biiseihin kyllästyminen

26 posts, 2 pages, 6,893 views

Avatar
#1 • • Edited seagt Guest
Topicin lähtökohtana on lähinnä kyllästyminen BIISEIHIN (*vink*)...kuten
kyllästyminen lajiin, ruokaan, elämänkumppaniin (aviovaimoon/mieheen), sexiin, mutta myös musaan ja eri biiseihin...

Esimerkki: kuuntelin taukoomatta tuota "a bed time story- southsoniks/ars longa"
vuosi sitten ku vihdoin onnistuin sen onkimaan. nykyään en pysty tuota kuuntelemaan
ollenkaan ja jotenkin "totaalikyllästyminen" siihen kai tuli.
Toisaalta ei pelkästään kyllästyminen itsessään, mutta vaikeita muistoja vuoden takaisista tapahtumista siihen biisin luomaan tunnelmaan liittyy.

Toinen vahva esimerkki on Røyksoppin eka julkaisu, josta mulle enää tulee vahvasti mieleen sairaala vaikka ahh niin ihana levy onkin...

Mitään tieteellistä lähestymistapaa mulla ei ole musiikkia kohtaan ja
mun o vaikee määritellä musa erillään itestäni ku se vaa on osa elämääni ja kaikkia kokemuksiani. Kaikki lähestyminen ja suhtautuminen eri biiseihin on niin tunnepitoista.
Sitä ikään valitsee musiikin tunnetilojen mukaan ja etsii sitä fiilistelyy, inspistä kuuntelusta.

Lapsena myös soittaminen oli lähellä sydäntä, kuitenkin hyvin teoreettinen lähestymistapa ja opetus vaikutti siihen että kyllästyin soittamiseen kokonaan vaikka suurin unelma ois olla pianisti (tai vastaavasti electronisen musan luominen).

Ei osais kuitenkaan ikinä kuvitellakaan elämää ilman musiikkia! Oisin kuollut aikoja sitten jossei ois ollu mun rakkaita lapsia jotka antaa tarkoituksen tähän elämääni (=biisit)!!

Valitettavasti useinkin tapahtuu niin että soittaa kappaleen kyllästymiseen saakka, ja sit joutuu pitämään taas vuoden tauko jotta sitä oppis jälleen arvostamaan.

Niinhän raittius on sairaus, mutta myös alkoholismi on sairaus.
Rakkaus on asia johon ei ehkä turru, mutta itse rakkaus turtuu.

Ihminen voi tosiaan kyllästymiseen saakka tyydyttää tarpeensa ja toteuttaa kaikki nautintonsa, ja sen vuoks kyllästyminen/turtuminen nautintoihin pistää funtsimaan tällaisia juttuja(?)

Mietteitä?
Avatar
#2 • • Edited seagt Guest

mayah, 10.8.2005 12:44:
Kyllästymisestä on oma topikki http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=34395;sivu=1

Toki jos tää nimenomaan pysyttelis niissä puhkikulutetuissa biiseissä, niin tää ois ihan jees :)
Puhun PELKÄSTÄÄN biiseistä!
Siis PELKÄSTÄÄN musasta!
Muusta kyllästymisestä voi kirjoittaa siihen toiseen luukkuun sit ;)
Jussi Soro

Posts: 6,385

#3 • • Jussi Soro choon!
Deleriumin Silence (josta erityisesti Tiesto remix)

Ei vaan vittu enää ikinä. Pahimmillaan toi biisi on soitettuna alkuiltaan tyhjälle tanssilattialle sillä idealla, että sais nyt ees jengin tanssimaan. Muitakin loppuunkulutettuja tranceraitoja on, mutta toi on kyl ihan omaa luokkaansa jo.
nuance

Posts: 1,963

#4 • • nuance cov ops, combat, sunrise
Mua on skidisti ruvennu tympimään toi Calyxin viimeisin albumi ku everybody and his/her mom pyörittää sitä joka setissä. Illusions ja Get Myself To You ehkä eniten.
Hyzenthlay

Posts: 5,103

#5 • • Hyzenthlay myrkynsekoittaja

JussiS, 10.8.2005 12:49:
Deleriumin Silence (josta erityisesti Tiesto remix)

Ei vaan vittu enää ikinä.No EI! *igor* tän aikana otan aina jalat alleni, kun muut vaan nostelee kiksusormia kohti taivasta...

Itse asiassa aika monet kiksubiisit on vaan tietyn ajan "elämää suurempia". Ei niitä sen jälkeen jaksa paljoa kuunnella.

--
Lapsuus on lyhyt, joten kannattaa juhlia aina kun voi :D

Viltsu

Posts: 2,010

#7 • • Viltsu noname
*ding*

Ei tuu oikeastaan viime vuosilta mitään biisiä mieleen mitä oisin aluksi hehkuttanut ja sit kyllästyny.. tai no ehkä Holdenin Nothing oli jossain vaiheessa, tosin sekin maistuu kyl taas <3

voin kyl luetella biisejä mihin ei vaan voi kyllästyä ,)

mut se sit toiseen topikkiin vaiks

--
teknoheput vaan hölisee bumbumbum ja sit tulee pläppläppläpböm, ihan jakomielitautista - Remu Aaltonen

mekaanikko

Posts: 1,176

#8 • • mekaanikko don selecta
Lukemattomia hyviä biisejä on soitettu puhki silleen et ei niitä ny ainakaan DJ:n ominaisuudessa voi keikoilla soittaa, joitain ei edes ees viitsi himassa enää kuunnella yliannostuksen vuoksi. Useampi vuosi taitaa olla aikaa siitä kun esim. French Kiss tai I Feel Love on käynyt levylautasella edes kuuntelumielessä.

Sit toiset biisit joista aluks diggaa aivan törkeesti ei sitten loppujen lopuks kestäkään toistuvaa soittoa. Toisaalta moni biisi on myös sellainen että aluksi ei aukea mut sit kun kuuntelee vähän lisää niin ai että ku alkaaki maistua. Joskus vain siksi että musamaku on kehittynyt, esim. Basic Channeleista en lämmennyt yhtään back in the day kun ne oli tuoreita julkaisuja mutta nyt yli 10 vuotta myöhemmin diggaan kuin hullu puurosta.

Sit ainakin itsellä on iskenyt melko totaalinen kyllästyminen "bilemeininkiin". Hyvä musa on vitun jees ja mielelläni kuuntelen musaa himassa tms. mut tuntuu et mitään ekstraa ei saa siitä että raahautuu johonkin tupakansavuiseen loukkoon kuuntelemaan musiikkia. Toki frendejä näkee ja tiskiltä saa kylmää imailua, mutta hyvin, hyvin harva artisti on sellainen että keikasta jäisi muuta kuin "njoo, ihan jees" -fiilis. Erityisesti konemusa-artistit tuntuvat harvoin tuovan mitään ekstraa musakokemukseen livenä. Ja harvassa on nekin DJ:t joilta mieluummin kuuntelee livesetitystä kuin hyvää miksausta. (Tosin sit taas KUN se DJ saa sen oikean vaihteen silmään niin siitä on sitten oksat pois, TJEU esim. Craze tai Scratch Perverts.)

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

Fyrisch

Posts: 4,525

#9 • • Fyrisch

Wert, 10.8.2005 13:03:
edit: as the rush comes *igor*Tosta löytyy se yks kiva breiksi versio joka on viel ihan kiva :)
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#10 • • Aziz Combat Fighter

nuance, 10.8.2005 12:52:
Mua on skidisti ruvennu tympimään toi Calyxin viimeisin albumi ku everybody and his/her mom pyörittää sitä joka setissä. Illusions ja Get Myself To You ehkä eniten.Haha mä just ostin sen :D
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#11 • • Aziz Combat Fighter
Eipä sillee yksittäiset biisit ala niinkää tympimään, mä lähinnä kypsyn juttuihin genre kerrallaan. Trancesta ja sen alagenreistä lähti maku joskus 1999-2000 enkä usko et takas on tulemista. Sen sijaan sit oon löytäny paljon uusia ja makeita juttuja <3
CM

Posts: 1,507

#12 • • Edited CM

mekaanikko, 10.8.2005 13:17:
Toisaalta moni biisi on myös sellainen että aluksi ei aukea mut sit kun kuuntelee vähän lisää niin ai että ku alkaaki maistua. Joskus vain siksi että musamaku on kehittynyt, esim. Basic Channeleista en lämmennyt yhtään back in the day kun ne oli tuoreita julkaisuja mutta nyt yli 10 vuotta myöhemmin diggaan kuin hullu puurosta.Mulla on usein sama homma. Vuoden sisällä on tullu digattuu varmaan 1000 eri raidasta, josta aiemmin en tajunnu yhtään mitään.

Ja yks mitä en voi sietää, on kauhee hypetys jostain raidasta. Tykkään yleensä hyvistä biiseistä sen 1-2v julkasun jälkeen, jos niillä on ollu hirvee hype. Tätähän ei luonnollisesti taida muissa genreissä, kun trancessa ollakaan. House ja tekno on kivempaa kuunneltavaa jo heti ekalla kerralla, kun niitä ei oo "omfg!! tunage!11! ch00nj of teh year!!" hypetetty pilalle. Koko fucking tranceskene on alkanu kyllästyttää just ton takia.
Mellu-

Posts: 4,006

#13 • • Mellu-
Viel ei kyllästytä .. katsellaan jos jatkan samojen raitojen viilaamista viel pari vuotta *lmao* nimim.juniori

--
Mellu lähti lahdesta, mutta lahti ei lähtenyt Mellusta -enrg-
Lentopallokenttien Dennis Rodman

TPYOMASTER

remotion

Posts: 5,283

#14 • • remotion nostatus guru

Wert, 10.8.2005 13:03:
oceanlab - satellite ja no one on earth, kaks ällöttävintä kixua jälkeen deleriumin :D
kyllästyin noihin jo eka kuuntelun puolessa välissä.


edit: as the rush comes *igor*

edit2: whiteroom - white room, somedayei toi oo kyllästymistä jos oisit eka dikkaillut niitä ihan hulluna ja sitten ei vaan enää iska eikä tee mieli kuunnella niin sit se ois sitä. et vaan tykkää kutuvokaaleista.. *nauru*
Bio

Posts: 4,429

#15 • • Bio The Bullies / Pinky
Mä en varsinaisest kyllästy biiseihin, tai siis joo.. hetkellisesti.
Esim. toi Jussin mainitsemaan deleriumin biisiin kyllästyin täysin jossain vaihees, mut sitten kun sit kun sitä ei kuule vähään aikaan niin siit tulee kivat muistot mieleen sen jälleen soidessa.
remotion

Posts: 5,283

#16 • • remotion nostatus guru
itselle on auttanut se ettei kuuntele mitään biisejä aluvaiheessa liikaa.
tosin ne biisit mitkä on kerran sisällyttänyt johonkin omaan viralliseen miksaukseen, on sitten tullut kuunneltua niin monta kertaa että jotenkin ne skippaa soitellessakin aina, vaikka hyviä biisejä olisivatkin...
Kolera

Posts: 4,256

#17 • • Kolera Rumaahinen/Höpötompsu/Mielikuvitukseton vittupää
Panteran Vulgar display of power pyöri aikanaan läpi vähintään kerran päivässä n. 7kk ajan ja sen jälkeen sitten ei tullu koskettua lättyyn 5-6vuoteen. Nykyjään taas maistuu aika hyvin. Marylta useampaankin biisiin iski hetken puutuminen, kun soivat useamman kerran päivässä ja olivat potkineet heti alusta alkaen.

Nykyään sitä pyrkii rajottamaan sitä kuuntelumäärää jos löytää jonkun uskomattoman mainion biisin koska se on jatkuvalla syötöllä parin viikon päästä täysin kulunut.

--
KESÄ TULEE JA KAIKKI KUOLEE!
Itsemurha lopettaa vittuilun!
no drugs, Im just kännissä

Illustrator

Posts: 3,171

#18 • • Illustrator

Remotion, 10.8.2005 15:09:
itselle on auttanut se ettei kuuntele mitään biisejä aluvaiheessa liikaa.
tosin ne biisit mitkä on kerran sisällyttänyt johonkin omaan viralliseen miksaukseen, on sitten tullut kuunneltua niin monta kertaa että jotenkin ne skippaa soitellessakin aina, vaikka hyviä biisejä olisivatkin...

Juuri näin.*joo* Yleensä niitä biisejä "pystyy" kuuntelemaan seuraavan kerran parin kuukauden päästä.
Mark

Posts: 7,311

#19 • • Mark d a n c e m a c h i n e s
benny benassi ainakin *dissaa* NO MORE SATISFACTION FOR ME!

-M

--
VELHO, CAPTAIN, U NAME IT!

z

Posts: 1,146

#20 • • z
kannattaa ehkä säilöä levyt hyllyyn jo siinä vaiheessa, kun niistä ei enään saa armottomia kicksejä. eipä ainakaan ehdi kyllästymään ja jää aikaa uudemmille.

bonuksena voi sit kans käydä 'levyostoksilla' omassa hyllyssä tekemässä kaikkia löytöjä eli hyviä biisejä, joita ei ole kuullut aikoihin ja joihin ei todellakaan ole vielä kyllästynyt. eikä maksa mittää.