyyn pisteeseen asti, mutta kyllä se vähän niin taitaa mennä että liian nirso ei saa olla jos meinaa ko. duunilla elää.

nimim. Mainostoimistohuora '78

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

jansku=p

Posts: 108

#69 • • Edited jansku=p sheikkeri

alek száhala, 30.8.2005 16:44:
---


Toi on ihan täyttä paskapuhetta. Naurattaa aina yhtä paljon opiskelijoiden "vittuku pitää syödä tonnikalaa ja nuudeleita ja kengänpohjia kun ei oo rahaa" -vinkuminen. Tarviiko sitä asua jossain 700 euron yksiössä keskustassa kun HOAS tarjoa solukämppiä parilla satasella. Itse muinoin Stadiassa opiskellessani asuin HOASin kämpässä (solu), käteen jäi kaikkien pakollisten kulujen jälkeen n. 20-50 euroa kuukaudessa.

---
Sitä soluasumisen ihanuutta

Ja sit saat kämppiksex jonkun vitun teinin joka on just muuttanu pois kotoaa ja bilettää kaikki yöt ja tuo äijiä kämpään joka yö.Päivällä terrorisoi soittamalla sähköurkuja ja ulvomalla mukana.Yritä siinä sitten nukkua..>>>yö unet jää väliin kouluhommat menee persiilleen...alkaa vituttaa

Kaiken lisäx kämpä muistuttaa kaatopaikkaa kun teinarille on liikaa viedä roskansa roskiin ym ym

Mä tarviin mun oman rauhan jotta saan kouluhommani kulkeen ilman että haudon jonkun kuristamista joka yö

Ehkäpä niitä unelma kämppiksiä löytyy,mutta mä oon yleensä juuttunu niiden hirveimpien kanssa

Niin jalisäisin viellä että 20-50 ei riitä opiskelumenoihin..kirjat maksaa,ja paljon vaikka kaikkia ei oistaisikaan+laskimet+muu materiaali kouluun+bussikortit ym...Ja en usko et noi sun pakolliset menot sisältää opiskelutarvikkeita..vai...??

--
Everything looks bad if you remember it

remotion

Posts: 5,283

#70 • • remotion nostatus guru
justjoo, huomattava osa opiskelijoista istuskelee päivät nettikahvilassa lattella ja illat pintaliitomestoissa vetää satasen dokaus sessioita ja sitten valitellaan rahojen vähyyttä... opiskelu on oma valinta, ja kaikilla valinnoilla on seuraksensa jotka pitää ennalta tietää...
kerää sitten vaikka työllä vähän rahaa kasaan ennen kuin lähtee opiskelee.
mekaanikko

Posts: 1,176

#71 • • mekaanikko don selecta

jansku=p, 31.8.2005 10:29:
Saako ton vähennyksen verotuksessa vaikka on alottanu koulun/lainan oton ennen tota uudistusta?
Mä ymmärsin että ei saa..mutta korjatkaa jos olen väärässä



Ei saa, harmi kyllä. Halpaa lainaa se opintolaina silti on, nimim. kaikki nostettu mitä on vaan annettu. =)

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

Sixtus

Posts: 198

#72 • • Sixtus

Samu, 30.8.2005 18:09:

Entäs jos on, niinkuin Ana sanoo, ehtinyt esim. hankkia kohtalaisen/hyvän elintason ja sen oman keskustayksiön ennen koulun aloittamista?

----

(Jatko-)opiskelu jää monelta kohtalaisen ja hyvän toimeentulotason saavuttaneelta aloittamatta elintason romahtamisen takia.



Allekirjoittanut hyvä esimerkki. Oisin muutama vuosi sitten voinut olla vielä valmis aloittamaan opiskelun, sillä ehdolla että saisin tehdä töitä siinä ohessa ja näin yrittää päästä edes lähelle nykyistä elintasoa. Mutta noiden käsittämättömien tulorajojen, joissa ei ole mitään järkeä, ansiosta tämäkin oli mahdotonta. Onneksi on olemassa oppisopimus niin ei tarvinnut jäädä ihan ylioppilastodistuspohjalle.
Avatar
#73 • • ALIEN Guest

mekaanikko, 31.8.2005 09:57:



kysymyshän oli seksuaalisuuden huoraamisesta (anteeksi myymisestä). Työ insinöörinä ei pitäisi koske tätä aluetta... vai koskeeko se sittenkin?
Avatar
#74 • • ALIEN Guest

mekaanikko, 31.8.2005 09:57:
Samaan hengenvetoon vois seksin myymistä harkinneille miehille todeta et kyllä uskoisin että useimmat nuoret kundit kyllä saisivat palvelunsa kaupaksi jos haluaisivat, tosin asiakkaina ei välttämättä olis pinkeät misut vaan esim. viiskymppiset homokundit. Toki huorakin voi valita asiakkaitaan tiettyyn pisteeseen asti, mutta kyllä se vähän niin taitaa mennä että liian nirso ei saa olla jos meinaa ko. duunilla elää.



Kyllä ne harvat rikkaat, mutta kauniit naiset tässäkin maassa maksavat palvelusta, tosin eiköhän sitä vähintään asuta Monacossa tämmöisen ammatin harjoittamisen eteen. Suomessa kun ollaan niin "vaatimattomia".


nimim. Mainostoimistohuora '78



eli?
mekaanikko

Posts: 1,176

#75 • • mekaanikko don selecta

ALIEN, 31.8.2005 11:01:
---

nimim. Mainostoimistohuora '78

---


eli?



= töissä mainostoimistossa

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

Avatar
#76 • • ALIEN Guest

mekaanikko, 31.8.2005 11:03:
---
ALIEN, 31.8.2005 11:01:
---

nimim. Mainostoimistohuora '78

---


eli?

---


= töissä mainostoimistossa



ja se on kaikkea muuta kuin ala mitä esim. insinöörit tekevät. Kaikkea muuta, kuin luovaa?
mekaanikko

Posts: 1,176

#77 • • mekaanikko don selecta

ALIEN, 31.8.2005 11:05:
---


= töissä mainostoimistossa

---


ja se on kaikkea muuta kuin ala mitä esim. insinöörit tekevät. Kaikkea muuta, kuin luovaa?



Niin siis, olen täällä töissä tasan siksi että saan siitä rahaa, en siksi että erityisemmin pitäisin tästä työstä, kokisin sitä jotenkin erityisen hyödylliseksi tai kokisin että saan käyttää koko kapasiteettiani. Onhan tää nyt luovempaa duunia kuin vaik tunkion kääntäminen mutta verrattuna niihin duuneihin joita varsinaisesti haluaisin tehdä - ja toivon mukaan tulenkin tekemään heti kun saan koulun pois alta - huomattavasti vähemmän luovaa. (Teen siis pakkaussuunnittelua graafisen suunnittelijan ominaisuudessa.)

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

Avatar
#78 • • ALIEN Guest

mekaanikko, 31.8.2005 11:16:
---
ALIEN, 31.8.2005 11:05:
---



Niin siis, olen täällä töissä tasan siksi että saan siitä rahaa, en siksi että erityisemmin pitäisin tästä työstä, kokisin sitä jotenkin erityisen hyödylliseksi tai kokisin että saan käyttää koko kapasiteettiani. Onhan tää nyt luovempaa duunia kuin vaik tunkion kääntäminen mutta verrattuna niihin duuneihin joita varsinaisesti haluaisin tehdä - ja toivon mukaan tulenkin tekemään heti kun saan koulun pois alta - huomattavasti vähemmän luovaa. (Teen siis pakkaussuunnittelua graafisen suunnittelijan ominaisuudessa.)



ah. harhaanjohdatus oman ennakkoluulon ansiosta *naps* onnea siihen ammattiin mitä ikinä haetkin loppujen lopuksi, mutta... taisin taas ymmärtää väärin, FFS! *jatkakaa*
Avatar
#79 • • Dorka Guest
Hyvä, että täällä myyvät rahasta *lmao* Japanissa lukioikäiset "myyvät" itseään opettajille arvosanojen perässä. Japanissa kun on niin ihana järjestelmä, että suurin paine on juuri lukioikäisillä jotka yrittävät päästä mahdollisimman hyvään yliopistoon ja sitten yliopistossa voi pistää vapaalle, kun työnantajat eivät pahemmin vastavalmistuneista muuta katso kuin vain että miten hyvästä yliopistosta on tullut.

...rankin uutinen minulle siellä kun asuin kolme vuotta muutama vuos sitten oli, kun ihmeteltiin miten oli mahdollista että opettajalta löytyi muutamatuhat "kotivideota" sen entisistä oppilaista ja et mikä yhteiskunnassa on vikana *ding* seksuaalisuus on tabu - asia mistä ei puhuta missään muodossa. Samaan aikaan myös kauhisteltiin, että kun 5 lukiolaistyttöä teki itsemurhan hyppäämällä alas sairaalan katolta...

Mitä itse aiheeseen niin seksi on helppo myydä, kun tarpeeksi itsekunnioituksen ja arvomaailmaa on pistäny ensin palasiks. Aina kun tälle linjalle lähdetään niin jättää se kyllä jäljet, mitä seksin ostajiin tulee niin se on vain pano ja sillä siisti. Suomessa jos sanoo, että ei ole muuta mahdollisuutta kuin myydä itseään niin turha siitä yhteiskuntaa moittia. Korvien välissä se vika 101%sti on.

...ja mitä taas tytöt ehkä eivät ajattele, että suurinosa miehistä maksaa ja samalla halveksii näitä naisia että voivat vapaaehtoisesti tehdä sitä. Itse nostan tämän rajan käsittämään myös pelaajia - jos joku tyttö on ollut monen kymmenen kanssa niin rupean aina automaattisesti ajattelemaan että nyt kyllä jossain on vikana enkä tod. voi ottaa näitä henkilöitä tosissaan. Mut se olen minä vain.
Peppi Pitkätossu

Posts: 143

#80 • • Edited Peppi Pitkätossu Kuriton hulttio
On tässäkin taas keskustelunaihe, mutta vastaanpa silti. Vois kuvitella ton meidän nihkeen opintotukijärjestelmän ajavan ihmisiä vähän erilaisiin duuneihin.. Tukihan on pieni (myös meillä amk ja yliopisto-opiskelijoilla, puhumattakaan sitten toisen asteen tutkintoa suorittavista), ok, jos maksimi mitä saat asumislisää on about 171 euroo, niin ei paljon naurata, tukea saa jotain 259euroa ja sit jos teet duunia se on 500 egee miinus verot... Mitä siitä jää, aika harva pk-seudulla maksaa tolla edes vuokraansa tai okei vuokransa mut raha ei riitä vuokran lisäksi ruokaan ja laskuihin, ja jos vielä sattuu olemaan vähän erilainen toi elämäntapa... Mutta pelkällä opintotuella ja siihen kuuluvalla asumislisällä harva maksaa vuokransa.
Mä en itse henk.koht halua elää velaksi, eli lainata valtiolta rahaa. Ja toikin on tehty niin et jos sun tienestit menee tulorajan yli ja kelaat et perut tukiasi ja elät opintolainalla, niin kappas, systeemi kusee ja niin ei voi tehdä. Että voin kyllä ymmärtää täysin niitä jotka itseään myyvät, tai tekevät jotain muuta "verovapaata" duunia. Valtion mielestä nuorten ja vähän vanhempienkin on hyvä opiskella, mutta toi kannustus opiskeluun on aika nihee. En tarkoita sitä et sen rahan pitäis tulla ilmasiks, vaan jos opinnot etenee normaalisti niin miksi ei voi tehdä sitä duunia enemmän kuin sen 500 euroo miinus verot kuussa? Enemmän mua lohduttais 150 euron korotus tulorajaan per kk (mistä valtio kuitenkin verottaa), kuin 30 euron korotus opintotuen asumislisään...

Tämä tästä, kiitos *joo*

--
Joka päivä maailma syntyy uudestaan sille, joka suhtautuu siihen oikealla tavalla.

James Russell Lowell